Dodaj do ulubionych

Atkins - plusy i minusy

23.09.02, 11:18
Wielu z was stosuje zasady diety Atkinsa. Napiszcie o własnych
doświadczeniach z tą dietą , osiągnięciach, problemach, plusach, minusach...
Zacznę od siebie - od 5 sierpnia schudłam 5,5 kg (teraz ważę 61 przy 161 cm).
Plusy to brak uczucia głodu, minus odczuwam własnie od 2 tygodni, bo waga się
zatrzymała i ani drgnie...
Obserwuj wątek
    • Gość: savena Re: Atkins - plusy i minusy IP: 5.1R* / 217.136.147.* 23.09.02, 13:38
      tez tak mialam. atkins pisze o tym w ksiazce. czsami pomaga keelp + wit.E, moze
      bralas jakies tabletki uspakajajace. moze pomoze przez pare dni dieta serowo
      orzechowa. przeczytaj posty w dol a wszystko znajdziesz.
    • Gość: Beata Re: Atkins - plusy i minusy IP: 2.5.PRE* / *.gazeta.pl 24.09.02, 16:30
      ja odchudzam , a raczej staram się odchudzć dietą Atkinsa już około 3 tygodni.
      Jak narazie to efekt jest zerowy ( nic nie schudłam , nic nie przytyłam .
      Najpierw przez jakieś 2 tygodnie nie mogłam wejść w Ketoze. Potem jak już w nią
      weszłam to i tak nie chudłam. Ale gdzieś przeczytałam że ketoza to nie cud jak
      je się za dużo kalorii to się i tak nie schudnie. A ja chyba właśnie jadłam za
      dużo ( do wszystkiego majonez , dużo żółtych serów, itp.) Nie wiem czemu tak
      trudno było mi wejść w ketoze ( może za dużo wegli- choć wydaje mi się że
      raczej byłam w normie). Wczoraj zrobiłam sobie dzień przerwy : zjadłam calą
      czekolade, troche owoców i .... dziś zaczynam od nowa!!! Mam nadzije że z
      większym skutkiem bo to moja ostatnia próba!!! Dziś jem biały ser śmietanowy
      wymięszany z 65% śmietaną ( tylko nie wiem ile moge tego zjeść? i ile tych
      orzechów? można włoskie? podobno 8 sztuk to 5 węgli - wystarczy tyle?) Proszę
      trzymać kciuki i czasem mi coś podpowiedzieć!!!!
      • Gość: zuza Re: Atkins - plusy i minusy IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.09.02, 18:02
        Czytałam gdzieś na tym forum, że białego sera nie powinno się jeść w Atkinsie.
        To jak: wolno czy nie wolno?
        Pytam, bo przymierzam się do tej diety. Książki już nigdzie nie ma, więc
        korzystam z Waszych doświadczeń - chyba są dużo więcej warte.
        • Gość: Beata Re: Atkins - plusy i minusy IP: 2.5.PRE* / *.gazeta.pl 24.09.02, 18:27
          niewiele wiem jeszcze o Atkinsie ale śwolno jeść ser śMIETANKOWY co najmniej 50
          % wymięszany ze śmietaną . Ale nie wiem czy wolno tak na codzień czy tylko w
          glodówce tłuszczowej????
          • Gość: savena Re: Atkins - plusy i minusy IP: 5.1R* / *.60-136-217.adsl.skynet.be 24.09.02, 20:15
            beatko nie zalamuj sie ja tez tak mialam ale troche poeksperymentowalam i waga
            zaczela znow leciec w dol.czy ciagle jestes w keto.
            • Gość: Beata Re: Atkins - plusy i minusy IP: 2.5.PRE* / *.gazeta.pl 25.09.02, 20:20
              nie jestem niestety już w ketozie ale mam nadzieje że to tylko cgwilowe po tym
              ładowaniu węgli słowacką czekoladą!!:)) dziś już pilnowałam wszelkich zasad mam
              nadzije że znowu pojawi się ten cudowny stan
    • em_p Re: Atkins - plusy i minusy 27.09.02, 08:25
      Mój zastój wagi na Atkinsie w końcu się skończył - znowu zaczęło spadać. Nie
      przejmujcie się więc za bardzo fazą plateau, jak ją nazywa Atkins, ona mija ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka