Dodaj do ulubionych

Cola light

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 01:21
Czy to prawda ze zawiera znikome ilosci kalorii i nie ma weglowodanow?
Bonjakos mi sie nie chce wierzyc... Pewnie ma w sobie slodzik... Powiedzcie mi
w koncu cala prawde...czy mozna ja pic w czasie diety niskoweglowodanowej ?
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Cola light 19.08.05, 10:32
      Musi mieć słodzik :-) większość z tych sztuczności podnosi poziom insuliny ->
      pobudza apetyt, po to zresztą są wszystkie te 'napoje' :-)
      • hesjja Re: Cola light 19.08.05, 15:58
        a co konkretnie "niezdrowego" jest w coli? No podnosi poziom insuliny, no to fe
        ale jeszcze słyszałam, że źle na kości działa.... no nie pamiętam dokładnie.
        bardzo prosze o odpowiedx, jeśli jest ktoś zorientowany, ostatnio pije cole jak
        smoczyca.
        • jogger Re: Cola light 19.08.05, 17:01
          Był w cyklu o 'obalaczach mitów' na Discovery program o coli - testy na
          rozpuszczanie zębów, rdzy etc :-) chyba nie jest tak źle, ale ząb pożółkł :-)
          • hesjja Re: Cola light 20.08.05, 21:35
            ojoj i z takimi żółtymi kiełkami się pomyka haha
            Całe szczęście znalazłam sobie dzisiaj zdrowsze uzależnienie a mianowicie
            soczki warzywne pyyyyychoootkaa!!! zwłaszcza taki pikantny skubaniec :-)
        • Gość: _dr no Re: Cola light IP: *.crowley.pl 21.08.05, 16:02
          Cola light zawiera aspartam (aspartan?), ktory podobno jest bardzo niezdrowy.
          Wsyztskie produkty typu light maja ten skladnik. Znajoma ze Stanow mowila,ze
          powoduje on zwiotczenie miesni-udowodniono naukowo. Radze nie pictakich
          gazowanych swinst,zwlaszcza juz kolorowych.Przeciez to sama chemia!
          • Gość: patkag Re: Cola light IP: *.dami / 81.15.189.* 23.08.05, 01:30
            no i teraz w usa weszly wszystkie te napoje slodzone Splenda...:) ja tam od
            czasu do czasu pije...ale nie zebym przepadala:) ale tak wogole to wole Sprite
            albo 7up light...niestety u mnie w miescie niedostepne....a moze w calej Polsce?
            zabki nie zolkna bo przezroczyste sa ehehhe hmm a moze jakby pic przez rurke to
            by sie obeszlo to zolkniecie?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka