Dodaj do ulubionych

pytania do joggera

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 14:03
Wątek zatytułowałam w ten sposób, bo widzę, że ten gość zyskał sobie miano
eksperta. I dobrze, że jest ktoś, kto stara się rozwiać wątpliwości i pomóc.
Mam nadzieję, że razem stworzymy coś w rodzaju "podręcznika".
Moje pytanie do joggera jest takie: Co to jest KELP, czyli z czego to jest
zrobione, jakie ma działanie, nazwa handlowa, producent, ewentualne zamienniki.
Niestety u nas na pytanie o to coś sprzedawczynie pytają "co to jest"
czekam na info.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maria Re: pytania do joggera IP: *.chello.pl / *.chello.pl 28.06.02, 14:32
      KELP to wodorost, ktory jest naturalnym zrodlem jodu.
      Tabletki mozna kupic w aptece bez recepty.
      Ja przyjmuje Kelp firmy Walmark op. 50 tabl. to ok. 9.00 zł.
      • Gość: madziaz Re: pytania do joggera IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 13:05
        Dzięki za odpowiedź. Wróciłam z urlopu, przeczytałam i sprawdziłam. Nadal nie
        mają czegoś takiego jak Kelp, ale mam zaprzyjaźniony sklep zielarski, więc jak
        im podam nazwę producenta, to może mi sprowadzą. Chwilowo kupiłam suszone
        wodorosty Wakame (podobno ten gatunek jest najlepszy na odchudzanie), ale na
        sucho to straszne świństwo. Na mokro pewnie jeszcze gorsze. Na razie przemagam
        się i coś tam podgryzam ale niecierpliwie czekam na pigułki. Może pomogą.
        Jeszcze raz dzięki.
        • Gość: Maria Re: pytania do joggera IP: *.chello.pl / *.chello.pl 17.07.02, 17:54
          Szczerze to uwazam, ze to co najmniej dziwne, ze nie maja tego w aptece.
          Spytaj w innej aptece bo to dosc popularny suplement.
          Sa rowniez specyfiki o nazwie Sea Kelp ale ja ich nie uzywalam wiec nie znam
          producentow.

Maria
          • Gość: madziaz Re: pytania do joggera IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 08:02
            Dzięki, wczorajzamówiłam po prostu w aptece i jeśli jest w hurtowni, w której
            zresztą zaopatrują się wszystkie miejscowe apteki, to już dziś go dostanę.
            Napisz, czy u ciebie jakoś objawiły się efekty działania. Ja zgodnie z tym, co
            przeczytałam na forum, chcę sobie poprawić przemianę materii.
            Hej.
            • Gość: Maria Re: pytania do joggera IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 18.07.02, 13:09
              Tak na 100% to nie jestem w stanie powiedziec jak dziala poniewaz rownoczesnie
              zazywam i witaminy i mikroelementy oraz co najwazniejsze wg mnie 2 czubate
              lyzki otrab owsianych dziennie. Otreby owsiane i pszenne to balsam dla mojego
              brzucha. Odkad przyjmuje Kelp i jem otreby przestalam miec problemy z
              zaparciami. Oczywiscie caly czas odchudzam sie.
              Powoli ale chudne i co dla mnie bardzo wazne nie chodze glodna.

Pozdrawiam
              Maria
              • Gość: madziaz Re: pytania do joggera IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 13:52
                Ja chciałabym, żeby Kelp poprawił mi przemianę materii, bo zawsze tyłam od
                szklanki wody i liścia sałaty. Ostatnio przeglądam stare wątki i zaczęłam pić
                miłorząb. Jestem teraz drugi raz na Kopenhaskiej, ale w międzyczasie raz
                zaczynałam. Przerwałam po trzecim dniu. Dzisiaj też jest trzeci dzień i mam
                nadzieję, że nie przerwę, bo obserwuję dziwne zjawisko - nie ssie mnie. Wg
                Joggera organizm spala tłuszcze. Jeszcze nie dojrzałam do kupowania pasków do
                ketozy ale jakbym do miłorzębu dołożyła Kelp, to może będzie lepiej?
                • Gość: Maria Re: pytania do joggera IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 18.07.02, 14:20
                  Jestem przekonana, ze bedzie lepiej.
                  Po zakonczeniu diety sprobuj jesc otreby, to tez jedna z rad Joggera, ktora
                  zastosowalam i jestem zadowolona bo jestem pusta i lekka i nie mam wzdec,
                  ktore mnie gnebily i codziennie bez problemow odwiedzam wc.
                  Ja osobiscie calkowicie zrezygnowalam z cukru, ziemniakow, makaronu, ryzu oraz
                  wszelkich wypiekow z bialej maki. Ograniczylam bardzo jedzenie owocow
                  zwlaszcza slodkich, a zwiekszylam ilosc warzyw przede wszystkim surowych.
                  Nie pije sokow gotowych. Jezeli mam ochote na sok to kupuje np. 2 pomarancze i
                  wyciskam sok.

Zycze powodzenia w odchudzaniu
                  Maria
                • Gość: k Re: pytania do joggera IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 19:15
                  kelp i milorzab nie maja nic do ketozy, co nie znaczy ze nie daja innych
                  efektow. na kopenhaskiej moze spokojnie byc za duzo weglowodanow zebys tak po
                  prostu zaczela spalac tlusz - zalezy ile jesz marchewki, salaty itd. nie dziwie
                  sie natomiast ze Cie nie ssie, mnie tez nie ssalo bo wiekszosc rzeczy mozesz
                  jesc w takich ilosciach jakie zmiescisz. powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka