Dodaj do ulubionych

ok. Pytam. Instalator windows

13.11.07, 18:54
Witam, wiem, wiem, że może ntg, ale...

Dziwnie zachowuje się mój komp. Problem nr 1: nie mogłem instalować programów z .msi. Piszą na grupach, żeby uruchomić usługę. Faktycznie w usługach widać było, że czeka na uruchomienie, więc uruchomiona nie była. Uruchamiam. Windows mówi, że "usługa uruchomiła się a następnie zatrzymała. NIektóre usługi zatrzymują się, jeśli są bezczynne (...).
Ktoś poradził, żeby zrobić wpis do rejestru w trybie awaryjnym. Uruchamiam awaryjny, ale nie moge przełaczać się na czarnym ekranie pomiędzy trybami. REstart kompa i problem nierozwiązany.

Co jest? o CO CHODZI?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: ok. Pytam. Instalator windows IP: *.escom.net.pl 13.11.07, 19:09
      Zobacz:
      support.microsoft.com/kb/907749
      • atekpl Re: ok. Pytam. Instalator windows 13.11.07, 19:20
        Gość portalu: Kolobos napisał(a):

> Zobacz:
        > support.microsoft.com/kb/907749

Kolobos, zainstalowałem 3.1 i nic. Pokazuje się w dodaj/usuń programy, ale nawet wagi tego nie wskazuje. co dalej? :)
        • Gość: Kolobos Re: ok. Pytam. Instalator windows IP: *.escom.net.pl 13.11.07, 20:04
          Jaki dokladnie blad sie wyswietla przy probie uruchomienia?
          Usluga instalatora jest wlaczona?

Probowales: Start->Uruchom i tam:
          msiexec /unregister
          nastepnie:
          msiexec /regserver
          • Gość: Rutraszek Re: ok. Pytam. Instalator windows IP: *.acn.waw.pl 13.11.07, 20:15
            Przy próbie insatlowania programu z .msi?
            Twierdzi, że albo jestem w trybie awaryjnym albo instalator jest źle zainstalowany. Usługa instalatora nie jest uruchomiona. Gdy ją uruchamiam, pokazuje mi się komunikat, że została najpierw uruchomiaona a potem zatrzymana. Mówi, że niektóre usługi zatrzymują się automatycznie, jeśli są bezczynne.
            Zrobiłem to, co podajesz mi teraz i nic. Problem zostaje.
          • Gość: atekpl Pytam. Instalator windows. Kolobos do Ciebie :) IP: *.acn.waw.pl 13.11.07, 20:22
            Przy próbie insatlowania programu z .msi?
            Twierdzi, że albo jestem w trybie awaryjnym albo instalator jest źle zainstalowany. Usługa instalatora nie jest uruchomiona. Gdy ją uruchamiam, pokazuje mi się komunikat, że została najpierw uruchomiaona a potem zatrzymana. Mówi, że niektóre usługi zatrzymują się automatycznie, jeśli są bezczynne.
            Zrobiłem to, co podajesz mi teraz i nic. Problem zostaje.
            • Gość: Kolobos Re: Pytam. Instalator windows. Kolobos do Ciebie IP: *.escom.net.pl 13.11.07, 21:03
              Uzyj: support.microsoft.com/default.aspx?kbid=290301 przy pomocy tego programu odinstaluj caly msi, nastepnie zainstaluj ponownie msi 3.1:
              www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=889482fc-5f56-4a38-b838-de776fd4138c
              Na koniec: msiexec /regserver
              Jezeli dalej bedzie problem to podaj dokladna tresc komunikatu jaki sie wyswietla + sprawdz szczegoly bledu w Start->Uruchom->eventvwr.msc
              • Gość: atekpl Re: Pytam. Instalator windows. Kolobos do Ciebie IP: *.acn.waw.pl 13.11.07, 21:17
                :) fajnie, a jak ja mam to zainstalować. Kolobos, nie zainstaluje tego cleanUpu, bo on sam korzysta z instalatora. I tym razem identyczny komunikat: "NIe można uzyskać dostępu do Instalatora Windows. MOże się to zdarzyć, jeśli windows działa w trybie awaryjnym lub jeśli instalator windows nie jest poprawnie zainstalowany."
                • Gość: Kolobos Re: Pytam. Instalator windows. Kolobos do Ciebie IP: *.escom.net.pl 13.11.07, 21:40
                  Zobacz: support.microsoft.com/kb/319624/pl
                  • Gość: atekpl Re: Pytam. Instalator windows. Kolobos do Ciebie IP: *.acn.waw.pl 13.11.07, 22:48
                    No nie wiem, żadnych zmian. Czy czeka mnie reinstalka?
                    • Gość: Kolobos Re: Pytam. Instalator windows. Kolobos do Ciebie IP: *.escom.net.pl 13.11.07, 22:53
                      Wykonales wszystkie 5 sposobow naprawy opisanych na stronie?
                      Jezeli tak i dalej nie dziala to musiales sobie cos powaznie zepsuc.
                      Sprobuj przywrocic system do czasu kiedy dzialalo o ile masz wlaczone przywracanie systemu.

• Gość: atekpl Re: Pytam. Instalator windows. Kolobos do Ciebie IP: *.acn.waw.pl 13.11.07, 23:10
                        ok. nie. nieważne, co myśłałem, ale nie.

Pierwszy - tak

Metoda 2: Zweryfikowanie uprawnień do modelu DCOM - Problem mam ze znalezieniem: "Na karcie Właściwości domyślne" - właściwości domyślne czego? NIe widzę takiej karty w narzędziowni.

Trzecia - Kliknij kartę Zabezpieczenia, a następnie kliknij przycisk Dodaj. - Nie mam karty zabezpieczenia.

Metoda 4: Zweryfikowanie uprawnień do rejestru. Tam jest ok. Nie ma co zmieniać.

Metoda 5: Naprawienie uszkodzonego klucza zabezpieczeń dla usługi MsiServer - mam xp, więc rozumiem, że tem krok nie dotyczy.

Kolobos, dzięki już za pomoc i wytrwałość.
                        • Gość: Kolobos Re: Pytam. Instalator windows. Kolobos do Ciebie IP: *.escom.net.pl 13.11.07, 23:27
                          Ad 2. W XP tego nie ma.
                          Ad 3. Jak masz system plikow fat to zakladki nie bedzie.
                          Ad 5. Dotyczy, wiec zrob to co masz opisane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka