Dodaj do ulubionych

finalny (poprawiony) SP 3 dla WinXP - do pobrania!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 14:49
poprawili i już można brać:

infojama.pl/3888,aktualnosc.aspx
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: finalny (poprawiony) SP 3 dla WinXP - do pobr 08.05.08, 15:28
      Gość portalu: ala napisał(a):

> poprawili i już można brać:

Powodzenia w instalacji. U mnie start XP wydluzyl sie o ~2x. Z ok 30 sekund do
      ponad minuty. Jak zwykle kawal dobrej roboty. Moze chcieli pokazac jak wyglada
      'Vista Experience' :)
      • lemari Re: finalny (poprawiony) SP 3 dla WinXP - do pobr 08.05.08, 15:43
        przedwczoraj pobrałem z automatycznych aktualizacji 70,1 mb
        żadnych problemów, żadnych zmian :)
        • Gość: JAŚ Re: finalny (poprawiony) SP 3 dla WinXP - do pobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:55
          CZY TO WERSJA PL
          • lemari Re: finalny (poprawiony) SP 3 dla WinXP - do pobr 08.05.08, 16:06
            jeśli pytasz mnie : tak mam polski windows to SP3 jest pl
            start>>wszystkie programy>>(na górze)windows update
      • m.gregor Re: finalny (poprawiony) SP 3 dla WinXP - do pobr 08.05.08, 22:19
        U mnie po instalacji przestalo dzialac HD Audio SoundMAX i karta sieciowa WiFi
        3Com'a. Sterowniki do sieciowki jakos udalo sie przeinstalowac. Po deinstalacji
        sterownikow do audio i przy probie ponownej instalacji stwierdzal ze nie
        potrzebuje KB888111 (obsluga HD Audio SMBUS w XP) a sterowniki ze nie ma SMBUS i
        zebym sie wypchal. Generalnie skonczylo sie reinstalacja systemu bo po nastepnym
        restarcie przestal widziec wszystkie dyski poza systemowym. Generalnie padaka.
        A. I tak jak u Kell'a start wydluzyl sie 2 a nawet 3 krotnie.
    • Gość: o2 Re: finalny (poprawiony) SP 3 dla WinXP - do pobr IP: *.acn.waw.pl 08.05.08, 16:23
      > poprawili i już można brać:
      > infojama.pl/3888,aktualnosc.aspx

Bierzcie, bierzcie - w końcu ktoś to musi przetestować :)
      • Gość: Private_Ryan Re: finalny (poprawiony) SP 3 dla WinXP - do pobr IP: *.chello.pl 08.05.08, 18:00
        No i wał. Pobrałem z tydzień temu SP3, oni to teraz poprawili, i zasysaj człeku
        jeszcze raz. Typowy chwyt małomiękkich.
        • lemari Re: finalny (poprawiony) SP 3 dla WinXP - do pobr 08.05.08, 23:07
          m.gregor- tak z ciekawości
          pobierałeś z któregoś z tych linków na portalach
          czy przez automatyczne aktualizacje?
          • m.gregor Re: finalny (poprawiony) SP 3 dla WinXP - do pobr 08.05.08, 23:22
            Przez Windows Update. Ale w pracy zainstalowalem z ciekawosci z linkow i bylo to
            samo. 2 rozne karty dzwiekowe (Realtek i SoundMAX) i chipsety (X38 i P35).
            • marex59 Re: finalny (poprawiony) SP 3 dla WinXP - do pobr 09.05.08, 09:16
              Nie wiem jak to jest ale po zainstalowaniu sp3 z automatycznych
              aktualizacji generalnie wszystko no prawie wszystko chodzi wolniej
              trochę mi namieszał w dyskach bo nie widział sata rejestr
              poprzestawiał no i logowanie się mocno wydłużyło , czyli generalnie
              wielkie g.wno nie polecam z powrotem wróciłem do sp2 no ale trzeba
              było na nowo system wgrać. Poczekam aż zrobią milion uaktualnień do
              sp3 to może będzie wtedy wmiarę prawidłowo działać.
    • Gość: ala a ja mam zainstalowany ten "wadliwy" SP3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 09:51
      ściągnęłam i zainstalowałam z dysku w przededniu informacji,
      że SP3 ma jakąś wadę
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=78953056&a=79025020
      i powiem szczerze - jestem zadowolona
      u Was SP3 powoduje jakieś problemy, a mnie nic
      a i start samego kompa oraz poszczególnych aplikacji przyśpieszyły
      się w sposób widoczny...
      może dlatego, że nadal mam kompa starocia (PIII) ?

może tę poprawioną edycję SP3 za mocno poprawili?
      • Gość: zawiedziony Bez fajerwerków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 13:29
        Po instalacji start kompa wydłużył się w sposób zauważalny. Wszystko
        też otwiera się jakoś wolniej. Mój sprzęt to lapek intel C2D. Żadnej
        zmiany poza tym nie widzę.
      • manhu Nic nie poprawili 09.05.08, 15:24
        > może tę poprawioną edycję SP3 za mocno poprawili?
        Nic nie poprawili!
        To dotyczy też Private_Ryan-a: nie ma co ściągać, bo to to samo co przed ok.2 tygodniami.

A dokładniej w Centrum Pobierania jest ta sama wersja co była na TechNet, zaś na Windows Update jest wersja mniejsza 70mega (a nie 307,8), po prostu WU dorzuca SP3 do SP2, zaś wersja 307mega daje wszystko (tak czytałem, bo wrzucałem to z 10 dni temu na windę z sp2 i kompletem poprawek).

Co do działania to nie widzę żadnej różnicy, poza nowymi opcjami w msconfig. Ponadto SP3 robi kopię syfu, więc katalog windows przytył o 0,5giga - nie ma problemu, już to wywaliłem, zaś w Dokuments and\...\Temp siedzi rozpakowane 300mega do skasowania.
    • Gość: 4web.pl XP SP3 - problemy się mnożą IP: *.forweb.pl 10.05.08, 11:49
      www.idg.pl/news/151002.html
      • kalinowski11 Re: XP SP3 - bez problemów. 10.05.08, 11:58
        Instalowałem SP3 na stacjonarnym i lapku z obawami ale nic się
        nie stało, ani szybciej ani wolniej, generalnie jest ok :)
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka