gregyoda 17.12.03, 00:35 Hej ! Mam dylemat co wybrać? Combo czy osobne napędy DVD i CD-REc? Jeśli osobne to jakie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kell Re: Combo czy DVD + CD-Rec osobno? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.12.03, 00:45 a to jak tobie wygodniej, jak masz miejsce na 2 napedy na ide to czemu nie? 1 naped oszczedza miejsce, 2 umozliwiaja kopiowanie w locie z 1 urzadzenia na 2gie. kwestia gustu, roznic uzytkowych jest chyba malo (ja akurat mam osobno, ale raczej nie widze roznicy) Link Zgłoś
gregyoda Re: Combo czy DVD + CD-Rec osobno? 17.12.03, 23:34 Powertowąłem poprzez rózne forum-y i jednak ludzie odradzają combo. Serwisy zresztą też... Zdecyduję się chyba na napedy LiteOn Link Zgłoś
Gość: kell Re: Combo czy DVD + CD-Rec osobno? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.03, 01:01 ja mialem hitachi, ale po 5ciu latach padl na amen (nie chce czytac niektorych dvd) i wymienilem go na pioneera. calkiem mily naped z jednym mankamentem.. hitachi bylo cichutkie (dvd x2, cd x16, nie ma sie co dziwic), ale ten pioneer po prostu piszczy odtwarzajac dvd... co jest o tyle dziwne, ze naped jest cichszy przy odczytywaniu cd z wieksza predkoscia niz dvd z minimalna. ale za taka cene (wyszlo ~80zl) nie ma co narzekac:) Link Zgłoś
ssaczek Re: Combo czy DVD + CD-Rec osobno? 18.12.03, 07:09 Zapomnij o Combo to jeden wielki problem już od samego początku. LITEON LTR-52327S - 52x 32x 52x Napęd DVD 16x / 48x Pioneer slot-in (Jeden z najładniejdszych napędów na rynku) Link Zgłoś
sebekwww Re: Combo czy DVD + CD-Rec osobno? 18.12.03, 08:58 Zgadzam się z przedmówcą. Obciązenie napdu combo jest znacznie większe niz 2 osobnych napędów, wiec prawdopodobienstwo wystąpienia usterki jest znacznie większe. Polecam DVD Pioneera. Nagrywarki Liteona tez są dobre - a przy tym tanie. Pozdrawiam S. Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Combo czy DVD + CD-Rec osobno? IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 18.12.03, 12:59 Czyli sumując najlepiej jest mieć osobno napęd DVD i osobno nagrywarke CD? LG,LITEON,SAMSSUNG czy SONY? Pojawiają sie też takie symbole..wersja OM i BOX-co to jest? Link Zgłoś
ssaczek Re: Combo czy DVD + CD-Rec osobno? 18.12.03, 14:59 Gość portalu: ktoś napisał(a): > Czyli sumując najlepiej jest mieć osobno napęd DVD i osobno nagrywarke CD? > LG,LITEON,SAMSSUNG czy SONY? > Pojawiają sie też takie symbole..wersja OM i BOX-co to jest? OEM to nagrywarka zapakowana w woreczek foliowy gdzie czasami dodadzą śrubki montażowe a BOX To pełen wypas, czyli pudełko + jakieś płytki do testowania + NERO i to cała różnica. Jeśli idzie firmy to ja uważam dwie LiteOn i Plextor z tym, że ta pierwsza kosztuje 170zł a ta druga 370zł(podstawowa) lub 560zł (pełen odjazd). Link Zgłoś
atlon Re: Combo czy DVD + CD-Rec osobno? 19.12.03, 11:44 Witam. Jako DVD proponuje napęd TOSHIBA X16, czyta bezproblemowo wszystko. Pioonierka miałem wcześniej i miał problemy z odczytem płyt, tak że tego napędu akurat ja bym nie polecał, ale może to tylko przypadek. Co do nagrywarki polecał był SAMSUNGA chodzi bez kłopotu, co do TEACA to chyba tylko z nazwy, bo w środku jest najczęściej ASUS, lub jeszcze coś innego. Polecam stronke: www.cdrinfo.pl znajdziesz tam wszelkiego rodzaju testy i porównania. Pozdrowionka. Link Zgłoś