Gość: Etre
IP: *.pl
29.03.05, 12:48
Ile razy w tygodniu ćwiczyć i czy trzeba trez robic przerwy na regenerację mięśni??
Bo plan mam taki: wtorek PBU(posladki,brzuch,uda), czwartek body shape, piatek lub sobota aeroby na silowni.Czy moge wykonywac aeroby jeszcze w poniedzialek, albo poniedzialek i srode(jak dam rade)??
A co do samych aerobów. Czytam forum i piszecie,ze pedalujecie 40 minut.Ja juz po 2min mam kryzys, potem srednio co minute i wytrzymuje 10 minut;))na jednym urzadzeniu,bo mnie to nudzi i potem brak mi juz mobilizacji, poza tym mam problemy z kolanem i na rowerku najbardziej boli(choc piszecie, ze ponoc najmniej obciaza stawy), poza tym lubie wszystkie maszyny(ale nie 40 minut;)), robię wiec tak:
-na poczatek 10 minut biezna(program szybki marsz na przemian z bieganiem),
- potem 10 minut rowerek, potem 10 stepper,
-potem troszke steper z symulacja wchodzeniapo schodach,
-potem takie fajne cos, jakby sie plynelo w powietrzu na nartach (orbitrek??), tez 10 minut,
-i znow 10 minut bieznia, potem kilka brzuchów.
Chyba, że sprzęt jest zajety, to inna kombinacja.
Czy moze tak zostac, czy lepiej dluzej na jednym urzadzeniu??np. tylko bieznia na przemian z rowerkiem w poniedzialek, a w piatek step i "narty'??
Zauważyłam, że niektótre dziewczyny jeszcze bardziej skaczą po maszynach, a inne ćwiczą tylko na jednej (i zajmuja miejsca innym:()