Dodaj do ulubionych

błagam o pomoc

IP: *.access.telenet.be 26.09.06, 16:36
witam. mam problem z moim laptopem. przy właczaniu komputera wyskakuja mi
nastepujace informacje: "system windows nie moze załadowac profilu uzywkownika
poniewaz moze byc on uszkodzony, skontaktuj sie z administratorem" (odliczaja
sie sekundy) i po 20 -stu kilku sekudnach wyskakuje nastepna informacja:
"system windows nie moze znalezc profilu lokalnego i loguje przy uzyciu
profilu tymczasowego, po wylogowaniu z tego profliu zmiany zostana utracone."
wystraszylam sie bo wszystko co mialam na pulpicie poznikało mi :(( ale
znalazłam na dysku wszystko. co mam zrobic zeby wrócily te ustawienia, ktore
mialam wczesniej i co moglo byc przyczyna tego?? kiedy komputer bedzie
pamietał znow moje ustawienia?? baaaaaaaaaaardzo prosze o wskazówki co bym
mogła sama zrobic???
Obserwuj wątek
    • jap_1 Re: błagam o pomoc 26.09.06, 16:51
      Chyba ten laptop praował w sieci firmy. Logowanie było poprzez serwer domeny. Na
      serwerze są wszystkie dane o użytkownikach (loginy, profile, foldery sieciowe).
      Teraz pracuje samodzielnie i musi sobie poradzić bez wsparcia serwera. I jakoś
      sobie radzi, ale nie do końca.
      Jeśli nadal pracujesz z nim w sieci, to może sieć padła, kabel odłączony ...
      • Gość: Agata Re: błagam o pomoc IP: *.access.telenet.be 26.09.06, 16:54
        a jak to mozna sprawdzic?? i jak to mozna naprawic??
        • jap_1 Re: błagam o pomoc 27.09.06, 08:45
          Gość portalu: Agata napisał(a):

> a jak to mozna sprawdzic?? i jak to mozna naprawic??

Rączki mi nieco opadły! Co "jak sprawdzić"? Napisałem ci, że prawdopodobnie
          laptop był poprzednio podłączony do sieci w firmie, a teraz stracił kontakt z
          serwerem. Nie wiem - przeniesiony został do domu, odłączył się kabel od sieci
          itp. Chyba ty wiesz lepiej, gdzie ten komp był - jest używany. Zanim zaczniesz
          cokolwiek robić, spróbuj odpowiedzieć na to pytanie.
      • m.gregor Re: błagam o pomoc 26.09.06, 17:49
        A ja sadze ze po prostu uszkodzil sie profil uzytkownika. Ja bym uruchomil
        komputer w trybie awaryjnym, zalogowal sie na administratora, stworzyl nowego
        uzytkownika, przeniosl dane ze starego profilu (w katalogu Document and
        settings) a potem uruchomil ponownie komputer, zalogowal sie na nowego
        uzytkownika i po upewnieniu sie ze wszystko jest na swoim miejscu skasowal
        tamtego uzytkownika.
        • Gość: Agata Re: błagam o pomoc IP: *.access.telenet.be 26.09.06, 18:37
          m.gregor mogłabym Cie prosic zebys dokładniej mi wytłumaczył co mam zrobic?? jak
          mam ucruchomic laptopa w trybie awaryjnym i pozmieniac to o czym pisałes?? nie
          znam sie za bardzo na kompach :/
          • gluby Re: błagam o pomoc 26.09.06, 18:55
            zapisz sie na jakeisc kursy komputerowe na [pewno przydadza ci sie;) jak
            wlaczasz laptopa to po wylistowaniu dyskow itp naciskasz F8 i sie pokaze tryby
            do wyboru
            • m.gregor Re: błagam o pomoc 26.09.06, 20:34
              Laptop nie wylistuje Ci dyskow...
          • m.gregor Re: błagam o pomoc 26.09.06, 20:39
            Zanim pojawi sie plansza Windows XP z biegajacym paskiem wciskasz F8 i wybierasz
            z listy Tryb awaryjny. Potem logujesz sie (klikasz) na konto Administrator.
            Potem: Start -> Panel sterowania -> Konta uzytkownikow. I tam masz opcje Utworz
            nowe konto. Oczywiscie wybierasz zeby to byl administrator komputera. Jak juz
            skonczysz restartujesz komputer i logujesz sie na to nowe konto. Jak przeniesc
            dane z uszkodzonego profilu? Moj komputer -> Dysk C -> katalog Document and
            settings -> katalog ktory nazywa sie tak jak uszkodzony profil. I tam masz Moje
            dokumenty i Pulpit. Przenosisz sobie to co potrzebujesz. Jak juz jestes pewna ze
            wszystko jest na swoim miejscu jeszcze raz wchodzisz w Panel sterowania -> Konta
            uzytkownikow -> klikasz na uszkodzony profil a potem wybierasz usun konto.
            Potwierdzasz, wybierasz nie zachowuj plikow i juz. Po sprawie.

Jakbys miala jeszcze jakies pytania i problemy to pisz na GG: 391450.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka