Dodaj do ulubionych

Siedem powodów, by zainstalować Windows 7

• Gość: ddd Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: *.centertel.pl 21.08.09, 10:52
      ZAPRASZAM NA skroc.pl/5aa3
    • Gość: Hanzo Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 10:55
      Ech, najpierw coś sprawdzcie zanim napiszecie. Nie mozna już pobrać win7 RC ze strony MS. "Sorry, the Windows 7 RC is no longer available for download."
    • Gość: lon Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 10:56
      Vista nie jest zła.
    • Gość: ogryzek Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: *.ltkronoberg.se 21.08.09, 11:01
      "Dokładnie te same siedem powodów przemawiają za tym, aby zainstalować Linux Ubuntu"
      Tysiac powodow dla ktorych Linux ssie:
      1. Call of Duty
      2. Warhammer Online
      3. World of Warcraft
      4. Wolfenstein
      ....
      1000. Quake I
    • Gość: M. Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: *.tieto.com 21.08.09, 11:01
      Windows 7 na pewno ma niezaprzeczalne zalety, ale argumenty tu przedstawione są po części komiczne, np. drugi czy trzeci - XP działa dobrze, ale trzeba zmienić, bo trzeba i już :-) Myślących ludzi to nie przekona, a ufam, że jeszcze tacy są.
    • Gość: BOZ Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: *.19.165.4.osk.enformatic.pl 21.08.09, 11:01
      @pastuch
      no to pokaz mi jakiegos skrina z wylaczonymi wodotryskami bo nie moge znalezc
      Jesli chodzi o prace na kompie to nie badz niedorzeczny wiadomo ze przez wiekszosc czasu gapisz sie w jakas-tam aplikacje ale:
      - dolny pasek z tym okraglym guzikiem mnie dobija
      - wszystkie ikony sa bardzo kolorowe i blyszczace. Ja tego nie trawie
      - od czasu do czasu patrzysz na inne komponenty systemu niz aplikacja robocza, a style menu i okien pomocniczych ktore widzialem w roznych materialach przypomina sen schizofrenika albo, byc moze byl projektowany przez jakiegos szczawia z ADHD.
      Oczywiscie o ile wszelkie rozwiazania techniczne usprawniajace prace z urzadzeniami czy dajace nowe mozliwosci programistom sa potrzebne, to w wypadku projektowania interfejsow zdecydowania kogos ponioslo.
      Jezeli interfejs jest tak elastyczny, ze da sie jego wyglad "zdowngradowac" do czegos przypominajacego "plaskie" win98 to bardzo dobrze, jezeli nie- to FUCK OFF, nie bede sie zadreczal podziwiajac interfejs ktory ocieka rozwiazaniami graficznymi rodem z gier, i podobno wyglada "ladnie i wesolo", jak kolega INZ wyzej napisal.
    • Gość: ideefixe Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: 213.227.123.* 21.08.09, 11:01
      W7 to jakieś nowe distro linuxa? Po tych punktach można by tak wnioskować...
    • Gość: Sleeper Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 11:02
      Vista nie jest AŻ TAK zła.
    • bosman_plama Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 21.08.09, 11:03
      @pastuch, pozwolę sobie wytłumaczyć podane nie wprost argumenty piszczyka.
      Argument 3 (ale windows 7 ma fajne tapety, a poprzednie wersje miały kiepskie) jest na poziomie mojej koleżanki z pracy, która nie wie jak wklikać polską czcionkę na klawiaturze. Reszta świata zmienia tapety na jakie chce w pół minuty. Mówienie o fajnych tapetach jako zalecie systemu jest więc delikatnie rzecz ujmując - dziwne.
      Argument 5 (IE8 jest lepszy niż poprzednie IE) też nie pasuje jako zaleta systemu, bo IE8 nie jest częścią systemu. To tak, jakbym ja zachwalał xpka, że mogę w nim quicktime'a zainstalować.
      Win 7 będzie pewnie niezłym systemem. Na razie jednak posiedzę sobie na xp/ubuntu i poczekam jak się sprawa rozwinie.
      To, czego się obawiam to dalszego ubezwłasnowalniania użytkownika. Kolejne wersje windy są "łatwiejsze" i coraz bardziej upraszczane (co często drażni), tudzież coraz więcej mają do powiedzenia na temat tego, jak powinienem sobie urządzać kompa. Nie wiem czy w win7 też tak jest. Poczekam by się przekonać.
    • Gość: ciekawski.kotek Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: 80.48.2.* 21.08.09, 11:03
      "XP ma swoje ograniczenia - nie obsługuje RAM (...)"

Panie, słuchaj pan, skądżeś się wziął pan? To nie jest ograniczenie systemu operacyjnego, tylko procesora. CPU 32 bit może maksymalnie zaadresować do 4GB i to nie ma znaczenia czy na XP czy innym systemie..

Niech pan pisze swoje przemyślenia w kąciku informatycznym w Pani Domu lub innym posemku dla gospodyń domowych.

ŻENADA!
    • kretynofil Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 21.08.09, 11:07
      @ciekawski.kotek:

Bredzisz, synek.

support.microsoft.com/kb/283037
      "PAE is the added ability of the IA32 processor to address more than 4 GB of physical memory."
    • Gość: m651 Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.09, 11:10
      testuje win 7 prawie dwa miesiące na dwóch maszynach (,procek 1,4 1024 ram ) działa bez zarzutu żadnych problemów (mimo że beta) ,w domu katują win 7 trzy nieletnie szkodniki i jeszcze nie udało im się jej wywalić .Nie wyobrażam sobie powrotu do XP .
    • Gość: ciekawski.kotek Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: 80.48.2.* 21.08.09, 11:11
      @kretynofil

A jak ktoś nie ma procka IA, tylko intela? to sobie to rozszerzenie PAE możesz wsadzić.
    • kretynofil Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 21.08.09, 11:15
      @ciekawski.kotek:

Poplakalem sie ze smiechu... I Ty chcesz kogos odsylac do Pani Domu?!

pl.wikipedia.org/wiki/IA32
    • Gość: belz'e Boob Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 11:18
      Najważniejsze dla mnie to ,żeby Win7 działał jak świeżo zainstalowany po 1.5 roku pracy ,instalowania ,odinstalowywania ,wymiany podzespołów itd.
      Po drugie to po co zmieniać na Win7 skoro WinXp działa mi świetnie ? Przecież to tylko system ,a najważniejsze są programy .
    • Gość: lmpk Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: 85.14.109.* 21.08.09, 11:20
      Przecież siódemka to tylko trochę podrasowana Vista! Nie uważam, żeby Vista była tak złym systemem, jak się mówi, sam jej używam i jestem całkiem zadowolony, choć nie powiem, żeby była to rewolucja. Ale denerwuje mnie, że ci, którzy wcześniej sarkali na Vistę teraz nie mogą się doczekać na siódemkę. Albo ktoś lubi oba systemy, albo żadnego, bo są w zasadzie identyczne. Pokazuje to, jak bezmyślna bywa "powszechna opinia". Te wszystkie wymieniane w artykule zalety albo pojawiły się już w Viście (wygląd, bezpieczeństwo), albo są istotne wyłącznie zaraz po instalacji (sterowniki).
    • Gość: Gość Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 11:21
      Argumenty ok. Mi to akurat mało to obchodzi, bo i tak mam ZA DARMO Win 7 Pro.
      Najbardziej mnie w nim zaskoczyły dwie sytuacje.
      1. Podłączyłem MP3, to pokazało mi poziom baterii i fotkę mp3'ójki. Może mała rzecz, ale jak cieszy ^^
      2. Wczoraj podłączyłem jakiś egzotyczny Bluetooth USB, ładnie mi go zainstalował, i ani jednego błędu nie pokazał... i działa..
      Tak czy siak, Linux jest bezpieczniejszym systemem, tylko do kur..y nędzy co to ma do rzeczy?
      Win 7(gry, multimedia), Linux(internet, multimedia). I taki podział działą świetnie ;]
    • Gość: lmpk Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: 85.14.109.* 21.08.09, 11:24
      A poza tym Vista też miała ładne tapety.
    • Gość: Karen Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: *.chello.pl 21.08.09, 11:27
      @zeco:
      z takim myśleniem nikt nigdy niczego by nie kupił, bo po co, jak za chwilę będzie nowe? i nikt nigdy niczego nowego by nie wymyślił, bo po co, skoro działa stare?
      Nie byłoby postepu technicznego, a ludzkość nadal mieszkałaby w jaskiniach.
      @piszczyk^3:
      pierwsze słyszę, że nie można zmienić domyślnej tapety!!!
      @BOZ:
      a kto Ci każe przez 8 godzin patrzeć na pulpit? Poza tym wsio można wyłączyc.
    • Gość: ciekawski.kotek Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: 80.48.2.* 21.08.09, 11:28
      @kretynofil

Źle to ująłem. Chodzi mi o normalny procek intelowski/amd 32 bitowy x86.
      Sugerowałem się informacjami z forum

forum.computerworld.pl/systemy_operacyjne_ekspert_microsoft_odpowiada-f142-vista_x86_sp1_i_4gb_ram-t157058.html

Cholerna mądrala
    • Gość: biwalencik Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: 83.101.72.* 21.08.09, 11:30
      Lepiej wykrywa sprzet? Neie trzeba sterownikow?

Hahahaha.. Zainstalowalem 7 RC i wywalilem od razu. Test zajal mi kilkanascie minut. Powod? Brak sterownikow do karty graficznej. ATI Radeon 4800 HD.
    • Gość: pastuch Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: *.as.kn.pl 21.08.09, 11:32
      @ ciekawski.kotek - ja bym sie na twoim miejscu juz nie pogrążał. Pojechałeś po autorze jak po łysej kobyle, obrzuciłeś go plugastwem (zupełnie bezpodstawnie) i zrobiłeś z siebie totalnego idiote. tylko dlatego, ze coś tam gdzieś tam przeczytaleś (i, jak widać, nic z tego nie zrozumiałeś). Ot, modelowy onetowiec ;)
    • Gość: piszczyk^3 Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 IP: *.tpn.ceron.pl 21.08.09, 11:32
      @kretynofil:
      No, zauważyłem :D
      www.poloniauk.com/swiat/4315-niemcy-wykupuj-arowki.html
    • kretynofil Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 21.08.09, 11:33
      @ciekawski.kotek:

Przestan sie pograzac. Oznaczenie IA32 okresla wszystkie NORMALNE procesory intel/amd od czasu 80386.

Zrodlo:

pl.wikipedia.org/wiki/X86
      A jak wiedze bierzesz z Computerworlda, to coz poradzic, dalej sie bedziesz osmieszal :))))) Jeszcze powiedz ze czytasz Chipa i obrazek bedzie kompletny :)
    • kretynofil Re: Siedem powodów, by zainstalować Windows 7 21.08.09, 11:36
      @piszczyk:

Dzieki za zrodlo - slyszalem gdzies o tej dyrektywie, ale nie znalem szczegolow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka