bene_gesserit 24.05.09, 22:10 Poniewaz easz tego do tej pory nie zrobila ;), to w koncu ja to wrzucam: tinyurl.com/qjoy7n Zajrzec prosze, wybrac i trzymac kciuki. Ja bym odznaczyla Keff, a niektorzy inni, ktorzy mi zagladaja przez ramie - Iwasiow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aelithe Re: Trzymac kciuki 24.05.09, 23:12 ja mam raczej złe zdanie o Nike - ostawiam przy jakimś działku wydanym, przez duże wydawnictwo prywatne Nike coraz bardziej staje się akcją promocji książek, a nie oceną ich wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus a mnie irytuje 25.05.09, 09:51 ten medialny szum wokol jednej, gora dwoch powiesci. Hollywooodyzacja literatury, niestety wszechobecna. Reflektory na trzy ksiazki i juz mamy rynek literacki z glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: a mnie irytuje 25.05.09, 17:18 mamy na prawdę dobra literaturę w chwili obecnej, problemem jest brak normalnego rynku wydawniczego; puszcza się czasem dziwne pozycje, z ogromną reklamą, a innych przypadkach na prawdę dobre tytuły czekają lata by zostać wydane w małym nakładzie po cichu. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: a mnie irytuje 25.05.09, 17:38 No to chyba podobnie jak z muzyką i paroma innymi rzeczami. Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: a mnie irytuje 25.05.09, 19:18 rok temu miałem okazję w w-wie poznać znanego producenta muzycznego - twierdził, że masę dobrej muzyki jest u..ych kontraktami. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Trzymac kciuki 25.05.09, 17:43 Jest też Chutnik:) No ale wszystkie do siódemki przecież nie wejdą? Ja tam słyszałam, że wróble ćwierkają z prawa, że Bart, z lewa że Iwasiów. Easz guzik zaćwierka, bo guzik czytała. Za to zamówiłam sobie utwór-potwór, do października powinnam zdążyć przeczytać;) Przy okazji - nie mogłam się jednak powstrzymać i zakupiłam jeszcze Kobietę w Berlinie, przeczytałam też wywiad z Zarembą. Jak sobie go ułożę, to coś może napiszę, coby taki np. Bruford już na pewno-na pewno załapał, że kiedy piszę, że z opinią o książce poczekam aż ją przeczytam, to tak jest;) Nike jest wybiórcza, przy Wybiórczej, więc dopiero nominacje do jakichś innych jeszcze nagród mogą sprawić, że zostanie odczarowana opinia o niektórych przynajmniej książkach. Wtedy też na dobre przekonałybyśmy się, czy łatka na 'f' coś robi, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Trzymac kciuki 25.05.09, 22:01 Trochę nieaktualne, ale chodzi o Nike. Męczę gniota który był w finale, "Warunek" Eustachego Rylskiego.Żałość i tępa nuda, zabili go i ucik, wzion kasę i w nogi.Ale facetom może się podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Trzymac kciuki 28.05.09, 00:38 No proszę, a tu kolejne nominacje i też jest Iwasiów - www.nagrodaliterackagdynia.pl/galafinalowa_id_73.html - i jest też Bart, sprytne te wróbelki jakieś;) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 wygra Szejnert albo książka o Tuwimie... 28.05.09, 16:18 ...dość popatrzeć na nazwiska (autorki i bohatera) i wiedzieć coś o środowisku przyznającym nagrodę. Swój do swego po swoje - jak to mówią... Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: wygra Szejnert albo książka o Tuwimie... 28.05.09, 17:25 No Tadzie, Iwasiów też Żyd i zgaduj tu który pejsaty nagrodę zgarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: wygra Szejnert albo książka o Tuwimie... 28.05.09, 18:01 W ogole to wszyscy Polacy oprocz tada to Zydzi i co teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: wygra Szejnert albo książka o Tuwimie... 28.05.09, 18:31 >i co teraz. teraz nareszcie ktoś go będzie chciał dyskryminować... Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: wygra Szejnert albo książka o Tuwimie... 28.05.09, 18:35 No, najpierw by musial stworzyc jakiegos wielkiego wieprza, zeby bylo za co. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: wygra Szejnert albo książka o Tuwimie... 28.05.09, 18:30 może faktycznie nie powinniśmy z góry przekreślać szans takich pisarzy jak: Amiel Bart Dehnel Elsner Gutrow Honet Keff Stamm Odpowiedz Link Zgłoś