Dodaj do ulubionych

JAK UROSNĄĆ ?DOBRY SPOSÓB-zwisy na drążku

IP: *.starnet.pl / *.starnet.pl 30.06.02, 20:29
CZEsc
slyszalem ze mozna "urosnąć" wyciągnąć kręgosłup o kilka cm [[rekord swiata to
8 cm]]
wykonujac zwisy- ale wymaga to duzego zaangazowania - powiedzmy 2 godziny
dziennie zwisow z obciazeniem a potem do lozeczka i spac po 10 godzin
czy ktos cos wie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: Cyklon-B Re: JAK UROSNĄĆ ?DOBRY SPOSÓB-zwisy na drążku IP: 63.78.171.* 01.07.02, 02:40
      Napoleon był mały, a zawojował pół świata. Zamiast zwisać lepiej weź się za coś
      pożytecznego...

• modo Re: JAK UROSNĄĆ ?DOBRY SPOSÓB-zwisy na drążku 01.07.02, 09:33
      Gość portalu: MARCIN napisał(a):

> CZEsc
      > slyszalem ze mozna "urosnąć" wyciągnąć kręgosłup o kilka cm [[rekord swiata to
      > 8 cm]] wykonujac zwisy-

Myślę, że jak chcesz mieć długi tułów na krótkich nogach, to możesz spróbować.
      Ale moim zdaniem ważniejsze są proporcje sylwetki niż sam wzrost.
    • the-besciak Re: JAK UROSNĄĆ ?DOBRY SPOSÓB-zwisy na drążku 01.07.02, 09:49
      daj sobie spokój......krzywdę sobie zrobisz, bo kręgosłup nie będzie sztywny
      wystarczająco nawet jeśli uda ci się wyciągnąc o te 2-3 cm. Pamiętaj też że po
      kilku godz. snu kręgosłup zamositnie się wydłuża nawet do 3 -4 cm. Potem w
      ciągu dnia stopniowo człowiek maleje. Także jak chcesz wyrywać laski to tylko
      rano......wtedy jesteś wielki :-)
    • jogger Re: JAK UROSNĄĆ ?DOBRY SPOSÓB-zwisy na drążku 01.07.02, 14:51
      Słyszałem o tej metodzie, ale tylko stosowanej u dzieci, gdyż mają miękkie
      kości. Dla równomierniego wzrostu dzieci wisiały nie tylko za ręce, ale i za
      nogi (w charakterze zabawy oczywiście, a nie tortury :-) ).
      • Gość: MARCIN Re: JAK UROSNĄĆ ?DOBRY SPOSÓB-zwisy na drążku IP: *.starnet.pl / *.starnet.pl 30.07.02, 09:26
        ale jesli jest szansa wyciagnac sie o te pare cm
        to czemu by nie sprobowac?
        co o tym myslicie, czy gra jest warta swieczki?
    • Gość: M Re: JAK UROSNĄĆ ?DOBRY SPOSÓB-zwisy na drążku IP: *.alstom.pl 30.07.02, 12:27
      Małpom od takiego wiszenia to się tylko przednie kończyny wydłużają.
      • Gość: MARCIN Re: JAK UROSNĄĆ ?DOBRY SPOSÓB-zwisy na drążku IP: *.starnet.pl / *.starnet.pl 31.07.02, 18:00
        ale malpy sa zgarbione wiec tego tak nie widac..
        • Gość: Ola może i coś w tym jest IP: *.tomaszow.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 18:07
          jak ja i mój brat byliśmy dziećmi to zmuszali nas różni rehabilitanci do
          wiszenia na drążku (skrzywienie kręgosłupa), ale bez ciężarków, i ja teraz mam
          180 cm a on 194 cm wzrostu. Poza tym cała rodzina jest raczej niska, więc może
          coś w tym jest, ale nie polecam katowania dzieci. Zresztą jak miałam lat
          szesnaście to miałam odwrotny problem - jak zmaleć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka