Dodaj do ulubionych

Nagrywarka

IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.07, 14:02
Hej, w czasie Świąt moja nagrywarka nie wytrzymała i padła . W związku z tym
szukam nowej. Pomyślałem o LG, jako że mam ich monitor i jestem zadowolony.
Czy polecacie zatem nagrywarki Blu-ray, czy może jeszcze się wstrzymać?
Nagrwam głownie DVD, ale ta nowa technologia kusi…wypatrzyłem modele GGW-H20L
(Blu-ray i HD DVD w jednym), GH20NS10 i GSA-H58N.
Polećcie coś, z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: akodo jeśli tylko masz kasę to warto IP: *.chello.pl 29.12.07, 15:19
      ja kupiłem GGW-H20L czyli nagrywarka BluRay i odczyt HD-DVD - oraz oczywiście
      wszystkie inne standardy DVD,cd,cdrw itd. Jestem bardzo zadowolony, nie muszę
      się zastanawiać czy mogę odczytać tę płytkę czy nie a cena była już naprawdę
      atrakcyjna jak za tak zaawansowany napęd. Jeszcze tylko trzeba poczekać aż
      czyste płytki potanieją :)
      • oby.watel Płać za to z czego nie korzystasz już dziś 29.12.07, 15:39
        Gość portalu: akodo napisał(a):
        > Jeszcze tylko trzeba poczekać aż czyste płytki potanieją :)

To świetny pomysł. Skorzystałem. Kupiłem sobie zestaw głośnomówiący do
        samochodu. Teraz tylko trochę poczekam aż samochody potanieją :)
        • Gość: akodo kup sobie nagrywarke CDRW bo plytki sa najtansze IP: *.chello.pl 29.12.07, 16:08
          Kto kupuje wyposażenie jeśli nie stać go na samochód? Ja mam napęd który
          odtwarza filmy w HD, a jako nagrywarki BluRay używam gdy potrzebuję - na razie
          nieczęsto.
          Co do cen płyt to owszem kosztują ok 40zł - gdy pojawiły się nagrywarki DVD
          czyste płytki były nawet po 70zł. Nie widzę w tym nic zaskakującego.
          To że Ty nie chcesz kupić sobie nowoczesnego napędu nie znaczy że nikt go nie
          powinien używać, tym bardziej że kosztuje dziś już mniej niż połowa ceny samego
          Bluray kilka miesięcy temu.
          • jacek1400 Re: kup sobie nagrywarke CDRW bo plytki sa najtan 29.12.07, 17:38
            Kupno wyposażenia do nowego mieszkania i czekanie aż potanieje było by bardziej
            trafnym stwierdzeniem niż to co napisał kolega wyżej z samochodem- który i tak
            jest tani :) Płyty potanieją- bo mają to do siebie, więc nie widzę w tym nic
            dziwnego. :)
            • Gość: akodo przecież filmy BluRay czy HDDVD kosztują podobnie IP: *.chello.pl 29.12.07, 17:53
              jak DVD, chodzi o czyste płyty które muszą być na początku drogie.
              • oby.watel Re: przecież filmy BluRay czy HDDVD kosztują podo 31.12.07, 23:07
                Kilka lat minęło, zanim DVD upowszechnił się, spowszechniał i potaniał. I już
                można sie przekonać czy kosztujące kilka lat temu ponad 50 zł nośniki dają się
                dzisiaj odczytać. A żeby oglądać film HD wystarczy zwykła DVD. BluRay czy HD-DVD
                są lansowane ze wzgledu na zabezpieczenia, a nie faktyczną "rewolucję jakości"
                (za kilkadziesiąt złotych można kupić Shadowless, wydany przez PC World Computer
                i samemu się przekonać).
    • lotka-1 Re: Nagrywarka 01.01.08, 14:06
      Ja mam zwykly DVD LG (nagrywarka,ale jaki model to nie pamietam:). Chodzi od 3
      lat jak marzenie, popsula może 4 płyty przez ten czas, wiec rewelka.
    • Gość: Mustad Re: Nagrywarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.08, 18:54
      LG GSA-H55L - www.proline.pl/shop.php?prodid=LG+GSA-H55L+B+O -
      spisuje sie super, polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka