Dodaj do ulubionych

Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!!

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 09:48
4 kwietnia przeszłam na dietę której podstawą jest zupa kapuściana,
wytrzymałam calutki tydzień,,,, poźniej przeszłam na 2 dni na tussi, kolejnym
dniem był dzień gdzie jadłam ryz i jabłko... potem na tzw 13.... no i dziś
wypada 12 dzień znaczy wypadał bo sie rzuciałm na ciasteczka. ale to był mój
wybór nie chwila słabośći myslam ze jak po tych 20 dniach jadłam po (góra)500
kcl, a zdarzało sie to rzadko bo norma=300 i to jeszcze samych zdrowych
produktów... to będe szczupła..cwiczyłam, wmasowywuje sobie tony zeli
ujędrniającey (lipocell bloker zjaja, i Avon Solution)... biorę witaminki,
magnez, cere mam jak nie powiem co a co zreszta??? chuj!!!!!!!!przepraszam za
to słow, ale tak: jeden wielki chuj:]]] mam 11 dni do spotkania z moim
wymarzonym chłopakiem.... musze schudnąć 6 kilo... jeśli ktoś będzie tak
dobry i mi poradzi dietke na ten czas to bede prze wdzieczna..., nie uważam
ze to co robiłam przez 20 dni było jakieś drastyczne i może dlatego ze nie
było to nie przyniosło efektów??!!(takich jak sobie życzyłam) jestem tak
wściekła ze moge pić samą wode przez 11 dni ale czy to cos da??!! powiedzcie
mi......błagam... Może lepiej cos jeśc by szybcjej wga spadała!! np .brokuły??

P.S rok temu byłam na 13.. nie uzywałam zeli, nie jadąłm witamin i nie
cwiczyłam bo nie miałam siły... diety przestrzegłam rygorystycznie co do
jednego grama .... jak wracałm do domu to miałam siłe tyko leżec a i tak
schudłam 7 kg!!!!!(poźniej oczywiście jo jo) czemu teraz mimo zwiekszonej
aktywności fizycznej i kosmetykom i wogole jedzeniu mniej niz w diecie nie ma
takich efektów??!!!
Obserwuj wątek
    • zawa8 Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! 25.05.04, 10:12
      Cześć!!!
      Jak czytam Twój list to jakbym siebie cytowała. Po spotkaniu z wagą po kolejnym
      treningu i diecie.Moim zdaniem masz obniżony metabolizm, organizm przyzwyczaił
      się do diet i funkcjonuje na niskich obrotach. Nic nowego pewnie Ci nie
      napisalam.Napiszę Ci jeszcze,że czuję tą samą niesprawiedliwość, co Ty.Dlaczego
      niektóre dziewczyny jedzą slodycze i lody tonami i nie mają problemów z
      nadwagą ??? A my musimy tak cierpieć i to bez skutku.Jateż muszę schudnąć 5-6kg
      bo nie w sukni ślubnej będę wyglądać jak Maryla Biesiadna!!!
      Nie wiem jak nam pomóc.Jestem z Tobą:((((
      • kicia_80 Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! 25.05.04, 10:46
        Feta:) nie zalamuj sie - masz jeszcze 11 dni.
        A moze Cambridge??? przez jeden tydzien - to i tak duzo zeby na
        tym "swinstwie' wytrzymac - ale min 4 kilo masz gwarantowane:) jezeli nie
        wiecej. Tylko zupy i napoje w proszku - nie smakuja najlepiej, ale mysle, ze
        jest to ich zaleta, bo az sie nie chce tego jesc/pic, i nie ma sie apetytu. Ja
        na tym schudlam 5 kilo w 7 dni. Nie meczyl mnie glod, ale wlasnie ten
        paskudny "smak" - no ale mozna sie przeciez pomeczyc:))
        A pozniej, przez reszte dni - kopenhadzka? Zero weglowodanow - tylko zielone
        warzywa i bialko?
        Pij duzo ziolowych herbatek, wody i jedz witaminy.
        trzymam kciuki za spotkanie:) na pewno ci sie uda:)
    • Gość: Miki Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:48
      Feta - glowa do gory!
      Byc moze jest wlasnie tak, jak wspomniala moja poprzedniczka, ze Twoj organizm
      przyzwyczail sie juz do diet.
      Ale moze sprobujesz Diete Kopenhaska?
      Nie gwarantuje Ci ona oczywiscie niczego, bo nie na wszystkich dziala kazda
      dieta, ale moze akurat Tobie sie uda.
      Trzymam kciuki :)
      A swojego wymarzonego mezczyzne oczaruje usmiechem, a nie szczupla sylwetka,
      przeciez to nie najwazniejsze!
      • Gość: Feta Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 11:55
        Moj wpis wyżej dodałam i jeszcze twojego nie było:)))) Ja własnie przerwałam
        kopenhaska=13 to są zastępcze nazwy.. może nie potrzebnie to zrobiłam ale
        wytrzymałam rygorystycznie 11 dni i nic(no ok cos- omijam wagę zdaleka bo to
        nie bedzie motywacja, motywacją jest dla mnie lusterko-ale jak na moje starania
        to NIC)... mysle nad 11 dniową głodówką z pomocą tussi lub cambridge(dobrze
        napisałam??!!) ale gdzie ja mam tego szukać??

----------------------------------
        Okruszkiem malutkim się stać
    • Gość: Feta Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 11:51
      Zwa8 właśnie powiedziałaś mi coś nowego.. nie wiedziałam ze można organizm do
      diet przyzwyczajic myślałam, że on ich nienawidzi!!! a jedank je polubił...
      Kiciu_80 Gdzie mozna sie zaopatrzyć w produkty potrzebne do tej diety?? ja
      mówie Wam zniosę wszytsko!! Zwa8 bo ja sobie powiedizalm ze mam miesiąc na
      schudnięcie i tak obiektywnie patrząc to schudłam ale dla mnie jak na jeden
      miesiąc dla mnie to nic. Miesiąc katorgi (tak kochamsłodycze ale ich nie jem)a
      tu kurcze "parę gram".. no i wracając do wątku i zawsze jeszcez stawałam w
      lustrze w sobie mówilam no dobrz dobrze jeszcze zdąrze jeszcze tyle dni!! a
      teraz jush się załamałam.. u mnie jest na odwrót bo jak dziewczyny widzą sie w
      lustrze i śa nie zadowolone to nic nie wezmą do ust, a jak ja zobacze i jest
      źle to mogłabym z tej rozpaczy zjeśc 3 razy więcej dlatego w każdym dniu muszę
      szukać motywacji.... No nie?! Przechodzisz koło automatu z lodami u nas w
      kielcach taki w Techo stoi i usmiechniete zgrabne szczupłe lub tesh
      przezroczyście chude dziewczyny jedza te pyszności. Ja Mam takie chore marzenie
      kupic sobie loda i wiedziec ze jest mi znim do twarzy, że wyglądam fajnie i
      czuje sie fajnie. Dzięki ze we mnie wierzycie naprawde ja w was tesh:))

a jakbym piła tylko wodę z sokiem z cytryny i 3 tussi dziennie??
      • Gość: kiki Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! IP: 212.244.242.* 25.05.04, 12:07
        Fetunia, a ile Ty ważysz?????..może poprostu Twój organizm broni sie przed
        nadmiernym wychudzeniem?????......ja nie żartuje!!,,mam 170 i jek dojde do
        59/58 to za żadne skarby nie zejde niżej, mimo ,że dalej czuje się jak
        pulpet....napewno świetnie wyglądasz!!!!!!!...kup sobie extra ciuch i na 100%
        zrobisz wrażenie na swoim ex...nie wierze,żeby widział różnice jeżeli będziesz
        ważyć 3/4 kg mniej!!!.....głowa do góry!!!!!....pzdr.
        • Gość: Feta Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 12:21
          Kiki dziekuje kochanie za takie słowa, ale nie jestem z tych panienek(chciałąm
          napisać z tych pustych panienek)ale sam chyba jestm troszke pusta.niewazne ne
          jestem z tych co maja zgrabną ładną figurkę i chodzą po Bożym świecie!!!!! jezu
          ja jestem gruba a kości mi wystaja z tyłka.. niestety nie...:(

Co do tamtych wpisów to czytam o Cambridge ale widze ze to trzeba zamawiac a
          jak miprzyjdą jakies folie w pudełku?? MAm 16 lat no dobra 15.5:] jeszcez nie
          czytałam wszytskiego i ne wiem czy wolono miz tego korzystać??ok jush was nie
          zadreczam ide czytac wszycko o Cambridge...

-----------------------------------
          Okruszkiem malenkim być
          • margolka123 Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! 25.05.04, 12:30
            To wlasnie jest sprawiedliwe, i to do bolu.
            Przeszlas kopenhaska, schudlas 7 kg i zamiast trzymac diete, zafundowalas sobie
            jojo. A organizm ci zapamietal, ze odbierasz mu paliwo. I jak zaczelas teraz go
            katowac, przeszedl na tryb glodowy od razu, wroze Ci ze musialabys wytrzymac ze
            dwa miesiace na diecie w okolicach 1000 kcal, zeby waga ruszyla w dol.
            Metabolizm u ciebie prawdopodobnie nie istnieje, organizm nastawil sie na
            magazynowanie energii - i madrze robi, bo z 500 kcal dziennie trudno wyciagnac
            potrzebne skladniki.
            Poza tym od smarowania sie zelami nikt jeszcze nie schudl! (tzn nie stracil
            kilogramow). To sa kosmetyki wyszczuplajace - czyli w najlepszym przypadku
            zmniejszajace obwody. A wiekszosc z nich dziala "tylko" (albo moze "az") na
            stan skory.
            Strata 6 kg w miesiac jest oczywiscie mozliwa, ale wtedy gdy organizm
            przechodzi przez diete po raz pierwszy.
          • margolka123 Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! 25.05.04, 12:38
            A teraz dotyczytala twoj post do konca i powiem ci tak - dziecko drogie, czy
            toba sie w ogole ktos interesuje? Masz 15,5 lat i pozwalaja ci na diete w
            ktorej masz 500 kcal (w porywach)!! Zjedziesz sobie organizm, wszystko co
            nappisalam wczesniej dotyczy doroslych kobiet, ktore czas dojrzewania maja juz
            za soba. Nikt ci nie wspomnial o konsekwencjach w postaci zatrzymania,
            zaklocenia procesu dojrzewania? Co ci bedzie jak stracisz kilogramy, kiedy
            wpadniesz w problemy hormonalne?
            Wez sie puknij w czolo. Zadna dieta Cambridge, zadna kopenhaska, nawet nie 1000
            kcal. Jedz 1400 kcal, uprawiaj jakis sport. Nie boj sie ze przytyjesz, jak
            bedziesz cwiczyc, poprawisz metabolizm, miesnie zaczna spalac kalorie.
            Potrzebujesz bialka (dla miesni) i weglowodanow (zeby organizm mogl sprawnie
            dzialac). Jedz warzywa, owoce, chude mieso (kurczak, indyk), ryby, chude
            jogurty.
            A wszystkie forumowiczki namawiam do udzielania odpowiedzialnych rad
            • dc22 Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! 25.05.04, 12:50
              no wlasnie.
              czasem czytamy post - radzimy, a nie pada pytanie - ile lat, jaki tryb zycia..
              i potem cgodza takie dziewczeta co maja nogi chudsze niz moje ramie (ach jak ja
              im zazdroszcze :-)))))))))))))))

z drugiej strony Margolka niezle mnie podniosla na duchu - biore sie za diete
              powaznie pierwszy raz wiec licze na sukcesy i 6 kg:-))))

A tak w ogole to mam super humor i chce Was tym zarazic! O!
              :)
              • Gość: Feta Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 13:00
                dc22 Prawie Ci sie udało mnie zarazić good humorkiem:))
            • Gość: Feta Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 12:58
              kurde bez kitu jakbym słyszała moja mame..... Cos w tym jest... Coś to znaczy
              racja..ale... ok masz rację, ale ja naprawdę chce schudnąć i nie mów mi że mam
              ćwiczyć wystarczy że codziennie robię do szkoły 10 km w obie strony, sprzatam,
              gotuje rodzince i nigdy nie leniuchuje. Wf 3 razy w tygodniu, i cały dom na
              głowie (własny wybór ze względu na pozytek dla ruchu i dla mamy) i dla Twojej
              informacji jeśli chodzi ci o "prawna opieke" to wiedz ze KToŚ sie mna
              interesuje a w praktyce...no comment, róźnie bywa. Czytając twoj wpis przez
              chwile poczułam się mega pusto... ale tylko przez chwilę, bo Wy myslicie że mam
              prze super figure a to jest tyko moje "widzi mi sie". To Co powiesz dziewczyna
              które ważą 43 kilo i chcą schudnąc 5,6? to dopiero jest mega głupie, więc ja
              pod twoim apelem, dopisuje mój: proszę Was o radę dotyczącą Cambridge i
              głodówki?? Zdaje sobie sprawe że poxniej trzeba się pilnować bo wcześniej tego
              nie robiłam i słono za to płacę!! Żałuje ze jak bylam pierwszy raz w zyciu na
              diecie która dała mi extra figure nie wiedziałam o tym forum!!!!!! Mój błąd ale
              błedy trzeba naprawiać!
              ----------------------------
              Okruszkiem malenkim się stać
              • margolka123 Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! 25.05.04, 13:25
                napisz do mnie maila, na adres margolka123@gazeta.pl, napisz ile wazysz, jesli
                nie chcesz tego zrobic na forum.
                Wiem ze schudniecie jest dla Ciebie wazne, i postaram Ci sie doradzic, albo
                pomoc znalezc dobra metode. Uwierz mi, ze zadna glodowka Ci nie pomoze teraz.
                Mozesz "podkrecic" metabolizm jedzac bialko, ale naprawde nie ludz sie ze
                schudniesz w ten sposob. Poza tym w tej chwili naprawde jest najwazniejsze zeby
                twoj organizm sie na ciebie nie obrazil.
                Obiecuje ze potraktuje Cie bardzo powaznie.
                margolka
    • zawa8 Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! 25.05.04, 15:39
      Witaj ponownie!
      Ze względu na Twój wiek, i jak piszesz nadwagę,radzilabym udać się do lekarza
      lub dietetyka. Sama na sobie praktykując diety możesz wpędzić się w chorobę.
      Tak na marginesie, nie trzeba być chudą tyczką żeby być szczęśliwą w miłośi, ja
      nie należę do grona super lasek, a we wrześniu biorę ślub z męższczyzną moich
      marzeń.A to,że chcę schudnąć to robię tylko dla zwiększenia poczucia własnej
      atrakcyjności.Wybierając się na pierwszą randkę z moim narzeczonym powiedzialam
      sobie:Co ma być to będzie! i bylo świetnie.Nie koncentruj się za bardzo na
      swoim wyglądzie bo zabraknie Ci koncentracji na inne atrybuty.
      Trzymam kciuki za Twoją udaną randę, bez względu na kilogramy.Ta randka musi
      być super!!!!!!!!!!!!!
    • tropicielka pobiegaj troszkę 26.05.04, 11:49
      pobiegaj troszkę - zrezygnuj z białych bułekj i ziemniaków, gwarantuję, że
      sylwetak nabierze odpowiednich kształtów - ja robię prawie codziennie 8 km i
      czuję się ze swoim ciałem świetnie - czuję, że je mam , poziom endorfin także
      skoczy do góry :-) polecam
    • ula_s Re: Ja juz nie mogę!!to nie sprawiedliwe!! 27.05.04, 15:28
      Zmierz temp. podstawowa (tuz po ubudzeniu sie) - jesli jest ponizej 36 st. to
      masz obnizony metabolizm.
      Jesli tak jest to trzeba jak jogger radzi - zaczac brac kelp (do kupienia w
      aptece), wit. E. Poza tym jak najwiecej ruchu, wszelkiego, to tez podnosi
      metabolizm (i temp.). Mozesz sprobowac tez diety kopenhaskiej, przy niej sie
      osiaga dosc szybkie wyniki.

Przy leniwej tarczcy tez moze spadac metabolizm, jesli masz w rodzinie kogos po
      kim moglabys odziedziczyc ta przypadlosc to mozesz sprobowac oprcz kelpu, jesc
      cynamon (pol lyzeczki dziennie) oraz moze gdzies udaloby Ci sie znalezc olej
      kokosowy.
      I nie glodz sie - mozesz sobie 1-2 dniowa glodowke urzadzic ale dluzsza glodowka
      moglaby Ci tylko zaszkodzic, i np. jeszcze bardziej spowolnic metabolizm.

I sie tak nie stresuj tym "wymarzonym chlopakiem" - na facetach nic nie robi
      gorszego wrazenia niz taka desperacja ...
      • Gość: Feta DIETA CAMBRIDGE IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 19:16
        Dziękuje Wam ... Jutro rano zmierzę to temperaturę i Wam powiem.... zamówiłam
        sobie dietę Cambridge....... Kolejna prośba: jaka ja mam pewność że to co
        dostanę będzie włąściwym produktem..... Pokoleji napisze: Wypełniłam kartę
        zdrowia(na mamusie bo trzeba było wpisać pesel a ja niewiem czy mnie by
        przysłali?ale i tak niemam zadnych przeciwskazan), wysłałm w kopercie i znaczek
        taki jak na list na adres nowego Sącza.... i w necie wypisałam zamówienie i
        nacisnełam zamawiam,,,, tyle, dojdzie , tu do moich kielc??

I jeszcze jedno jak mi awizo przyjdzie i wezme dowod mamy to mi wydadzą
        przesyłkę??

• iberka co do odbioru przesyłki 29.05.04, 16:06
          nie wydadzana kogos dowod,musisz miec swoj albo swoj paszport.
          iza
        • kika_kika Re: DIETA CAMBRIDGE 30.05.04, 18:22
          Nie wydadzą, a przynajmniej nie powinni.
          Ja mając 16 lat stosowałam chorą dietę ryzową - 1szkl. (przed ugotowaniem) +
          owocelub jrzyny gotowane. Przez 3miesiące. Fakt, schudłam ale... potem waga
          szła w górę i... niestety przez 8 lat pilnowania się przybyło mi.... 8-10kg.
          JAkieś 3 lata temu - przed ślubem próbowałam schudnąć... niestety
          bezskutecznie.. waga nie drgnęła. Teraz spróuję kopenhaskiej, tylko... boję się
          tego dnia z całym pieczonym kurczakiem :)
          Feta, jesteś jeszcze młodziutka, nie truj organizmu jakimiś sztucznymi zupkami.
          POmyśl o swoim zdrowiu!! Chłopak, jeśli jest Ciebie wart (wart Twojej uwagi i
          uczucia) to zaakceptuję Cię taka jaką jesteś, jeśli nie... to sama pomyśl, czy
          warto z kimś takim się wiązać....
          Pozdrawiam i życzę rozsądku i.. udanej randki ;-)
          KIKA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka