Dodaj do ulubionych

Kto pomoże? :/

08.07.09, 19:02
krótki opis mojego problemu:
a wiec tak chce podłączyć tv do kina domowego,podłączam za pomocą HDMI i nie mam obrazu :/ wybrałam źródło w tv na HDMI 1 DVD i mam komunikat : Tryb niedostępny, głos mam. Co jest nie tak,może ktoś wie...?
Obserwuj wątek
    • Gość: Romek Re: Kto pomoże? :/ IP: *.warszawa.mm.pl 08.07.09, 20:17
      A czy w kinie d. nie masz opcji zmiany wyjścia video? powinno to raczej wyglądać
      tak, że TV podłączony przez cinch lub euroscart przełączasz na tryb HDMI, i po
      przełączeniu telewizora na HDMI zatwierdzasz zmianę. Nie wiem jak jest na Twoim
      KD, może powinnaś w instrukcji się o tym dowiedzieć.
      • Gość: smutas Re: Kto pomoże? :/ IP: *.dsl.bell.ca 10.07.09, 05:03
        HDMI to "cwane" urzadzenie i w wiekszosci wypadkow automatycznie zmienia
        ustawienia TV. Ale niestety nie wszystkie TV i DVD potrafia ze soba "rozmawiac".
        Jesli masz dzwiek i czarny ekran to po mojemu TV jest ustawiony na mniejsza
        rozdzielczosc niz ta nadawana z odtwarzacza. Moga tez byc klopoty z przeplotem,
        czyli jesli ilosc linii sie zgadza ale DVD "nadaje" powiedzmy w 720p a telewizor
        jest ustawiony na 720i to raczej nic nie zobaczysz.
        cheers
        • Gość: cccccc Re: Kto pomoże? :/ IP: *.c192.msk.pl 11.07.09, 02:28
          Gość portalu: smutas napisał(a):

> to po mojemu TV jest ustawiony na mniejsza
          > rozdzielczosc niz ta nadawana z odtwarzacza.

a jak po twojemu mozna zmienic rozdzielczosc telewizora ?
          • Gość: smutas Re: Kto pomoże? :/ IP: *.dsl.bell.ca 12.07.09, 05:24
            Gość portalu: cccccc napisał(a):
            > a jak po twojemu mozna zmienic rozdzielczosc telewizora ?

A skad ja mam wiedziec jaki masz TV? Poczytaj instrukcje obslugi. Jesli TV
            obsluguje wymagana rozdzielczosc to przez "menu" da sie to zrobic, jesli nie,
            coz pozostaje podlaczenie przez composite albo modulator - co oczywiscie nie da
            najlepszej jakosci obrazu. Lepsze to niz czarny ekran, prawda?
        • Gość: IT Re: Kto pomoże? :/ IP: *.net.upc.cz 11.07.09, 09:36
          e tam bredzisz..

TV powinien automatycznie rozpoznawać rozdzielczości i audio podawane mu poprzez
          HDMI - pewnie masz TV "hd ready" i nie jest zdolne do wyświetlania sygnału
          podawanego przez "kino domowe WTF ??"

kino domowe to dosyc glupie okreslenie - sam mam podłączony tv full hd do 8800
          gts 640mb w trybie 1080p50 HDTV

musisz zmniejszyć rozdzielczość sygnału w dvd !
          • Gość: smutas Re: Kto pomoże? :/ IP: *.dsl.bell.ca 12.07.09, 05:18
            A ile roznych modeli telewizorkow podlaczyles w swoim zyciu uzywajac HDMI, ze
            twierdzisz, ze bredze?
            TV "rozpoznaje" rozdzielczosc ale sam sie nie przestawia. Zrobi tak jesli oba
            urzadzenia POTRAWIA ze soba sie komunikowac. Jesli TV to "no name Chinese shit"
            a DVD Panasonic to nici z takiego rozwiazania.

> musisz zmniejszyć rozdzielczość sygnału w dvd ! < i wlasnie o tym mowie!
            Trzeba to poustawiac recznie :-) Czyli RTFM sprzetu, ktory uzywasz
        • Gość: Romek Re: Kto pomoże? :/ IP: *.warszawa.mm.pl 11.07.09, 11:20
          Gość portalu: smutas napisał(a):

> HDMI to "cwane" urzadzenie i w wiekszosci wypadkow automatycznie zmienia
          > ustawienia TV.

Tia? to poczytaj trochę o podłączeniu PS3 przez złącze HDMI do telewizora. Jeśli
          nie wykonasz określonej procedury to nici z tego. To tak samo, jakbyś w
          euroscart zmienił tryb wyjścia wideo na RGB lub progressive scan a podłączył
          kabel s-video, też samo się nie przełączy. Mam tak w nagrywarce dvd i dekoderze DTV.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka