12.10.14, 12:28
czy jest tu ktoś kto regularnie kręcił hula-hop? podobno to pięknie wyrabia talię :) tylko ciekawa jestem ile czasu trzeba, żeby miec jakieś rezultaty? No i w ogóle ile czasu dziennie trzeba kręcić?
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: hula-hop 12.10.14, 20:02
      kręcę :)
      mam to z obciążeniem,ok. 1,45kg, z kulkami masującymi, rozbija tzw boczki, nie nadaje się do hoop dance

musisz kręcić na obie strony, bo przy regularnym treningu tylko w jedną stronę będzie widoczna asymetria

ile? na początek np 5 minut dziennie na każdą stronę, potem zwiększaj czas kręcenia, równomiernie w obie strony i tak miesiąc, dwa, trzy, codziennie lub prawie codziennie oczywiście... :)
      • anikssa Re: hula-hop 14.10.14, 11:19
        o kurde, nie wiem czy w obie będę umiała :/ ale spróbuje :) póki co mam tylko zwykłe kółko, takie z dechatlonu- chyba na początek się nada? Pokażesz jakiś link/zdjęcie do tego co Ty masz? Bo w necie pełno tego... a koleżanka kiedyś opowiadała, że kupiła takie po którym miała siniaki na brzuchu i musiała kręcić w bluzie :O
      • stopreformom Re: hula-hop 15.10.14, 14:27
        ja kupiłam sobie takie z wypustkami, ciężkie i jedyny efekt jest taki, że mam diabelnie poobijane nogi tu przy kolanach z boku - nie umiem kręcić, zakręcę 3 razy siłą rozpędu koła i zaczyna mi spadać kręcąc się wokół nóg - a tu przy kolanach tak diabelnie boli! :(
        • nchyb Re: hula-hop 15.10.14, 15:36
          jak zaczynałam,też nie potrafiłam :)
          siniaki głównie na biodrach, ale pilnowałam, by nie pozwalać upadać kołu
          ale stopniowo się nauczyłam
          kwestia ćwiczeń, w sumie kilka dni regularnie i zaczęło się kręcić, ale bolało jak cholera na początku, jak po siniakach uderzało :)

ja mam takie z 8 segmentów, wpisz w google: hula hop hertz kulki lub jakoś tak i pojawi się. Hertz ma 3 wagi tych kółek, ja mam chyba tę najlżejszą
          są też innych firm, podobno dobre

• anna_sla Re: hula-hop 16.10.14, 12:33
        > musisz kręcić na obie strony, bo przy regularnym treningu tylko w jedną stronę
        > będzie widoczna asymetria

o kurdę!! A ja ogólnie mam jedną stronę "niedorozwiniętą" ;), niedociągniętą i wszystko mi z nią gorzej wychodzi, więc jak tu kręcić w obie strony?? Toś mi skrzydła podcięła
        • nchyb Re: hula-hop 16.10.14, 14:08
          > o kurdę!! A ja ogólnie mam jedną stronę "niedorozwiniętą" ;), niedociągniętą i
          > wszystko mi z nią gorzej wychodzi,

no to połóż większy nacisk na jej rozkręcenie, po prostu próbuj, nie zrażaj się i tylko tą stroną próbuj kręcić, będą 2-3 obroty i kółko spada, chwila przerwy i od nowa i tak kilka kilkanaście minut, a za kilka dni lub tygodni będzie lepiej :)
          skrzydła w górę i do kółka, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka