Dodaj do ulubionych

dieta grapefruitowa - co myślicie??

IP: hades:* / 10.10.12.* 17.02.03, 12:14
Sniadanie:
Pól grejpfruta, zaplanuj równiez czarna kawe zbozowa lub herbate
Nasza podpowiedz: Uzywaj slodziku zamiast cukru !

Lunch:
Pól grejpfruta, dwa jaja na twardo, salatka pomidorowa z sosem (Vinegar,
cytryna, ziola)
kromka chleba tostowego na cieplo, bez tluszczu !

Obiad:
Pól grejpfruta, 4-6 plasterków szynki z indyka lub wieprzowej
Pól glówki salaty zielonej z sosem (Vinegar, cytryna, ziola) , kawa zbozowa
lub herbata
Obserwuj wątek
    • Gość: NIKA Re: dieta grapefruitowa - co myślicie?? IP: *.gorzow.mm.pl 17.02.03, 13:54
      A ile można schudnąć i w ogóle...?
      • Gość: ola :) Re: dieta grapefruitowa - co myślicie?? IP: hades:* / 10.10.12.* 17.02.03, 14:50
        jak to zazwyczaj bywa - utrata kilogramów jest rzeczą indywidulaną dla
        każdego... ja osobiście nigdy nie wierzę w zdania typu "dzięki niej zgubisz 4
        kg w 10 dni"... lepiej nie chwalić dnia przed zachodem słońca :) w sumie to
        publikując ten post miałam nadzieję otrzymać jakiś komentarz osób siedzących w
        temacie dietetyka... ale chyba jak w temacie nie pojawi się słowo ATKINS to po
        zawodach ;)
        • jogger Re: dieta grapefruitowa - co myślicie?? 18.02.03, 18:44
          Jest to typowa dieta niskokaloryczna niskotłuszzowa, na której początkowo musi
          spaść parę kg, ale powoli organizm się do niej dostosuje zmniejszając
          metabolizm spoczynkowy i wchodzimy w zastój. Po wyjściu z diety waga wraca
          szybciej niż spadała, a dzięki zmniejszeniu metabolizmu może przekroczyć wagę
          początkową.
    • Gość: ina do joggera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.03, 22:43
      Przygladając się temu wszystkiemu, odnoszę wrażenie, że wszystkie diety oprócz
      tłuszczowych i MM, powoduja jojo czyli odchudzający z góry skazani są na
      porazkę. Czy wyciągam słuszne wnioski? Czy kazda dieta ograniczająca kalorie
      nie ma sensu? Czytałam gdzieś, że ludzie jedzący mniej niz przecietna cieszą
      się dłuzszym zdrowiem. Zatem jak powinniśmy się odżywiać/??
      • Gość: ola :) Re: do joggera IP: hades:* / 10.10.12.* 19.02.03, 09:29
        a ja tak sobie myślę, że rzaden Atkins ani też Montignac nie da nam takich
        efektów jak typowa dieta MŻ i udział w zajęciach fitness :)
      • jogger Re: do joggera 19.02.03, 12:59
        Wiadomo, że tyje się od węglowodanów, więc dieta nastawiona na utrzymanie wagi
        musi kontrolować ich ilość, w tym eliminować źródła węglowodanów prostych -
        wyroby cukiernicze i mączne; owoce - w niewielkich ilościach.
    • johana13 a sok grejfrutowy? 20.02.03, 15:32
      czy też jest tak zdrowy jak owoc?Kupowany w sklepie :(, ale bez cukru i
      konserwantów.
    • emka_waw po tygodniu będziesz rzygać 20.02.03, 16:28
      Pomijając skuteczność tej diety, po tygodniu spożywania takiej ilości
      grejfrutów gwarantuję ci taki efekt. Stosowałam dietę opartą na liczeniu
      kalorii, i grejfruty obrzydły mi ekspresowo.
    • Gość: Dosia Re: dieta grapefruitowa - co myślicie?? IP: 195.217.253.* 21.02.03, 19:04
      Slodzik wzmaga apetyt!!! :)

Do Joggera: ostatnio zmienilam diete z takiej polsko/atkinsowej (tlusto) na
      wloska (duzo, duzo oliwy z oliwek), duzo makaronu wszelkeigo rodzaju, malo
      miesa.

Efekt jest rewelacyjny. Zapychanie sie tluszczem moze sie co najwyzej sprawiac,
      ze czlowiekowi robi sie niedobrze i ciezko. Po lekkich weglowodanowych
      posilkach (makaron!!!) nie dosc, ze nie jest czlowiekowi ciezko to wcale nie
      tyje! I jak sie to ma do Twojego Atkinsa (czy wy naprawde wierzycie w ta
      diete???)
      • jogger Re: dieta grapefruitowa - co myślicie?? 21.02.03, 19:55
        Po zmianie diety na węglowodanową nie tyje się od razu, bo jeszcze przewagę na
        poziomie komórkowym mają enzymy spalające tłuszcze :-) A tłuszczem ciężko jest
        się zapchać, bo szybko zaspokaja apetyt. Co innego potrawy 'lekkostrawne',
        które można jeść, i jeść, i jeść... :-)
        • Gość: Dosia Re: dieta grapefruitowa - co myślicie?? IP: 195.217.253.* 27.02.03, 17:06
          Joggerku. Zawsze masz gotowa odpowiedz?

Nie tyje, wrecz przeciwnie, juz od wielu miesiecy. Glownym skladnikiem mojego
          pozywienia jest chleb (na sniadanie) z nutella, makaron na obiad z sosem
          pomidorowym lub innym i roznymi warzywnymi dodatkami, warzywa, warzywa i owoce.
          Duzo oliwy. I czuje sie fantastycznie, humor dopisuje...

Czy naprawde uwazasz, ze wszyscy na swiecie jak jeden maz powinni odzywiac sie
          wg diety Atkinsa? Bez przesady!
          • Gość: dietetyk Re: dieta grapefruitowa - co myślicie?? IP: *.210.212.132.Dial1.NewYork1.Level3.net 27.02.03, 17:33
            bo dzoger, zdaje sie jest czlonkiem sekty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka