kamila.wil 10.11.09, 16:11 doszlam do wniosku, ze wtedy, kiedy jestesmy glodni, ale czy to prawda? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ew_81290 Re: Jak poznać, ze bilans energetyczny jest ujemn 10.11.09, 16:50 nie, nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.wil Re: Jak poznać, ze bilans energetyczny jest ujemn 10.11.09, 17:41 w takim razie jak poznać? Odpowiedz Link Zgłoś
edyta95 Re: Jak poznać, ze bilans energetyczny jest ujemn 10.11.09, 20:14 jeśli dostarczasz organizmowi mniej kalorii niż zużywasz to bilans jest ujemny Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.wil Re: Jak poznać, ze bilans energetyczny jest ujemn 10.11.09, 21:28 chodzi mi o to jak poznać "po organizmie", ze bilans jest ujemny bez liczenia ile kazdy posilek ma kalorii i ile spalam na codziennych czynnościach; szkoda mi jednak zycia na liczenie, bo to zupelnie nie dla mnie, ale jezeli to jedyny sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: Jak poznać, ze bilans energetyczny jest ujemn IP: *.ptr.terago.net 11.11.09, 15:37 Jak tracisz na wadze, zakladajac ze nie masz problemow zdrowotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.wil Re: Jak poznać, ze bilans energetyczny jest ujemn 11.11.09, 18:46 tak, rozumiem - ale to jednak jest do zaobserwowania po dluzszym okresie czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: Jak poznać, ze bilans energetyczny jest ujemn IP: *.ptr.terago.net 11.11.09, 20:08 Niekoniecznie. Przy duzym wysilku nawet po paru dniach zauwazyc mozna roznice. Odpowiedz Link Zgłoś
pliszka13 Re: Jak poznać, ze bilans energetyczny jest ujemn 13.11.09, 11:00 Nie chcę być posądzona o reklamę, więc napiszę tak: w znanym portalu dietetycznym można wykupić sobie abonament na korzystanie z kalkulatora kalorii. Wpisujesz tam wszystko, co zjadasz, a program wylicza ci, ile to kalorii. Jest to mniej uciążliwe niż przeliczanie wszystkiego, trzeba tylko ważyć produkty (chociaż można wpisywać jednostki umowne, typu kromka chleba, średni pomidor, ale moim zdaniem ważenie jest dokładniejsze). W tymże portalu można określić zapotrzebowanie energetyczne, stosowne do wieku i aktywności. I wtedy wiesz, czy bilans jest dodatni, czy ujemny. Polecam prowadzenie takiego "dzienniczka" przynajmniej przez jakiś czas, ja byłam pewna, że nie przekraczam dziennie 2000 kcal, a po zsumowaniu wszystkiego wyszło, że zjadam daleko więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KF www.kulturystyka-fitness.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 20:28 www.kulturystyka-fitness.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fitnessowo fitnessowo.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 13:47 co do bilansu, to zdecydowanie polecam - > ten artykulik: www.punktzdrowia.pl/dieta_odchudzanie/dieta/bilans_energetyczny pozdrawiam, Andera WWW.FITNESSOWO.PL Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb nieprawda... 13.11.09, 19:30 poznasz po wadze - chudnie się... a głodu można wcale nie odczuć... Odpowiedz Link Zgłoś