Gość: seba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:55 córka wprowadziła hasło przy starcie PC i chyba coś źle wpisała i nie można włączyć można to jakoś obejść Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kolobos Re: problem z haslem na starcie komputera IP: *.escom.net.pl 20.03.07, 20:16 Haslo jest ustawione w biosie czy w systemie? Jezeli w biosie i jest to normalny komputer to wystarczy zresetowac CMOS (przy odlaczonym zasilaniu!) zworka na plycie lub wyciagajac baterie. W instrukcji do plyty podane sa szczegoly, gdzie ta zworka sie znajduje. Link Zgłoś
skacprzak Re: problem z haslem na starcie komputera 20.03.07, 21:33 Kolobos dzieki bateria wiem gdzie jest ale zworka moze byc ciezko brak instrukcji Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: problem z haslem na starcie komputera IP: *.escom.net.pl 20.03.07, 22:13 Instrukcja jest na stronie producenta plyty wiec wymowka, ze jej nie masz jest raczej kuepska. Link Zgłoś
skacprzak Re: problem z haslem na starcie komputera 20.03.07, 21:44 haslo jest raczej w Biosie bo pc prosi o nie zaraz po wlaczeniu pc wyjolem baterie ale to nie pomoglo Link Zgłoś
kruz7 Re: problem z haslem na starcie komputera 20.03.07, 22:08 Mam ten sam problem na PC-ie. Wpisałem wczoraj nowe hasło a dziś nie mogę dostać się. Link Zgłoś
jupix Re: problem z haslem na starcie komputera 20.03.07, 22:10 Wyciągnij na minutę baterię z płyty głównej, CMOS jest podtrzymywany przez nią. Wadą jest to, że zresetuje się zegar i data systemowa. Link Zgłoś
skacprzak Re:do kombo sproblem z haslem na starcie komputera 20.03.07, 22:40 Kombos naprawde dziekuje zworke znalazlem na chybil trafil udalo sie Link Zgłoś