Dodaj do ulubionych

steper, rower stacjonarny - poradzcie przy zakupie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 16:34
Bardzo bym chciała prosić o poradę: chcę kupić steper i rower stacjonarny
(treningowy) na co zwrócić uwagę (liczniki, pomiar pulsu itp.), nie chcę żeby
kosztowało to majątek, ale było jak najbardziej praktyczne. Czy ma znaczenie
jaka firma? Czekam na opinie, z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: scept89 rower stacjonarny++ IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 17.12.05, 03:58
      Wierz mi ze ludziska kupuja niekiedy sprzet wart grubo powyzej 1k$ i swietnie
      potrafia to sobie uzasadnic. Z drugiej strony masz ludzi co to sa na walizkach a
      chca cwiczyc i rzucaja sie na badziewie ktore powiedzmy po roku nadaje sie na
      smietnik, tyle ze nie ma to znaczenia bo jakies grosze wydali. Czyli Twoje
      pytanie jest bardziej o zyciowa filozofie zakupow niz jakie dopalacze sprzet
      miec musi (steppery i rowery zmieniajacych jakosc cwiczen ulepszaczy za wiele
      nie maja..).

Napisawszy powyzsze zamiast going Big Bang i zakupem dwoch maszyn jednoczesnie
      zaczalbym od stacjonarnego roweru i odczekaniem kilku miesiecy -> zapal czasem
      mija, pojawiaja sie kontuzje a opajeczale sprzety w garazach laduja. Na rowerze
      da sie spokojnie czytac/ogladac TV. Jesli druga maszyna to raczej orbiterek z
      drazkami/wioslarka -> warto rozruszac inne miesnie niz (glownie) nogi.

Pomiary tetna bywaja przydatne ale tez nie konieczne, poza tym jesli masz kilka
      maszyn/myslisz o kilku sportach to prosciej pakowac sie w osobisty licznik np
      Polar niz zawyzac cene sprzetu. Liczniki kalorii chocby niedokladne z cala
      pewnoscia motywuja, pamietaj jednak o "wykalibrowaniu" -> mniej uczciwi
      producenci moga zawyzac liczbe kalorii. Fajnie jesli sa rozne programy ale
      zwykly zegarek i przycisk zmieniajaca obciazenie dziala prawie tak samo.

Firma ma oczywiscie znaczenie niezaleznie czy kupujesz rower/samochod czy
      podkoszulek (patrz filozofia zakupow). Kettler jest ponoc OK, ale w gymie do
      ktorego chodze maja cos innego zapewne w cenie zaporowej dla domowego uzytku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka