Dodaj do ulubionych

l-karnityna

IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 17:30
Heja!
Chciałam się dowiedziec jak często powinnam brać l-karnityne. Na opakowaniu
napisane jes że 3 razy dziennie. Czy na prawde muszę tak często brać tabletki
aby był widoczny efekt??? Z początku chciałam tylko przed wysiłkim fizyczynm
ale teraz juz nie wiem ile powinnam ich brać??
Z góry dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi.:)

ewa
Obserwuj wątek
    • kk.kk Re: l-karnityna 11.05.02, 19:08
      przed cwiczeniami na pewno, najlepiej godzine przed treningiem aerobowym. a ile
      tabletek to zalezy od stezenia karnityny
      • Gość: vivi Re: l-karnityna IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 23:17
        na mnie np karn nie działa w żadnej ilości... myślę że musisz potestować na
        sobie.
        • jogger Re: l-karnityna 13.05.02, 12:48
          3xdziennie powinny brać osoby z niedoborem własnej L-karnityny, ale można to
          ustalić tylko praktycznie :-(. Biorąc ją przed treningiem, zwiększamy energię
          własną, co umożliwia intensywniejszy trening i spalenie większej ilości kalorii.
          • Gość: tian Re: l-karnityna IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 16:30
            W takim razie będę brać ją tylko przed wysiłkim fizycznym...bo niew iem po co
            mam miec duzo energi wieczorem:). Wtedy chodzi sie spać...:)
            • kk74 Re: l-karnityna 14.05.02, 15:27
              gdy kupilem pierwsza Karnityne olimpu, bralem wedlug instrukcji i rad farmaceuty 3 x dziennie po
              tabletce (300 mg). Ale potem zaczalem brac na 1-1,5 h przed treningiem ok 1g i efekty byly lepsze i
              szybciej widoczne. Takiego schematu trzeba sie chyba trzymac. Mysle ze nalezy tez unikac tanich,
              podejrzanych produktow a kupowac te produkowane przez Olimp wlasnie albo Naturell, Hitec, MLO
              itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka