Dodaj do ulubionych

woooolny komputer

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 15:58
mam taki problem przeinstalowalam windowsa i teraz wszystko chodzi strasznie
wolno - przesuwanie okna, przesuwanie suwakiem, strony ładują się szybko i
internet tez chodzi ok. co zrobić żeby troche przyśpieszyć takiego ślimaka?
Obserwuj wątek
    • Gość: Szpaq Re: woooolny komputer IP: 212.160.196.* 14.08.06, 16:00
      A karte grafiki zainstalowales?
    • Gość: beciq Re: woooolny komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 16:12
      w sumie nie wiem :) nie instalowalam nic ale tez nie odinstalowywalam, wiec
      chyba jest, acha wogole to sie wolno ten windows łąduje przy odpalaniu kompa
      • gluby Re: woooolny komputer 14.08.06, 16:15
        a podaj parametry komputera. i jaki windows masz?
    • Gość: beciq Re: woooolny komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 16:21
      na pewno wczesniej nie bylo takiego problemu - z szybkoscia, wszytko dzialalo
      ok, musialm przeinstalowac bo intenet sie chrzanili i po 15 minutach polaczenie
      zerwane - kila i mogila, pomagal tylko restart maszyny:

system: windows xp professional wersja 2002 dodtek service pack 1
      parametry: 166 Ghz 512 RAM

nie wiem czy to mialam podac :)
      baba przy kompie - no ale musze sobie radzic sama, choc z marnym efektem....
      (jak widac)

• gluby Re: woooolny komputer 14.08.06, 16:34
        predkosc masz dobra , przydalby sie sp2
      • gluby Re: woooolny komputer 14.08.06, 16:36
        ale jak mowi Szpaq zainsatluj najnowsze sterowniki karty graficznej
    • Gość: beciq Re: woooolny komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 16:40
      ok, a mozesz mi jeszcze napisac, jak sie za to zabrać? znaczy gdzie szukać jaki
      mam rodzaj karty, bo rozuemiem ze sterowniki sciagnąc z internetu...? ;)
    • Gość: beciaq Re: woooolny komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 18:27
      wiec teraz wygląda to tak: pobrałam sterowniki ze strony ati, zgodne z moją
      karta (mam nadzieje) potrzebny byl jeszcze instaler microsoftu v3 (to z emule)
      wszytko po kolei zainstalowalam - najpierw instaler, pozniej piewsza czesc
      sterownikow wszytko ladnie pieknie i ostatnia czesc tego pakietu (2 pobrany
      sterownik ze strony ati) klapa - wyskakuje mi oknienko gdzie jest napisane ze
      brakuje mi podstawowych sterownikow vg, czy cos takiego - moje pytanie skąd to
      wytrzasnąc?!
      • Gość: Szpaq Re: woooolny komputer IP: 212.160.196.* 14.08.06, 18:32
        A poinstalowalas wszystko do plyty glownej? Od tego bylo trzeba zaczac. Niewiem
        co to za vg, moze vga?
        • Gość: beciaq Re: woooolny komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 18:37
          vga racja,znalazlam jakas plyte ze sterownikami vga ale nic nie dziala,
          do płyty głownej tzn??? wszytkie instalacje zakończyly sie powodzeniem tylko
          ta ostatnia (chyba najwazniejsza) nie moze sie sfinalizowac....
          juz nie mam pojecia co robic chyba zaryje głową w klawiaturę....
          • Gość: Szpaq Re: woooolny komputer IP: 212.160.196.* 14.08.06, 18:44
            Jak masz plytki cd do sprzetu to poszukaj z napisem motherboard i poinstaluj
            wszystkie potrzebne sterowniki lub jeszcze lepiej sciagnij najnowsze ze strony
            producenta
            • Gość: beciaq Re: woooolny komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 19:39
              ufff jakos się udało chociaz niezle sie nagłówkowałam, dziekuję serdecznie za
              wszystkie porady :) bez Was by się nie udało, dzieki wielkie :):):):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka