Dodaj do ulubionych

Monitory LCD

IP: 213.17.132.* 27.03.03, 16:43
Czym nalezy sie kierowac przy kupnie monitora LCD?
Na co trzeba zwracac uwage.
Jak ktos moze pomoc to bylbym szczesliwy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Darek Re: Monitory LCD IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.03, 21:26
      Warto zwróić uwagę na czas reakcji matrycy.Najlepiej jak jest w przedziale 25-
      35ms, wtedy nie ma "smużenia" dotyczy to gier i szybkich akcji w filmach/DVD/
    • Gość: mimi Re: Monitory LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.03, 23:08
      Cześć zgadzam się czas reaakcji jest ważny ale należy jeszcze zwrucić uwagę na
      kąty patrzenia (min.120x100), kontrast 250:1.Cekawie cenowo wychodzi Q15
      Hyundai ok.1300zł brutto (www.spat.pl)-ja u nich kupowałam i jestem bardzo
      zadowolona wkońcu mnie oczy nie bolą ,pozdrawiam.
      • Gość: ruby Re: Monitory LCD IP: 9.67.96.* 28.03.03, 07:12
        Gość portalu: mimi napisał(a):

> Cześć zgadzam się czas reaakcji jest ważny ale należy jeszcze zwrucić uwagę
        na
        > kąty patrzenia (min.120x100), kontrast 250:1.Cekawie cenowo wychodzi Q15
        > Hyundai ok.1300zł brutto (www.spat.pl)-ja u nich kupowałam i jestem bardzo
        > zadowolona wkońcu mnie oczy nie bolą ,pozdrawiam.
        Mam pytanie do ciebie mimi : jak te maonitoru sprawdzają się w grach takich
        naprawdę szybkich ,rajdy itp.Czy naprawdę nie powodują smug na ekranie? ,bo
        słyszałem różne opinie i chciałem cię zapytać jako tego który na LCD pracuje.
        • Gość: mimi Re: Monitory LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.03, 11:42
          cześć ten panel jak i panele firmy LITE-ON są już całkiem przyzwoitymi
          modelami,nie jest to to samo co IIYAMA lub EIZO ale też cena jest o 100%
          niższa,pozdrawiam
    • przemo_to_ja Re: Monitory LCD 29.03.03, 16:45
      Na stronie www.chip.pl - numer styczniowy zdaje się - był
      opisany ciekawy artykuł o monitorach LCD.
      Pozdrawiam
    • Gość: X Re: Monitory LCD IP: *.chello.pl 29.03.03, 21:22
      czas reakcji powinien wynosic 25ms
      kontrast i jasnosc to parametry czysto propagandowe - w wiekszosci przypadkow
      nie bedziesz w stanie pracowac nawet na 50% kontrastu i 50% jasnosci. W moim
      przypadku (samsung 171N) musialem skrecic prawie do samego dolu.

Przy kupnie KONIECZNIE sprawdz czy nie ma martwych pikseli - odpal windowsy i
      po kolei zmieniaj tlo: biale, czarne ,czerwone, zielone i niebieskie,
      wypatrujac martwych pikseli. To naprawde glupie miec jakis martwy piksel na
      srodku monitora. strasznie drazni.

Najwieksze problemy z grami jakie maja LCDeki to odwzorowanie czerni. i tyle.
      i polecam stronke:

monitor.pl

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka