Dodaj do ulubionych

Pierwsze rolki, jak co itd?

IP: *.centertel.pl 21.03.09, 17:04
Wiosna idzie i chce zacząć jeździć na rolkach, na poącztek jakie wybrać? Czy
mogę kupić w markecie np? Nie zależy mi na jakiś drogich extra lux, tylko na
początek przede wszystkim nauczyć się jeździć....
Czy mimo niskiej ceny mam i tak na coś zwrócić szczególną uwagę? bo kompletnie
nie mam pojęcia w tek kwestii, proszę o rady i z góry dziękuję!!!!
Obserwuj wątek
    • mania_28 Re: Pierwsze rolki, jak co itd? 22.03.09, 18:18
      żadne z marketu, bo się zabijesz! Dobre rolki muszą kosztować powyżej 200 zł -
      kup markowe!! Najlepiej firmy, która zajmuje się głównie rolkami, np. k2 -
      Pamiętaj, że taki sprzęt to efekt pracy i badań fachowców, którzy pracują nad
      produktem przez lata, a wyroby chińskie, produkowane z myślą o szybkim zarobku
      nie mają nic wspólnego z profesjonalnym sprzętem.

But musi mieć trochę luzu w palcach, musi być wygodny i sprzedawca musi pozwolić
      Ci spróbować rolkę w sklepie, jak trafisz do dużego, profesjonalnego sklepu
      sportowego, to masz szansę na fachowe doradztwo.
    • Gość: Fidlo Re: Pierwsze rolki, jak co itd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 09:29
      Te beda najlepsze
      wojosport.pl/pl,product,265859,lyzwy,i,rolki,lyzworolki,regulowane.html
      do kazdego stylu jazdy.
      • hinheralda Re: Pierwsze rolki, jak co itd? 23.05.09, 21:51
        Ja z kolei radzę nie kupować zbyt drogiego sprzętu skoro nie wiadomo czy
        złapiesz bicykla... możesz zainwestować w sprzęt, a potem okaże się, że to nie
        dla ciebie. Lepiej kupić jakieś rolki na sezon góra dwa potem już doświadczenie
        podpowie ci czego potrzebujesz.
        www.sklep-presto.pl/cat-pol-1207996519-Skating-Rolki.html na tej stronce
        widziałam rolki za mniej niż 100 zł :)
        • Gość: ht Re: Pierwsze rolki, jak co itd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 15:06
          > Ja z kolei radzę nie kupować zbyt drogiego sprzętu skoro nie wiadomo czy
          > złapiesz bicykla...

nie złapiesz CZEGO???
          • Gość: Robert Re: Pierwsze rolki, jak co itd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 15:29
            My z bratem zamówilismy przez internet na wojosport.pl i nie było
            zadnych problemów,do tej pory wszystko okej.
        • jola_ep Re: Pierwsze rolki, jak co itd? 26.05.09, 17:18
          Zauważyłam, że niektóre osoby zajmują się reklamą na forach: jak się prześledzi ich posty, to głównie zachwalają różne sklepy. Czasem nawet dyskutują same ze sobą ;)

> Ja z kolei radzę nie kupować zbyt drogiego sprzętu

Zbyt tani sprzęt, np. taki poniżej 100zł sprawi, że będzie jeździło się ciężko, nieprzyjemnie. Nie warto i szkoda tych 100zł.
          Polecam raczej coś taniego, ale wybranego z ofety dobrych firm zajmujących się rolkami. Cena na pewno powinna być powyżej 200zł.
          Tylko wtedy można rozkoszować się jazdą :) (na początek warto wybrać dobry, równy i spokojny teren)

> skoro nie wiadomo czy
          > złapiesz bicykla...

Bicykla może będzie trudno, ale zwykły rower można złapać, szczególnie na ścieżkach rowerowych. Dlatego polecam ochranicze i dobry kask :)

Pozdrawiam
          Jola
        • haan87 Re: Pierwsze rolki, jak co itd? 28.06.09, 19:36
          hehe,wlasnie zastanawiam sie nad wspomniana promocja:)
          www.sklep-presto.pl/product-pol-9968-Lyzworolki-regulowane-Signa-PW129D.html
          kurcze,doradzcie prosze,kompletnie nie znam sie na rolkach, czy z tych
          tak na pierwszy rzut bede zadowolona?:)
          • hottee Re: Pierwsze rolki, jak co itd? 30.06.09, 10:20
            Nie będziesz. Straszna tandeta. Naprawdę straszna.
    • under-grund Re: Pierwsze rolki, jak co itd? 28.05.09, 15:49
      w zyciu nie kupuj rolek w markecie..chyba, ze chcesz jednorazowki.
      Najlepiej bedzie, jak kupisz cos w sklepie sportowym. Zwroc uwage na
      kolka, najlepiej zeby byly z kalczuku i na zapiecia, zeby byly jak
      najpewniejsze. W sumie moge Ci polecic www.sklep-
      presto.pl/product-pol-8965-Lyzworolki-Tempish-Temper-Top-Gold.html,
      a jezeli te nie beda Ci odpowiadac, to na bank znajdziesz tam jakies
      inne, ktore Ci sie spodobaja. Sama tam kupowalam i wiem, ze wybor
      jest gigantyczny.
      • zosiasamosia81 Re: Pierwsze rolki, jak co itd? 23.08.09, 22:24
        Witaj, ja swoje pierwsze rolki kupiłam chyba w Gosporcie. Firmy rolerblade ( w
        promocji 299 zł) wcześniej ok 350 zł.
        Są bardzo dobre, ale jestem początkująca i jeździłam na nich tylko kilka razy.
        Tak jak ktoś już pisał, na prawdę nie opłaca się kupować drogiego sprzętu
        (500-600) bo może ci się po prostu nie spodobać. Mnie na przykład zniechęciło to
        że na Ursynowie nie ma gdzie pojeździć. Na tych pięknych ścieżkach rowerowych z
        kostki po prostu nie da się jeździć. Ból piszczeli (chyba z braku kondycji i
        specyfiki butów do rolek - tak to sobie tłumaczę) na początku zniechęcił mnie
        bardzo. teraz powoli - po pół roku posiadania rolek zaczynam widzieć w nich
        przyjemność. Nie wiem jak się sprawują rolki regulowane, ale ja czytałam że
        największe znaczenie mają łożyska i kółka ( żeby się leciutko kręciły ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka