Dodaj do ulubionych

IE w Europie cienko przędzie

• Gość: Tashis Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.leic.cable.ntl.com 27.12.08, 14:49
      Internet Explorer jest najbezpieczniejsza przegladarka na swiecie. A pomimo tego iz jej uzywalnosc spadla, liczba uzytkownikow internetu i przegladarek wzrosla (czytaj: i caly czas wzrasta) a internet explorer wcale nie jest w tarapatach panie redaktorze... IE 7 juz jest 8 w drodze i dziala rownie szybko jak Opera...

ps.btw uzywam Firefoxa:P
    • Gość: Szczerze pisząc Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.tsi.tychy.pl 27.12.08, 14:53
      Mniejsza popularność IE = mniej wirusów, robaków itd krążących po sieci. Przez KILKA LAT włamanie się na kompa z IE wyglądało następująco:

wirus na stronie WWW: witam jestem licencją do dotworzenia filmu. Chcę zainstalować kodeki.
      Widnows z IE: proszę instalować co tylko trzeba

Microsoft tylko udawał, że coś robi z zagrożeniami, bo przecież konkurencji nie było. Stąd powstały żarty typu: IE służy do przeglądania internetu z twojego komputera i w drugą stronę.

EOT

• Gość: kreciok Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 14:55
      Voyt3c:
      > Najważniejszą rzeczą odróżniającą Firefoxa jest Ad-Block Plus.
      > Tego nie ma ani Opera, ani inna przeglądarki. Strony wyczyszczone
      > z reklam wyglądają świetnie, dużo szybciej się wczytują,
      > czytanych tekstów nie zasłania jakieś badziewie, nic nie wrzeszczy
      > znienacka, miga, czy w inny sposób wnerwia. Polecam ten dodatek :-)

Jakbyś miał jako takie pojęcie o czym piszesz i używał innych przeglądarek a nie tylko liska, to byś tak kategorycznie nie osądzał - na IE też są nakładki (kilkaset KB) eliminujące reklamowy syf.
    • Gość: staly_uzytkownik_o Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.08, 15:09
      NAJLEPSZĄ PRZEGLĄDARKĄ JEST OPERA A NIE JAKIEŚ ĆWOKERSKIE FIREFOXY CZY INNE INTERNET EXPLORERY, OPERA RZĄDZI! TYLKO ŻE TE WSZYSTKIE LUDZIE CO MIAŁY IE SIE PRZESIADLY NA FIREFOXA BO ON PROSTSZY, BARDZIEJ LAMERSKI OD ZAJEBISTEJ OPERY, KTORA MA 100X WIECEJ OPCJI OD FIREFOXA!!!!!!!!
    • Gość: Cze Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.telkonet.pl 27.12.08, 15:11
      Uzywam Opery, gdyz FF jest dla mnie za wolny. Naladowany wtyczkami (a bez nich nie da sie korzystac z tej przegladarki) chodzi gorzej od IE.

Dodam, ze nie jest to wina komputera gdyz mam bardzo dobra maszyne.
    • Gość: Gość Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 15:15
      tylko Chrome! forever!
    • Gość: taka prawda Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 15:17
      Znowu się dzieci naczytały, że FIREFOX jest bezpieczny i nie ma dziur. A jest tak samo dziurawy jak IE, albo i gorzej. Są 10 razy lepsze przeglądarki od FIREFOXA, ale pryszcze muszą się jakoś pokazać więc wypisują bzdury.
    • Gość: gość Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.autocom.pl 27.12.08, 15:25
      @z
      Jesli prawie 50% to IE i prawie 50 % to FF => statystyka podana przez Ciebie nas nie obchodzi. Nie interesuje nas:
      kto surfuje,
      jak czesto
      ile godzin
      czy ma zmienne IP
      czy kasuje ciasteczka
      co to za strona, czy dla młodziezy czy dla bab czy facetów

Jets niemal remis.

Własnie papatrzyłam do statystyki odwiedzin strony i podaję wynik "unikalnych "wizyt:
      FF - 5720 osób
      IMs E 6.0 - 3739 osób
      Ms IE - 3790 osób
      Opera - 770 osób
      Mozilla - 170 osób
      Ms IE 5,0 - 20 osób
      Ms IE 5,5 - 20 osób
      Browser - 20 osób
      Unknown - 30 osob
      Netscape i Konqueror - nikt.

@googlechrome
      Gratis - mam na mysli, ze wszystko w budżetówce musi być najtańsze i dostawcy internetu i zajmujący się oprogramowywaniem firmy budzętoweh=j odchodza od Miscrosoft , jak tylko sie da. Kontrola w firmie pod kątem nielegalnego oprogramowania jets prosta, firma musi wpuscić kontroleró i udostępnić kompy. Wiec lepiej miec FF i spokój.

• Gość: zenn Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.08, 16:05
      Firefox ma jeszcze 3-4 lata życia. W 2011 roku wygasa umowa pomiędzy Google'em a Mozillą. A z tej umowy Mozilla ma aż 88% swoich wpływów. Czyli po roku 2011 MoFo zostanie ok. 10% dzisiejszego budżetu (mówię o 10% bo udział pieniędzy z Google'a ciągle rośnie). Jak niby MoFo ma sobie poradzić bez kasy z Google'a? A umowa nie zostanie przedłużona, bo przecież Google ma już własną przeglądarkę, nie będzie więc wspierał konkurencji.
    • Gość: aurora Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.121.225.195.static.bait.pl 03.01.09, 15:41
      sweetee gdzie ty pracujesz ze zescie takie sprzety podostawali? wez mnie wkręć:D
    • Gość: tweant Re: IE w Europie cienko przędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 19:53
      Ja używam Firefoxa 3 i jestem zadowolony. Mam IE 8 Beta i według mnie niczym się nie różni od 7. Opere też miałem ale jakoś mi nie leżała. Jak tak sobie czytam to może sobie zainstaluje Chrome, ale czytałem kiedyś że Chrome wszytko co zrobiłeś/łaś w przeglądarce udostępnia Google i tak jest napisane w regulaminie więc ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka