Dodaj do ulubionych

pytanie o efektywność treningu

IP: *.go.net.pl / *.net.pl 16.12.03, 13:03
cwiczę najpierw około 35-40min na poszczególne partie ciala (kazdego dnia
albo ramiona i brzuch, albo nogi i posladki, raz w tygodniu na wszystkie
partie), a potem 24 min chodzę na steperze. tyle czasu udaje mi się
codziennie wygospodarować. chciałabym usunąć cellulit, poza tym nie chce się
bardzo odchudzic. czy mój trening jest efektywny? czy nie zbyt krótke kardio?
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jogger Re: pytanie o efektywność treningu 16.12.03, 13:34
      Trening jest OK, jeśli nie chcesz zbyt się odchudzić, aeroby potreningowe
      wystarczają, ale z cellulitem trochę inna sprawa. Generalnie jest to
      przypadłość na tle hormonalnym, i konieczna jest dieta niskotłuszczowa bez
      węglowodanów prostych. No i jeśli w sprawę jest zamieszana pigułka anty, to
      może być problem.
      • Gość: ja Re: pytanie o efektywność treningu IP: *.go.net.pl / *.net.pl 16.12.03, 13:54
        pigulka byla zamieszana, dzieki niej mam ten okropny cellulit, z tego powodu
        odstawilam ją pół roku temu. jesli chodzi o dietę to jem duzo warzyw
        (zielonych), nabiału(głównie kefiryi chudy ser), mieso rzadko, bo nie lubię,
        owoców nie cierpie- tylko grapefruity. poza tym starm sie jesc "czysto"-
        zwracam uwage na konserwanty i sztuczne barwniki. co jeszcze mam zrobic zeby
        sie pozbyc tego świństwa??:(
        • jogger Re: pytanie o efektywność treningu 16.12.03, 14:19
          Nadmiar hormonów masz zmagazynowany w tkance tłuszczowej, więc trochę musi to
          potrwać
          www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=85666&forum_id=104&Topic_Title=&forum_title=Fitness
          • Gość: patkag Re: pytanie o efektywność treningu IP: 81.15.189.* 17.12.03, 00:15
            przeczytalam wszystko co pod linkiem bylo umieszczone...wiec wlasnie...jestem
            na low-carb (nie przekraczam 20g dziennie) a z bialkiem i tluszczem to roznie
            ale na pewno nie jest to dieta niskotluszczowa lecz wrecz przeciwnie...nie
            przekraczam 1300 kalorii dziennie (166 cm wzrostu 55kg wagi 3 treningi na
            silowni po kazdym 20 min rowerka plus 3 razy stepy i takie tam po
            godzinie:)) ) no i przez te dwa tygonie nie zrzucilam nic...waga stoi w
            miejscu...czasem 0,5 kg na plus! biore tabletki anty...hmm czy powinnam
            zmienic diete? czy moze jeszcze poczekac....bo i tak do swiat to nie ma sensu
            taka zmiana chyba...co o tym sadzisz?

Patka
            • jogger Re: pytanie o efektywność treningu 17.12.03, 01:57
              W zasadzie nie warto czekać. Był przypadek usunięcia cella w kilka dni :-).
              Skasuj tłuszcze za wyjątkiem łyżeczki oleju lnianego do posiłków, dołóż więcej
              węglowodanów, ale tylko złożonych - przede wszystkim warzywa liściaste,
              typu 'kopenhaskiego' - szpinak, brokuły, sałaty i kapusty wszelkich odmian.
              • Gość: patkag Re: pytanie o efektywność treningu IP: 81.15.189.* 17.12.03, 11:02
                jogger a czy razem z celulitem pojda w dol kilogramy? hmm jejku jak tu
                wyeliminowacc tluszcz przeciez on jest wszedzie:) sery biale i zolte
                odpadaja...a miesko? jajka? co oprocz zielonych lisci jesc? no chyba ze po
                prostu przejde na kopenhaska tylko wyrzuce pieczywo:) gdzie sa jeszcze wegle
                zlozone oprocz wymienionych przez ciebie warzyw?

dziekuje z gory z dopowiedz:)

Patka
                • jogger Re: pytanie o efektywność treningu 18.12.03, 20:53
                  Tak naprawdę to kopenhaska jest bliska diecie anty. W kulturystyce jako źródła
                  w/w/ złożonych używa się płatków owsianych - stosuję je w posiłkach
                  przedtreningowych z odżywką białkową i jogurtem 0%.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka