Dodaj do ulubionych

Do Joggera..

IP: *.sieci.netglob.com.pl 06.07.04, 19:10
..jako ze chyba sie znasz na wielu rzeczach ...Czy jesli nie je sie
wystarczająco duzo-tzn. za malo w stosunku do wykonywanych cwiczen(ale
oczywiscie nie zeby jesc tyle ile sie spaliło, bo efektu nie bedzie) to mozna
sie zacwiczyc na amen a efektu=spalonego tluszczyku, nie bedzie?Chyba sie
zakreciłam ale mam nadzieje ze zrozumiałes...:)
Dzieki za odpowiedz..
Do usłyszenia!!
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Do Joggera.. 07.07.04, 23:50
      Przy znacznie obniżonej podaży kalorii organizm zmniejsza metabolizm
      spoczynkowy, przechodząc w 'stan oszczędnościowy", właśnie aby chronić cenne
      (dla niego :-) ) zapasy tłuszczu w przewidywaniu głodu.
      • Gość: kika Re: Do Joggera.. IP: *.sieci.netglob.com.pl 08.07.04, 09:37
        Wielkie dzieki!Dwa razy w tygodniu chodze na spinning(podobno 800-1000 kcal, bo
        jezdzimy w szybkim tempie) i raz na zajecia Hi-Lo.To ile powinnam zjadac,zeby
        spalac tłuszczyk?Mam 174 cm i waze 60 kg.Nie chce chudnac drastycznie tylko
        wyrzezbic sylwetke -jakies 2-3 kg, byloby super(uda posladki-sam wiesz-"to co
        kobiety lubią najbardziej")
        Pozdrawiam!
        • jogger Re: Do Joggera.. 08.07.04, 18:57
          Tu masz sposób na wyliczanie diety, łącznie z linkami do tabel kalorycznych i
          kalkulatorów:
          www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=89657&x
          • Gość: kika Re: Do Joggera.. IP: *.sieci.netglob.com.pl 11.07.04, 16:52
            a czy drogi Joggerku ja teraz nie przytyje?Bo jesli faktycznie mam stan
            oszczednosciowy on-line to taka dieta nie zniweczy mojego wysiłku?
            Aha i czy lepiej isc na spinning na czczo czy jednak zjesc mały posiłek-czasem
            gdy ide rano na zajecia to zjadam na 2 h przed 1/2 kubeczka jogurtu+1/2 szkl.
            truskawek+2-3 łyzki musli tropikalnego no i mam po takim sniadanku duzo wiecej
            siły i powera do cwiczen...no i przed samym treningiem kawka-mała czarna..
            Co o tym myslisz?
            Pozdrawiam wytrwałego biegacza!!
            Uzalezniona od spinningu!!
            • jogger Re: Do Joggera.. 12.07.04, 00:58
              Gość portalu: kika napisał(a):

> a czy drogi Joggerku ja teraz nie przytyje?Bo jesli faktycznie mam stan
              > oszczednosciowy on-line to taka dieta nie zniweczy mojego wysiłku?
              Może, bo na tryb oszczędnościowy nie ma tabelek :-)

> Aha i czy lepiej isc na spinning na czczo czy jednak zjesc mały posiłek-
              czasem
              > gdy ide rano na zajecia to zjadam na 2 h przed 1/2 kubeczka jogurtu+1/2 szkl.
              > truskawek+2-3 łyzki musli tropikalnego no i mam po takim sniadanku duzo
              wiecej
              > siły i powera do cwiczen...no i przed samym treningiem kawka-mała czarna..
              > Co o tym myslisz?
              > Pozdrawiam wytrwałego biegacza!!
              > Uzalezniona od spinningu!!
              No właśnie - spinning generuje wysiłek anaerobowy, poza zakresem 'komfortu
              tlenowego', więc nie spala tłuszczu bezpośrednio. Dlatego wcześniejszy posiłek
              zawierający węglowodany złożone jest b. wskazany. Kawa blokuje wykorzystanie
              glukozy przez mięśnie, więc jest tu niewskazana. Za to jeśli po spinningu
              pokręcisz na rowerku min. 30minut, dopiero zaczniesz skutecznie spalać tłuszcz.
              Kawę możesz wypić po rowerku, żeby podtrzymać potreningowe spalanie tłuszczu
              (wyrównujące bilans kaloryczny).
              • Gość: kika Re: Do Joggera.. IP: *.sieci.netglob.com.pl 12.07.04, 09:38
                no ok.,ale jesli ja nie dostaje zadyszki podczas tego całego treningu,miesnie
                mi sie nie rozrastaja a tentno mam w zakresie spalania tluszczu to co- nadal
                nie spalam tłuszczyku?Ani trochę?kurcze szkoda...ale ja i tak to lubie-kondycja
                i samopoczucie mam o niebo lepsze
                Pozdrawiam!
              • Gość: kika Re: Do Joggera.. IP: *.sieci.netglob.com.pl 12.07.04, 09:43
                i dodam ze zakwasy miałam tylko po pierwszym razie..potem do tej pory ani razu-
                to znaczy chyba ze miesnie nie dostaja za malo tlenu.Po treningu zawsze staram
                sie dobrze rozciagnac miesnie...
                • jogger Re: Do Joggera.. 12.07.04, 11:37
                  W takim razie rzeczywiście kawka może być przed treningiem :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka