25.05.09, 12:59
Witam, mam pytanie do specjalistów i dziewczyn ćwiczących. Jakie ćwiczenia i ew. sprzęty polecacie do pozbycia się kilku centymetrów w pasie?

Teraz trochę o mnie. Jestem dość szczupła (53-54 kg przy 164 cm) i w zasadzie nie narzekam na inne partie ciała (no może biust mógłby być większy ;->) Jestem po 2 porodach sn ale brzuch mam już umięśniony i nieotłuszczony, troszkę oponka, głównie ze skóry mi jeszcze przeszkadza, ale bez wariacji.
Natomiast boczki i połączenie pleców z pupą jest tragicznie niedoćwiczone i co tu dużo mówić otłuszczone.

Ćwiczę regularnie 2-3 razy w tygodniu, obowiązkowo TBC i zamiennie płaski brzuch, ABT i Pupomania. Wszystko ok, tylko ta talia (nic jej nie rusza ;-()!
Posiadam Twistera, ale nieczęsto udaje mi się w spokoju pokręcić, ze względu na duże nim zainteresowanie dzieci ;-)
Dodam, że niestety ten brak talii jest chyba częściowo genetycznie uwarunkowany.
Czy coś da się z tym zrobić? Jakie ćwiczenia wypróbować? Proszę o rady i wskazówki.
Obserwuj wątek
    • iza813 Re: Talia osy 26.05.09, 15:03
      hula hop podobno jest dobry.ja mam sklonnosci do tycia glownie w talii,wiec
      mysle ze hola hop pomogl by ci:)
    • cesti Re: Talia osy 26.05.09, 16:42
      Kup sobie twister. To nie duży wydatek (19,90zł sklep-presto.pl). To taki talerz
      na którym się staje i wykonuje skręty tułowia. Podczas skrętów pracują głównie
      mięśnie skośne brzucha, wytrenowane gwarantują piękną talię :)
      • admetos Re: Talia osy 26.05.09, 23:39
        Ja stosowalem (tak, tak - facet:-) swego czasu nastepujaca technike
        (jako jeden z modulow rozgrzewki) : na podloge gruby duzy recznik,
        obciazniki na kostki, biodra i rece, stawalem na reczniku i ruchami
        typu "twist" polerowalem podlege w calym mieszkaniu (tak z 10 min)
        Efektow tylko od tego miala nie bedziesz (potrzebny caly trening +
        wlasciwa dieta) ale przynajmniej ruszysz skosne (oczywscie dla
        mezczyzny to raczej zabawa takie polerowanie ale towarzyszylem mojej
        przyjaciolce :)
        Najwieksze problemy w zwiazku z tym mial jej pies bo slizgal sie po
        tej podlodze jak wariat :)
        • ew_81290 Re: Talia osy 26.05.09, 23:54
          najbardziej polecam twister :)) steper skrętny, ewentualnie ab-swing (mój się tak nazywa, może być oczywiście inna nazwa, bo jest ich wiele) generalnie chodzi o krzesełko do ćwiczeń mięśni brzucha.
          szkoda tylko, że tak szybko znudziły mi się ćwiczenia na nim, ale może Ty będziesz miała więcej zapału; pozdr.

• polinkaz Re: Talia osy 27.05.09, 09:41
            Dzięki serdeczne za Wasze odpowiedzi i propozycje :-)
            Czekam na więcej... (jakieś ćwiczenia??) ;-)

Mam pytanie o hula hop? Słyszałam, że takie zwykłe to do zabawy dla dzieci się nadaje. Dostępne są takie specjalne z jakimiś wypustkami do masażu i dużo cięższe. Stosował ktoś? Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam
            • almondgirl Re: Talia osy 27.05.09, 22:40
              oczywiście, że takie "zwykłe" hula hop się nadaje! polecam!
            • Gość: elishkah skręty tułowia IP: 213.76.149.* 28.05.09, 07:44
              na siłowni skręty tułowia na maszynie na siedząco, bardzo głębokie,
              lub na stojąco, w domu "brzuszki" skośne, lewy łokiec do prawego
              kolana, prawy do lewego
    • Gość: hht Re: Talia osy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 13:06
      Możesz się smiac, ale mnie na płaski brzuch pomogła...owsianka regularnie
      jedzona na śniadanie :) Automatycznie w talii spada parę cm. Oczywiście efekt
      jest tak długo, jak długo przestrzega się takiej diety.Przeczytałam gdzieś o
      modelkach, które w ten sposób się odzywiają,przy czym nie chodziło o
      schudniecie, a właśnie o płaski brzuszek:)
      • ew_81290 Re: Talia osy 27.05.09, 17:10
        taak! płatki owsiane pomagają. też je wcinam codziennie na śniadanie :) do mleka, albo teraz częściej do jogurtu. dobrze wpływają na pracę jelit, poprawiają przemianę materii, dodatkowo gdzieś czytałam, że udział produktów owsianych w codziennej diecie zapewnia większą sprawność fizyczną. polecam więc :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka