studentk 02.05.06, 21:01 Po trzech dniach instalowania i ustawiania Mandriwy poddałem się i wróciłem do Windowsów. Pokonała mnie próba odpalenia filmu DVD :(((( A miałem takie nadziej :((((( Link Zgłoś Obserwuj wątek
cyberrafi Re: Mandriva 2006 02.05.06, 21:16 Do odpalenia zabezpieczonego filmu dvd wymagana jest biblioteka libdvdcss. Ze względu na debilne ograniczenia prawne w niektórych krajach (zwłaszcza usa) nie może być ona włączona oficjalnie do dystrybucji. Trzeba ją sobie samodzielnie pobrać z jakigoś nieoficjalnego repozytorium albo samenu skompilować ze źródeł. developers.videolan.org/libdvdcss Link Zgłoś
bokaj Re: Mandriva 2006 03.05.06, 19:31 nie ma się co zrażać! akurat dvd i inne media to jest to, co mnie trzyma przy linuksie, bo na windzie zawsze jakies problemy. serio! jesli jeszcze tę mandrivę masz, to byłoby dobrze zainstalować vlc - ten programik ma wsyzstkie kodeki do dvd. także mplayer powinien pracować poprawnie - na płytce instalacyjnej mplayer'a masz na pewno (system-pakiety-instalacja-wpisujesz w okienko "mplayer" -enter -instalujesz - powinno grać) Link Zgłoś