Gość: Tommiki IP: 80.51.241.* 18.08.03, 13:39 Chcę teraz kupic komputer za ok. 2 tys. zł. zastanawiam się cz Pentium 4 (drogi!!!) czy też Athlon jakiś ponad 2 GHz, a jest znacznie tńszy. Może jakieś sugestie co do niedrogiego zakupu w necie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
n0ras Skorzystaj z wyszukiwarki!! 18.08.03, 14:13 To już 158 w tym tygodniu wątek Intel/AMD. Niczego nowego się nie dowiesz, wszystko zostało napisane już wiele razy. Link Zgłoś
Gość: Tommik Re: Skorzystaj z wyszukiwarki!! IP: 80.51.241.* 18.08.03, 14:33 n0ras napisał: > To już 158 w tym tygodniu wątek Intel/AMD. Niczego nowego > się nie dowiesz, wszystko zostało napisane już wiele razy. Dzięki Nie jestem częstym gościem na tym forum, dlatego proszę mi wybaczyć ignoranctwo Link Zgłoś
wielki_czarownik A do czego ci komputer? 18.08.03, 14:37 Jeśli do domu, to Athlon 2.4+ i KONIECZNIE DOBRĄ PŁYTĘ GŁÓWNĄ!! PŁYTA GŁÓWNA TO PODSTAWA!! Widziałem już Athlona 2.0 który w benchmarku wyszedł lepiej niż Athlon 2.4 na nędznej płycie. Link Zgłoś
win32 Re: Jaki komputer kupić - jaki proc? 18.08.03, 17:45 Ja za te kwotę kupiłem Celerona 2.60 GHZ na płycie MSI 845PE Max 512 MB Ramu 40 GB Dysku , Nagrywarkę 52x i GeForca 4. W domu sprawdza się świetnie, nadaję się poprostu do wszystkiego. Polecam Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Jaki komputer kupić - jaki proc? IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 19:16 Trzymaj się z daleka co pachnie intelem, a w szczególności Celeronów, no chyba, że chcesz najmniejwydajnego procka. Na twoim miejscu nie rozważałbym niczego innego prócz Athlona. Link Zgłoś
Gość: Qla Re: Jaki komputer kupić - jaki proc? IP: *.bluu.net / 192.168.2.* 18.08.03, 19:56 Gość portalu: krzysiek napisał(a): > Trzymaj się z daleka co pachnie intelem, a w szczególności Celeronów, no > chyba, że chcesz najmniejwydajnego procka. Na twoim miejscu nie rozważałbym > niczego innego prócz Athlona. Intel to elita, miałem wiele procków Amd i nie dorównuje intelowi.Ja teraz mam P4 2,60HT Link Zgłoś
Gość: srs 235 Re: Jaki komputer kupić - jaki proc? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.03, 05:45 Gość portalu: Tommiki napisał(a): > Chcę teraz kupic komputer za ok. 2 tys. zł. zastanawiam się cz Pentium 4 > (drogi!!!) czy też Athlon jakiś ponad 2 GHz, a jest znacznie tńszy. Może > jakieś sugestie co do niedrogiego zakupu w necie. niezapomnij o MONITORZE .. procesor powinien mieć co najminiej 1700 mhz .. amd jest chyba najlepszy jeśli chodzi o cene i wydajność , pamięć 250 ddr i tak dalej .. bo wywalisz kase na procesor a reszta będzie no name i będziesz miał 2.4 ghz procek i 17" minitorek :) 1700 starcza do w miare szybkiego dekodowania dvd do divix albo przyjemnej i plynnej gry w np gta 3 za kase zaoszczędzoną na procku możesz sobie kupić jakiś fajny system audio albo dobrą kartę graficzną np. geforce fx zależy do czego głównie będziesz używał kompa .. Link Zgłoś