Dodaj do ulubionych

Komputer czy Playstation2

IP: *.multicon.pl 06.02.07, 20:33
Jak sądzicie, czy ,żeby sobie pograć muszę kupować nowy komputer, czy raczej
lepiej kupic Playstation2?
Obserwuj wątek
    • silic Re: Komputer czy Playstation2 06.02.07, 20:56
      to zależy w co chcesz grać
      • Gość: gracz Re: Komputer czy Playstation2 IP: *.multicon.pl 06.02.07, 21:22
        wiadomo, że w Gothic 3 nie pogram, ale w cos starszego może tak, jest cała
        saga 'Władcy Pierścienia" i inne takie
        • silic Re: Komputer czy Playstation2 06.02.07, 21:34
          jeśli lubisz takie typowo konsolowe gry to śmiało bierz konsolę.
          • Gość: bs Re: Komputer czy Playstation2 IP: *.chello.pl 06.02.07, 23:44
            v Jeżeli tylko gry to plus dla pleya. Ale jeżeli lubisz dobrą grafę to PC
            <drogi>
            Niestety gry pod PS są droższe. Ja osobiście nie uznaje PS'a Xboxa .....
            • Gość: gracz Re: Komputer czy Playstation2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 06:29
              a jakie parametry ma playstation 2, jakis procek czy karta graficzna?
              • lambert77 Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 07:33
                to nie ma znaczenia :) zawsze będzie gorzej niż na PieCu :D. Brak strategii
                dobrych rpg. Nie ma w co grać na konsoli no chyba, że ma się dziecko :)
                • Gość: werty Re: Komputer czy Playstation2 IP: *.31.radom.pilicka.pl 07.02.07, 09:25
                  Typowa odpowiedź kogoś, kto nie ma pojęcia o konsolach - przekonanie, że to zabawka dla dzieci. Jedyna prawdziwa część wypowiedzi to ta o strategiach, faktycznie, w takie gry na konsoli nie pograsz (wygodnie). A czemu zawsze ma być gorzej niż na PC? Dla mnie wygodniej grać na 29" z padem w ręku, siedząc w wygodnym fotelu. Jeśli miałeś na myśli grafikę, to faktycznie, PC górą, ale PS2 ma już swoje lata.
                  • tiges_wiz Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 09:37
                    a jaki problem grac na PC na 29 calowym telewizorze?
                    byle karta graficzna ma tv-out a i padow pod dostatkiem.
                    • Gość: werty Re: Komputer czy Playstation2 IP: *.31.radom.pilicka.pl 07.02.07, 09:49
                      Przepraszam, ale chyba jaja sobie robisz? Porównaj jakość obrazu z jakiejkolwiek karty graficznej z obrazem przez RGB z konsoli. Oczywiście, że jest to możliwe, ale czy ma sens? Gry konsolowe są przystosowane do rozdzielczości telewizora, w przypadku gier komputerowych będzie tragedia - kupić kartę graficzną za równowartość 3 PS2 i grać w 640x480 czy 800x600?
                      • tiges_wiz Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 09:53
                        zalezy jaka sie ma karte. jakis dayton czy palit rzeczywiscie kiepsko wygladaja,
                        ale juz referencyjne ato maja calkiem dobry tv-out. Czasem jak mam ochote to
                        wlasnie uruchamiam sobie NASCAR Racing czy Grand Prix Legends na TV wlasnie w
                        800x600 full AA i anizo i nie narzekam.
                        • krzysiek1042 Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 10:02
                          Współczuję przy przesiadce na DirectX 10. Tutaj racze będzie wchodziło kupno
                          nowego kompika za niebanalną kaskę. Oczywiście jeśli ktoś chce pograć np. w
                          takiego Crisis (jak pamiętam tytuł) musi o dX 10 pomyśleć. Za miesiąc wychodzi
                          PS3 za ok. 2400 złoty . Podpinasz pod LCD w HD i cieszysz oczy :)
                          • tiges_wiz Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 10:23
                            bez przesady. poczekam sobie jeszcze troche.
                            w tej chwili w to co gram, to spokojnie chodzi na moim bartonie 3200+ i radeonie
                            9700 Pro. Nie mam ciagu na granie we wszyskie nowosci. Wole dobre symulacje
                            (GPL, NASCAR Racing czy rFactor) oraz strategie i RPG (z niesmiertelnym
                            Tormentem na czele ;)
                            • krzysiek1042 Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 10:34
                              Jako gracz konsolowy ;) grałem na nie jednym FPS-ie na PSX a potem na PS2.
                              Znajdą się tacy co chwalą sobie sterowanie klawiatura+mysz a i znajdą się tacy
                              co wolą intuicyjne celowanie na padzie (analogu) . Wszystko w tym przypadku
                              zależy od przyzwyczajenia. Spotkałem się z takimi "zboczkami" ,którzy pada nie
                              złapali w ręce tylko dlatego bo są zagorzałymi graczami PC !!! To już chyba
                              lekka przesada. Jeśli ktoś ma dylemat : czy kupić PS2 czy może komputer do gier
                              , to przyznam ma dylemat . Jeśli mam plejkę w domu to jasna sprawa że nie kupię
                              kompa specjalnie po to aby zagrać w kilka tytułów. Zresztą i tak część tytułów z
                              PieCyka wychodzi na PS2 i vice versa. Każdy gra , na czym się da:) !
                              • tiges_wiz Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 10:41
                                ja sie probowalem przelamac do pada, ale jakos mam nieforemne rece albo co?
                                ciagle mi niewygodnie. Moze dlatego, ze jestem dzieckiem joysticka i kierownicy ;)
                                • lambert77 Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 12:11
                                  mam pada do kompa :) mam też joy i gdzieś kiedyś nawet kierownice miałem. W
                                  sumie pad się nadaje do zręcznościówek i mordobić i nic więcej. Jakoś nie
                                  wyobrażam sobie tego "intuicyjnego" celowania z analogowej gałki w fps ;)
                                  • Gość: Laptopowiec Re: Komputer czy Playstation2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 19:15
                                    > W sumie pad się nadaje do zręcznościówek i mordobić i nic więcej. Jakoś nie
                                    > wyobrażam sobie tego "intuicyjnego" celowania z analogowej gałki w fps ;)

A do fps najlepiej sobie dokupić taka zabawkę:
                                    www.activewin.com/reviews/hardware/joysticks/microsoft/stratcomm/index.shtml
                                    Prawa ręka na myszy celuje i strzela, lewa na Commanderze chodzi, kuca, pełza,
                                    przeładowuje, zmienia broń itp. Czysta przyjemność :-)
                                    • lambert77 Re: Komputer czy Playstation2 08.02.07, 07:55
                                      no nie wiem :) jestem tak przyzwyczajony dla klawiatury i myszki, że nie
                                      potrafiłbym zastąpić ich niczym innym
                        • Gość: werty Re: Komputer czy Playstation2 IP: *.31.radom.pilicka.pl 07.02.07, 10:06
                          Zgoda, ATI pod tym względem wygrywa o kilka długości. Ale tak jak mówisz: czasem uruchamiasz, trochę roboty z tym jest. Chodzi o jedno: konsola to nie tylko zabawka dla dzieci, niedługo wskoczy mi czwarty krzyżyk, a mam kupę radochy z gier, których w żadnym wypadku nie włączyłbym dziecku.
                          • tiges_wiz Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 10:20
                            nigdzie nie pisalem ze ps to zabawka dla dzieci.
                  • lambert77 Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 10:18
                    przepraszam w złe słowa to ubrałem :) fakt jeżeli mam pograć w jakąś ścigałke
                    zrecznościówke czy sportową to śmiało konsola dobry duży tv i zabawa jest.
                    Jeżeli chodzi o strategie rpg i fps to niestety PieC będzie rządził. Pewnie na
                    padzie da się pograć w część RPG przynajmniej tam gdzie jest aktywna pauza ale
                    już strzelanki nie widze na padzie :)
                    Zwracam honor konsola ma swoje dobre strony.
                • krzysiek1042 Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 09:33
                  lambert77 napisał:

> to nie ma znaczenia :) zawsze będzie gorzej niż na PieCu :D. Brak strategii
                  > dobrych rpg. Nie ma w co grać na konsoli no chyba, że ma się dziecko :)

Jeśli taki kolo, uważa Fallouta za zajedwabisty RPG to współczuję. Final Fantasy
                  XII zżera te PieCowskie rpg na śniadanie. Dałbyś dziecku Manhunta albo Blacka
                  ??? Pewnie nawet nie znasz tych tytułów buhaha!!!!
                  • lambert77 Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 10:26
                    Po pierwsze primo RPG na PieCa to nie tylko fallout ( trzeba być ograniczonym
                    umysłowo, żeby coś takiego stwierdzić :) Final Fantasy to ewenement w świecie
                    konsol i jako taki nie może być brany pod uwagę. Jedna gra nie sprawi nagle, że
                    wszyscy zapaleni gracze RPG przeżucą się na konsole.
                    Po drugie primo :) Manhunta znam o Black nie słyszałem i znów trzeba być
                    ograniczonym umysłowo, żeby twierdzić, że dałbym dziecku te gry :).
                    • krzysiek1042 Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 10:47
                      lambert77 napisał:

> Po pierwsze primo RPG na PieCa to nie tylko fallout ( trzeba być ograniczonym
                      > umysłowo, żeby coś takiego stwierdzić :) Final Fantasy to ewenement w świecie
                      > konsol i jako taki nie może być brany pod uwagę. Jedna gra nie sprawi nagle, że
                      >
                      > wszyscy zapaleni gracze RPG przeżucą się na konsole.
                      > Po drugie primo :) Manhunta znam o Black nie słyszałem i znów trzeba być
                      > ograniczonym umysłowo, żeby twierdzić, że dałbym dziecku te gry :).

A dlaczego FF nie może być brany pod uwagę??? Różnica polega na tym że na
                      konsole wychodzą RPG-i głównie (jeśli nie tylko ) z Japonii więc Twój argument
                      ,że nie ma na PS2 dobrych RPG-ów mija się z celem.Sam napisałeś bodaj o 7.33 że
                      :"Nie ma w co grać na konsoli no chyba, że ma się dziecko :)" . Więc ja pytam :
                      czy zagrałbyś z / przy dziecku w Manhunta lub "chociaż" GTA ? Czy uważasz że PS2
                      jest najlepszą konsolą dla dzieci pod względem gier? Odbiorcą gier na PS2 jest
                      grupa społeczna od 18 wzwyż. Ostatnio nawet Nintendo wypuszcza gry pod kątem
                      starszych, choć nadal jest więcej tytułów dla najmłodszych.
                      • Gość: hrhr Re: Komputer czy Playstation2 IP: *.aster.pl 07.02.07, 20:03
                        Podejrzewam, że z tym dzieckiem nie chodziło mu o to, że na konsole jest mało
                        brutalnych gier, tylko że większość nie wymaga hmm.... myślenia :)
    • krzysiek1042 Re: Komputer czy Playstation2 07.02.07, 09:30
      Żeby sobie pograć , to jak najbardziej konsolę PS2. Nie musisz się martwić ,czy
      dana gra ci pójdzie na tym sprzęcie bo wymaga takiej a takiej karty graficznej
      :):). Jak dla mnie PieCyk to ostatni sprzęt do gry. PS2 to, brak instalowania
      gry, bezstresowe zerkanie na pudełko w poszukiwaniu wymagań
      sprzętowych:):),mnóstwo gier od FPS,RPG,action i stealth, bijatyk , wyścigów. No
      i lepiej jest grać na 28 calowym telewizorze w fotelu niż męczyć się na 17
      calach przy stoliku buhaha !!!! Już niebawem PS3 !!!!!!! A w sprawie tego
      sprzętu zapraszam na forum PS Generation. MOC !!! Pozdro.
      • Gość: bs Re: Komputer czy Playstation2 IP: *.chello.pl 07.02.07, 17:06
        tak 28" może i jest ale obraz godny roku maxx 2000. Bez AA/AF Pozatym
        dodatkowa pamięć to i by sie tam też przydała. Ale kazdy ma swoje.
    • Gość: ps aux Czy da się podłączyć PLaystation2 pod monitor VGA IP: 80.51.47.* 07.02.07, 17:13
      Czy da się podłączyć konsolę PS2 pod zwykły monitor komputerowy z wejściem VGA? Zastanawiam się nad kupnem PS2, ale nie chce kupować specjalnie telewizora tylko po to żeby grać...
    • Gość: huh Re: Komputer czy Playstation2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 17:21
      A chcesz korzystać z takich dobrodziejstw jak gra z ludźmi z całego świata? ;)
      Internet to niewątpliwa zaleta PCa.
      • Gość: manhu Re: Komputer czy Playstation2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:28
        No no no, brawo specu-na PS2 gra się online jak najbardziej.
        Ponadto PS2 jest nieco :) tańsze od PC. Jeśli ktoś nie myśli tylko o bzdurnej grafice w rozdziałce 1600x1200 (bo niby 640x480 to krowie piksele:) to wybór PS2 jest dobry (a PS3+TV LCD32cale w grudniu 2007 jeszcze lepszy:)
        • Gość: bs Re: Komputer czy Playstation2 IP: *.chello.pl 07.02.07, 18:34
          "bzdurnej grafice " może i bzdurnej ,ale ładnej :-)
          Dla mnie zabawki typu XBox playestationy są własnie zabawkami... bez urazy dla
          małych dzieci, które poza grami nic nie widzą. A tanie to one wcale nie są
          doliczając ceny gier na PS to kalkulacja moze wyjść in+ ku PC'owi
          Jedyny ich + do kupujesz ,wkładasz i grasz to fakt.
        • lambert77 Re: Komputer czy Playstation2 08.02.07, 07:56
          a ceny gier z kosmosu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka