Dodaj do ulubionych

callanetics

IP: *.promax.media.pl 22.03.07, 14:36
Dzień dobry. Chciałabym zapytać, czy któraś z Was ćwiczyła callanetics?
Poczytałam trochę na ten temat i opinie przedstawiane na różnych stronach
opisują te ćwiczenia w samych superlatywach. Wiem już mniej więcej, na czym
polegają, ale czy rzeczywiście dają tak wspaniałe rezultaty? Warto się
pomęczyć? A czy może ktoś z Was ma te ćwiczenia gdzieś na kompie, coby
podzielić się i przesłać jakoś?
pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • ania19771 Re: callanetics 22.03.07, 19:23
      ja od lutego wziełam sie za "ostre cwiczenie"
      najpierw zaczełam jeżdzić na rowerku potem dorzuciłam 6W a od 5 dni ćwicze
      CALLANETICS
      Bardzo mi te ćwiczenia odpowiadają
      Tutaj znajdziesz opis -wydrukuj poczytaj i zachęcam do prób
      Odrazu mówię ze nie jest łatwo -zwłaszcza jak sie zakwasy zrobią np drugiego
      dnia ale polecam

www.wizaz.pl/callanetics/index.php

Znajde też strone z forum gdzie dziewczyny już 2 3 miesiące ćwicza i sie
      wspieraja-i co najważniejsze widzą super rezultaty
      :)
      • ania19771 Re: callanetics 22.03.07, 19:24
        f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3257020&start=0
        poczytaj i sama oceń
    • gofera2 Re: callanetics 23.03.07, 10:17
      ćwiczyłam mając 15 lat ciało miałam super no i wiek były super efekty , minęło
      naście lat i zaczynam po raz kolejny, 3 razy w tyg ćwiczę w klubie a w domu
      ćwiczyłam z cięzarkami i ćwiczenia na pupe, brzuch , ręce więc callenetics jest
      idealny
      polecam
      • xsenna Re: callanetics 23.03.07, 14:16
        kiedys dawno temu prowadzilam callanetics,i naprawde wygladalam rewela miesnie
        pieknie uksztaltowane,cwiczylam czasami 8 godzin tyg,po dwie godziny na
        raz,czasem do tego wracam,ale teraz wole silownie.
        • Gość: go.ść. Re: callanetics IP: *.promax.media.pl 27.03.07, 09:35
          Dzięki za pomoc. mam tylko jedną obawę - czy te ćwiczenia nie rozbudują mi
          zanadto mięśni? Niestety mam takie ciało, że bardzo szybko, po kilku dniach
          ćwiczeń nabieram masy mięśniowej, a to nie wygląda za dobrze. Wolałabym
          schudnąć i ładnie wyrzeźbić małe mięśnie, niż wyglądać jak kulturystka. Kiedyś
          trochę przesadziłam z siłownią i to chyba są rezultaty...
          • gofera2 Re: callanetics 27.03.07, 10:08
            dziewczyny większośc z Was myśli,ze jak będzie ćwiczyc to juz zaraz zrobi z Was
            się Budzianowski, po callanetics wyrzeźbisz ciało nic więcej absolutnie nie
            będziesz miała gigantycznych mięśni;-)
            pozdrawiam
            ja ćwiczę w klubie 3*w ty i w domu 3*w tyg, mam 2 kg ciężarki ciało szczupleje i
            nabiera sprężystości ale nie zauważyłam,że mi sie mięśnie powiększyły, na razie
            chudnę
            • Gość: go.ść. Re: callanetics IP: *.promax.media.pl 27.03.07, 10:13
              Mam takiego stracha nie bez przyczyny - kiedyś ćwiczyłam zupełnie bez głowy i
              teraz mam uda umięśnione jak kulurysta, nie mogę nosić krótkich spódnic ani
              szortów, bo to wygląda bardzo słabo. Ponadto na tych mięśniach usadowił się z
              czasem tłuszczyk, więc mam nadzieję, że jak go spalę, to będzie ok. Dzięki za
              rady, od dziś zaczynam ćwiczyć :)
              • gofera2 Re: callanetics 27.03.07, 11:22
                to teraz aby wysmuklić nogi musisz duzo robic rozciągania, a w callanetics jest
                dużo tego, napewno będziesz zadowolona, ja też kiedys chodziłam na siłownie w
                wieku 18 lat przez własną głupotę zrobiłabym sobie krzywde, ale po to jest
                instruktor aby pouczył, niestety jest duzo pseudo siłowni z
                ,,profesjonalistami'' tak sie zraziłam do siłowni,ze nigdy w zyciu , chodze na
                aerobik i jest super
                powodzenia
                przy systematycznych ćwiczeniach zobaczysz poprawę już po 2 miesiącach, są to
                ćwiczenia ,,nie pozorne'' a bardzo skuteczne
                • Gość: go.ść. Re: callanetics IP: *.promax.media.pl 27.03.07, 11:55
                  Dzięki za rady. Staram się zawsze pamiętać o rozciąganiu, nawet po dłuższym
                  spacerze czy basenie, bo już wiem, że dzięki temu nie rosną buły wielkie.
                  Zabiorę się już dzisiaj za te ćwiczenia, narobiłaś mi apetytu :)
                  • gofera2 Re: callanetics 27.03.07, 12:02
                    smacznego ;-)
                    ja zaczynam od jutra;-)
                    damy radę,
                    • Gość: go.ść. Re: callanetics IP: *.promax.media.pl 27.03.07, 12:06
                      Nie wiem, czy powinnam już ćwiczyć (kończy mi się głupia choroba zwana
                      półpaścem), ale od ponad tygodnia nie miałam możliwości pójść na żaden basen
                      ani fitness i czuję się przez to ociężała i gruba. Szybko się przyzwyczaiłam do
                      ruchu i teraz mi go brak. Byle to nie był słomiany zapał, jak to czasem ze mną
                      bywa... Będę tu czasem zaglądać i chwalić się jak mi idzie ;) pozdrawiam
                      • gofera2 Re: callanetics 27.03.07, 13:10
                        nie znam sie, ale dla pewnosci spytaj lekarza czy możesz ćwiczyc, bo mozna
                        zrobic sobie krzywdę
                        dawaj znac jak Ci idzie, ja też tak mam ,że nie potrafię teraz nic nie robić ,
                        bo ćwiczenia uzależniają pozytywnie
                        pozdrawiam
                • gofera2 Re: callanetics 27.03.07, 12:07
                  chodziło mi o poprawę ale już po 2 tyg! przepraszam pomyliłam się
                  • ania19771 Re: callanetics 27.03.07, 13:56
                    dzieki ze sie poprawiłaś bo mi az łzy w oczach stanęły(łatwiej do mnie
                    przemówiły 2tyg niż 2miesiące)
                    Ćwicze juz jakis czas moze jeszcze sporych efektów nie widać ale to działa
                    niczym pozytywny nałog i mam nadzieję ze do lata bedzie już całkiem całkiem i
                    odważe sie ubrać strój kąpielowy(tak bardzo bym chciała)
                    Trzymajcie dziewczyny
                    Piszcie to mi da otuchy
                    Pozdrawiam
                    Anka
                    • gofera2 Re: callanetics 27.03.07, 14:13
                      ja ćwiczę systematycznie od grudnia, i dzis dziewczyna zwróciła mi uwagę w pracy
                      ,ze widać ,ze ćwiczę bo w koszulowej bluzce widać wyrzeźbiony (płaski )brzuch,
                      takie zmagania mają sens bo później nasze ciało cieszy, a ćwiczeniach
                      callanetics jest 400 brzuszków! na początku robi się z trudem a później łatwo idzie,
                      dziewczyny powodzenia i uporu
                      pozdr
                      • ultima-thule Re: callanetics 27.03.07, 14:47
                        Jestem teraz pod swoim stałym loginem (to ja, go.ść). Razem zawsze łatwiej. Ja
                        nie ćwiczyłam bardzo długo, przez kilka lat i bardzo mi wstyd z tego powodu.
                        Mam do tego sporą nadwagę (do idealnej i wymarzonej wagi brak mi z 10 kg, ale
                        zadowoli mnie i z 6), więc trzymajcie kciuki :) Będziemy się wspierać i dzielić
                        postępami, to może motywacja będzie lepsza.
                        • gofera2 Re: callanetics 27.03.07, 15:06
                          razem zawsze raźniej, ja we wrześniu postanowiłam schudnąć 10 kg , jeszcze
                          zostało mi 4 kg, chudnę może nie szybko ale nie mam wahań wagi i super sie czuję
                          zima szczególnie była ,,pracowita'' od ćwiczeń, ale nie mam teraz oporów ubierać
                          się w spódnice o dopasowane bluzeczki
                          będziemy trzymać sie razem, zapraszam na forum uroda, odchudzające, palec do
                          góry'' tam są tłumy;-)
                          • ultima-thule Re: callanetics 28.03.07, 10:10
                            Chudnięcie kilogram na miesiąc wydaje mi się bardzo rozsądne. Przynajmniej nie
                            głodzisz się jakoś bardzo i nie przytyjesz potem, gdy rzucisz się na jedzenie
                            po osiągnięciu idealnej wagi ;) Jak tam, ćwiczyłyście wczoraj? Ja przyznam, że
                            mi się nie udało, bo zabrakło mi czasu. Poćwiczyłam tylko abs na pupę i brzuch,
                            dziś wybieramy się z mężem na pierwszy rajd rowerowy w tym roku, więc pewnie
                            nie będę miała potem siły palcem kiwnąć...
                            • gofera2 Re: callanetics 28.03.07, 10:22
                              ja w weekand przesadziłam (2 g codziennie) więc 2 dni miałam przerwy czuje się
                              teraz wypoczęta a w pon była masakra;-)na weekand tez zdejmuję ze strychu rower,
                              sprawdzam czy jest okej i jadę na maxa uwielbiam rower, mam w poblizu dużo
                              lasów więc jest świetnie
                              zaczynam ćwiczyc ale fajnie
    • korniz Re: callanetics 29.03.07, 19:09
      Polecam gorąco.To są ćwiczenia po których widać szybkie efekty zgrabne
      sylwetki-na prawdę.
      • ultima-thule Re: callanetics 30.03.07, 10:35
        A skąd miałyście ćwiczenia? Ja ściągnęłam we fragmentach z sieci i nie bardzo
        wiem, jak je połączyć ze sobą, żeby wyszedł z tego jeden film... I przyznaję ze
        wstydem, że nie ćwiczyłam bo przedwczoraj zmasakrował mnie rower a wczoraj
        aerobik...
    • anoosha Re: callanetics 30.03.07, 10:38
      Ja tez gorąco polecam callanetics! Kiedys cwiczylam duzo czesciej i moge smialo
      powiedziec, ze rezultaty czuc w ciele dosyc szybko, bo staje sie silniejsze i
      scislejsze i bardziej elastyczne. Poczytalam sobie Wasze posty i postanowilam
      wrocic do systematycznych cwiczen. Dzieki!
      • ultima-thule Re: callanetics 01.04.07, 15:15
        NARESZCIE ściągnęłam sobie filmiki, połączyłam, znalazłam odpowiednie kodeki i
        zaczęłam ćwiczyć. Wczoraj. Przyznam, że nie daję rady zrobić tyle powtórzeć,
        ile powinnam, te babki są z gumy i z żelaza jednocześnie... Ale podoba mi się,
        rzeczywiście czuć, że poruszają się mięśnie zazwyczaj nieużywane i zapomniane.
        Może właśnie na tym polega ten "cudowny" callanetics ;)A Wy dziewczyny
        ćwiczycie?
        • anoosha Re: callanetics 04.05.07, 11:32
          Ja tez cwicze, staram sie co najmniej raz w tygodniu w przerwach miedzy
          remontami w mieszkanku :-) Fajnie sie czuje i jestem zadowolona. Wiem, ze nie
          kazdemu odpowiada ten rodzaj cwiczen, ale na mnie dziala swietnie. Chcialam do
          tego jeszcze dolozyc cwiczenia na orbitreku.
    • euforyjka moje pytanie 01.04.07, 18:03
      podobno callanetics deformuje kręgosłup, to prawda?
      • Gość: ;> Re: moje pytanie IP: *.smgr.pl 04.05.07, 15:27
        nie wiem, ale siedzący tryb życia na 100%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka