Dodaj do ulubionych

Czy zdążę do jutra?

08.04.07, 15:50
W Wielki Piątek kupiłam Microsoft Outlook. Postępując ściśle według
instrukcji, próbuję indywidualnie wysłać korespondencję seryjną (życzenia
wielkanocne), ale gdy klikam w ostatnie polecenie ("scal pocztę") - powinno
samo się wysłać, a się nie wysyła. Nic się nie dzieje.
Co robię źle?
A może ten program nie ma takich możliwości? Czyżbym wyrzuciła w błoto 650 zł?
Z góry dziękuję za życzliwą pomoc :-)
Obserwuj wątek
    • r0ger Re: Czy zdążę do jutra? 08.04.07, 18:16
      Sorry, że nie na temat, ale wiem tylko tyle, że sporo przepłaciłaś. Outlook jest znacznie tańszy.
      sklep
      • Gość: ftpsk Re: Czy zdążę do jutra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 21:23
        Szkoda że nie na temat.
        A co do ceny: kupiłam nie samego MO, lecz Microsoft Office '2003 Basic. Tam
        jest Outlook, Word, Excel i coś jeszcze, ale mi, do cholery, potrzebny jest
        natychmiast ten pieprzony Outlook tylko i wyłącznie, inaczej nie wydałabym ani
        złotówki!
        • 3promile Re: Czy zdążę do jutra? 08.04.07, 21:27
          Nie pomogę z czystej, niczym nieuzasadnionej złośliwości, wynikającej z prostego
          "po co płacić za coś, co można mieć za darmo"
        • beata_ Re: Czy zdążę do jutra? 08.04.07, 21:42
          A "przesiąść się" na OE nie możesz? Bo w OE, to bym pomogła, a jeśli masz
          Windows (a zapewne masz), to OE (czyli Outlook Ekspress) jest z systemem...
          Wiem - też nie na temat :(

W OE sprawa jest prosta - piszesz treść maila, a w okiedku DO: tysiąc adresów i
          leci... Piszesz o korespondencji seryjnej... skojarzenia mam wyłącznie z Wordem
          i przygotowaniem tejże (nagłówki adresowe), a zero z MS Outlookiem

• ftpsk Do Beaty i T-800 09.04.07, 02:33
            Beato Droga, zapewne nieprecyzyjnie wyjaśniłam, o co mi chodzi.
            Mi chodzi o to, aby każdy z adresatów (dziesięciu, stu, czy tysiąca, wszystko
            jedno) zapisanych w mojej książce adresowej otrzymał ode mnie tego samego mejla
            BEZ WIADOMOŚCI, że jacyś inni też tego mejla dostali.
            Jest mejl. Jest baza adresów. Mi chodzi o to, abym nie musiała tego samego
            mejla wysyłać sto razy oddzielnie, lecz żeby zrobił to za mnie komputer. Wydaje
            sie to proste i banalne - a nie jest. Dlaczego? Nie wiem.
            Tego nie da się zrobić w OE.
            Dziękuję T-800. Niestety, nic tam nie znalazłam.
            W piątek konsultowałam się w tej sprawie z Microsoft Poland i powiedzieli, że
            ich najtańszym produktem, który to może robić, jest Microsof Outlook, wchodzący
            w skład pakietu Microsoft Office '2003 Basic. Kupiłam ten pakiet,
            zainstalowałam, aktywowałam - i nie potrafię tego zrobić. Dyżurny inżynier z
            Centrum Pomocy Technicznej Microsoftu też nie umiał pomóc, mimo paru kwadransów
            telefonicznej rozmowy w Wielką Sobotę. Jeśli dziś, czyli w Lany Poniedziałek,
            nie wyślę tych życzeń, no to następna okazja będzie na Boże Narodzenie.
            • 3promile Re: Do Beaty i T-800 09.04.07, 08:52
              > Tego nie da się zrobić w OE.
              Da się.
            • beata_ Re: Do Beaty i T-800 09.04.07, 13:39
              Zawsze mówię, że precyzyjne wyłuszczenie problemu, to podstawa sukcesu :-)
              Chodzi Ci o to, żeby odbiorca maila nie wiedział, że jest jednym z tysiąca.
              I jest to absolutnie możliwe w OE (jak mówi niżej 3promile).
              Tysiąc adresów "wpisujesz" zamiast w okienko DO: w okienko UDW: ("ukryta kopia
              do:") i masz załatwione.
              Ta opcja jest też w MSO, ale zabij mnie - nie wiem, czy działa tak samo i w tym
              samym miejscu, bo MSO nie używam.
              • Gość: ftpsk Do Beaty i Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 14:37
                Nie, Beatko Kochana, to nie jest możliwe.
                Jeśli tak zrobisz, to istotnie, adresat nie dowie się, do kogo KONKRETNIE był
                jeszcze wysłany list, ale dowie się, że był jeszcze wysłany do "Unisclosed
                Recipient" (co zwyczajowo jest odbierane jako jeszcze mnóstwo-mnóstwo
                adresatów). Tymczasem mi chodzi o to, że jeśli ja, Maria Wiśniewska, wysyłam
                list do Jana Kowalskiego ORAZ jeszcze do tysiąca adresatów, to Janowi
                Kowalskiemu (i - odpowiednio - każdemu z tego tysiąca) pokaże się w mejlowym
                nagłówku TYLKO I WYŁĄCZNIE:
                Od: Maria Wiśniewska
                Do: Jan Kowalski
                I nic więcej. NIC WIĘCEJ!!!
                Właśnie za możliwość takiego wysyłania mejli zapłaciłam 650 zł. Już nie wiem,
                jak można to jaśniej wyłuszczyć.
                Ale Tobie i Rogerowi dziękuję za dobre chęci :-)
                Ta metoda, co ją w pierwszym linku podał T-800, też nie działa. Po prostu.
                • beata_ Re: Do Beaty i Rogera 09.04.07, 15:31
                  No, przepłąciłaś... bez dwóch zdań :(
                  Ale mnie zaciekawiłaś i aż zainstaluję swojego MSO, żeby to odbadać...
                  Tam niżej jeszcze jakaś wsakzówka była - popróbuj...

ps
                  z tym undisclosed recipent, to masz rację
            • t-800 Re: Do Beaty i T-800 09.04.07, 22:39
              Więcej nie potrafię pomóc - nie używam MS Outlooka.
    • Gość: T-800 Podchorąży zawsze zdąży! ;-) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.04.07, 21:41
      www.frazpc.pl/b/184104
      www.google.pl/search?q=korespondencja+seryjna+microsoft+outlook

A wcisnąć F1 w Outlooku próbowałaś? ;-)
      • t-800 Re: Podchorąży zawsze zdąży! ;-) 09.04.07, 22:45
        Gość portalu: T-800 napisał(a):

> www.frazpc.pl/b/184104

Z powyższego linku:

Dla potomnych:

Dotyczy Outlook 2000, ale w XP i 2003 powinno byc identycznie.

1. Zapisujemy zalaczony do tego maila szablon na pulpicie.
        2. Uruchamiamy Microsoft Outlook (nie Express).
        3. Menu Narzedzia -> Kreator Regul
        4. Klikamy przycisk 'Nowa'
        5. Wybieramy 'Rozpocznij od pustej reuly' a nastepnie 'Sprawdzanie
        przychodzacych wiadomosci' i 'Dalej'
        6. Z 'jakie chcesz zastosowac warunki' nic nie wybieramy, 'Dalej'
        7. Zatwierdzamy komunikat ze dot. wszystkich - OK.
        8. Z okna 'Co chcesz zrobic z wiadomoscia' zazanczamy 'odpowiedz na nia,
        wykorzystujac szablon'
        9. Kilkamy na 'wykorzystujac szablon' i wybieramy plik zalaczony do tego maila,
        OK', 'Dalej'
        10. Z okna 'Podaj ewentualne wyjatki' nic nie wybieramy, 'Dalej'
        11. Wpisujemy nazwe reguly np. 'Link Exchange' i KONIECZNIE odzanaczamy 'Wlacz
        te regule', 'Zakoncz'
        12. Powrocilismy do listy regul, klikamy na dole na przycisk 'Uruchom teraz...'
        13. Zazanczamy nasz regule 'Link Excahnge', a w uruchom w folderze MUSIMY
        zmienic
        na folder zawierajacy naszee linki.
        14. Po kliknieciu 'Uruchom teraz' zostana wyslane maile, klikamy 'Zamknij'
        i 'OK'
        15. W wyslanych wiaodmosci mozemy zobaczyc co zostalo wyslane.

To nie działa?
    • kell99 Re: Czy zdążę do jutra? 09.04.07, 04:08
      O rany! Placic za Uuupslooka... straszne! Powinni placic za uzywanie tej tandety :)
      • r0ger Re: Czy zdążę do jutra? 09.04.07, 08:13
        kell99 napisał:

> O rany! Placic za Uuupslooka... straszne! Powinni placic za uzywanie tej tandet
        > y :)

Uważam że Outlook nie ma odpowiednika o podobnej funkcjonalności i jeżeli ktoś potrzebuje PIMa z prawdziwego zdarzenia to jest on doskonałym wyborem.
        • kell99 Re: Czy zdążę do jutra? 09.04.07, 14:59
          A niby dlaczego?

1) Nie potrafi poprawnie formatowac wiadomosci
          2) Zacheca do html i masy smieci
          3) Lamie wszelkie zasady 'emailowe' - niepoprawne cytowanie, cytowanie na gorze
          a nie pod wiadomoscia, niepoprawnie wstawia i nie potrafi usunac sygnatur, ma
          mase opcji konfiguracyjnych, olewa kodowanie danych przy odpowiadaniu na maile,
          w standardowej konfiguracji odpowiada w html na email w 'plain text' etc etc,
          pozwala na wysylanie emaila bez wpisanego tytulu
          4) Nie pozwala na automatyczne sortowanie wiadomosci i kopiowaniu ich do
          'folderow' zaleznie od nadawcy, tresci czy skryptu (to juz jest lekko zalosne)
          5) FATALNE filtrowanie spamu - jak cos zaznaczy jako spam, to raczej spamem to
          nie bedzie :)
          6) Calosc dziala tylko z innymi programami od 'malomiekkiego', mozna zintegrowac
          uupslooka z msn, ale z gtalk czy czymkolwiek innym juz nie,
          7) Klient 'web' nie dziala poprawnie na Firefoksie i Operze (znowu celowe dzialanie)
          8) Nie potrafi zintegrowac poczty na serwerze i archiwum na dysku - gdy szukasz
          wiadomosci (co i tak trwa wieki i rzadko kiedy dziala), to musisz szukac osobno
          w Inbox, Sentbox i archiwum ...
          9) Mimo calego 'zintegrowania' z windows, bez wlaczonego uupslooka zapomnisz o
          spotkaniach, ktore masz w kalendarzu, bo to za trudne by dodac kalendarz do zegara,
          10) Jest programem mulowatym, ktory do tego zajmuje niesamowite ilosci zasobow.
          Przy utraconej lacznosci z serwerem Exchange, uupslook czesto sie blokuje, tak,
          ze nie jestes nawet w stanie odczytac kopii emaila na dysku, nie wspominajac
          juz, ze nie mozesz napisac emaila, bo przeciez by otworzyc okienko z nowa
          wiadomoscia potrzebujesz polaczenie z serwem Exchange :P

Myle sie az tak bardzo?

Programem duzo lepszym jest np Evolution, ktore tez potrafi dzialac z Exchange,
          potrafi synchronizowac kalendarz z zegarem i dzialac bez dzialajacego w tle
          programu, nie lamie zasad netykiety (wiele osob jest BARDZO wyczulonych gdy
          dostana spam w html), ma mase mozliwosci filtrowania wiadomosci - tak, ze spam z
          Amazon zostanie przekopiowane do jednego z folderow, a wazna wiadmosci
          bezposrednio do Inbox), potrafi zintegrowac sie z masa innych programow i dziala
          stanowczo szybciej... Da sie, trzeba jeszcze chciec zrobic cos 'innowacyjnego',
          a nie tylko o tym gledzic.
          • r0ger Re: Czy zdążę do jutra? 09.04.07, 15:53
            No wiesz kell - spodziewałem się że skrytykujesz produkt z Redmond, ale nie myślałem, że tak bez sprawdzenia. Czepiam sie tylko punktów 4 i 5:
            4) Nie pozwala na automatyczne sortowanie wiadomosci i kopiowaniu ich do
            > 'folderow' zaleznie od nadawcy, tresci czy skryptu (to juz jest lekko zalosne)

Tak rozbudowanego systemu reguł filtrowania wiadomości jakie oferuje Outlook nie spotkałem w żadnym progranie (pocztowym, a przecież Outlook to daleko więcej niż program pocztowy).

> 5) FATALNE filtrowanie spamu - jak cos zaznaczy jako spam, to raczej spamem to
            > nie bedzie :)

Chyba jednak nie używałeś nigdy Outlooka, bo inaczej nie wystawiałbyś się na pośmiewisko. W/g mnie tzw. filtr wiadomości śmieci w Outlooku działa świetnie, a w każdym razie o niebo lepiej niż antyspam w Thunderbird i wiele innych niezależnych programów antyspamowych.
            • kell99 Re: Czy zdążę do jutra? 09.04.07, 16:09
              r0ger napisał:

> No wiesz kell - spodziewałem się że skrytykujesz produkt z Redmond, ale nie myś
              > lałem, że tak bez sprawdzenia. Czepiam sie tylko punktów 4 i 5:
              > 4) Nie pozwala na automatyczne sortowanie wiadomosci i kopiowaniu ich do
              > > 'folderow' zaleznie od nadawcy, tresci czy skryptu (to juz jest lekko zal
              > osne)
              >
              > Tak rozbudowanego systemu reguł filtrowania wiadomości jakie oferuje Outlook ni
              > e spotkałem w żadnym progranie (pocztowym, a przecież Outlook to daleko więcej
              > niż program pocztowy).

Taaa... Banalnie proste, ale za cholere nie dziala tak jak powinno. Znowu 2001
              opcji, mozna sie naklikac do smieci, ale za nic nie dziala. STRASZNE! Widac
              bede musial zrobic doktorat z obslugi uupslooka, bo mi nie chce filtrowac
              wiadomosci..... Nawet tak prosta czynnosc, by przeniesc do osobnego katalogu
              wszystko co ma 'ABC' w tytule jest jakas magicznie skomplikowana czynnoscia.

Zaznaczam wiadomosc, nowa regula, edytuje regule, zaznaczam katalog do ktorego
              to ma trafiac, uupslook mieli cos tam dyskiem... i nic :) widac *ABC* jest zbyt
              skomplikowanym wzorcem :P Predzej zdazylbym napisac regex, albo jakis skrypt niz
              zmusic program dla sekretarek do prawidlowego dzialania.

> > 5) FATALNE filtrowanie spamu - jak cos zaznaczy jako spam, to raczej spam
              > em to
              > > nie bedzie :)
              >
              > Chyba jednak nie używałeś nigdy Outlooka, bo inaczej nie wystawiałbyś się na po
              > śmiewisko. W/g mnie tzw. filtr wiadomości śmieci w Outlooku działa świetnie, a
              > w każdym razie o niebo lepiej niż antyspam w Thunderbird i wiele innych niezale
              > żnych programów antyspamowych.

Dziala swietnie? Chyba nie dla mnie:) A moze mi powiesz jak to zrobic?
              Evolution korzysta ze spam assasina (chyba najlepszy filtr antyspamowy) i moge
              edytowac reguly. Jak to zrobic w Uupslooku 2k3?

To kolejny pseudo 'user-friendly' program, ktory i tak dziala jak chce.
              • Gość: Kontik Re: Czy zdążę do jutra? IP: *.adsl.green.ch 09.04.07, 16:18
                Gdyby Evolution byl z MS to tez bys pewnie powiedzial, ze jest nic niewart...
                Tylko ciekawi mnie jedna rzecz.. jak to jest mozliwe, ze takie straszne
                badziewie z MS potrafilo podbic praktycznie caly rynek? Czyzby klienci byli w
                wiekszosc masochistami?
    • ftpsk Kochani Forumowicze, pomóżcie - jeśli umiecie :-) 09.04.07, 09:31
      Nie kłóćcie się między sobą, nie szydźcie z mojej nieporadności, nie spierajcie
      się ze mna ("da się" - "nie da się") tylko POMÓŻCIE, proszę :-)
      Czyli powiedzcie konkretnie, co po kolei trzeba nacisnąć, żeby jeden mejl (z
      życzeniami wielanocnymi, podpisany przeze mnie imieniem i nazwiskiem) został
      przez komputer wysłany do wszystkich adresatów z książki adresowej BEZ
      informowania ich o innych adresatach. Żeby mój znajomy Jan Kowalski zobaczył
      czarno na białym, że tylko on dostał oto prywatne życzenia od Marii
      Wiśniewskiej, czyli ode mnie.
      Czy udzielenia przez Was takiej praktycznej konkretnej rady albo wskazanie
      linka do tego typu wskazówek postępowania niej jest niemożliwe?
      • 3promile Re: Kochani Forumowicze, pomóżcie - jeśli umiecie 09.04.07, 09:32
        Wyślij tego maila do SIEBIE, a listę adresatów wpisz pod UDW
        • r0ger Re: Kochani Forumowicze, pomóżcie - jeśli umiecie 09.04.07, 10:02
          3promile napisał:

> Wyślij tego maila do SIEBIE, a listę adresatów wpisz pod UDW

Tak jest najprościej, ale najwięcej roboty, bo każdy kontakt trzeba dodawać ręcznie. Lepiej użyć Worda w trybie <Korespondencja seryjna>, napisać wiadomość i dodać odresy z książki adresowej Outlooka (warunek, że Outlook musi być domyślnym klientem poczty). W samym Outlooku funkcja korespondencji seryjnej jest dostępna tylko z dodatkiem Business Contact Manager.
          • r0ger Tak na marginesie... 09.04.07, 10:04
            ... to samo możesz przeczytac po wpisaniu w okienku pomocy w Outlooku <Korespondencja seryjna>
            Pozdrawiam
          • maruda.r Re: Kochani Forumowicze, pomóżcie - jeśli umiecie 12.04.07, 23:07
            r0ger napisał:

> 3promile napisał:
            >
            > > Wyślij tego maila do SIEBIE, a listę adresatów wpisz pod UDW
            >
            > Tak jest najprościej, ale najwięcej roboty, bo każdy kontakt trzeba dodawać ręc
            > znie.

???

A nie lepiej przy wyborze przytrzymać klawisz Shift i zaznaczyć od do? Lub
            klawisz Ctrl i zaznaczyć niektóre?

Dlaczego zawsze musicie komplikować?

• r0ger Re: Kochani Forumowicze, pomóżcie - jeśli umiecie 12.04.07, 23:34
              kto tu komplikuje? Można trzymac klawisz i zaznaczac w Outlooku, ale wówczas adresat wiadomości pójdą jako "Ukryta kopia dla..." a tego pytająca chce uniknąć. Mogłeś(aś) przeczytać przed zabraniem głosu...
    • jap_1 Re: Czy zdążę do jutra? 09.04.07, 16:42
      O ile ja się znam na MS Office, to korespondencja seryjna jest używana w
      Wordzie, a nie w Outlooku. Polega to na tym, że do jednego tekstu dołączane są
      automatycznie z jakiejś bazy adresowej odpowiednie nagłówki i mogą być
      automatycznie drukowane koperty. Dzięki temu można wydrukować i wysłać pocztą
      spersonalizowane listy.
      Można do tego wykorzystać Kontakty z Outlooka, ale to już inna historia.
      office.microsoft.com/pl-pl/outlook/HP052588511045.aspx
      Natomiast do wysłania maili do wielu osób, wystarczy wpisanie ich adresów w polu
      UDW. Można to zrobić zbiorczo zaznaczając w Kontaktach wiele osób, nie trzeba
      wpisywać pojedynczo.
      W polach adresowych zwykle widać tylko "Do" i "DW". Aby uaktywnić "UDW", trzeba
      w menu maila, przy pozycji "Opcje", kliknąć strzałkę rozwijającą dodatkowe menu.
      Tam można uaktywnić "UDW" (Ukryte Do Wiadomości).
      • Gość: ftpsk Re: Czy zdążę do jutra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 20:22
        ftpsk 09.04.07, 14:37
        (...)
        Nie,to nie jest możliwe.
        Jeśli tak zrobisz, to istotnie, adresat nie dowie się, do kogo KONKRETNIE był
        jeszcze wysłany list, ale dowie się, że był jeszcze wysłany do "Unisclosed
        Recipient" (co zwyczajowo jest odbierane jako jeszcze mnóstwo-mnóstwo
        adresatów). Tymczasem mi chodzi o to, że jeśli ja, Maria Wiśniewska, wysyłam
        list do Jana Kowalskiego ORAZ jeszcze do tysiąca adresatów, to Janowi
        Kowalskiemu (i - odpowiednio - każdemu z tego tysiąca) pokaże się w mejlowym
        nagłówku TYLKO I WYŁĄCZNIE:
        Od: Maria Wiśniewska
        Do: Jan Kowalski
        I nic więcej. NIC WIĘCEJ!!!
        Właśnie za możliwość takiego wysyłania mejli zapłaciłam 650 zł. Już nie wiem,
        jak można to jaśniej wyłuszczyć.
        • kell99 Re: Czy zdążę do jutra? 09.04.07, 20:50
          Gość portalu: ftpsk napisał(a):

> Właśnie za możliwość takiego wysyłania mejli zapłaciłam 650 zł. Już nie wiem,
          > jak można to jaśniej wyłuszczyć.

Ale tak dziala chyba kazdy program pocztowy o ktorym slyszalem. Wpisujesz w BCC
          ile adresow chcesz i nikt sie nie dowie kto byl tam dopisany.
          Przeciez nawet webmail w gmail.com to udostepnia.

<bold> To nie jest jakas zadna cecha Outlooka, tylko celowa konstrukcja poczty
          elektronicznej. </bold> :)

en.wikipedia.org/wiki/Blind_Carbon_Copy
          Moze ktos zna PL wersje tekstu na wiki?
          • 3promile Re: Czy zdążę do jutra? 09.04.07, 21:03
            Nie jestem pewny, ale chyba The Bat! ma taką opcję "udawania indywidualnych
            maili", bo chyba o to chodzi. Może jakiś user The Bat! się wypowie?
            • beata_ The Bat! - wiadomość od używającego :-) 09.04.07, 21:24
              Lista wysyłkowa działa podobnie jak aplikacje służące do wysyłania poczty
              masowej. Generuje ona tyle listów o identycznej treści, ilu jest odbiorców: do
              każdego z nich wysłany zostanie oddzielny list jak do samodzielnego adresata.
              Aby z niej skorzystać, należy najpierw zdefiniować Szablon podręczny - menu
              Opcje | Szablony podręczne (CTRL+SHIFT+Q).
              • 3promile Re: The Bat! - wiadomość od używającego :-) 09.04.07, 21:37
                O to to! Ale chyba mniej niż 650 PLN?
                • beata_ Nie dobijaj dziewczyny! :-) 09.04.07, 22:20
                  Czasem tak jest, że się zrobi "interes życia" :(
        • jap_1 Re: Czy zdążę do jutra? 09.04.07, 22:27
          Gość portalu: ftpsk napisał(a):
          > Właśnie za możliwość takiego wysyłania mejli zapłaciłam 650 zł. Już nie wiem,
          > jak można to jaśniej wyłuszczyć.

Jasne to już jest, ale wszyscy się starają, jak mogą. Ja tu nie mam Outlooka,
          mogę dopiero w pracy sprawdzić. Tak, czy siak, jak napisałem, korespondencja
          seryjna to wynalazek do Worda. Ale w Wordzie można pisać maile. Nie wiem, jak ty
          to do tej pory robisz, bo wiemy tylko, że nie działa.

W Wordzie: Narzędzia -> Listy i dokumenty wysyłkowe -> Korespondencja seryjna
          Wybierz typ dokumentu -> Wiadomości e-mail
          Wybierz dokument początkowy
          Wybierz adresatów (tu można wybrać np. Kontakty z Outlooka)
          .......

Tu mi się urwały możliwości, bo nie mam Outlooka. I tak przed świętami nie
          zdążysz ;-))
    • Gość: jupix Re: Czy zdążę do jutra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 23:25
      Do jutra nie zdążyłaś chyba?
      Ja napisałem taki króciutki programik w C do wysyłania osobnych emaili zupełnie
      "bezśladowo". Chodziło mi właśnie o to o co Tobie. Wysyła dowolne emaile, które
      najpierw trzeba spreparować jakimś, dowolnym programem pocztowym (nawet z
      załącznikami), w jednym pliku umieszczam adresy email, w innym ową treść i temat
      i wysyłam. Jeżeli się bardzo nie boisz, że jestem złośliwcem i że Ci podrzucę
      jakiegoś wirusa to mogę Ci go podesłać - ale myślę też, że w internecie
      znalazłoby się coś podobnego gdyby dobrze poszukać.
      Musiałbym tylko dokonać w nim pewnych zmian bo na sztywno umieściłem w nim mój
      adres jako wysyłającego oraz mój serwer poczty.
    • Gość: kyf Re: Czy zdążę do jutra? IP: 87.205.172.* 13.04.07, 17:54
      ofifice 2007 - nowsza wersja kosztuje 399 zl - przepłaciłaś :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka