Dodaj do ulubionych

Meksyk - samolot TUi

21.11.16, 20:26
Witam, czy ktoś leciał samolotem TUI 767-300? Zastanawiam się, czy warto dopłacać do wyższej klasy?
Obecnie są 3 klasy w samolocie, czy rzeczywiście różnią się na tyle, żeby wydawać na nie kolejną kasę? Ktoś coś podpowie? Chcemy lecieć latem 2017. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • l-a Re: Meksyk - samolot TUi 22.11.16, 12:19
      Leciałam tym samolotem z TUI na Dominikanę w sierpniu, nie dopłacałam do wyższej klasy, a z tego co widziałam to zauważalna różnica jest tylko w przypadku klasy Premium (najszersze fotele, znacznie większa odległość między rzędami foteli), dodatkowo w cenie są 2 posiłki łącznie z alkoholami (w dwóch niższych klasach 1 posiłek w cenie). Moim zdaniem dopłata do klasy Comfort (2) jest bez sensu, bo w zasadzie różnica dotyczy tylko limitu bagażu (30 kg).
      Zwiększony komfort jest zauważalny w klasie Premium, ale nie wiem jaki teraz koszt tego komfortu, gdy ja leciałam trzeba było dopłacać 2 tys/os co uznałam za nieopłacalne. Sam lot w klasie Economy spokojnie był do przeżycia, ale do Meksyku leci się dłużej. Ja też tam lecę z TUI w lipcu 2017.
      • magd-am84 Re: Meksyk - samolot TUi 23.11.16, 21:31
        Dopłata do klasy Premium dla dwóch osób to 4 tys. Trochę dużo. Też lecimy w lipcu. Dzięki za odpowiedź.
      • 1madzik10 Re: Meksyk - samolot TUi 10.07.17, 10:07
        Kiedy lecisz do Meksyku?
        • natagrzy Re: Meksyk - samolot TUi 20.07.17, 14:19
          Ja lecę 11.08.2017 z Wawy.
    • podroz.5 Re: Meksyk - samolot TUi 25.07.17, 21:50
      Lecieliśmy w klacie comfort w lutym 2016 r. Nie jestem w stanie porównać z komfortem w klasie economy (tyle godzin w klasie economy nigdy nie leciałam), ale myślę że przy 12 godzinach lotu te 5 cm różnicy odległości między fotelami może jednak mieć znaczenie). Klasę comfort mieliśmy w cenie, więc do ewentualnego rozważenia pozostawała klasa premium, ale dla mnie cena była zaporowa. Pozdrawiam Mikaa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka