Gość: Pati Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 03.02.06, 16:23 Stosuję dietę kopenhaską od 3 dni. W trzecim dniu wystąpiła podwyższona temperetura (37,8). Mam ja przerwać? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 03.02.06, 16:47 Na ogół w wyniku 'podkręcenia' tarczycy temperatura wzrasta do 37.2-37.3. Jest to świadectwem podniesienia metabolizmu. Przerwij, jeśli to źle wpływa na samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty2006 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 06.02.06, 19:22 Jogger mam pytanko, stosuje diete juz 6 dzien...dzisiaj rano fatalnie sie poczulam wiec zjadlam 2 grzanki,wypilam 2 kawy i 2 kostki cukru...no i oczywiste marchew ;-) i juz mi dobrze od rana czy bardzo zawalilam?(kawe w odstepie oczywiscie od posilku...ale krotkim...) (watek jest niesmiertelny ;-) nie-do-wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 07.02.06, 18:02 Wszystko OK, najważniejsze jest zwalczenie w porę niedocukrzenia Odpowiedz Link Zgłoś
skarb111 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 06.02.06, 09:29 Jogger, ponieważ widze ze jesteś chetny do odpisywania - chciałam Ci jeszcze zawrócic w głowie: mam pytanie o owoce. Generalnie jestem z tych owocowo warzywnych - najbardziej lubie jabłka. W diecie kopenhaskiej jest malo owoców - przypuszczam ze ze wzgledu na weglowodany. Wiec po skonczonej diecie troche sie obawiam... Zwlaszcza ze to prawie nałóg (potrafie zjesc 2 kilo za jednym przysiadem. Ale tez boje sie ze sie na nie rzuce ktoregos dnia. Teraz jem jabłko zamiast kostki cukru rano - na sniadanie. Co ty o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 07.02.06, 18:04 Fruktoza w nadmiarze jest przekształcana w tłuszcz, dlatego wiele osób tyje na dietach owocowych. Jabłko jest OK, ale znacznie lepszy byłby grejpfrut (niższy IG, wydłużenie działania kofeiny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitty20060 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:11 wiesz co jest ciekawe, dzisiaj mam 7 dzien diety i na fileta z kurczaka poszlam do sphinxa o 14.00 zjadalam samo miesko...a fryteczki i surowke kolega ;( a po 2 godzinkach zjadlam 1/2 grejfuta, 1/2 mandarynki i kiwi chyba nie przesadzilam, a wszystko to o 16.00 i od tej pory dziob na klodke, jak sadzisz Jogger moze byc? ja sie naprawde czuje swietnie Odpowiedz Link Zgłoś
kitty2006 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 07.02.06, 19:15 Jogger dzieki za info :-) dzisiaj mam 7 dzien dzla kazdego chyba bardzo trudny...i postanowilam na sniadanko wypic kawiczke (uwielbiam) okolo 14 w ramach rozpusty poszlam do sphinksa i pozarlam tam, grilowanego fileta z kury ;- )PYCHA a okolo 16.00 zjadam polowke grejfuta oraz mandarynki i 1szt. kiwi. uznalam to za "DUZY"i swiezy owoc. Czuje sie super...i mysle ze jest okej prawda? a jakie owoce sa najbardziej rekomendowane przy tej i innych dietach (oprocz grejfuta?) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 14.02.06, 15:11 Czereśnie, śliwki, brzoskwinie Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana1987 pytanie 14.02.06, 19:52 Czy jak po skończeniu tej diety przejde na diete 100o kcal to mam szanse na dalszy spadek wagi?Czy musze zrobić jakiś okres przejściowy?Prosze o szybka odpowiedzi. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: pytanie 15.02.06, 16:12 Szanse są, jeśli organizm nie wszedł w tryb oszczędnościowy. Jeśli kontynuować dietę, to bez okresu przejściowego, bo znów trzeba będzie czekać na redukcję glikogenu, a huśtawka glikemiczna może rozregulować metabolizm (skutek j.w.) Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana1987 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 14.02.06, 19:54 Czy przechadzac po tej diecie mam sznse na dalszy spadek wagi?czy gdybym dodala drugie śniadanie w postaci jogurty naruralnego to calkiem zniszcze jej efekt? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 15.02.06, 16:14 To są ekstra węgle (laktoza), więc może być problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1313 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 16.02.06, 11:57 chcialabym przejsc na diete kopenhaska, ale niestety cierpie na migreny i czeste bole glowy. czy podczas diety moge stosowac tabletki przeciwbolowe? te, ktore sa przeze mnie najczesciej stosowane zawieraja kofeine. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 16.02.06, 21:13 OK, nie bierz ich tylko razem z kawą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 14.02.06, 20:05 a jablka i ananasy oraz suszone owoce? (sliwki, figi) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 15.02.06, 16:10 Owoce suszone mają niższy IG od świeżych. Jabłka są różne - bardziej i mniej słodkie, więc w jednych tabelach mają 39, w innych 59 etc :-) Owoce Ananas 59 Arbuz 72 Banan 52 Brzoskwinie z puszki 52 Grejfrut 25 Gruszka 38 Jabłko 38 Jabłko suszone 29 Kiwi 53 Mango 51 Morele 57 Morele suszone 31 Morele w puszcze 64 Pomarańcze 42 Rodzynki 64 Śliwki 39 Śliwki suszone 29 Truskawki 40 Winogrona 46 Wiśnie 22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia pozne treningi! pytanko do joggera :) IP: 193.51.103.* 15.02.06, 12:14 Witam serdecznie! Dolaczam za kilka dni do Waszego grona :) To forum jest super, jogger - gratuluje! Mam pytanko i bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz: treningi mam trzy razy w tygodniu o dosc poznej porze 19-22, jak powinnam rozplanowac posilki? Przeczytalam na forum, ze ostatni posilek polecasz po treningu, ale obawiam sie ze ta 22 moze byc dosc pozno...??? Pozostale dni nie ma problemu, postaram sie jesc obiad okolo 18-19. Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: pozne treningi! pytanko do joggera :) 15.02.06, 16:04 Dorzuć posiłek potreningowy - czyste białko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms_fanny Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.aster.pl 21.02.06, 21:56 nienawidzę wprost kawy, nie dam rady wypić ani filiżanki... ale jeśli chodzi tylko o kofeinę, to czy mogę wypic plusz activ? on ma tyle kofeiny co filizanka kawy? liczę na odpowiedź Joggera najchętniej :) i jeszcze takie pytanie: ważę jakies 59kg przy wzroście 171cm. Odchudzam się od zawsze (3 lata temu ważyłam 73kg) normalnie jem ok 1300-1500kcal dziennie i nie chudnę ani grama :( czy ta dieta mo pomoże? czy mam szansę na niej schudnąć? tak chociaż ze 3-4kg? z góry dzięki :) przeczytałam większość postów i podziwiam, że ci sie jeszcze chce odpisywać... :D Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA ... 22.02.06, 16:49 Nie piję tego cuda, ale podejrzewam, że ma sporo węglowodanów, więc w takim razie odpada. Są kofeinowe spalacze tłuszczu, np. Olimp Lady Term www.olimp-supplements.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms_fanny Re: DIETA ... IP: *.aster.pl 22.02.06, 21:18 jedna tabletka pluszz activ ma 7,5kcal, białko i tłuszcze - 0 g; węglowodany (fruktoza) - 0,246 g; sód - 0,3 g. kofeina - 60 mg; l-karnityna - 50 mg. mnie to dobrze pobudza umysłowo, a nie ma dużo kcal, więc se pomyślałam, że może by się nadał... bo jak piszesz, że od tej kofeiny tak dużo zależy to nie chcem przez 13 dni bez sensu się męczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA ... 22.02.06, 16:53 > i jeszcze takie pytanie: ważę jakies 59kg przy wzroście 171cm. Odchudzam się od > zawsze (3 lata temu ważyłam 73kg) normalnie jem ok 1300-1500kcal dziennie i nie > chudnę ani grama :( czy ta dieta mo pomoże? czy mam szansę na niej schudnąć? ta > k > chociaż ze 3-4kg? > Masz dość niską wagę i biorąc pod uwagę długie 'dietowanie' możesz mieć na tyle obniżony metabolizm, że dieta dużo nie zmieni. Ale oczywiście nic nie można przesądzać z góry. Jeśli organizm (tarczyca) dobrze zareaguje na kofeinę, powinno być dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
agnesska1985 dzisiaj jest moj drugi dzien 23.02.06, 21:38 Moja wyjsciowa waga to 80 kg przy wzroscie 181 cm. W ubieglym roku schudlam od pazdziernika 2004 do czerwca 2005 z 89 kg do 68 kg, ale pozniej jadlam bez opamietania i tylam, tylam i tylam. Diete kopenhaska stosuje po raz pierwszy. Odezwe sie po zakonczeniu diety i napisze ile schudlam. Oczywiscie po zakonczeniu kopenhaskiej mam zamiar stosowac inna dietke, bo niestety mam sklonnosci do tycia (slaba przemiana materii i te sprawy). Napisze za 11 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesska1985 pytanie do jogger'a 23.02.06, 22:06 jak poradzic sobie z zaparciami, to moj odwieczny problem, a herbatek ziolowym nie moge pic, tzn. nie smakuja mi... :D Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: pytanie do jogger'a 24.02.06, 15:35 Zwiększamy ilość błonnika w diecie, najprościej dodawać do posiłków otręby owsiane; zamiast owoców/kompotu suszone śliwki; na noc zaparzone siemię lniane Odpowiedz Link Zgłoś
agnesska1985 jeszcze jedno pytanie :) 24.02.06, 15:58 przepraszam, ze Ci glowe zawracam, ale mam pytanie dotyczace stosowania aspiryny oraz zestawu kelp+wit.E+milorzab japonski - czy wplywa to na skutecznosc dzialania pigulki (yasmine)? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: jeszcze jedno pytanie :) 25.02.06, 22:40 Nie ma najmniejszego wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty2006 Re: 4 jogger 24.02.06, 08:20 hej Jogger :-) ja po suer Kopenhadzkiej...i po prawdziwym tlustym czwartku :-)))))))))))) ale od dzisisaj zaczynam kontynuacje...pod postacia diety South Beach (dieta plaz poludnia)moje pytania to: co sadzisz o tej diecie?i dlaczego tak zabraniaja pic kawe??? ja moge nie jesc ale kawe musze!!!aaaaa dzisiaj rzucam palenie... Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: 4 jogger 24.02.06, 15:32 Kofeina potrafi podnosić insulinę, więc sprzyja odkładaniu tłuszczu, gdy się ją pije do posiłku. Odstęp powyżej 2godz jest w miarę bezpieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: 4 jogger IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 27.02.06, 12:32 Pytanie: od wielu lat nie piję ani kawy,ani herbaty z cukrem.Co robić aby nie było efektu niedocukrzenia? Czy naprawdę mineralna gazowana jest w tej diecie wykluczona?Niegazowana jest okropnie niedobra,co mam pić?Niegazowana nie przejdzie mi przez gardło. Czy biorąc zastrzyki hormonalne(HTZ) i mając 52 lata jest sens stosować tę dietę?Bardzo chcę zrzucić trochę sadła,gdyż żle się czuję z dużą nadwagą. Czy można pić(aby uniknąć efektu zaparcia) herbatkę Figura-1? Oczywiście bez cukru? Z góry dziękuję za odpowiedż.Chcę od przyszłego tygodnia zacząć dietę. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: 4 jogger 27.02.06, 17:34 Gość portalu: AnkaK napisał(a): > Pytanie: od wielu lat nie piję ani kawy,ani herbaty z cukrem.Co robić aby nie > było efektu niedocukrzenia? Nie musi, ale na wszelki wypadek trzeba mieć jakieś tictac'i pod ręką > Czy naprawdę mineralna gazowana jest w tej diecie wykluczona?Niegazowana jest > okropnie niedobra,co mam pić?Niegazowana nie przejdzie mi przez gardło. Są wody niskogazowane, np. jest taka wersja Galicjanki > Czy biorąc zastrzyki hormonalne(HTZ) i mając 52 lata jest sens stosować tę > dietę?Bardzo chcę zrzucić trochę sadła,gdyż żle się czuję z dużą nadwagą. Może to mieć wpływ, ale nic z góry nie można przesądzać > Czy można pić(aby uniknąć efektu zaparcia) herbatkę Figura-1? Oczywiście bez > cukru? Raczej otręby/siemię lniane/suszone śliwki. Środki przeczyszczające pozbawiają organizm witamin i minerałów, których w tej diecie nie ma za dużo :-). Polecam suplementację Centrum czy innym zestawem wit./miner. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesska1985 mała zamiana... 27.02.06, 16:53 w środę jest post...czy mogę zamienić befsztyka na rybkę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumiaczek Rybka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:51 Jak gotujecie rybkę i przede wszystkim ILE MINUT? Jutro mam na obiadek. Już się nie mogę doczekać. Po czterech dniach niedużo ubyło na wadze, ale ciuchy troszeczkę luźniejsze!!! Mam pytanie do Joggera: Podczas stosowania diety zrobiłam się senna (nie ospała) tzn. chce mi się spać o 19, 20, a kiedyś nie mogłam zasnąć przed pierwszą w nocy( jestem nocny marek), szczególnie ta senność nasila się po posiłkach, czy można temu zaradzić? Aha, biorę 3 razy dziennie kelp+miłorząb+wit.E, (nie odczuwam większej różnicy) i chyba mam problemy z tarczycą (objawy się zgadzają) Pyt. nr 2 Pisałeś, żeby w porę uniknąć niedocukrzenia. Czym grozi dopuszczenie do niego? Jak je rozpoznać i unikać? Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich dietowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Rybka 28.02.06, 17:16 Tak to jest często z tarczycą - zamiast przyśpieszyć, zwalnia, w związku z czym waga spada znacznie wolniej (tylko z ujemnego bilansu kalorycznego). A senność poposiłkowa to z kolei inny problem hormonalny - trzustka. Spróbuj suplementacji chromem (czynnik tolerancji glukozy) i dodawaj do posiłków otręby, żeby spowolnić uwalnianie glukozy do krwi (i zmniejszyć odpowiedź insulinową trzustki). A z niedocukrzenia można nawet stracić przytomność - najpierw mogą wystąpić zawroty głowy, mroczki przed oczami etc. dlatego warto mieć pod ręką jakieś tic-tac'i. Zapobieganie - j.w. przeciwko senności poposiłkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia co po kopenhaskiej IP: *.informel.pl 01.03.06, 18:24 koncze kopenhaska, dobrze sie na niej czuje, czy moge po niej zastosowac diete mayo lub norweska? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: co po kopenhaskiej 01.03.06, 18:34 Jeśli czujesz się OK, nie ma przeszkód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: co po kopenhaskiej IP: *.informel.pl 01.03.06, 20:55 a co sadzisz o tych dietach? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: co po kopenhaskiej 03.03.06, 17:44 Generalnie są zbliżone - ograniczają ilość węglowodanów i preferują te niepodnoszące zbytnio poziomu insuliny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitty2001 Fat burner i L-karnityna 500 forte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 17:01 nabylam ter dwa produkty, jestem po kopenhadzkiej i staram sie cos dzialac dalej ;-) obecnie spozywam 3x1 l-karnityny...po zakonczeniu wezme sie za fat burner-a jak sadzicie ile czasu moge stosowac te suplementy...i po jakim czasie zrobic przerwe? Uslyszalam od dieteyczki ze po 3 m-cach mam zrobic m-c przerwy...na jaka skale sa to rzeczy skuteczne i nieszkodliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Fat burner i L-karnityna 500 forte 03.03.06, 17:48 Jeśli to typowy fat burner, z witaminami gr. B (choliną i inozytolem) to warto je brać razem z L-karnityną, gdyż dają efekt synergiczny. Są to substancje bezpieczne, nie oddziaływują na żadne receptory, więc i nie ma potrzeby robić przerw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania chyba puchnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:10 A więc byłam na diecie kopenhaskiej od 2 stycznia i schudłam 4 kg. I od tamtej pory nadal stosuje się do niejedzenia weglowodanów. W sumie jem dalej tak samo. Jaja ,ser biały, chuda drobiowa wedlina, drób , szpinak , brokuły, korniszony.Nie przekraczam 1000 kcal i normalnie czuję , że puchnę. Czy to może być od nadmiaru białka? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: chyba puchnę 05.03.06, 20:06 Tzw. puchnięcie to zatrzymanie wody, typowe przy jej niedostatku. W sporcie pozbywamy się wody podskórnej pijąc ją w nadmiarze, 4-5l mineralki dziennie (spada wtedy wydzielanie wazopresyny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia i po 13-stce :) IP: 193.51.103.* 06.03.06, 12:44 Witam wsztystkich bardzo serdecznie! :) dwa tygodnie zlecialy migiem i powiem, ze bylo calkiem przyjemnie (poza faktem iz moje otoczenie zle znosilo moj rygor i mialam kilka nieprzyjemnosci z tym zwiazanch, ale wtrwalam...) Chce bardzo podziekowac ludziom tutaj na forum (zwlaszcza Joggerowi), poniewaz fakt iz przeczytalam wszystkie posty z wieloma wskazowkami bardzo pomogl!!! Czuje sie wspaniale, jest ladny ubytek w kilogramach, ale jeszcze ladniejszy w centymetrach. Poniewaz bardzo dobrze znosze ta diete, postanowilam nadal sie tak odzywiac, z ewentualnie czasem dodatkowa kolacja i zamienieniem szpinaka na szparagi ok? Jedyna rzecz, ktorej sie obawiam to weekendy, poniewaz nie jestem w stanie uciec przed spotkaniami rodzinnymi, zwlaszcza rodzina mojego mezczyzny nie pozwoli mi uciec przed niedzielnym obiadkiem - to francuzi kochaja jedzenie :) Dlatego prosze o rade... Poniewaz w tym momencie moj organizm jest w stanie ketozy (?) i martwie sie, czy taki niedzielny obiadek, czyli jednorazowy szok weglowodanowy dla mojego organizmu bardzo zaszkodzi? Oczywiscie sporo cwicze i spale te smakowitosci niedzielne, ale chce wiedziec czy moj organizm nadal pozostanie w ketozie i czy moge normalnie przez caly tydzien jesc to co zaplanowane w kopenhadzkiej, czy wtedy bardzo sobie zaszkodze? Drogi Panie Jogger - w jednym z postow (dawno dawno temu) podal Pan jak sie odzywia na ketozie: pozwole sobie zacytowac: 'Niestety, moge Ci tylko podac mój wlasny sposób odzywiania na ketozie: drobne kawalki kurczaka lub in. miesa przesmazone na patelni z odrobina cebulki posypane tartym z. serem, doprawione 2 jajkami i wymieszane. Biore to w pojemniczach do pracy. Do tego ser zolty i plesniowy, czasem topiony i/lub bialy pelnotlusty (ostatnio ten bialy dotluszczam jeszcze smietana i maslem), orzechy brazylijskie i wloskie, troche pestek slonecznika i dyni, smietana kremowka butelkowa do popijania. No i po posilku lyzeczka oleju lnianego.' Mam kilka pytanek: - czy miesko przysmazyc na oliwie z oliwek, a moze oliwa z orzechow tez bylaby dobra? - czy te dwa jajka wbic surowe na patelnie i mieszac? - czy orzechy moga byc pistacjowe? - czy ser bialy moge zmieszac z zoltkiem i odrobina smietany i czym by to ewentualnie doslodzic? - czy moge prosic o jeszcze jakas podpowiedz co przygotowywac? Bardzo dziekuje z gory za odpowiedz! Zycze wszystkim dbajacym o swoje cialko - powodzenia!!! Pozdrawiam misia Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: i po 13-stce :) 07.03.06, 16:09 To odżywianie się na diecie typu Atkins, czyli bez żadnych dodatkowych węgli: warzyw/kostek curku/owoców etc. Po zerwaniu ketozy wracamy do niej przez 2dni blokowania węgli. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelawia pomocy!!! 08.03.06, 21:40 Witam zaczełam dietkę 10 dni temu ijestem bardzo zadowolona z rezultatu chciała bym jednak nie utracić tego na co tak pracowałam i stąd moje pytanie-Jaką mi dietkę polecacie??Do tej pory stosowałam dietę niskowęglowodanową bardziej z doświadczenia niż z internetu..Kończe biotechnologie i tak jakoś sobie te węglowodany wydedukowałam..ale mnijsza o to..Nie chcę niczego zaprzepaścić..Dodam że mam bardo wolną przemiane materii a 13 dała mi wolę do walki i uczucie sytości-ominełam 4 obiady bo nie byłam głodna..Joggre jesteś naj z tego towarzystwa ratuj..prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitty20066 Re: Fat burner i L-karnityna 500 forte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:13 w jakich dawkach dziennych karnityny i fat?czego ile iak czesto?:)))jak moge spytac :) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Fat burner i L-karnityna 500 forte 05.03.06, 20:00 Jeśli ćwiczysz, to 2g l-karnityny i podobna ilość fat burnera godzinę wcześniej. Jeśli nie, to rozkładasz tyle samo na mniej więcej równe dawki i bierzesz 30min przed posiłkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo Jogger, pytanie do ciebie IP: *.aster.pl 09.03.06, 10:21 Czy podczas kopenhaskiej mogę ćwiczyć? od 3 miesięcy orbitrekuję i nie chciałabym tego zaprzepaścić...z drugiej strony ta dieta to ok. 800 kalorii, więc mało i nie chciałabym wejść w tryb głodowy...co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Jogger, pytanie do ciebie 10.03.06, 15:52 Można, ale na mnejszej intensywności - żadnej zadyszki Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_77 czy mogę dosypać cynamonu do jogurtu naturlnego? 09.03.06, 10:36 tyle jogurtu naturalnego to dla mnie dość ciężkie do przełknięcia.. nie wiem czy mogę dosypać cynamonu? mogę? z góry dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziomka Re: czy mogę dosypać cynamonu do jogurtu naturlne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:43 Ufff, mam to już za sobą. 13 dni, ale tylko 3,5 kg. Żadnych odstępstw od diety, kelp+wit E+miłorząb oraz chrom i L karnityna. Po ubraniach też większej różnicy nie zauważyłam. Miałam nadzieję, że ubędzie trochę więcej, bo powiem, że nie było łatwo (szczególnie na zakupach, jak wszystko pachnie i nęci wyglądem). U mnie waga spadła tylko na początku, a potem się zatrzymała i tak będzie do końca. Teraz martwię się tylko, żeby nie wróciła. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inez Re: Kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:39 Witam wszystkich, dzisiaj jest czwarty dzień dietki - jest cięzko, ale daje radę!Mam pytanie czy można przy tej diecie ćwiczyć, trzy razy w tygodniu chodze na fitness -czy jest to dozwolone przy Kopenhaskiej? Pozdrawiam Inez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo Re: Kopenhaska IP: *.aster.pl 10.03.06, 10:26 dołączam do pytania inez....mam ten sam problem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 10:56 Witam wszystkch serdecznie.Ja dalej to samo.Już kończe diete-to mój 12 dzień.Jestem bardzozadowolona z wyników..Niestety nie mam wagi więc nie wiem ile dokładnie ale w obwodach straciłam po 3-4 cm!!!Pomocy!!!Jaką diete mi teraz polecacie..Dodam że problemy miałam tylko na początku tej diety -myśle że wchodziłam w ketoze i stąd te zawroty głowy..Boje się że zjem coś nie tak a chce jeszcze stracić troszke tu i ówdzie..Ptosze Guru ratuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Kopenhaska 10.03.06, 16:03 Dorzuć kolację z podobnych składników jak pozostałe posiłki Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Kopenhaska 10.03.06, 16:08 Na zajęciach fitness trzeba bardziej uważać, niż np. na orbitreku, żeby nie wejść w spalanie beztlenowe Odpowiedz Link Zgłoś
beatak kopenhaska 10.03.06, 11:46 Jogger, mam pytanie, czy 5 dnia zamiast marchewki mozna zaszalec ponownie z kawa, a ta marchewke przezucic na kolejny posilek lub w ogole ja odstawic? Pisales kiedys, ze zrezygnowanie z tej kawy 2 razy w ciagu tejdiety - to dla dobra organizmu, jesli dobrze pamietam. Ale czy mozna codziennie kawe? Cyz to duzo zmieni w diecie? Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: kopenhaska 10.03.06, 16:05 Nie ma z tym większego problemu, jeśli nie występują problemy z kawą/ciśnienie, żołądek etc Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_77 brokuły.. 10.03.06, 15:27 nie wiem w dalszym ciągu co z cynamonem do jogurtu naturalnego a tu następne pytanie.. jak wyrzucę raz (tylko raz) brukuła (czy zamiennik - szparagi, albo szpinak) to nic nie szkodzi? czy organizm tego potrzebuje bardzo? jakoś mnie ten brokuł osłabia... brrr... ale dieta jest skuteczna, to mój drugi raz... Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: brokuły.. 10.03.06, 15:58 Cynamon jest OK Zawze potrzebny zamiennik, choćby nierównoważny zawartością, więc zamiast brokuła może być i sałata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Pytanie IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 11.03.06, 17:40 Jestem w 6 dniu diety.Gdy mnie dopadał głó zjadałam 3 łyżeczki granulowanych otrębów owsianych.Teraz mam pytanie : dfziś w sklepie kupiłam otręby z jabłkiem.Czy można je spokojnie jeść czy lepiej nie? Odpowiedz Link Zgłoś
beatak kolacja 14.03.06, 09:10 Jogger, piszesz, ze po zakonczeniu diety, mozna dorzucic kolacje ze skladnikow ktore sa podane w diecie. Ale jak to kolacje? Czy dokladamy po prostu dodatkowy posilek? Czy mam rozumiec, ze masz na mysli rano kawe, pozniej lunch, obiad i dodatkowo kolacje? Ale przeciez na diecie obiad jest ok 18, lunch 13. Czy oznacza to zmniejszenie odstepow pomiedzy posilkami i dodanie wlasnie tej kolacji i bedzie ok? Ile czasu mozna wg Ciebie na takim skladzie przetrwac, bo w sumie nie za duzo tych skladnikow? Mozna np warzywa zielone wymieniac na inne - ogorek, zielona papyka, kapusta (podobnie czerwone: marchew, pomidor, czerw. papryka) i tym sposobem rozszerzac diete o inne warzywa a mimo wszystko bazowac na diecie? Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: kolacja 16.03.06, 16:01 Godziny posiłków dostosowujemy do trybu życia, a nie odwrotnie :-). Te dpychczasowe składniki to podstawa (nski indeks gliemiczny), a inne dodajemy jako urozmaicenie, a nie pełne zamienniki Odpowiedz Link Zgłoś
beatak Re: kolacja 17.03.06, 01:09 Ok, dzieki za odpowiedz ;-) Swoja droga masz cierpliwosc do nas - forumowiczow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
beatak otreby 20.03.06, 20:49 Hej Jogger, mam pytanie o platki owsiane czy otreby - ile mozna ich zjesc w ciagu dnia, czy to rozsadne podjadac miedzy posilkami. Moja kolezanka wlasnie zaczela diete i w 2 dniu zjadla 1 szklanke platkow owsianych oczywiscie nie na raz, ale podjadajac co chwila uzbierala sie szklanka - czy to nie przesada? Czy jest jakis ogranicznik czy tez mozna ich jesc na ile ma sie ochote? Z gory dzieki za odpowiedz. Ja wlasnie skonczylam diete, jestem zadowolona z efektow (po raz 2 zreszta) czuje sie ok, schudlam ;-) etc. Chcialabym jakis czas jeszcze podtrzymac ten jadlospis i choc dzis chcialam dodac 1 poslek wiecej (mowie o kolacji o ktorej pisales) - nie mialam na niego ochoty, bylam najedzona. Czy w takim razie moge zrobic sobie trzeci tydzien wg wytycznych w diecie, czy bedzie to zbyt ciezkie dla organizmu? Czy koniecznie musze wlaczyc do diety dodatkowo jakies produkty? Czy po prostu kolejny tydzien kopenhaskiej? Jak szalec to szalec ;-) Dodam ze czuje sie dobrze, nie jestem oslabiona, mam duzo energii w ciagu dnia, a codzienna poranna kawa dobrze na mnie wplywala i nie odczuwam glodu przy tak ustalonych posilkach. Biore codziennie witaminy. Czekam na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia wazne pytanie do joggera! IP: *.230.39-62.rev.gaoland.net 21.03.06, 09:26 Czesc! Jestem od kilku dni na kopenhaskiej. Jest ok, nie jestem glodna, kilogramki leca i centymetry tez. generalnie czuje sie dobrze i mam sile robic wiekszosc rzeczy... ale... miewam skoki temperatury w gore, zwlaszcza po posilkach i troszke mnie one oslabiaja. Chcialabym prosic o jakies wytlumaczenie, bo troszke sie martwie. Z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.sara Re: wazne pytanie do joggera! 23.03.06, 06:03 przez noc (miedzy 1 a 2 dniem diety) waga spadła mi o 1,5 kg. czy to normalny objaw? w sumie od ranka dnia 1 ubyło mi 2,5 kg. jestem dość szczupłą osobą odchudzam się z kilogramów "zimowych". czy tak szybki spadek wagi nie oznacza że szybko te kg nadrobię po diecie z nawiązką? Odpowiedz Link Zgłoś
beatak Re: wazne pytanie do joggera! 23.03.06, 12:03 Chyba Jogger nam gdzies zaginal ;-( Jogger odezwij sie! Forum znowu odżywa i pojawiają sie nowe pytania :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: //{ ´°`(_)´°` }\\ Hej Jogger - DZIEKI!:) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.03.06, 01:34 Wlasnie dzisiaj dotrwalam do konca tej diety---przestrzegalam jej bez zadnych odstepstw i dodatkowo cwiczylam co drugi dzien po dwie godziny w fitness club... w ciagu 13 dni schudlam 6kg z czego sie baaaaaaaaaardzo ciesze!!! Jestem Ci bardzo wdzieczna za diete i chcialam Ci serdecznie podziekowac za umieszczenie jej na forum;)) p.s. a jednak:))))) Co dalej? Musze schudnac do czerwca jeszcze 7kg - potrzebuje jakiegos optymalnego planu zywienia - najlepiej nastepnej diety, ktorej moglabym sie uczepic jak kola ratunkowego:) ktory wspolgralby jakos z moimi cwiczeniami w fitness - ratunku!? :) Pozdrawiam jeszcze raz i dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Jogger proszę o pomoc 24.03.06, 12:41 Czytam te posty i czytam i jestem coraz bardziej przekonana na diety kopenhaskiej ale niestety jestem po operacji tarczycy i radjojodzie. Początkowo leczyłam nadczynność tarczycy (i fajnie sobie chudłam bez niczego) a teraz jestem w niedoczynności i od roku tyję - 170 wzrostu/76 kg. Jem bardzo mało. Ostatnio zwiększono mi dawkę Euthyroxu ale poziom tsh nadal jest w górnej granicy i mam bardzo wolną przemianę materii (co 2-3 dni), jestem spowolniała, spać mi się chce. Czy w takiej sytuacji jest wogóle szansa na powodzenie tej diety? Boję się że będę się katować przez 13 dni a efektów i tak nie będzie........ Bardzo proszę o odpowiedź fachowców i osoby które były/sąw podobnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Jogger proszę o pomoc 27.03.06, 16:10 neronka napisała: > Czytam te posty i czytam i jestem coraz bardziej przekonana na diety > kopenhaskiej ale niestety jestem po operacji tarczycy i radjojodzie. Początkowo > leczyłam nadczynność tarczycy (i fajnie sobie chudłam bez niczego) a teraz > jestem w niedoczynności i od roku tyję - 170 wzrostu/76 kg. > Jem bardzo mało. Ostatnio zwiększono mi dawkę Euthyroxu ale poziom tsh nadal > jest w górnej granicy i mam bardzo wolną przemianę materii (co 2-3 dni), jestem > spowolniała, spać mi się chce. > > Czy w takiej sytuacji jest wogóle szansa na powodzenie tej diety? > Boję się że będę się katować przez 13 dni a efektów i tak nie będzie........ > > Bardzo proszę o odpowiedź fachowców i osoby które były/sąw podobnej sytuacji. Czy przyczyną było Hashimoto? Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Jogger proszę o pomoc 27.03.06, 22:46 Przyczyną była choroba Graves-Basedowa. Najpierw operacja usunięcia części tarczycy, dalej nadczynność i po kilku latach radjojod i teraz niedoczynność....... Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Jogger proszę o pomoc 27.03.06, 22:48 Choroba Graves Basedowa-operacja usunięcia części tarczycy, znowu nadczynność. Potem radjojod i teraz niedoczynność. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Hej Jogger - DZIEKI!:) 27.03.06, 16:06 Gość portalu: //{ ´°`(_)´°` }\\ napisał(a): > Wlasnie dzisiaj dotrwalam do konca tej diety---przestrzegalam jej bez zadnych > odstepstw i dodatkowo cwiczylam co drugi dzien po dwie godziny w fitness > club... w ciagu 13 dni schudlam 6kg z czego sie baaaaaaaaaardzo ciesze!!! > Jestem Ci bardzo wdzieczna za diete i chcialam Ci serdecznie podziekowac za > umieszczenie jej na forum;)) > > p.s. a jednak:))))) > > Co dalej? Musze schudnac do czerwca jeszcze 7kg - potrzebuje jakiegos > optymalnego planu zywienia - najlepiej nastepnej diety, ktorej moglabym sie > uczepic jak kola ratunkowego:) ktory wspolgralby jakos z moimi cwiczeniami w > fitness - ratunku!? :) > > Pozdrawiam jeszcze raz i dziekuje! Spróbuj kontynuować dietę uzupełnioną o odżywkę wysokobiałkową, żeby uniknąć palenia mięśni - po treningu i na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: wazne pytanie do joggera! 27.03.06, 16:03 ja.sara napisała: > przez noc (miedzy 1 a 2 dniem diety) waga spadła mi o 1,5 kg. czy to normalny > objaw? w sumie od ranka dnia 1 ubyło mi 2,5 kg. jestem dość szczupłą osobą > odchudzam się z kilogramów "zimowych". czy tak szybki spadek wagi nie oznacza ż > e > szybko te kg nadrobię po diecie z nawiązką? Te pierwsze kilogramy to w większości woda, normalnie związana z glikogenem mięśniowym. Po spadku poziomu glikogenu dopiero ma szansę się zacząć ketoza, czyli faza intensywnego spalania tłuszczu Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: wazne pytanie do joggera! 27.03.06, 15:58 Gość portalu: niunia napisał(a): > Czesc! Jestem od kilku dni na kopenhaskiej. Jest ok, nie jestem glodna, > kilogramki leca i centymetry tez. generalnie czuje sie dobrze i mam sile robic > wiekszosc rzeczy... ale... miewam skoki temperatury w gore, zwlaszcza po > posilkach i troszke mnie one oslabiaja. Chcialabym prosic o jakies > wytlumaczenie, bo troszke sie martwie. > Z gory dziekuje! To wynik skoku termogenezy, dlatego np. dla ustalenia stanu tarczycy temperaturę mierzymy przed posiłkami. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: otreby 27.03.06, 16:01 beatak napisała: > Hej Jogger, mam pytanie o platki owsiane czy otreby - ile mozna ich zjesc w > ciagu dnia, czy to rozsadne podjadac miedzy posilkami. Moja kolezanka wlasnie > zaczela diete i w 2 dniu zjadla 1 szklanke platkow owsianych oczywiscie nie na > raz, ale podjadajac co chwila uzbierala sie szklanka - czy to nie przesada? Czy > > jest jakis ogranicznik czy tez mozna ich jesc na ile ma sie ochote? > Z gory dzieki za odpowiedz. Nie ma normy, ale nadmiar powoduje zmniejszenie wchłaniania witamin i pierwiastków śladowych, dlatego przy takim systemie już koniecznie (normalnie też warto :-) ) trzeba to uzupełniać zestawem typu centrum/bodymax etc - przyjmowanym w dużym odstępie od otrąb > Ja wlasnie skonczylam diete, jestem zadowolona z efektow (po raz 2 zreszta) > czuje sie ok, schudlam ;-) etc. Chcialabym jakis czas jeszcze podtrzymac ten > jadlospis i choc dzis chcialam dodac 1 poslek wiecej (mowie o kolacji o ktorej > pisales) - nie mialam na niego ochoty, bylam najedzona. Czy w takim razie moge > zrobic sobie trzeci tydzien wg wytycznych w diecie, czy bedzie to zbyt ciezkie > dla organizmu? Czy koniecznie musze wlaczyc do diety dodatkowo jakies produkty? > > Czy po prostu kolejny tydzien kopenhaskiej? Jak szalec to szalec ;-) > Dodam ze czuje sie dobrze, nie jestem oslabiona, mam duzo energii w ciagu dnia, > > a codzienna poranna kawa dobrze na mnie wplywala i nie odczuwam glodu przy tak > ustalonych posilkach. Biore codziennie witaminy. > Czekam na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza007 co teraz? 25.03.06, 00:25 Witaj Jogger! czytam po raz setny forum o diecie kopenhaskiej i chciałam się podzielić z Toba moimi doświadczeniami. Stosowałam kopenhaska jakies trzy miesiące temu, efekty były bardzo dobre ale: 1)dziwiło mnie to, że ani razu nie byłam głodna podczas tej diety, w zasadzie jak wypiłam kawe to nie czułam godu do tej 12-13 kiedy jadłam lunch. czy to normalne? 2)po skończeniu diety niestety przestawiłam się na kanapki do pracy bo tak było mi łatwiej) i bardzo szybko nadrobiłam utracone kilogramy :( 3) teraz ograniczam jedzenie ale wciąż mam wrażenie że tyje, rzadko jestem głodna, chyba mam bardzo spowolniony metabolizm.. 4)jestem słaba tzn. kiedy wykonuje coś z podniesionymi rękoma szybko mi mdleją, gdy podbiegne do autobusu zalewam się potem 5) po każdym posiłku strasznie chce mi sie spać w związku z powyższym: co powinnam zrobić? zastanawiam się nad powtórnym przejściem przez kopenhaską i zmiana zywienia po jej zakończeniu ale nie wiem cyz nie obniży ona jeszcze bardziej mojego metabolizmu. może lepiej zapisac sie na aerobik, by zwiększyć wydatek energetyczny i w ten sposób podkrecić metabo. ale nie wiem czy w takim stanie słabych mięśni to dobre wyjście co radzisz bo choć znam sie na biochemii to całkiem zgłupiałam bede wdzieczna za rade. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: co teraz? 27.03.06, 15:54 mysza007 napisała: > Witaj Jogger! > > czytam po raz setny forum o diecie kopenhaskiej i chciałam się podzielić z Toba > moimi doświadczeniami. Stosowałam kopenhaska jakies trzy miesiące temu, efekt > y były bardzo dobre ale: > 1)dziwiło mnie to, że ani razu nie byłam głodna podczas tej diety, w zasadzie j > ak wypiłam kawe to nie czułam godu do tej 12-13 kiedy jadłam lunch. czy to norm > alne? Oczywiście, termogeneza -> zwiększone spalanie tłuszczu -> ciała ketonowe są źródłem energii dla mózgu i głodu się nie czuje > 2)po skończeniu diety niestety przestawiłam się na kanapki do pracy bo tak było > mi łatwiej) i bardzo szybko nadrobiłam utracone kilogramy :( Produkty mączne to niestety produkty tuczne :-( > 3) teraz ograniczam jedzenie ale wciąż mam wrażenie że tyje, rzadko jestem głod > na, chyba mam bardzo spowolniony metabolizm.. Rozsądniej jest nie ograniczać jedzenia, a 'wyrabiać' ujemny bilans kaloryczny ćwiczeniami aerobowymi > 4)jestem słaba tzn. kiedy wykonuje coś z podniesionymi rękoma szybko mi mdleją, > gdy podbiegne do autobusu zalewam się potem Problem z przyswajaniem tlenu - zapewne lekka anemia. Potrzebne żelazo hemowe, czyli czerwone (chude!) mięso w diecie > 5) po każdym posiłku strasznie chce mi sie spać I jeszcze nietolerancja glukozy - zamiast zapychaczy mącznych i skrobiowych tylko warzywa, i to raczej 'kopenhaskie' :-) > w związku z powyższym: co powinnam zrobić? zastanawiam się nad powtórnym przejś > ciem przez kopenhaską i zmiana zywienia po jej zakończeniu ale nie wiem cyz nie > obniży ona jeszcze bardziej mojego metabolizmu. Nie zaczynaj ściśle wg. przepisu, tylko od 3 posiłków 'kopenhaskich', jak radzę dla uniknięcia jojo po tej diecie > może lepiej zapisac sie na aerobik, by zwiększyć wydatek energetyczny i w ten s > posób podkrecić metabo. ale nie wiem czy w takim stanie słabych mięśni to dobre > wyjście Typowy aerobik będzie zbyt intensywny, lepiej długie aeroby w umiarkowanym tempie (rowerek, stepper, orbitrek) Odpowiedz Link Zgłoś
mysza007 Re: co teraz? 28.03.06, 00:05 dzieki wielkie, jeszcze kilka pytań: 1. czy po zakończeniu diety nadal nie wolno jeść węgłowodanów w postaci np.musli na sniadanie? (wiadomo, że nie jakieś słodkie cuda podnoszące nadmiernie indeks glikemiczny ale np.otręby lub płatki owsiane+suszone owoce?) wszędzie trąbią by pierwszy posiłek dodawał wiele energii na cały dzień. jak to pogodzić z niejedzeniem węglowodanów? 2. czy nadal trzeba pić kawe zamiast sniadania? 3. co sadzisz o produktach mlecznych? zarówno serach białych, żółtych jak o jogurtach i napojach fermentowanych? 4.czy wyznajesz zasade jedzenia zgodnie z grupa krwi? 5.ile czasu min trzeba ćwiczyc na aerobach 0,5 godziny, całą godzinę, ile? 6.robiłam wszystkie badania, morfologia i jonorgam w normie, ale cholesterol 199, więc to nie anemia jest powodem mojej słabizny w mięśniach... 7. z jakiego miasta jesteś? jeśli można spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: co teraz? 29.03.06, 15:53 mysza007 napisała: > dzieki wielkie, jeszcze kilka pytań: > 1. czy po zakończeniu diety nadal nie wolno jeść węgłowodanów w postaci np.musl > i na sniadanie? (wiadomo, że nie jakieś słodkie cuda podnoszące nadmiernie inde > ks glikemiczny ale np.otręby lub płatki owsiane+suszone owoce?) Jeśli jem musli, to zawsze z odżywką białkową. Oczywiście umiarkowana ilość, raczej bez owoców, nie powinna szkodzić > wszędzie trąbią by pierwszy posiłek dodawał wiele energii na cały dzień. jak to > pogodzić z niejedzeniem węglowodanów? > 2. czy nadal trzeba pić kawe zamiast sniadania? W wersji z kawą energię daje własny tłuszcz :-) > 3. co sadzisz o produktach mlecznych? zarówno serach białych, żółtych jak o jog > urtach i napojach fermentowanych? Ograniczam, poza jogurtem naturalnym jako żródłem zdrowych bakterii :-) generalnie powodują tycie. > 4.czy wyznajesz zasade jedzenia zgodnie z grupa krwi? Nie testowałem :-) > 5.ile czasu min trzeba ćwiczyc na aerobach 0,5 godziny, całą godzinę, ile? Po prostu im dłużej tym lepiej, 0.5godz to mimimum żeby miało to sens, ale 1 trening godzinny spali mniej więcej tyle tłuszczu, co 4 0.5-godzinne > 6.robiłam wszystkie badania, morfologia i jonorgam w normie, ale cholesterol 19 > 9, więc to nie anemia jest powodem mojej słabizny w mięśniach... Sprawdź czy któeś z wyników morfologii są blisko dolnej granicy > 7. z jakiego miasta jesteś? jeśli można spytać? W-wa Odpowiedz Link Zgłoś
mysza007 Re: co teraz? 28.03.06, 00:21 aaa i jeszcze jedno: które z tych suplementów, wymienionych w moim maliu (TREC-Body Control(Hoodia), TREC-CLA, Termo Fat Burner, L-Karnityna, Lecytyna) brać najlepiej (wszystkie razem to chyba przesada tak się faszerować), myślałam o dwóch może trzech max, poradź proszę. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: co teraz? 29.03.06, 15:54 mysza007 napisała: > aaa i jeszcze jedno: które z tych suplementów, wymienionych w moim maliu (TREC- > Body Control(Hoodia), TREC-CLA, Termo Fat Burner, L-Karnityna, Lecytyna) brać n > ajlepiej (wszystkie razem to chyba przesada tak się faszerować), myślałam o dwó > ch może trzech max, poradź proszę. > Aga Termo Fat Burner, L-Karnityna, Lecytyna (sam biorę podobne, tylko różnych firm :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elisa Re: brokuły.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 09:17 Jogger, mam pytanie do Ciebie. Jestem w czwartym dniu diety kopenhaskiej i ćwicze.Mam mniej na to siły niz zwykle (zwykle 2-3 godziny, a teraz po godzinie stepu mam dosyć:-(( ) . Chodzi o to, że schudłam 1 kg, w pierwszy, dniu i...nic. Waga stoi. :-(( To co?Juz nic nie schudnę?? Czemu tylko w pierwszym dniu udało mi sie schudnąc, a teraz się nic nie dzieje??:-((( Druga sprawa to samopoczucie.Dzisiaj jak sie obudziłam, to czułam sie strasznie słabo, lekko drżały mi mięśnie i wogóle miałam straszną ochotę na coś słodkiego, ale sie powstrzymałam. Dodałam do marchweki na śniadanie jabłko...I własnie nie wiem czy jest to dozwolone...Czy teraz cała dieta będzie na nic? I tak sie strasznie na niej męcze,nie mam siły na fitness, a kiedyś to miałam jej naprawdę dużo... nie mam siły żeby rozpoczynac całą dietę od nowa, bo zjadłam jabłko... I jeszcze jedno: czy ja moge pić herbatę?Bez cukru oczywiście...Bo nie umiem wytrzymac bez czegoś ciepłego do picia w ciągu dnia, a na widok wody juz mnie trzepie... Dzięki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neska otręby IP: *.informel.pl 24.03.06, 20:58 Jogger mistrzu mam pytanie czy to prawda, że otręby maja właściwości drażniące (rakotwórcze), i że zawierają fityniany??? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: otręby 27.03.06, 15:44 Otręby zapobiegają rakom jelita grubego. Fityniany zawierają wszystkie rośliny liściaste, dlaczego miałyby występować obficie w otrębach - przecież zbożowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobbie Re: otręby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 20:40 Do Joggera : Planuje do diety dodać 1 grejfruta....o jakiej porze najlepiej go jeść ( lub pić sam sok ) , Czy może to zdecydowanie zaniżyć ekekt końcowy djety ? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozzi Re: otręby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 09:26 Jogger : do diety planuje brać codziennie 2 tabletki tucipecct (zawierającego efedryne) Czy wspomniany wyżej sok z grejfruta może przedłużyć działanie kofeiny z efedryną ? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: otręby 10.04.06, 16:14 Sok jest za słaby, działanie chemii wydłuża citrosept. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta35 Zacznijmy razem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:28 Nie mam aż tak silnej woli, aby wytrwac sama w diecie. Dlatego POSZUKUJĘ OSOBY (OSÓB), które by zechciały wraz ze mną rozpocząć dietę po Świętach Wielkanocnych. Myslę, że razem bedzie łatwiej przetwać te trudne chwile. Bedziemy się dzielić swoimi przeżyciami i się wzajemnie wspierać. Proszę o oferty;)) CZEKAM!!! Bedę tu od czasu do czasu wpadać, aby się konkreetnie umówic z osobami chętnymi. To na razie. PS. Czytając o diecie kopenhaskiej stwierdziłam, że przynosi ona pożadane rezultaty. Niektórzy schudli nawet 7 kg. A lato idzie i trzeba dorze wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
klemensik2 Re: Zacznijmy razem!!! 13.04.06, 22:20 Zaczynam od środy po świętach czyli od 19 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika do joggera IP: *.l1.c5.dsl.pol.co.uk 15.04.06, 23:18 Hej Joggerze Wszystkowiedzacy, przebilam sie przez ston stron i tez chce pomeczyc to cialo. Bede bardzo bardzo wdzieczna za odpowiedz na pytania, bo szukalam i nie znalazlam. 1. jestem wegetarianka bezrybna, ze zwierzecych produktow jem tylko jajka. To tofu jest trudno dostepne (przynajmniej dla mnie) a fasolek mam mase:rozne soczewice, mung itp. Czy mozna zjesc 10dkg takiej mung zamiast 10dkg wolowiny? Juz wiem ze soja jest be bo fitoestrogeny=hormony=tluszcz zapasowy.... 2. tabletki z l-karnityna ktore mam sa slodko-kwasne w smaku, czy (pewnie maja jakies cukry) mozna je jesc w trakcie kopenhaskiej? 3. jestem weteranka diet i przypuszczam ze mam bardzo rozregulowany metaboizm. Jak sobie pomoc teraz i na przyszlosc? 4.czy jest gdzies lista produktow o 'niskich weglach'?? czy to cos blisko IG ? 5. sorry ale czuje sie totalnie glupia koza gdy czytam o dwoch dniach ketozy,przerywaniu ketozy..... o co biega? czy tej ketozy nie przerywac? ile ma trwac, jak jej sie dorobic majac rozchwiany metabolizm??? Wielkie dzieki, wyglada na to ze wiesz wiele i chetnie sie ta wiedza dzielisz Usciski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: do joggera IP: *.icpnet.pl 18.04.06, 00:47 Uwielbiam Tic-Tac i zjadam ok.opakowania dziennie. Czy przy tej diecie mogę nadal je jeść w takiej ilości? Czy po ukończeniu kopenhaskiej mogę wejść w dietę Montignac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Re: do joggera IP: *.l1.c5.dsl.pol.co.uk 18.04.06, 08:28 Joggerze, czyzbys jeszcze nie wrocil po Swietach? Jak mam podobny problem i z niecierpliwoscia czekam na Twoja odpowiedz. Tez nie jadam tych miesnych przetworow i nie wiem jak zrobic kopenhaska bez miesa i niekoniecznie w kolko z tofu ktore jest beznadziejne. Cale biuro jest na diecie albo zaczyna w tym tygodniu a ja wciaz nie wiem jak to zrobic. Czy zadne wegetarianki nie robily kopenhaskiej? Dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: do joggera 18.04.06, 13:36 Gość portalu: Lucyna napisał(a): > Czy zadne wegetarianki nie robily kopenhaskiej? Na tofu niektórzy mówią w skrócie tfu :-) . Spróbuj j.w. - 'kotlety schabowe sojowe' etc Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: do joggera 18.04.06, 13:27 Gość portalu: ilona napisał(a): > Uwielbiam Tic-Tac i zjadam ok.opakowania dziennie. Czy przy tej diecie mogę > nadal je jeść w takiej ilości? Niestety nie :-( > Czy po ukończeniu kopenhaskiej mogę wejść w dietę Montignac? Tak Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: do joggera 18.04.06, 13:35 Gość portalu: nika napisał(a): > 1. jestem wegetarianka bezrybna, ze zwierzecych produktow jem tylko jajka. To > tofu jest trudno dostepne (przynajmniej dla mnie) a fasolek mam mase:rozne > soczewice, mung itp. Czy mozna zjesc 10dkg takiej mung zamiast 10dkg wolowiny? > Juz wiem ze soja jest be bo fitoestrogeny=hormony=tluszcz zapasowy.... niestety nie; fasolki to głównie węglowodany, a białko śladowe i słabo przyswajalne. Duża ilość soi to faktycznie kłopoty, ale są np. fixy typu 'kotlet schabowy sojowy' etc, sam je jem od czasu do czasu, i można spróbować się nimi wyręczyć. > 2. tabletki z l-karnityna ktore mam sa slodko-kwasne w smaku, czy (pewnie maja > jakies cukry) mozna je jesc w trakcie kopenhaskiej? > Tak > 3. jestem weteranka diet i przypuszczam ze mam bardzo rozregulowany metaboizm. > Jak sobie pomoc teraz i na przyszlosc? Można te posiłki podzielić na jeszcze mniejsze i jeść - już w zasadzie przekąski - co 2-3godz, żeby organizm miał cały czas coś do roboty (tj. trawienia) czyli spalał kalorie. > 4.czy jest gdzies lista produktow o 'niskich weglach'?? czy to cos blisko IG ? Tak > > 5. sorry ale czuje sie totalnie glupia koza gdy czytam o dwoch dniach > ketozy,przerywaniu ketozy..... o co biega? czy tej ketozy nie przerywac? ile ma > > trwac, jak jej sie dorobic majac rozchwiany metabolizm??? Nie każdemu się udaje, chodzi o przejście na tłuszcz (własny :-) ) jako podstawowe źródło energii. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: do joggera 18.04.06, 13:39 > > Można te posiłki podzielić na jeszcze mniejsze i jeść - już w zasadzie > przekąski - co 2-3godz, żeby organizm miał cały czas coś do roboty (tj. > trawienia) czyli spalał kalorie. Oczywiście każdy posiłek musi zawierać i białko, i w/w złożone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: do joggera IP: *.l1.c5.dsl.pol.co.uk 18.04.06, 14:43 Jogger, super, wielkie dzieki, wiedzialam ze z tymi fasolkami to cos nie tak. Nawet gdzies srawdzilam ile maja weglowodanow i wyszlo ze strasznie duzo. I dlaczego ja myslalam ze to zrodlo bialka dla mnie. Ok, to pozostaje to tofu i kotleciki. Jak je porcjowac? Czy wagowo, czy na sztuki. Czy mialbys pojecie ile ich wchodziloby na porcje odpowiadajaca temu befsztykowi? Czy ser bialy bylby jakims zastepstwem? Bardzo dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: do joggera 18.04.06, 15:31 Gość portalu: Nika napisał(a): > Ok, to pozostaje to tofu i kotleciki. Jak je porcjowac? Czy wagowo, czy na > sztuki. Czy mialbys pojecie ile ich wchodziloby na porcje odpowiadajaca temu > befsztykowi? Czy ser bialy bylby jakims zastepstwem? Raczej na sztuki, bo wagowo można się na soi przejechać z wagą :-) do produktów nabiałowych trzeba też podchodzić ostrożnie (działają na przysadkę -> prolaktyna -> znowu odkładanie tłuszczu) jogurt jest o tyle dobry, że wspomaga trawienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: do joggera IP: *.l1.c5.dsl.pol.co.uk 18.04.06, 14:47 aha jeszcze jedno, czy warzywa zielone licza sie jako w/w zlozone? tzn. w mikroprzekaskach moge zjesc jedno jajko+ jakies warzywo. Czy do weglow.zlozonych nie wliczaja sie jakies ryze pelnoziarniste, kasze? Strasznie mnie martwi to bialko, ktorego nie moge znalezc poza miesem. Dzieki za odpowiedz i cierpliwosc nika Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: do joggera 18.04.06, 15:33 Gość portalu: Nika napisał(a): > aha jeszcze jedno, czy warzywa zielone licza sie jako w/w zlozone? tzn. w > mikroprzekaskach moge zjesc jedno jajko+ jakies warzywo. Tak Czy do > weglow.zlozonych nie wliczaja sie jakies ryze pelnoziarniste, kasze? Tak, ale to skrobie, więc są zbyt energetyczne dla diety redukcyjnej Co do białka, podstawą w diecie np. kulturystycznej są duże ilości samego białka z jajek (żółtka nadmiarowe niestety precz :-( ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita karmienie +1 posilek wiecej Re: do joggera IP: *.cogeco.net 22.04.06, 05:57 Stosowalam ta diete 2 lata temu efekty byly duze -8 kg i przez rok doszlo tylko +3 czyli - 5 sie utrzymalo w ciazy przytylam +30 teraz dziecko ma 4 miesiace a ja dalej +15 na plusie od jutra chcialam zaczac 13 dniowa diete ale sie duzo negatywnych opini naczytalam o diecie przy karmieniu wiec pomyslam tak sniadanie kawa lunch,lunch i obiad i 3 posilki by byly tylko czy wtedy tez efekty chudniecia beda podobne kawe pije nawet 3 dziennie bo tu gdzie mieszkam to po porodzie do kazdego posilku serwuja w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
jogger karmienie +1 posilek wiecej Re: do joggera 24.04.06, 17:01 Przy karmieniu kawa? chyba zbożowa! :-) Ta dieta nie jest dobra przy karmieniu, owszem, składniki są OK, ale jedz je np. 6xdziennie, to przynajmniej będziesz miała podkręcony metabolizm. Zresztą sama laktacja jest kaloriożerna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: otręby IP: 193.51.103.* 28.04.06, 08:36 zastanawiam sie nad tymi otrebami owsianymi... zdrowe, dobrze wplywaja na trawienie, ale... na 100g maja 45g weglowodanow... czy nie jest to zbyt duzo, czy spalanie tluszczy nie jest po spozyciu otrab zmniejszone? z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: otręby 28.04.06, 15:06 100g to nie radzę, bo będzie ostry efekt :-) są to węglowodany praktycznie nieprzyswajalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Zamiennik szpinaku IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 28.04.06, 21:48 Przeczytałam, że szpinak można zamienic na szparagi lub na brokuły. Ile w takim razie trzeba zjeść tych szparag? Czy sałatę, można zamienić na kapustę kiszoną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Zamienniki IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 28.04.06, 21:50 Przeczytałam, że szpinak można zamienić na szparagi, ile w takim razie trzeba ich zjesc? Czy sałatę można zamienic na kapuste kiszoną? Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia a co tam, tez mam pytanie 30.04.06, 15:37 juz ja robilam ta kopenhaska i chce powtorzyc zdecydowanie nie mialam nigdy sily na cwiczenia, moge sobie zaserwowac 2 tussipecty i jednak isc codziennie na silownie lub basen? (godzina z hakiem silowni + godzina roweru zwyczajnego lub 2 kilometry zabka) na co moge wymienic salate ktorej nie cierpie, brokul i szpinaku ktore lubei tylko w polaczeniu ze starymi dobrymi kluskami lub nalesnikami co jak mniemam nie jest dozwolone w tej diecie;) aha i jeszcze w mailu masz pytanie wieeeeesz ta wiosenna aktywnosc i oczekiwania sukienek rozmiar 36 wiszacych wyzywajaco w szafie...;) a swoja droga, ty to masz dobre serce, dostajesz przynajmniej jakies bonusy od interneutow?;) powinienes:)))) bardzo mi sie podoba histeria ktora tu sie pojawia jak cie chwile nie ma i nie odpisujesz:))) serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Mam pytanie IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 02.05.06, 11:06 Jestem w szóstym dniu diety, jak na razie schudłam tylko 2 kg. Czy jest możliwe żebym jeszcze schudła? Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia slynny mix joggera na czym polega? 02.05.06, 12:42 sklad znam: kelp+wit.E+miłorząb jap. (bilobil, gingkofar etc) - nie rouzmiem pojecia kelp co robi slynny mix? ja domyslam sie ze znajde odpowiedz gdzie sw tym 1000 wpisow, ale... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: slynny mix joggera na czym polega? IP: *.aster.pl 02.05.06, 14:01 panikaziu: podkręca przemianę, najlepiej to odczuc kiedy robi się nam zimno, bo przemiana materii spowalnia (a tak dziekje sie na kopenhaskiej), a kelp + reszta przyspiesza nam przemianę i nie jest już tak zimno, ja stosjuę raz dziennia ale sa i tacy, którzy 3 razy dziennie.... Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia Re: slynny mix joggera na czym polega? 02.05.06, 14:25 Gość portalu: dana napisał(a): > panikaziu: podkręca przemianę, najlepiej to odczuc kiedy robi się nam zimno, bo > bardzo dziekuje, wyjasnij mi teraz ten sklad w sensie nie jak dziala tylko co mam kupic stosujesz ja rozumiem poza dieta kopenhaska tez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: slynny mix joggera na czym polega? IP: *.aster.pl 02.05.06, 14:03 angela: to co ci zeszło (2kg) to sama woda, możesz jeszcze zrzucić do 2-4kg i wyjdzie ci 4-6kg wszytkiego, ale pamiętaj, że później trzeba się pilnować by nie wrócić:( Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia 13 zadaniczych pytan do joggera;) 02.05.06, 13:58 przymierzam sie do kopenhaskiej, juz ja robilam dwa razy, zawsze efekty byly super, ale zawsze udawalo mi sie wpadac w miesiace obzarstwa i zaniedbywania silowni i basenu chce ja powtorzyc tylko juz nie chce mi sie tak strasznie cierpiec jak poprzednio i nie chce zrezygnowac z silki/roweru/basenu w czasie diety i chce cie jogger zarzucic masa pytan, przebacz;) ale jak probuje sie przebic przez ten temat to zarzucam czytanie kiedy pojawiaja sie terminy ktorych nie rozumiem i rozumiec nie planuje;) [moj mozdzek pracuje klasycznie rozmiar 38/40 czy 36 na luzie;) ] i mam nastepujace pytania: 1.pomiedzy posilkami w kopenhaskiej mozna jesc otreby (nawet granulowane ze sliwka badz jablkiem) z woda? 2.rozmiar ryby czy befsztyka zalezy ode mnie czy maja miec okreslona wage? 3.czy musze jesc o okreslonych porach? niczego nie robie o okreslonych porach, tyle ze na basen musze zdazyc przed 21 bo warszawianke zamykaja o 22;) 4.kawy moze byc wiecej (to mi sie udalo wyczytac z tematu;) ale musi byc 2 godziny od posilkow? 5.na co moge zamienic salate ktorej nienawidze? na co moge zamienic szpinak i brokuly ktore wciaz pamietam z poprzedniego robienia kopenhaskiej? oczywiscie jezeli te podmianki maja oslabic dzialanie diety, to trudno...bede przelykac brokuly 6.nie musze pic kawy z cukrem, wystarczy ze zjem kostke po kawie? pije naogol biala kawe bez cukru i stad moj problem smakowy 7.jogurtu nalezy jesc dwie trzecie szklanki czy 2 lub 3 szklanki? czy moge do niego dosypywac otreby? 8.zamiast duzego owocu moze byc salatka owocowa? wiem ze banana nie wolno, jakich owocow jeszcze nie wolno, czytalam ze truskawek pol szklanki (to NIE JEST DUZY OWOC!;) jakie owoce sa dozwolone w ludzkich ilosciach? 9.kompot z jakich chce owocow? i z cukrem czy bez? ile tego kompotu moge zjesc,wypic?puszka owocow nic mi nie mowi;) 10.juz gdzies cie chyba o to pytalam, co moge stosowac z dopalaczy zeby nie opadac z sil na silowni, tussipect moze byc? polecasz cos innego? 11.i tak jak juz pytalam, co to jest twoj cudny miks i co robi, 12.czy ilosc jajek jest stala, czy moge sobie dodac jajeczko? 13.w norweskiej sa grapefruity, czy ewentualnie moge dodac do kopenhaskiej sok z grapefruity wyciskany, czy to spowolni jej dzialanie? co jak wiadomo jest priorytetem dla mnie:))) zaraz sie zrobi goraco, sukienki te sprawy;) fajnie by bylo opracowac faki do tego tematu, mam wyrzuty sumienia ze zadaje pytania ktore byly juz miliard razy zadane, ale..... Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: 13 zadaniczych pytan do joggera;) 02.05.06, 16:25 > > 1.pomiedzy posilkami w kopenhaskiej mozna jesc otreby (nawet granulowane ze > sliwka badz jablkiem) z woda? tak > > 2.rozmiar ryby czy befsztyka zalezy ode mnie czy maja miec okreslona wage? jemy tyle, żeby zaspokoić głód > > 3.czy musze jesc o okreslonych porach? > niczego nie robie o okreslonych porach, tyle ze na basen musze zdazyc przed 21 > bo warszawianke zamykaja o 22;) nie > > 4.kawy moze byc wiecej (to mi sie udalo wyczytac z tematu;) ale musi byc 2 > godziny od posilkow? powinno, ale nie musi :-) > 5.na co moge zamienic salate ktorej nienawidze? na co moge zamienic szpinak i > brokuly ktore wciaz pamietam z poprzedniego robienia kopenhaskiej? > oczywiscie jezeli te podmianki maja oslabic dzialanie diety, to trudno...bede > przelykac brokuly lepiej przełykać :-) > 6.nie musze pic kawy z cukrem, wystarczy ze zjem kostke po kawie? pije naogol > biala kawe bez cukru i stad moj problem smakowy lepiej już odpuścić cukier w ogóle > 7.jogurtu nalezy jesc dwie trzecie szklanki czy 2 lub 3 szklanki? 2 lub 3 szklanki czy moge do > niego dosypywac otreby? tak > 8.zamiast duzego owocu moze byc salatka owocowa? wiem ze banana nie wolno, > jakich owocow jeszcze nie wolno, > czytalam ze truskawek pol szklanki (to NIE JEST DUZY OWOC!;) jakie owoce sa > dozwolone w ludzkich ilosciach? optymalne są grejpfruty :-) > > 9.kompot z jakich chce owocow? i z cukrem czy bez? ile tego kompotu moge > zjesc,wypic?puszka owocow nic mi nie mowi;) to pomysły duńskie, dowolny owoc wystarczy, cukru unikamy > > 10.juz gdzies cie chyba o to pytalam, co moge stosowac z dopalaczy zeby nie > opadac z sil na silowni, > tussipect moze byc? polecasz cos innego? Coś typu thermo-speed etc > 11.i tak jak juz pytalam, co to jest twoj cudny miks i co robi, podkręca tarczycę, kelp to wyciąg z alg (jod!) > 12.czy ilosc jajek jest stala, czy moge sobie dodac jajeczko? tak > 13.w norweskiej sa grapefruity, czy ewentualnie moge dodac do kopenhaskiej sok > z > grapefruity wyciskany, > czy to spowolni jej dzialanie? > Nie sok, tylko cały owoc, istotna jest ta biała skórka i pestki (citrosept!) Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia jeszcze jedno zasadnicze pytanie do joggera 02.05.06, 19:22 czy moge czyms zastapic salate, tej to po prostu nie cierpie bardzo i rozumiem ze szparagi to nie na jedno wychodzi z brokulami i szpinakiem - dobrze zrozumialam odpowiedz poprzednia? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: jeszcze jedno zasadnicze pytanie do joggera 02.05.06, 22:30 Szparagi w sumie mogą robić za odpowiednik, ale jak się porobią same wyjątki, to nie będzie nawet wiadomo, co źle poszło, jak wyniki będą nie takie :-) Np. kapusta pekińska zamiast sałaty, poza tym sałata sałacie nierówna, jest lodowa, strzępiasta, jakieś kolorowe cudeńka... Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia zasadnicza odpowiedz do joggera 03.05.06, 20:52 no dooobra, bede jadla salate:( Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia pytanie o grapefruita 04.05.06, 08:17 czyli moge dolozyc jako rzecz ekstra grapefruita do kopenhaskiej? czy tez bedzie to dzialanie typu "ostatecznie mozna ale lepiej nie"? jak doloze to mam go jesc z pestkami? polykac pestki? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: pytanie o grapefruita 04.05.06, 13:01 panikazia napisała: > czyli moge dolozyc jako rzecz ekstra grapefruita do kopenhaskiej? > czy tez bedzie to dzialanie typu "ostatecznie mozna ale lepiej nie"? To drugie :-) > > jak doloze to mam go jesc z pestkami? polykac pestki? Ja staram się je najpierw rozgryzać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia Re: pytanie o grapefruita 04.05.06, 15:39 jogger napisał: > > > > > jak doloze to mam go jesc z pestkami? polykac pestki? > Ja staram się je najpierw rozgryzać :-) ....... no dobrze, (zdesperowana kobieta uwierzy we wszystko) mowisz powaznie???? Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia przerwa w diecie 02.05.06, 14:23 droga redakcjo:) poniewaz nie dosc ze mam nadwage i nie wiem nic o odchudzaniu i odzywianiu to moj ptasi mozdzek nie potrafi zebrac wszystkich pytac w jednym mailu... mam jeszcze jedno pytanie chcialabym zaczac ta diete szybko, ale niedlugo mam jakis tam uroczysty obiad, czy mozliwe jest zrobienie przerwy? jezeli tak to na jakich zasadach, jezeli to by oznaczalo przedluzenie diety o jeden tydzien to tez ok z gory dziekuje za serdeczna odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: przerwa w diecie 03.05.06, 21:42 a ja chcialam zapytac czy szpinak mozna doprawic jajkiem i odrobina odtluszczonego mleka? oraz jednak czym mozna zastapic brokuly? nie moge jesc zadnych rozdymajacych rzeczy - kapusty, kalafiora itp. bardzo zle sie po nich czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: przerwa w diecie 04.05.06, 13:02 cioccolato_bianco napisała: > a ja chcialam zapytac czy szpinak mozna doprawic jajkiem i odrobina > odtluszczonego mleka? Tak > > oraz jednak czym mozna zastapic brokuly? nie moge jesc zadnych rozdymajacych > rzeczy - kapusty, kalafiora itp. bardzo zle sie po nich czuje. Dowolna zielenina liściasta Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia Re: przerwa w diecie rowniez do joggera 04.05.06, 15:40 powyzej tez bylo do ciebie tylko nie napisalam w tytule czy mohe w diecie szrobic 1 dniowa przerwe a potem do niej wrocic? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: przerwa w diecie rowniez do joggera 04.05.06, 17:47 Podładowanie węgli powoduje, że min. 3dni są stracone Odpowiedz Link Zgłoś
panikazia Re: przerwa w diecie rowniez do joggera 05.05.06, 08:35 jogger napisał: > Podładowanie węgli powoduje, że min. 3dni są stracone czyli np potem wydluzam diete o 7 dni i jest ok? pamietam ze drugi tydzien tej cholernej diety to poza odruchem wymiotnym na komponenty jest w miare ok i potem nie chce sie jesc, wiec spokojnie moge ja przedluzyc musze tylko najpierw skonczyc zapasy owocow w domu, bo mnie straszniw kusza:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Czy to prawda? IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 06.05.06, 17:12 Czy to prawda, że po zakończemiu całej diety kopenhaskiej można schudnąć jeszcze kilo lub dwa jedząc prawie normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elisa Re: Czy to prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 09:19 Jogger, mam pytanie do Ciebie. Jestem w czwartym dniu diety kopenhaskiej i ćwicze.Mam mniej na to siły niz zwykle (zwykle 2-3 godziny, a teraz po godzinie stepu mam dosyć:-(( ) . Chodzi o to, że schudłam 1 kg, w pierwszy, dniu i...nic. Waga stoi. :-(( To co?Juz nic nie schudnę?? Czemu tylko w pierwszym dniu udało mi sie schudnąc, a teraz się nic nie dzieje??:-((( Druga sprawa to samopoczucie.Dzisiaj jak sie obudziłam, to czułam sie strasznie słabo, lekko drżały mi mięśnie i wogóle miałam straszną ochotę na coś słodkiego, ale sie powstrzymałam. Dodałam do marchweki na śniadanie jabłko...I własnie nie wiem czy jest to dozwolone...Czy teraz cała dieta będzie na nic? I tak sie strasznie na niej męcze,nie mam siły na fitness, a kiedyś to miałam jej naprawdę dużo... nie mam siły żeby rozpoczynac całą dietę od nowa, bo zjadłam jabłko... I jeszcze jedno: czy ja moge pić herbatę?Bez cukru oczywiście...Bo nie umiem wytrzymac bez czegoś ciepłego do picia w ciągu dnia, a na widok wody juz mnie trzepie... Dzięki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elisa Pytanie do joggera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 09:22 Jogger, mam pytanie do Ciebie. Jestem w czwartym dniu diety kopenhaskiej i ćwicze.Mam mniej na to siły niz zwykle (zwykle 2-3 godziny, a teraz po godzinie stepu mam dosyć:-(( ) . Chodzi o to, że schudłam 1 kg, w pierwszy, dniu i...nic. Waga stoi. :-(( To co?Juz nic nie schudnę?? Czemu tylko w pierwszym dniu udało mi sie schudnąc, a teraz się nic nie dzieje??:-((( Druga sprawa to samopoczucie.Dzisiaj jak sie obudziłam, to czułam sie strasznie słabo, lekko drżały mi mięśnie i wogóle miałam straszną ochotę na coś słodkiego, ale sie powstrzymałam. Dodałam do marchweki na śniadanie jabłko...I własnie nie wiem czy jest to dozwolone...Czy teraz cała dieta będzie na nic? I tak sie strasznie na niej męcze,nie mam siły na fitness, a kiedyś to miałam jej naprawdę dużo... nie mam siły żeby rozpoczynac całą dietę od nowa, bo zjadłam jabłko... I jeszcze jedno: czy ja moge pić herbatę?Bez cukru oczywiście...Bo nie umiem wytrzymac bez czegoś ciepłego do picia w ciągu dnia, a na widok wody juz mnie trzepie... Dzięki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Pytanie do joggera 2 IP: *.l1.c4.dsl.pol.co.uk 07.05.06, 11:38 Jogerze cierpliwy, przezylam 13 dni. Efekt 1,5 kg mniej i czuje ze juz wraca chociaz jem oszczednie. Jestem zalamana. Caly czas sie pilnowalam + te wszystkie akcje typu kelp i spolka i nic. jak sobie pomoc. Lato blisko a ja sie nie mieszzce w nic sensownego. Prosze pomoz Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Pytanie do joggera 2 07.05.06, 21:35 Gość portalu: weronika napisał(a): > Jogerze cierpliwy, > przezylam 13 dni. Efekt 1,5 kg mniej i czuje ze juz wraca chociaz jem > oszczednie. Jestem zalamana. Caly czas sie pilnowalam + te wszystkie akcje typu > > kelp i spolka i nic. jak sobie pomoc. Lato blisko a ja sie nie mieszzce w nic > sensownego. Jak u Elizy - jakiś problem hormonalny. Może pigułka anty? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Pytanie do joggera 07.05.06, 21:33 Gość portalu: Elisa napisał(a): > Jestem w czwartym dniu diety kopenhaskiej i > ćwicze.Mam mniej na to siły niz zwykle (zwykle 2-3 godziny, a teraz po godzinie > stepu mam dosyć:-(( ) . Chodzi o to, że schudłam 1 kg, w pierwszy, dniu i...nic > Waga stoi. :-(( To co?Juz nic nie schudnę?? Czemu tylko w pierwszym dniu udało > mi sie schudnąc, a teraz się nic nie dzieje??:-((( Generalnie nie spalasz tłuszczu - zeszło trochę wody razem z węglowodanami (glikogenem) z mięśni. Brak energii spowodowany jest tym, że ćwiczyłaś właśnie na węglach. Organizm musi się przestawić na spalanie tłuszczu. Jeśli to się nie uda, trzeba szukać dalszych przyczyn natury hormonalnej. > Druga sprawa to samopoczucie.Dzisiaj jak sie obudziłam, to czułam sie strasznie > słabo, lekko drżały mi mięśnie i wogóle miałam straszną ochotę na coś słodkiego > ale sie powstrzymałam. Dodałam do marchweki na śniadanie jabłko...I własnie nie > wiem czy jest to dozwolone...Czy teraz cała dieta będzie na nic? I tak sie > strasznie na niej męcze,nie mam siły na fitness, a kiedyś to miałam jej naprawd > ę > dużo... nie mam siły żeby rozpoczynac całą dietę od nowa, bo zjadłam jabłko... To niedocukrzenie - możesz mieć nietolerancję glukozy, początki cukrzycy typu II etc. Jeśli to nie jest zaawansowany stan, często wystarcza tictac, chrom, otręby do posiłków > I jeszcze jedno: czy ja moge pić herbatę?Bez cukru oczywiście...Bo nie umiem > wytrzymac bez czegoś ciepłego do picia w ciągu dnia, a na widok wody juz mnie > trzepie... Polecam zieloną i czerwoną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majeczka Re: Pytanie do joggera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:24 dziś pierwszy dzień i mam już troszkę pytań: 1. Jest mi zimno więc zakupiłam kelp, wit. E i miłorząb -Jak to brać- w jakich dawkach i dokładnie kiedy? Po kawie? Ile po kawie? 2. W kawie gustuję średnio. Czy to musi być aż 200 zl? Czy małe espresso nie wystarczy? 3. Czy trzeba ją wypić na raz czy można pić ten kubek przez 2 godziny? 4. Wyczytałam że można kawę zastąpić guaraną? Ile jej brać? Na opakowaniu piszą że jedna kapsułka ma 320 mg sproszkowanych nasion guarany co odpowiada 1/10 kofeiny w filiżance kawy. Chyba nie powinnam łykać aż 10 kapsułek??? 5. Zdjadłam pierwszy posiłek i czuję straszny głód. Czy to minie jutro bądź pojutrze? Jeśli nie minie co robić? 6. Ile szpinaku/brokułów? Dziś ugotowałam sobie kilka średniej wielkości różyczek (brokuły) - mieściły się w dużym kubku. Ile ma być szpinaku po ugotowaniu? 7. Czy mogę przy tej diecie łykać żelazo? 8. Czy biorąc pigułki antykoncepcyjne mam się spodziewać marnych efektów? 9. Czy zamiast kawy moŻe być Red Bull? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Czy to prawda? IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 08.05.06, 20:15 Czy to prawda, że po zakończemiu całej diety kopenhaskiej można schudnąć jeszcze kilo lub dwa jedząc prawie normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika prawie zero efektow IP: *.l1.c4.dsl.pol.co.uk 07.05.06, 11:31 Jogerze cierpliwy, przezylam 13 dni. Efekt 1,5 kg mniej i czuje ze juz wraca chociaz jem oszczednie. Jestem zalamana. Caly czas sie pilnowalam + te wszystkie akcje typu kelp i spolka i nic. jak sobie pomoc. Lato blisko a ja sie nie mieszzce w nic sensownego. Prosze pomoz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika 'prawie zero efektow'-dzieki Jogger IP: 82.152.198.* 09.05.06, 18:41 Jogger, dzieki, wyslalo mi sie dwa razy ale dostalam odpowiedz. Pigulki nie biore. Zaczelam natomiast mieszanke kelp 3 razy dziennie, moze pomoze. I chyba za kilka dni zaczne od nowa. Mysli ze to bedzie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majeczka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:26 dziś pierwszy dzień i mam już troszkę pytań: 1. Jest mi zimno więc zakupiłam kelp, wit. E i miłorząb -Jak to brać- w jakich dawkach i dokładnie kiedy? Po kawie? Ile po kawie? 2. W kawie gustuję średnio. Czy to musi być aż 200 zl? Czy małe espresso nie wystarczy? 3. Czy trzeba ją wypić na raz czy można pić ten kubek przez 2 godziny? 4. Wyczytałam że można kawę zastąpić guaraną? Ile jej brać? Na opakowaniu piszą że jedna kapsułka ma 320 mg sproszkowanych nasion guarany co odpowiada 1/10 kofeiny w filiżance kawy. Chyba nie powinnam łykać aż 10 kapsułek??? 5. Zdjadłam pierwszy posiłek i czuję straszny głód. Czy to minie jutro bądź pojutrze? Jeśli nie minie co robić? 6. Ile szpinaku/brokułów? Dziś ugotowałam sobie kilka średniej wielkości różyczek (brokuły) - mieściły się w dużym kubku. Ile ma być szpinaku po ugotowaniu? 7. Czy mogę przy tej diecie łykać żelazo? 8. Czy biorąc pigułki antykoncepcyjne mam się spodziewać marnych efektów? 9. Czy zamiast kawy moŻe być Red Bull? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: 10.05.06, 15:17 > 1. Jest mi zimno więc zakupiłam kelp, wit. E i miłorząb -Jak to brać- w > jakich dawkach i dokładnie kiedy? Po kawie? Ile po kawie? kelp, miłorząb 1tabl, wit.E 200mg rano przed kawą, przed drugim posiłkiem i przed snem > 2. W kawie gustuję średnio. Czy to musi być aż 200 zl? Czy małe espresso nie > wystarczy? to kwestia ilości kofeiny > 3. Czy trzeba ją wypić na raz czy można pić ten kubek przez 2 godziny? jednorazowo, no może nie duszkiem :-) > 4. Wyczytałam że można kawę zastąpić guaraną? Ile jej brać? Na opakowaniu > piszą że jedna kapsułka ma 320 mg sproszkowanych nasion guarany co odpowiada > 1/10 kofeiny w filiżance kawy. Chyba nie powinnam łykać aż 10 kapsułek??? j.w. - kofeina pobudza spalanie tłuszczu > 5. Zdjadłam pierwszy posiłek i czuję straszny głód. Czy to minie jutro bądź > pojutrze? Jeśli nie minie co robić? Uzupełnić posiłki otrębami, ew. brać chrom > 6. Ile szpinaku/brokułów? Dziś ugotowałam sobie kilka średniej wielkości > różyczek (brokuły) - mieściły się w dużym kubku. Ile ma być szpinaku po > ugotowaniu? jemy tyle żeby zaspokoić głód > 7. Czy mogę przy tej diecie łykać żelazo? tak > 8. Czy biorąc pigułki antykoncepcyjne mam się spodziewać marnych efektów? bywa :-( > 9. Czy zamiast kawy moŻe być Red Bull? nie, zawiera węgle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonooka przwciwwskazania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 09:53 czy w moim wieku (16 lat) dieta ta jest niewskazana? jestem w 4 dniu, czuje sie dobrze, tylko chodze godzinke-dwie wczesniej spać. a mama powtarza mi że jestem za młoda i źle na tym wyjde... tym bardziej że nie potrzebuję dużo schudnąć, lecz tylko wrócić do wagi sprzed roku (teraz 165cm -53kg) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: przwciwwskazania 11.05.06, 21:38 Trochę to trąci obsesją :-) naturalny przyrost wagi ciała w tym wieku jest spowodowany przez hormony płciowe i wpływa m.in. na wzrost piersi. Deska nie jest dla nas ideałem kobiety :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonooka Re: przwciwwskazania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:16 no ale przyrost obwodu w talii (4cm) chyba już nie:-)to nie jest obsesja, zawsze zimą przybywa mi 4-7 kg, i zazwyczaj gubie to w wakacje, ale tym razem musze do zgubić do końca maja :-) ale dzięki :-) chociaz nie odpowiedziałeś czy to jest dla mnie odpowiednia dieta w tym wieku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: przwciwwskazania 12.05.06, 14:00 Jeśli już nie rośniesz, to OK, jeśli przybywa Ci nie tylko wszerz, ale i wzdłuż, to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonooka Re: przwciwwskazania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 16:21 i jeszcze jedno pytanie... sorry że nie potrafie w jednym poscie strescic. wyczytałam na forum że jesli jest sie głodnym to mozna jest otręby, a przy większych ilościach trzeba brać centrum lub cos podobnego. kupiłam centrum i otręby... pszennne ze śliwkami i z jabłkami. (i mają zadziwiająco mało weglowodanów -16,6, w poróbnaniu z innymi to naprawde mało) tak więc mam pytanie: jest róznica międzu owsianymi i pszennymi? i czy spożywanie ich między posiłkami może popsuć efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: przwciwwskazania 12.05.06, 16:49 Między posiłkami - tylko przy uczuciu głodu, profilaktycznie do posiłków. Owsiane mają taki typ błonnika, który zapobiega niedocukrzeniom (i uczuciu głodu) Cemtrum - nie łączyć z otrębami (brać do zwykłych posiłków, byle nie do śniadania kawowego :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonooka Re: przwciwwskazania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 18:55 i jeszcze jedno... czy można pić herbatki wspomagające przemiane materii?? bo nie chcący jedną wypiłam, i nie wiem czy zrobiłam dobrze czy źle :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: przwciwwskazania 13.05.06, 10:21 Gość portalu: zielonooka napisał(a): > i jeszcze jedno... czy można pić herbatki wspomagające przemiane materii?? bo > nie chcący jedną wypiłam, i nie wiem czy zrobiłam dobrze czy źle :/ To są zioła przeczyszczające więc na diecie niskokalorycznej niewskazane. Jedna to jeszcze nie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonooka kurczak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 10:00 czy kurczak musi być gotowany? czy mozna w takim rękawie do pieczenia w pierkarniu? i czy można go doprawić? i czym? z góry dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: kurczak 13.05.06, 10:34 Gość portalu: zielonooka napisał(a): > czy kurczak musi być gotowany? czy mozna w takim rękawie do pieczenia w > pierkarniu? i czy można go doprawić? i czym? z góry dzięki :-) Może być z rękawa, ostre przyprawy podnoszą metabolizm przez poprawę krażenia :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majeczka Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:01 TO już 9 dzień i mam kilka pytanek. Generalnie jakoś idzie. Stosuję miesznkę kelp, miłorząb, wit. E, rano do kawy aspiryna. Wcześniej czuję się zmęczona, ale te dwa posiłki to za mało bo wieczorem jestem bardzo głodna. 1. Czy mogę wieczorem jeszcze coś zjeść? Jeśli tak to co? 2. Odkąd przeszłam na dietę mam problem z okresem. NIe wiem czy to zbieg okoliczności czy wynik właśnie diety. Od kilku dni mam małe krwawienia, a dziś jakbym dostała normalnie okres. Przyjmuję pigułki anty i to jeszcze nie pora. Nigdy nie miałam takich problemów. Czy pigułka może być źle wchłaniana? 3. Od dziś zaczynam też ćwiczenia (przed dietą zawiesiłam)i nie wiem jaki rodzaj treningu dobrać - czy mogę iść na spinning czy będzie to zbyt ciężkie? Jogger liczę na Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Dopalacze w diecie - (pseudo)efedryna, kofeina ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.06, 14:41 Jestem w 3 dniu diety i jest mi ciężko. Słodkości ... Mam pytanie o dopalacze. Dieta ma z założenia zmienić metabolizm. Czy w takim przypadku, nie powinno się unikać wszelkiego roadzaju termogeników i innych "poprawiaczy" (jak L-karnityna, kofeina, efedryna)? Właśnie zastanawiam się nad kupnem jakiegoś termogenika i l-karynityny ... brak mi sił na ćwiczenia Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Dopalacze w diecie - (pseudo)efedryna, kofein 15.05.06, 16:33 Właśnie kawa jest tu termogenikiem. Na tej diecie ma się mniej siły, bo tłuszcz jest gorszym źródłem energii od węglopwodanów. Jeśli próbujesz ćwiczyć ostro - nie spalasz tluszczu w trakcie ćwiczeń tylko i tak brakujące tu węgle. Odpowiedz Link Zgłoś
norka84 Re: Dopalacze w diecie - (pseudo)efedryna, kofein 16.05.06, 17:18 Czy można pić czewrwoną herbatkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Dopalacze w diecie - (pseudo)efedryna, kofein 17.05.06, 15:47 norka84 napisała: > Czy można pić czewrwoną herbatkę ? i czerwoną, i zieloną Odpowiedz Link Zgłoś