Dodaj do ulubionych

programy do obrobki filmow

04.03.08, 11:47
bardzo prosze o pomoc. pilnie potrzebuje jakiegos darmowego programu do obrobki grafiki. o windows movie makerze slyszalem same zle opinie wiec nawet nie probuje...
Obserwuj wątek
    • Gość: Maszynacogada Re: programy do obrobki filmow IP: *.wavecable.com 04.03.08, 12:19
      Virtualdub może? Jeszcze pytanie do czego ci to potrzebne..
      • lampastolowa Re: programy do obrobki filmow 04.03.08, 23:17
        Dzieki, przetestuje. Potrzebne mi do montazu filmu (+ dodania muzyki) do zamieszczenia na sieci.
        • bwv1004 Re: programy do obrobki filmow 04.03.08, 23:19
          Powiedz przede wszystkim w jakim formacie jest ten film.
        • chlopiecidzienawojne Re: programy do obrobki filmow 05.03.08, 15:10
          Dla mnie wmm doskonale się sprawdza. A też robię głównie do sieci. Zależy jakiego potrzebujesz stopnia zaawansowania, ale do prostych zadań powinno być ok :)
          • lampastolowa Re: programy do obrobki filmow 06.03.08, 17:42
            Planujemy ze znajomymi wyslac film na jeden konkurs. niezbyt skomplikowany. po prostu przyciecie materialu, zamienienie kilku scen miejscami i dolozenie muzyki.
            Dzieki za wszystkie rady :]
            • Gość: czernybor Re: programy do obrobki filmow IP: *.aster.pl 12.03.08, 23:09
              uczulam w kontekscie muzyi: jak wysylacie na konkurs to bierzcie pod uwagę prawa autorskie bo mogą was zdyskwalifikować. żadnych empetrójek ściąganych z sieci.
              • touchy Re: programy do obrobki filmow 12.03.08, 23:44
                Ale chyba tylko wtedy kiedy twój film ma być dystrybuowany szerzej? Bo tak to by było trochę bez sensu.
                • m.gregor Re: programy do obrobki filmow 13.03.08, 00:28
                  Nie. Konkurs jest pokazem publicznym. Musi byc licencja.
                  • michrosss Re: programy do obrobki filmow 13.03.08, 21:57
                    o widze , że podobny wątek już jest więc dobrze , że nie zaczynałem
                    nowego.A moje pytanie do was i prośba brzmi : Czy możecie polecić
                    jakiś freeware który zmniejszy wage filmu .MOV , zachowa dźwięk ,
                    zmieni format na taki który nie potrzebuje kodeków i ewentualnie
                    doda dźwięk lub wytnie czy wklei inne fragmenty.Oczywiście wypróbuje
                    wyżej wymieniony ale skoro już tu jestem to wolałem podać swoje
                    wymagania.Z góry dzięki za odpowiedzi.
                  • touchy Re: programy do obrobki filmow 14.03.08, 14:20
                    No to chyba spory problem bo teraz praktycznie cała muzyka dostępna w sieci jest albo nielegalna albo obwarowana jakimiś tam zastrzeżeniami. Ale ja na szczęście filmów nie kręcę więc na nie mój problem.
                    • lajwion Re: programy do obrobki filmow 16.03.08, 14:09
                      czasami jest czasami nie jest. zawsze mozesz poprosic jakiegos znajomego zeby ci zrobil muzyke. zdaza sie ze organizatorzy konkursu dostarczaja muzyke(np tu millionyou.com/index.php?id=109). poza tym wbrew pozorom sporo muzyki dostepnej w sieci nie podlega prawom autorskim - wystarczy dobrze sie rozejzec :)
                      • motokrol Re: programy do obrobki filmow 16.03.08, 19:10
                        trzeba jezcze mieć takiego znajomego co się na robieniu muzyki zna :P

większość organizatorów żadnej muzyki nie dostarcza, więc obawiam się że to co tutaj zalinkowałeś to jakiś chlubny, ale jednak wyjątek (swoją drogą w ogóle chojne muszą być chłopaki jak płacą po 1k dla dwudziestu filmów).

a żeby znaleźć muzykę w sieci, która prawom autorskim nie podlega trzeba mieć o nich (prawach) jako takie pojęcie, a nie ma takiego większość filmowców amatorów z tego co mi się wydaje..

ale to chyba dyskusja jest na inny wątek :P
      • motokrol Re: programy do obrobki filmow 16.03.08, 19:11
        też bym virtualduba polecił.
    • Gość: wujek Re: programy do obrobki filmow IP: *.dyn.optonline.net 04.03.08, 16:33
      Co to znaczy grafiki?w twoim rozumieniu do obrobki video?
      Slyszalas?,ja natomiast WMM(Vista) uzywam i jestem zadowolony poza tym ze mam
      Ulesd VideoStudio 11.Moze Ty lub twoi "recenzenci" posiadacie
      (najprawdopodobniaj)nienadajace sie do obrobki "grafiki" komputery?
      • lampastolowa Re: programy do obrobki filmow 04.03.08, 23:16
        oczywiscie chodzilo mi o programy do obrobki wideo. moj blad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka