Dodaj do ulubionych

Grube łydki

IP: *.internetia.opole.pl 15.01.03, 10:58
Cześć!
Moim problemem od zawsze były grube, niezgrabne łydki. Do tego zbyt duzy obwód w kostce i jakieś takie obtłuszczone kolana. Nie jestem osoba otyłą. Ważę 55kg przy wzroście 164 - moze to troszke dużo ale nie jest źle. Od dwóch miesięcy chodzę na aerobik, latem dużo jeździłam na rowerze (co 2 dzień ok. 20-25km). Wiem, że nie moge oczekiwać cudów, tym bardziej, że nie jestem bardzo aktywna fizycznie, ale prosze powiedzcie mi jak mam ćwiczyć, zeby moje nogi były ładniejsze i szczuplejsze. Dodam jeszcze, ze nie mam umięśnionych nóg także jest to zwykły tłuszczyk:)
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Grube łydki 15.01.03, 15:17
      Wykonuj dużo wspięć na palce: w domu np. stojąc na krawędzi encyklopedii i
      trzymając się lekko stołu lub futryny, w sali na przyrządzie (są w wersji
      stojącej i siedzącej) z minimalnym obciążeniem - najlepiej po aerobiku.
      • karkass Re: Grube łydki 15.01.03, 16:02
        a ja lubie babki z mocnymi lydkami. tzn. takie gdy lydka jest szersza od obwodu w kolanie. Przyznam
        nawet ze gdy widze cos takiego na ulicy to nie moge oczu oderwac:)
        • drzazga1 Re: Grube łydki 15.01.03, 17:37
          karkass napisała:

> a ja lubie babki z mocnymi lydkami. tzn. takie gdy lydka jest szersza od
          obwodu w kolanie. Przyznam nawet ze gdy widze cos takiego na ulicy to nie moge
          oczu oderwac:)

Wygłupiasz sie, czy piszesz poważnie?

Bo jeśli to drugie, to :-000 w życiu nie byłam tak zdumiona.
          Kurczę, a ja nie mogę na swoje patrzeć bez obrzydzenia, najchętniej bym obcięła
          nożyczkami :-(
          One są dosyć proporcjonalne, jak spojrzeć na całość nóg, co z tego, ja chcę
          delikatniejsze, a mam tam owszem, sporo mięśni, tłuszczyk też i noszę długie
          spódnice i buty na obcasie, żeby przynajmnej optycznie wyszczuplić...

Jogger, tych wspięć na encyklopedii trzeba robić dużo?
          To znaczy, po 30 min. ogólnej rozgrzewki (żeby od razu wejść w spalanie
          tłuszczyku) np. 20, 40 min?
          I raczej szybko w góre i w dół, czy wolniej tzn.powoli wspinać sie na palce,
          chwila zatrzymania i powoli opad w dół? Oj, chyba jakos niejasno napisałam, ale
          może sie zorientjesz, o co mi chodzi...
          • karkass Re: Grube łydki 15.01.03, 17:53

>
            > Wygłupiasz sie, czy piszesz poważnie?
            >
            > Bo jeśli to drugie, to :-000 w życiu nie byłam tak zdumiona.

> no powaznie! nie chodzi mi o takie grube, spasione lydki ale takie po ktorych widac jakis trening. to
            naprawde extra widok, przysiegam. a jeszcze jak babeczka ma obcasy i wtedy naturalnie poprzez
            napiecie miesni widac te lydke to MIODZIO!
            • drzazga1 Re: Grube łydki 15.01.03, 18:31
              karkass napisała:

>
              > > no powaznie! nie chodzi mi o takie grube, spasione lydki ale takie po ktor
              > ych widac jakis trening. to naprawde extra widok, przysiegam. a jeszcze jak
              babeczka ma obcasy i wtedy naturalnie poprzez
              > napiecie miesni widac te lydke to MIODZIO!

No to zostawiam w spokoju te nożyczki....
              Na obcasach tańczę towarzyski i tak sie własnie zastanawiam, czy w ten sposób
              własnie mi się obwód łydki nie powiększył? Chociaz tańczę mało intensywnie, dla
              mnie to tylko przyjemność i odpoczynek, nie trening.
              • karkass Re: Grube łydki 16.01.03, 11:43
                > No to zostawiam w spokoju te nożyczki....
                > Na obcasach tańczę towarzyski i tak sie własnie zastanawiam, czy w ten sposób
                > własnie mi się obwód łydki nie powiększył? Chociaz tańczę mało intensywnie, dla
                >
                > mnie to tylko przyjemność i odpoczynek, nie trening.

wiesz jesli jak Cie widze oczami wyobrazni to masz ja OK. sam doginal ostro na nogi bo lubie miec
                mocne i dobrze zarysowane i to samo rajcuje mnie u kobiet - po prostu takie kobiece nogi po ktorych
                widac jakikolwiek ruch, fit wg mnie duuuzo estetyki i kobiecosci .
                >
                >
                • drzazga1 Re: Grube łydki 16.01.03, 16:08
                  karkass napisała:

> wiesz jesli jak Cie widze oczami wyobrazni to masz ja OK. sam doginal ostro
                  na nogi bo lubie miec
                  > mocne i dobrze zarysowane i to samo rajcuje mnie u kobiet - po prostu takie
                  kobiece nogi po ktorych widac jakikolwiek ruch, fit wg mnie duuuzo estetyki i
                  kobiecosci .

Dzięki :-)))
                  Myślę, że jak je jeszcze trochę odtłuszczę to powinno być dobrze, niech już te
                  mięśnie sobie zostaną, w końcu są potrzebne :-), obwód w kostce mam ok, dopiero
                  mięsień z tyłu łydki wyraźnie sie wybrzusza.
                  Mnie bardzo podoba się, kiedy damska noga (męska właściwie też)
                  jest "wymodelowana", podbicie stopy ładnie wysklepione, zwężona w kostce, w
                  kolanie.

Pozdrawiam
          • jogger Re: Grube łydki 16.01.03, 22:21
            drzazga1 napisała:

> Jogger, tych wspięć na encyklopedii trzeba robić dużo?
            > To znaczy, po 30 min. ogólnej rozgrzewki (żeby od razu wejść w spalanie
            > tłuszczyku) np. 20, 40 min?
            Zasada spalania tłuszczu mówi, że im dłużej, tym lepiej, ale bez forsowania.

> I raczej szybko w góre i w dół, czy wolniej tzn.powoli wspinać sie na palce,
            > chwila zatrzymania i powoli opad w dół? Oj, chyba jakos niejasno napisałam,
            ale
            >
            > może sie zorientujesz, o co mi chodzi...
            >
            Cały czas dość szybko, żeby utrzymać podwyższone tętno.
            • drzazga1 Jogger - dzięki :-))) n/t 18.01.03, 20:25
      • nowamloda Re: Grube łydki 16.01.03, 21:14
        jogger napisał:

> Wykonuj dużo wspięć na palce: w domu np. stojąc na krawędzi encyklopedii i
        > trzymając się lekko stołu lub futryny, w sali na przyrządzie (są w wersji
        > stojącej i siedzącej) z minimalnym obciążeniem - najlepiej po aerobiku.

Ale dlaczego na encyklopedii?????????????????????????????????
        • jogger Re: Grube łydki 16.01.03, 22:17
          nowamloda napisała:

> Ale dlaczego na encyklopedii?????????????????????????????????
          Bo jest gruba i w warunkach domowych zatsępuje podest. Chodzi o to, żeby przy
          opadaniu w dół rozciągać łydkę, żeby mięsień się nie skrócił.
          • Gość: yoshimi Re: Grube łydki IP: *.nl.uu.net / 194.98.232.* 20.01.03, 17:34
            Jogger
            Z calym szcunkiem dla ciebie i porad, ktorych nam wszystkim tutaj udzielasz.
            Ale encyklopedia ma zupelnie inne zastosowanie i nie jest to solidny sprzet
            sportow. jak tak inetnsywnie bedziemy na niej cwiczyc, to niewiel z niej
            zostanie. Troche poszanowania dla ksiazek. A encyklopedje proponuje zastapic
            wspieciami na wysokim progu, schodach, czym swolidnym w kazdym razie.

Pozdrawiam sportowo!
            Yoshimi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka