Dodaj do ulubionych

Szerokie biodra

09.10.01, 06:45
Witam wszystkich,
chciałabym się Was poradzić jak pozbyc się tłuszczu z okolicy bioder. Do pasa
jest ok ale pupe mam bardzo dużą (tzw figura gruszki). niektórzy twierdzą, że
nic się nie da z tym zrobić. Ja sama nie wiem co mysleć, bo od dawna bardzo
mało jem i codziennie jeżdże na rowerku stacjonarnym. Czy któraś z Pań miała
bądź ma podobny problem może mi poradzić jak można schudnąć z okolicy pupy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota Re: Szerokie biodra IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 08:23
      Ja pomogłam koleżance zrzucić z okolicy bioder ok 10cm ( od maja) Mój udział był
      prosty - zachęta i wskazanie odpowiedniego sprzętu. Dodam może, że koleżanka
      jest po pięćsdziesiątce. Nie znam nazwy tego sprzętu my nazywamy je "kółeczkiem"
      Są to dwie tarcze zamontowane na sobie po środku i kręcą się. Staje się na nim
      i kręci biodrami. Proszę zapytać w sklepie sportowym, choć tam jest to drogi
      sprzęt ok 100zł. W supermarketach można kupić za ok. 30zł
      Moja zasada jest taka - zamiast biernie oglądać telewizję staje się na kółeczku
      i kręci 10, 20min. dziennie. Efekt murowany, wysiłek niewielki tylko należy
      ćwiczyć w miarę systematycznie.
      Pozdrawiam.
      • baxteria Re: Szerokie biodra 09.10.01, 10:15
        Dziękuję ci bardzo za radę. Chyba wiem co to za sprzęt i gdzies go już
        widziałam. Zawsze mi się wydawało, że działa on na talie.
        • Gość: Dorota Re: Szerokie biodra IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 11:11
          Na talię też ale biodra również się ruszają. Spróbuj koniecznie. Jak nie
          poskutkuje to mam jeszcze jeden sposób ale bardziej pracochłony lecz nie mniej
          skuteczny. Tylko na jakikolwiek efekt musisz poczekać przynajmniej 2tyg. Nie
          zniechęcaj się bo nic nie tracisz. Ja osobiście nie miałam problemu z biodrami
          ale nogi do niczego. Od tamtego roku schudłam ok 8kg ważę w tej chwili 56kg i
          ciężko będzie mi zrzucic kolejne ale za moimi nogami już faceci się oglądają.
          Ale na pierwsze efekty długo czekałam ( Chodzę codziennie na basen ze względu
          na kręgosłup a nie na nogi, nogi są efektem ubocznym ) Przede wszyskim życzę
          wytrwałości. U nas w pracy każda się w jakiś sposób dba o swoją sylwetkę i
          wspieramy się mówiąc o swoich osiągnięciach jak i porażkach. Naprawdę w taki
          sposób jest łatwiej.
          Powodzenia. Napisz o efektach
          • baxteria Re: Szerokie biodra 09.10.01, 12:09
            Dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Na pewno zakupie te kółeczka ;) i
            powiem jak mi idzie ;). Dziś wymyśliłam, że juz nic nie będę jadła przez
            conajmniej dwa tygodnie. To na pewno też mi pomoże.
            • Gość: Dorota Re: Szerokie biodra IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 12:33
              Głodówka przeprowadzona we właściwy sposób tak. Ale do tego niestety też trzeba
              się przygotować. Poczytaj literturę na ten temat, bo możesz się wpędzić w
              poważne kłopoty. I nic na siłę. Moje koleżanki z pracy stosują zasadę
              niełaczenia potraw. Zresztą z tego co piszesz masz problem tylko z jedną
              częścią swojego ciała a nie z nadwagą lub schorzeniami leczonymi głodem ( np.
              rak) Na pewno dieta o długotrwałym skutku będzie dla Ciebie lepsze niż
              głodówka. Sama przeprowadziłam głodówkę oczyszczającą raz w życiu. Wszystkim
              polecam ale powtarzm trzeba się do tego solidnie przygotować psychicznie!!!
              Nawet zaleca się kontrolę lekarza w trakcie takiej głodówki. Niestety mój
              obecny tryb życia nie pozwala mi powtórzyć głodówki choć myślę o tym od
              przynajmniej dwóch lat.
          • Gość: joanna Re: Szerokie biodra IP: 192.245.88.* 10.10.01, 00:04
            Mieszkam w Stanach i koleczek nie kupie w supermarkecie. Jaka jest zatem druga -
            nieujawniona metoda?
      • Gość: yolanda Re: Szerokie biodra IP: *.silvershark.com.pl 16.10.01, 13:16
        A czy może kotos wie, gdzie we Wrocławiu można kupić te "magiczne kółeczka"?
    • baxteria Re: Szerokie biodra 09.10.01, 12:52
      Na pewno masz rację. Jednakże mi bardzo ale to bardzo zależy na tym żeby
      schudnąć i narazie nie martwie się "efektami ubocznymi". Nie ukrywam, że te
      centymetry w biodrach wzięły się z tego, że lubie dobrze zjeść a nie z
      kosmosu ;) Stosowanie diet nie leży w mojej naturze także narazie pozostaje mi
      głodówka. W mysl zasady wszystko albo nic ;)
      • Gość: Dororta Re: Szerokie biodra IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 14:13
        Jeśli tak bardzo chcesz przeprowadzić głodówkę to może kilka złotych porad jako
        od osoby, która już to zastosowała. Jeśli się uczysz lub pracujesz bezwzglednie
        zapłanuj pierwsze trzy cztery dni głodówki jako wolne. Dwa pierwsze dni sa
        okropne jeść się chce, mało tego mogą nastąpić omamy wzrokowe, brak
        koncentracji. Przyszykuj się, że wszystko będziesz robić dwa razy dłużej. Po
        trzech dniach uczucie głodu mija zastępuje je uczucie euforii. Umysł robi sie
        lekki nabiera się dystansu do wszystkich problemów. Nie sadzę byś powinna
        głodować dłużej niż 5,6 dni tyle wystarczy by Twój żołądek się skurczył a cały
        organizm wydalił na zewnątrz zbenne złogi. Po okresie głodówki do normalnego
        jedzenia trzeba wracać bardzo ostrożnie> Znowu polecam literturę.
        Jeśli przerwiesz głodówkę wcześniej niż zaplanowałaś masz murowany efekt jo-jo.
        Musisz także uważać jeśli przerwiesz głodówkę by się za bardzo nie najeść za
        pierwszym razem. Wierz mi wiele osób przypłaciło to życiem ( Znam takie
        przykłady z okresu wojny i obozów koncentracyjnch ). Naprawdę najlepiej kup
        książkę na ten temat lub ściągnij parę artykułów z internetu. Jeszcze raz
        podkreślam to nie jest zabawa.
        Ale też podkreślam, że po prawidłowo przeprowadzonej głodówce umysł człowieka
        staje się niesamowicie lekki nabiera się chęci do życia i zrealizowania innych
        planów a żołądek kurczy się i na pewno nie chce się tak jeść jak wcześniej.
        Pozdrawiam
    • Gość: Dorota Re: Szerokie biodra IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 14:52
      Może przejdziemy na prywatne posty ? Mój : doronia3@wp.pl
      • Gość: Ania Re: Szerokie biodra IP: 195.94.198.* 10.10.01, 09:24
        Dziewczyny,czy widziałyście w jakimś supermarkecie lub sklepie sportowym w
        Warszawie te fenomenalne "kółeczka " na biodra.Jeśli tak ,to proszę o namiary.
        Z góry dziekuję i pozdrawiam.
        • baxteria Re: Szerokie biodra 15.10.01, 07:34
          Witaj,
          Ja właśnie w sobotę zakupiłam te kółeczka w centrum handlowym Auhan. Kosztowały
          26 zł. Aha sklep mieści się przy ul. Modlińskiej
    • Gość: Dorota Re: Do Baxterii IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.10.01, 12:05
      Przepraszam Angelika. Odpisywałam na Twój post ale okazało się że coś nie tak z
      moim postem.PEWNIE NIE MASZ MOJEJ ODPOWIEDZI W SWOJEJ SKRZYNCE. To wina mojego
      postu. W poniedziałek wezmę się na to albo odpiszę na Twój post w gazecie.
      Jeszcze raz przepraszam Dorota
      • baxteria Re: Do Baxterii 15.10.01, 07:37
        Dorotko,
        nie masz za co mnie przepraszać. Czekam na Twój list a w międzyczasie kręcę się
        na kółeczkach ;)
    • Gość: puszysta Re: Szerokie biodra IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 20:00
      Nie wiem ile masz lat, ale tak samo mówilam majac lat 20, po kuracji
      hormonalnej. Pojechalam do Juraty na 3-tygodniowe wczasy dla "grubasów". Bylam
      bardzo zadowolona, schudlam wprawdzie tylko 3 kg ale dostalam bardzo zgrabnej
      figuty, a po powrocie do domu "dochudlam" dobre 10 kg,a zaduza pupa zniknela.
      Ale tam cwiczylam 6 godzin dziennie. Teraz mam 45 lat, waze 80 kg przy wzroscie
      165, wiec w tym roku wybralam sie do Jastrzebiej Góry na 2 tygodnie. Gimnastyki
      niby duzo, ale schudlam tylko 1 kg, a w domu nic. Jedno co wiem, nie nalezy
      jesc malo, bo organizm sie przyzwyczai i wejdzie na tryb oszczednosciowy, a
      wtedy wogóle nie mozna schudnac.1500 kcal musi byc, i firness ale co
      dzien!!.Tylko wtedy masz szanse.
      Pozdrawiam,puszysta
    • Gość: olesia Re: Szerokie biodra IP: 195.117.10.* 16.01.02, 14:49
      Dziewczyny pochwalcie się jak po kreceniu na kułeczkach bo ja dostałam je pod
      choinkę i jakoś nie chce mi sie wierzyć w ich skuteczność.No ale może się mylę!!
      pozdrawiam
      • Gość: Dorota Re: Szerokie biodra IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 11:22
        Olesia Ty się nie zastanawiaj tylko jak masz kółeczko to się kręć. Nie stracisz
        nic oprócz paru centymetrów tu i ówdzie.
    • Gość: casia Re: Szerokie biodra IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 11:51
      witam. ja takze ma problem z szerokimi biodrami.na reszte mojej figury
      specjalnie nie narzekam, ale biodra...tragedia.ale u mnie to rodzinne. dlatego
      chyba takze musze rozejrzec sie za tymi "koleczkami". a moze jest jeszcze cos
      co pomoze mi w straceniu tych kilku centymetrow?poradzcie.
      • Gość: natalii Re: Szerokie biodra IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 11:37
        Mam szerokie biodra i (przypadkowo kiedys dawno kupione i odstawione w
        nieprzeszkadzajace miejsce) koleczka w domq, wiec po porzeczytaniu Waszych
        postkow postanowilam je wyprobowac. Po 10 minutach krecenia malo nie dostalam
        skretu kiszek, ledwo oddychalam, ciezko bylo mi sie schylic.. Co ja robie nie
        tak? Dziewczyny, jak sie krecicie? Uginacie nogi czy tez tak na prosto?
        Chce sie pozbyc mnie szerokiej od pasa w dol.. ale z koleczek to chyba
        zrezygnuje :((
        • Gość: Olcia Re: Szerokie biodra IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.02.02, 09:58
          TAkie koleczka nazywaja sie chyba TWISTER (tak bylo to nazwane na produkcie,
          ktory ja kupilam)
          Wlasnie! jak sie krecic na tym? czy pomagac sobie wymachami rak? czy mozna sie
          gdzies przytrzymac? czy uginac nogi? moze ktos sie na tym zna? prosze o
          odpowiedz!
          Mi przede wszystkim zalezy na uformowaniu talii i zrzuceniu sadelka tuz pod
          talia na pelcach.
          Pozdrowionka
          • jogger Re: Szerokie biodra 21.02.02, 10:52
            Profesjonalny twister ma uchwyty dla rąk, wtedy kręci się dolną połową ciała
            przy górnej zablokowanej. Można też dokładać obciążenie. Na domowym twisterze
            ćwiczy się jak przy jeździe na nartach, skręcając górną połowę ciała w
            przeciwną niż dolna. Ręce trzyma się ugięte w łokciach wchodząc w skręty z
            barku. Im niżej się schodzi, tym bardziej akcentuje się talię, unosząc się
            akcentowane są biodra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka