Dodaj do ulubionych

jaki błąd popełniam

IP: *.eaw.com.pl 21.06.15, 10:20
Witam. Postaram się w skrócie. 168cm, 34 lata. Waga sprzed roku 68kg, waga obecna 60kg. Zaczęłam odchudzanie z nordic walking i racjonalnym odżywianiem- efekt szybko zauważalny, przez kilka m-cy zeszło mi nawet do 57. Ponieważ nie osiadłam na laurach to trenuję do dziś. Jest to 6 dni w tygodniu nordic walking(od tygodnia biegam z kijkami na zmianę z marszem nordic) na zmianę z outdoor fitness(około godzinę-w tym orbitrek , wioślarz, skręty tułowia)i około 20 min brzuch i pośladki z Mel B. Kiedy jest paskudna pogoda to robię dwie serie tabaty i wtedy z Mel B. Generalnie jest to około godziny dziennie 6 dni w tygodniu. Kiedy biegam z kijkami to nie robię już tego dnia nic, kiedy ćwiczę na siłowni to robię dodatkowo brzuch i pośladki. Kiedy tabatę to również.
Moje żywienie wygląda tak:
1 śniadanie- musli(sama robię) z jogurtem bez cukru
2 śniadanie- kromka chleba razowego z serem żółtym, chudą wędliną i warzywami
obiad- kasza gryczana(lub inna, lub ryż) kawałek fileta z indyka/kurczaka/ryby z warzywami( bez panierki, sosów itp)
podwieczorek/ kolacja(obecnie truskawki) i druga kromka chleba razowego z twarogiem/jajkiem
wieczór -po treningu porcja izolatu 95 whey protein
Znam zasady zdrowego odżywiania i je stosuję. Izolat kupiłam i stosuję od dwóch tygodni żeby było więcej białka- nie lubię mięsa;(
Mam umięśnione nogi i lekko górną część ciała ale okolice brzucha/ talii to jakaś porażka. Tłuszcz(czuję pod nim mięśnie) i skóra(nie wisząca) normalny otłuszczony brzuch.
Zaczęłam biegać z tymi kijkami na zmianę z chodzeniem żeby wprowadzić interwały i naprawdę daję z siebie wszystko a efektu nie widać. Jeszcze mi skoczyło do 60 kg z 57. Nie sądzę aby to były mięśnie choć mam do nich dużą predyspozycję i nogi mam umięśnione.
Jestem autentycznie zła i nie wiem gdzie popełniam błąd. Możecie coś podpowiedzieć, proszę?
Obserwuj wątek
    • vepe Re: jaki błąd popełniam 21.06.15, 17:43
      Za mało jesz - jak za mało się je to, wbrew powszechnej opinii, organizm dużo chętniej spali mięśnie niż tkankę tłuszczową plus zwolni metabolizm. Zresztą moją hipotezę może potwierdzać to, że siła wolno Ci przybywa - jeśli to już rok po godzinie dziennie a interwały dalej poza zasięgiem.
      • Gość: m. Re: jaki błąd popełniam IP: *.eaw.com.pl 21.06.15, 20:54
        Dziękuję za odpowiedź, wydaje mi się, że gdyby jadła jeszcze więcej to zaczęłabym tyć. Zgodzę się jednak z faktem, że siły mi nie przybywa- czy to potwierdza Twoją tezę? Dołożyć białka?
        • vepe Re: jaki błąd popełniam 25.06.15, 13:09
          Zaczęłabyś tyć przez jakiś czas, ponieważ Twój organizm jest rozregulowany. Ale potem dawałabyś radę chudnąć bez takich ekstremalnych poświęceń. Więcej białka raczej obciąży Ci wątrobę, a mięśni i tak nie będzie (bo, jak wspominałam, Twój organizm nie chce mieć następnych tkanek do utrzymywania, kiedy jest w sytuacji długotrwałych niedoborów żywieniowych - tak najprościej mówiąc).
          Bardzo poważnie - to chyba najgorsza rzecz, jaką można robić. Możesz mi wierzyć lub nie - ja mam to za sobą (nawet "dietę" 700 kcal) i to nie daje efektów długotrwałych. Zresztą Tobie już nie daje żadnych, jak zauważasz. Albo będziesz tak jeść całe życie i w końcu wylądujesz w szpitalu, albo jo-jo. Możesz wpisać w Google podstawowa przemiana materii i trochę poczytać.
          • Gość: powoli zniechecona Re: jaki błąd popełniam IP: *.eaw.com.pl 30.06.15, 13:20
            dziękuję za pomoc, pozdrawiam!
            na pewno poczytam więcej
    • Gość: Asks Re: jaki błąd popełniam IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.15, 14:29
      Słońce ZRÓB SOBIE PRZERWĘ NA 4 DNI. W ciągu tych dni troszkę więcej jedz i NIE ĆWICZ. Gwarantuje Ci ze twoja waga spadnie a dalsze wznowione ćwiczenia przyniosą efekty w postaci zmniejszenia wagi. Przetrenowalas organizm on potrzebuje przerwy i trochę luzu to wszystko.
      Pozdrowki.
      • Gość: powoli zniechecona Re: jaki błąd popełniam IP: *.eaw.com.pl 30.06.15, 13:17
        dziękuję, tak zrobię i napewno poczytam więcej
        pozdrawiam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka