Dodaj do ulubionych

dieta zgodna z grupą krwi...

IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.05, 19:10
ktoś próbował? prosze o opinię, może ktoś stosował taką dietę. Zastanawiam
się czy rzeczywiście daje takie dobre efekty. Mam grupę krwi A, podobno przy
takiej grupie krwi należy całkowicie wykluczyć mięso z jadłospisu co pozwala
zrzucić zbędne kilogramy. Będę wdzięczna za opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxero Re: dieta zgodna z grupą krwi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 20:01
      Polecam dziala. Z Twoja grupa najlepiej wyjdziesz na roslinkach, bialku
      roslinnym np. sojowym, zbozach itp. Mieso i nabial raczej nie wskazane. Porownaj
      to z obecna dieta i tym co po sobie widzisz. Jezeli jesz calkiem inaczej a
      wyglad, zdrowie, sylwetka ok to znaczy ze jest to problem jednostkowy. A jezeli
      napisalas post bo chcesz cos w sobie zmienic, probuj smialo!
      • Gość: kate Re: dieta zgodna z grupą krwi... IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.05, 22:23
        xxero, wielkie dzieki za podpowiedź. Od tygodnia próbuję się zastosować do tej
        diety ale zaczynają mi się kończyć pomysły. Mięso zastępuję rybami, po nabiał
        też sięgam sporadycznie, ewentualnie jakiś jogurt, ale co dalej....? Co jeszcze
        można jeść oprócz mięsa i nabiału? Jak sobie poczytałam o grupie krwi "A" to
        sie okazało że prawie wszystko jest zabronione:( Mimo to nie poddaje się i
        trzymam się zasad. Ciekawe tylko kiedy mogę się spodziewać jakiś widocznych
        efektów? Napisz prosze jeśli coś wiesz. Pozdrawiam.
        • Gość: beata Re: dieta zgodna z grupą krwi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 23:17
          ta dieta nie działa,tez mam grupe A i ostatnio wypróbowywałam ta dietke chyba
          przez miesiąc i zadnych rezultatów nie zauwazyłam, wiec wracam do normalnego
          odzywiania,pozdro
          • Gość: kate Re: dieta zgodna z grupą krwi... IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.05, 06:48
            no to mnie pocieszyłaś :( ale dzięki
    • Gość: scept89 idiotyzm IP: *.ljcrf.edu 03.05.05, 00:35
      co bys powiedziala na diete "zgodna" z Twoim azteckim horoskopem?

No bo jesli ktos stosowal i poleca...

• Gość: xxero Re: idiotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 19:04
        scpet89 w ogole nie komentuje bo defetystow i maruderow tego typu nalezy pomijac
        milczeniem.

Przez miesiac nie dziala? a co to za argument? Dieta wlasciwa nalezy rozpatrywac
        jako dlugoterminowy program sprowadzania organizmu na wlasciwa droge metabolizmu
        i wlasciwych przemian energetycznych. Po miesiacu to moze dzialac jakis dobry
        fatburner i ciezkie treningi aerobowe. Zeby ocenic dzialanie nalezaloby zrobic
        sobie kompleksowe badania krwi, moczu, poziomu tluszczu w organizmie, wagi itp.
        Potem stosowac zalecana diete MIESIACAMI czyli DLUGOTERMINOWO i robic podobne
        badania co okolo 0,5 roku. Wtedy mozna powiedziec "DZIALA / NIE DZIALA"

Kate probuj badz wytrwala i rob to z glowa. Na tym forum pojawiaja sie
        niedorzeczne i banalne pytania o cudowne srodki i metody na "-5kg w 5 dni".
        Doprawdy w porownaniu z takimi tematami powazne potraktowanie odpowiedniej dla
        grupy krwi diety jest prawie badaniem naukowym do czegos zmierzajacym.

Kate, dobrze Ci radze, chcesz to stosuj i badz wytrwala, oplaci sie
        • Gość: kate Re: idiotyzm IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.05, 19:53
          całkowice się z Tobą zgadzam xxero! Nie liczę na jakieś cuda w dwa tygodnie czy
          miesiąc. stawiam raczej na zmianę długoterminową licząc przede wszystkim na
          poprawę samopoczucia i zdrowia. Jesli ktoś zna się choć trochę na biologi to
          powinien poczytać trochę o odżywianiu zgodnym z grupą krwi Dr Petera J. D'Adamo
          i Catherine Whitney. Bardzo ciekawa pozycja. Polecam. Przeczytajcie a
          zobaczycie że to co tam piszą ma sens. pozdrawiam i dzięki za wsparcie.
          • Gość: scept89 Re: idiotyzm IP: *.ljcrf.edu 03.05.05, 21:15
            >jesli ktoś zna się choć trochę na biologi

owszem, bywaja tacy ale to nie jestes widac Ty ani xxero.

Zamiast poklepywac sie nawzajem po pleckach i wymieniac czulosci z podobnie
            (nie)myslacymi rzuc okiem na strone autora diety:

www.dadamo.com/

szczegolnie polacam wszystkie cytowania:
            www.dadamo.com/knowbase/citations/citation-kb.htm
            jak zauwazysz sa ich CZTERY w ciagu ostatnich czterech lat. (Dla porownania taki
            Atkins doczekal sie 105 publikacji w Medline wlaczajac w to Lancet)

Dodatkowo DaDamo wspiera sie badziewiem straszliwym: pierwsze miejsce w
            cytacjach zajmuje: Tidsskr Nor Laegeforen 2001 Jun 10;121(15):1838-9 (Norv) ;-)

Przy Lancecie to jest to cos jak "Przeglad Pielegniarski Pcimia Dolnego i
            Pobrzeza Rzeczki Kacawki" a i tak autor publikujacy w tymze zaszczytnym
            czasopismie ma watpliwosci.

Bywaj!

• Gość: xxero Re: idiotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 09:09
              scept strzel sobie glowka w mur, bo jedyny cel dla jakiego chyba tutaj piszesz i
              egzystujesz to jest chrzanienie dokladnie w stylu w jakim to robisz. Jest jeden
              zasadniczy powod takiej diety: WSZYSTKIE inne diety zalecaja wszystkim to samo.
              Ta chociaz roznicuje nas na 4 kategorie. Mozna sie przechrzanic do wszystkiego i
              obsmiac wszystko lacznie z teoria "co ma krew do jedzenia".
              Jesli strzelisz podobny pseudonaukowo-malkontencki poscik jeszcze raz to
              pewnikiem sie zrzygam
              • Gość: scept89 Re: idiotyzm IP: *.ljcrf.edu 04.05.05, 10:29
                Nerwy ci sie sypia zamiast argumentow?
                Masz jakies uzasadnienie na to iz grupy krwi ktorych jest cala masa, (zobacz:
                pl.wikipedia.org/wiki/Grupy_krwi )
                maja wieksze znaczenia dla diety niz kolor oczu i rozmiar buta? Co z tego ze
                jakis szarlatan ulozy osobna diete dla blondynow, szatynow i piegowatych
                rudzielcow?

Dodatkowo szarlatan D'Adamo byl laskaw sam sobie zakrecic petle na szyje (jego
                wlasna slowa):
                www.dadamo.com/napharm/store3/template2/encyclopedia.html
                "Blood group A initially appeared in any significant numbers in the early
                Caucasian peoples, sometime between 25,000 and 15,000 B.C., somewhere in western
                Asia or the Middle East."

Tyle ze grupe krwi A maja wszystkie czlekoksztaltne:
                www.scripps.edu/bcmd/pdfarea/issue_13_97/diamond.pdf

Od najblizszych szympansow dzieli nas jakies 5 milionow lat i o ile mozna
                wierzyc naukowcom ktorzy to badali (w przeciwienstwie do "naturopaty" D'Adamo )
                dominuje u nich szympansow grupa A. Podstawy "teorii D'Adamo" swietnie sie
                sprawdzaja nieprawdaz?

Innymi slowy: D'Adamo powinien drukowac na miekkim papierze.

• Gość: kate Re: idiotyzm IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.05, 20:55
                  Innymi slowy: D'Adamo powinien drukowac na miekkim papierze.
                  >

na Twoim miejscu już bym biegła po ten papier.
                  • Gość: scept89 Re: idiotyzm IP: *.ljcrf.edu 07.05.05, 02:25
                    Gość portalu: kate napisał(a):
                    > na Twoim miejscu już bym biegła po ten papier.

Liczylem ze moze z jakas naukowa publikacja wyskoczysz albo nas wszystkich o
                    zwyczajach pasterskich czy rolniczych obdarzonych grupa krwi A szympansow
                    uraczysz. A tu prosze taki ad personam post grufniany...
    • pompompom Re: dieta zgodna z grupą krwi... 04.08.05, 19:03
      Kurczaka, indyka możesz. Kura też od czasu do czasu ujdzie. Pocieszające,
      prawda?
    • Gość: beatka.j Re: dieta zgodna z grupą krwi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 17:34
      ja próbowałam i nie działa, za to stosowałam dietę south beach i pomogło a mnie
      zawsze ciężko jest zchudnąć więc jest zdecydowanie skuteczna i nie musisz się
      katować jakimiś mdłymi warzywkami cały czas tylko możesz jeść mięso orzeszki i
      czekoladę. Polecam
    • Gość: desolee Re: dieta zgodna z grupą krwi... IP: *.aster.pl 14.09.05, 00:15
      Moja matka miala te ksiazke, przejrzalam ja i z nauka czy nawet popularnonauka
      to nie ma nic wspolnego. Jakas wolna tworczosc. Ale wiem ze sa ludzie co wierza
      i w homeopatie.
      Najlepiej po prostu mniej jesc, wiecej sie ruszac, i zlac egzotyczne
      diety-wymysly, poswiadczam wlasnym przykladem :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka