Dodaj do ulubionych

a słyszałyście o takiej metodzie...(2)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 16:15
przestrzegała mnie przed taką dietą pra-pra-babcia..mówiła ,ze kiedyś -
ktoś..., ale mnie ta "cud dieta" dręczy ...i chcę sie skusić ,a boję
się ...chodzi o wypicie rana i wieczorem jednej lub dwóch łyzek octu
winnego....podobnież apetyt mniejszy ...ale co ze zdrowiem....więc prosze o
podpowiedź???....a jak padnę w pracy:)
Obserwuj wątek
    • Gość: rudzina Re: a słyszałyście o takiej metodzie...(2) IP: *.root.pl 01.09.03, 16:35
      Tez slyszalam cos takiego tylko ze nalezy pic lzeczke
      octu w szklance wody.

Ja nie wierze w takie rzeczy. A ocet jest szkodliwy.
      • Gość: orfausz Re: a słyszałyście o takiej metodzie...(2) IP: *.acn.waw.pl 01.09.03, 17:29
        Ja słyszałam, że ocet jabłkowy zapobiega zatrzymywaniu wody w organizmie, a w
        konsekwencji puchnięciu ciała.
        Możę to przez wypłukanie wody z organizmu uzyskuje się mniejszą wagę, ale
        odchudzaniem to tego na pewno nie można nazwać:)
        • Gość: kaska Re: a słyszałyście o takiej metodzie...(2) IP: *.tele2.pl 01.09.03, 17:41
          gdzies czytalam o piciu soku z cytryn, zaczyna sie od 1 cytryny a konczy na 10
          ale nie pamietam dokladnie. Oczywiscie na czczo.
      • Gość: joko Re: a słyszałyście o takiej metodzie...(2) IP: *.anetka.provider.pl 02.09.03, 12:40
        Przyjaciółka mojej mamy zmarła po stosowaniu tej diety. Oczywiście nie po
        jednym czy dwóch dniach, ale dieta octowa jest baaaaardzo szkodliwa.
    • mag26nov Re: a słyszałyście o takiej metodzie...(2) 02.09.03, 10:24
      picie 2 łyżek octu jabłkowego z łyżką miodu-to wszystko rozpuszczone w wodzie,
      codziennie,na czczo powoduje m.in. poprawe przemiany materii w organizmie i
      zmniejszenie apetytu. co prawda,na mnie, nie bardzo to zadziałało,ale na
      niektórych ludzi tak.w każdym razie nie powoduje to żadnych niepożądanych
      skutków:)))
      • Gość: Rybka Re: a słyszałyście o takiej metodzie...(2) IP: 212.160.106.* 02.09.03, 18:42
        mag26nov napisała:

> picie 2 łyżek octu jabłkowego z łyżką miodu-to wszystko rozpuszczone w
        wodzie,
        > codziennie,na czczo powoduje m.in. poprawe przemiany materii w organizmie i
        > zmniejszenie apetytu. co prawda,na mnie, nie bardzo to zadziałało,ale na
        > niektórych ludzi tak.w każdym razie nie powoduje to żadnych niepożądanych
        > skutków:)))

ilu procentowy powinien byc ten ocet ?
    • Gość: basia czyste wariactwo!!!! IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 02.09.03, 13:28
      picie octu prowadzi do zmniejszenia tkanki mięśniowej, odwodnieniu w rezultacie
      do utraty wagi- o to Ci chodzi? chyba nie...
      • Gość: monia Re: czyste wariactwo!!!! IP: 213.241.92.* 02.09.03, 14:33
        Ja jakis czas temu zrobilam sobie te diete cytrynowa(opisana przez kaske-bo
        znalazlam ja na stronie grubasy.pl i myslalam, ze cytrynka to glownie wit.c i
        nie zaszkodzi-o ja glupia) a raczej zaczelam. zaczyna sie od jednej cytryny na
        czzo tak do pieciu i w dol do jednej. Po czterech dniach myslalam, ze umre z
        bolu zoladka , bylo mi niedobrze, mialam podly nastroj a waga zamist w dol to
        poszla w gore. Pewnie organizm zaczal sie bronic przed tym kwasem zatrzymujac
        wode, czy cos innego. Przestrzegam przed tego typu kretynstwami-wyrzucam sobie
        do dzis, ze ja taka rozsadna a dalam sie nabrac na tak skrajny i do tego
        niebezpieczny debilizm. Zapomnij o takich glupotach. Chudnie sie od mniejszej
        ilosci kalorii a tyje od nadmiaru kalorii. Schudlam 7 kilogramow w ten sposob
        wiec wiem.Raczej inne cuda nie dzialaja. pozdrawiam
    • Gość: agata słuchać babci! IP: 217.11.133.* 02.09.03, 15:30
      Miała rację. Kurację octową serwowały sobie panny chcące wyglądać na "subtelne
      i delikatne", tzn blade, a właściwie przeźroczyste. Co i rusz opis "panny, co
      piła ocet" znajdzie się w powieściach młodopolskich. Należało mieć wtedy
      porcelanową cerę, podkrążone oczy i talię osy. W efekcie dziewczyny lądowały z
      anemią, a jak która przedobrzyła, to załapywała się na suchoty. Ach, te
      romantyczne krwotoki i agonia w wieku 20 lat, to robiło wrażenie i było na
      topie :)))
      ;)
    • Gość: NS Re: a słyszałyście o takiej metodzie...(2) IP: *.skandia.de 02.09.03, 15:40
      PIcie octu-jabłkowego z woda 30 min przed posilkeim 3 razy dziennie, bardzo
      przyspiesza przemiane materii, oczywiscie ocet musi byc najlepiej jakis lepszej
      jakosci a nie nasz polski... ktory pozostawia wiele do zyczenia, ja robiac te
      kuracje schudalm 5 kg w 3 tygodnie jedzac to co zawsze! i wcale sie nie
      odwodnilam tylko mnie czesciej goniło do toalety ;) no i apetyt troche
      mniejszy... ocet jablkowy jest do dzis stosowany na zachodzi (m.in. w
      Szwjcarii, tam tez te kuracje robilam) jako naturlany srodek do zwalczenia
      cholesterolu, niektoych nowotworow oraz wielu innych chorob. Pierwszy raz
      slysze o krwotowkach i innych takich...
      • jogger Re: a słyszałyście o takiej metodzie...(2) 04.09.03, 02:16
        Uwielbiam śliwki w occie :-)
      • Gość: N.C. Re: a słyszałyście o takiej metodzie...(2) IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.3.* 04.09.03, 06:58
        Właśnie, nie zapominajmy przy tym wszystkim, że chodzi o ocet jabłkowy, a nie
        spirytusowy, jaki dostępny jest na półkach sklepowych. Ocet jabłkowy można
        zrobić samemu w domu, a zrobiony jedynie z jabłek, bez dodatku spirytusu i
        innych "ulepszaczy" na pewno nie zaszkodzi. Pity oczywiście w rozsądnych
        ilościach (tzn. 1-2 łyżeczki dziennie). Jeżeli ktoś zacznie pić szklankami, to
        może już nie być najlepiej :-(((
        • Gość: Anka Re: a słyszałyście o takiej metodzie...(2) IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 23:10
          Zgadza się! Ocet jabłkowy zażywany w rozsądnych ilościach nie powinien
          szkodzić, w przeciwieństwie do octu spirytusowego, który zabija czerwone
          krwinki, prowadząc do anemii, białaczki a nawet do śmierci.
          • Gość: exodus774 Re: a słyszałyście o takiej metodzie...(2) IP: 62.121.128.* 05.11.03, 13:32
            www.polki.pl/wiadomosc.html?wid=293371&kat=1691&katn=Diety&widn=%3Cb%
            3E11+sposob%F3w+na+udane+odchudzanie%3C%2Fb%3E
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka