Gość: dosia Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: 77.236.0.* 20.06.09, 06:50 Szczera prawda. Najzabawniejsze, że mam drugi komputer z Windowsem 98 i niesamowicie przestarzałym hardware, i na starszych wersjach programów potrafi dokładnie to samo co ten lepszy, oczywiście poza grami. No bo i fotoszop ładuje się dziesięć razy wolniej, a działa tak samo poza pędzlami, filtrami, bajerkami, choć właściwie przeszkadza jedynie niemożność przeciągania canvasu. Stary FF ze starym flash playerem odtworzy z grubsza film z YT, i właściwie wszystkie pierdoły tego typu można zrobić nawet szybciej niż na xp, poza tym, że 98 wiesza się co najmniej raz na godzinę. Link Zgłoś
Gość: de0 Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 11:49 w zdecydowanej większości przypadków autor ma cholerną rację. osobiści uzywam linuxa i dawno zapomniałem gdzie wrzuciłem płytkę z instalką windy. nie mniej jednak często testuję nowe wersje windowsowych programików, żeby mi ktoś nie wciskał że pod linuxem nie fungują. gg - nie nadaje się dzis do uzytku , w porównaniu z kadu (istnieje też wersja pod windę) które zniewala swoimi funkcjami i to bardzo przydatnymi jak np firewall, cenzor czy autoresponder, w gg nie zrobiono w zasadzie nic by poprawić jego uzyteczność. w zasadzie tylko bajery...bajery.... które tylko zamulają i jak wspomina autor zżerają cenne miejsce na dysku. przy czym jeśli chodzi o zamulacza rekordzistą jest Adobe Reader zarówno w wresji pod windowsa jak i pod linuxa. i chociaż wersja linuxowa działa znacznie szybciej to i tak nie ma porównania z prędkością czytników które np twórcy slacka dodają w standardzie. winamp :) kiedyś nawet z niego korzystałem pod linuxem (nie pamiętam dlaczego :) coś tam w sobie miał czego mi brakowało). teraz ? no cóż... nie chce mi się czekać aż się narysuje na ekranie :) mocno przesadzili. ech Nero :) tak był boski, dawno temu. teraz też się rysuje :) Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.lns5-c8.dsl.pol.co.uk 20.06.09, 21:50 Nie rozumiem dlaczego wszyscy krytykujacy tutaj (albo wiekszosc) sa takimi hipokrytami. Kazdy narrzeka na nowego Windowsa, Acrobat Readera, albo GG, ale tak naprawde ich caly czas uzywa. Tak samo, jak 75% internautow jest przeciwnikami Windowsa a zwolennikami Linuxa. Tylo dlaczego Linux w takim razie nie ma 75% rynku?? Link Zgłoś
Gość: zofey Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 07:05 Wrażenia z Visty 64 są takie: WMP, Winamp i Reader nie stwarzają żadnych problemów, nawet odnośnie szybkości działania (Reader zdecydowanie poniżej 0,5 sekundy). Nero 6/7/8 - żadne w 100% nie działa, a to nowsze które niby działa najbardziej obciąża komputer gorzej niż sama Vista (mając do obrobienia ilość danych dla której spokojnie starczy pamięci RAM). GG - po co to w ogóle jest? Mamy tyle komunikatorów które wcale nie obciążają komputera... Link Zgłoś
luki349 Re: Programy, które kiedyś były lepsze 21.06.09, 09:52 winamp nie jest taki zły.. do filmów SubEdit i MPC (SubEdit kiepsko se radzi ze wszystkim co nie jest *.avi, a ja mam pełno filmów w *.mkv - a to najlepiej odpala MPC). GG hmmm... jak mi jeszcze jedna reklama wyskoczy, której nie będę w stanie zablokować to wypier[cenzura] je przez okno ! Link Zgłoś
Gość: Tavaren Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: 213.199.194.* 22.06.09, 09:27 To w jakim kierunku te wszystkie aplikacje maja isc ? Maja stac w miejscu? To po 1-2 latach producenci przestana latki wydawac. Co ? Tego tez bys nie chcial ? Kurde no, ciezko ci dogodzic, niema co. To powiedz mi co oni maja z tymi aplikacjami robic ? W latce 1.20 dojdzie 10 funkcji a ty bedziesz kozystal z tylko jednej, w latce 121 dojdzie kolejne 15 a ty zaczniesz kozystac z kolejnej, i tak w kolko. ale pamientaj ze nie jestes sam! znajdzie sie taki ktoremu przypasuje 5 nowych funkcji, i bedzie ich czesciej uzywal niz ty odpalasz w ogole program. i to dla takich ludzi robi sie latki, a to ze tobie i twoim kumplom cos nie pasuje to nie znaczy ze wszystkim innym tez nie bedzie! I w koncu : zamiast krytykowac wszystko do okola (jak to polak) sciagnij sobie starsza wersje programu i po sprawie, no chyba ze nie sa takie doskonale jak uwazasz (wiesz co to jest idealizowanie wspomnien ?) sory jesli post jest nieskladny, na szybkiego pisalem Link Zgłoś
Gość: Cianek Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.chello.pl 22.06.09, 18:10 Widzę, że niedługo aplikacje z artykułu przejdą do historii. W pełni zgadzam się z autorem, że stare wersje były dobre bo wyspecjalizowane, niewielkie i szybkie. Dlatego moje nero to 6.6 (ze względu na lightscribe), acrobat 6, MPC i SubEdit do filmów, gg oczywiście nigdy - tylko tlen (na szczęście się tak strasznie nie zmienił). Mam nadzieję, że producenci jeszcze się nawrócą (bo takie Nero to już przesada totalna!!!!!) Link Zgłoś
Gość: 7 Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 23.06.09, 17:57 Windows Vista -Windows 7 ;) Link Zgłoś
Gość: three-gun-max Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: 82.177.11.* 25.06.09, 15:35 Winamp -> Podczas instalacji mozna nie wybierac zbednych rzeczy WMP -> WMP 6.4. Jest standardowo w XP tyle, ze nie ma do niego skrótu ;) Napisy wyświetlane na poziomie kodeka ffdshow Link Zgłoś
Gość: ktos90 Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 12:51 foobar2000 > winamp tlen.pl > gadu gadu bestplayer2 > wmp Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 11:23 google: winamp 2.95 i jazda :) Link Zgłoś