maoya 30.10.02, 19:19 co zrobic zeby troche przytyc jednoczesnie cwiczac na silowni? bo jak dotad efekt jest taki, ze strasznie schudlam w okolicy bioder szczegolnie. jakie cwiczenia bylyby dobre? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: przytyc troche 30.10.02, 20:39 Schudłaś dlatego, że ćwiczenia siłowe powodują zwiększone wydzielanie testosteronu (u kobiet w nadnerczach), redukując oddziaływanie estrogenu na przyrost i utrzymanie tkanki tłuszczowej. Zamiast tłuszczu powinnaś rozwinąć mięśnie. Dla przyrostu masy mięśniowej trzeba ćwiczyć normalnie, tyle że z większymi (relatywnie) ciężarami, pozwalającymi na wykonanie 6-8 powtórzeń w serii. No i dieta bogata w białko i węglowodany, węglowodany (np. sok winogronowy) również bezpośrednio po treningu. Odpowiedz Link Zgłoś
maoya Re: przytyc troche 30.10.02, 21:25 dzieki jogger :-) no wlasnie troche jest to problem ze zwiekszaniem ciezarow - u gory np tez jestem chuda a w ramionach mi sie rozroslo! tego moze nie widac za bardzo ale czuje po ubraniach :-) zrezygnowac z cwiczen nie ma sensu bo potrzebuje ich na wzmocnienie kregoslupa. moze lepszy by byl jakis aerobik czy cos takiego? juz sama nie wiem. jakie by byly najlepsze cwiczenia na okolice posladkow? no to bede od dzis popijac sok winogronowy :-) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: przytyc troche 01.11.02, 17:57 Aerobik przy problemach z kręgosłupem nie jest dobrym pomysłem. Co do problemu z 'górą', zobacz program na mięsień piersiowy: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=342&w=315422&a=315422&v=2 Na pośladki (i tył uda) nr. 1 to martwy ciąg na prostych nogach (każdy instruktor Ci to zademonstruje), głębokie przysiady też dobrze na to robią. Odpowiedz Link Zgłoś