Dodaj do ulubionych

XP pro - uszkodzony installer

02.02.07, 23:10
Obecnie dobrze sprawdzony, ze na kompie nie ma wirusow, ale kiedys byly i stad pewnie problem.

Obecnie mam uszkodzony installer. Tzn jezeli chce zainstalowac jakis nowy program np uaktualnic Opere to komputer zglasza blad (tak szybko, ze nie mozna przeczytac) a potem od razu komputer sie wylacza.

Czy mozna to jakos naprawic czy trzeba wymieniac system?
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: XP pro - uszkodzony installer 05.02.07, 19:30
      Jest na tym forum ktos kto sie na tym zna?

Nawet probowalem uzyc oryginalnego dysku XP pro, ale komputer mowi, ze nie mozna go juz wiecej stosowac bo mam zainstalowany bardziej aktualny system.
      Tzn komputer byl instalowany z tego dysku na Win98, ale bylo to wiele lat temu i te wszystkie updaty z microsoftu spowodowaly, ze to co mam na komputerze znacznie przerasta to co bylo na oryginalnym dysku.

Zeby teraz zaczac od poczatku to bym chyba musial najpierw wyczyscic dysk, zamontowac Win98 jakims cudem (nawet nie wiem czy jeszcze trzymam dysk - nadto o ile pamietam to byl potrzebny jeszcze jakis floppy disk bez ktorego nie szlo zamontowac Win98) a potem na bazie Win98 zainstalowac moj upgrade XP pro zeby to wszystko dzialalo i zrobic updates. Wydaje sie prawie niemozliwe do zrobienia.

Jest jakas inna droga?
      • Gość: Sławek62 Re: XP pro - uszkodzony installer IP: *.klaudyny.waw.pl 05.02.07, 21:11
        Poszukaj i pobierz program Autopatcher pl,
        lub :
        support.microsoft.com/kb/893803
        pobierz i zainstaluj win instaler
        • artur737 Re: XP pro - uszkodzony installer 05.02.07, 21:14
          Wlasnie tez na to wpadlem pol godziny temu. Zainstalowalem ten installer microsofta i niestety nic nie pomoglo. Proba instalacji Opery zakonczyla sie automatycznym wylaczeniem komputera.

Ktos tu tez mial ten sam problem, ale nie wiadomo jak sie to skonczylo.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=39373091&a=39431905
          • Gość: Sławek62 Re: XP pro - uszkodzony installer IP: *.klaudyny.waw.pl 05.02.07, 23:12
            poczytaj na temat BSOD:
            www.pcformat.pl/forum/showthread.php?tid=7892
            Przyczyną błędnego działania instalatora może być np firewall
    • hanatol Re: XP pro - uszkodzony installer 06.02.07, 04:17
      >komputer zglasza blad (tak szybko, ze nie mozna przec
      > zytac) a potem od razu komputer sie wylacza.

Treść komunikatu o błędzie byłby pomocna.
      Spróbuj otworzyć panel sterowania->narzędzia administracyjne->podgląd zdarzeń
      i tam poszukaj błędu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka