rico-chorzow 16.01.06, 10:39 jakoś o BND (służba wywiadowcza Niemiec) nie chcesz rozmawiać,który dostarczał Amerykanom informacji o Iraku,gdzie jest Twoje "My"? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gliwiczanka Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w Guanta 16.01.06, 10:49 Gdy pierwszego dnia wojny w Iraku kanclerz Gerhard Schroeder w orędziu telewizyjnym ogłaszał, że "Niemcy w tej wojnie nie wezmą udziału", w bombardowanym Bagdadzie pracowała para agentów niemieckiego wywiadu. Niemieckie media zarzucają Schroederowi hipokryzję. Tym bardziej że związki amerykańskich i niemieckich służb specjalnych sięgają głębiej. W ciągu ostatnich tygodni ujawniono, że niemieckie MSW wiedziało o pomyłkowym porwaniu przez CIA niemieckiego obywatela Khaleda Masrigeo i przewiezieniu go do tajnego więzienia dla terrorystów w Afganistanie, gdzie spędził pół roku. Niemiecki rząd przyznał, że niemieccy śledczy przesłuchiwali też więźniów w obozie w Guantanamo i w więzieniu w Damaszku w Syrii. Berlin musiał więc wiedzieć o tajnych transportach więźniów i o wymuszaniu od nich zeznań torturami. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3114861.html No wlasnie, ballest, Niemcy byc moze TORTUROWALI wiezniow w Guantanamo, masz cos do powiedzenia na temat nieskazitelnosci swoich rodakow? Odpowiedz Link
slomka8 Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 10:54 za chwilę usłyszycie , że ballest Niemcem nie jest :)))) Rico...czyżbyś zaczynał przecierać bielmo z oczu i zobaczył nareszcie prawdziwego "miszcza" jakim jest naprawdę hipokrytyą i faryzeuszem ;) Lepiej później niż wcale . Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 11:01 Słomki i inni,Was nie prosiłem o zdanie i wsparcie. Odpowiedz Link
ballest Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 11:04 Rico, przeca jou Ci napisou, ze sprawa nie jest wyjasnionou, ze bydzie Untersuchungsausschuß. Jesli to prouwdom jest, to se Blender Schröder zblamierowou! Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 11:09 ballest napisał: > Rico, przeca jou Ci napisou, ze sprawa nie jest wyjasnionou, ze bydzie > Untersuchungsausschuß. > Jesli to prouwdom jest, to se Blender Schröder zblamierowou! Ballest,Ty jesteś hipokryta,a najgorsze jest to,że o tym SAM nie wiesz.Czekałem 3-4 dni,że o tym wspomisz,nie wspomiałeś nawet przecinkiem,pewnie nie pasowało Ci w Twoje "My". Odpowiedz Link
sss9 Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 11:09 ballest napisał: > Rico, przeca jou Ci napisou, ze sprawa nie jest wyjasnionou, ze bydzie > Untersuchungsausschuß. > Jesli to prouwdom jest, to se Blender Schröder zblamierowou! :))) bedzie czekał, aż wyjaśnią sprawę... sprawę tajnych więzień CIA balcio wyjaśnił sam, ponad wszelką wątpliwośc... :))) Odpowiedz Link
gliwiczanka Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 11:04 Mialam otworzyc nowy watek na ten temat, ale skoro byles szybszy, wyszlam z zalozenia, ze nie bede spamowac i dopisze sie do twojego. Ja ciebie nie wspieram, twoj problem jest mi obojetny. Odpowiedz Link
dede99 Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 11:11 gliwiczanka napisała: Ja ciebie nie > wspieram, twoj problem jest mi obojetny. To siedz dalej w kacie,bamacie. koncie,bamoncie Odpowiedz Link
gliwiczanka Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 11:23 dede99 napisał: > To siedz dalej w kacie,bamacie. > koncie,bamoncie Kolejny "tuz" intelektualny szczeknal:--) Cos na temat Niemcow, przesluchujacych wiezniow w Guantanamo?:--) Odpowiedz Link
dede99 Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 11:35 gliwiczanka napisała: > Cos na temat Niemcow, przesluchujacych wiezniow w Guantanamo?:--) Guantanamo mnie interesuje tyle co zeszloroczny snieg;) P.S.Prawda zawsze wyjdzie na jaw(przynajmniej w Niemczech;) Odpowiedz Link
gliwiczanka Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 11:44 dede99 napisał: > Guantanamo mnie interesuje tyle co zeszloroczny snieg;) > > P.S.Prawda zawsze wyjdzie na jaw(przynajmniej w Niemczech;) Czyzby Guantanamo przestalo cie interesowac, gdy okazalo sie, ze i Niemcy brali udzial w przesluchiwaniach wiezniow i byc moze w torturach?:--) P.S. Poszukac twoich wpisow w watkach ballesta o torturach w Guantanamo, wtedy ten zeszloroczny snieg bardzo cie interesowal:--))) Odpowiedz Link
dede99 Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 11:48 gliwiczanka napisała: > P.S. Poszukac twoich wpisow w watkach ballesta o torturach w Guantanamo, wtedy > ten zeszloroczny snieg bardzo cie interesowal:--)) A szukaj sobie ile chcesz.Czekam Odpowiedz Link
ballest Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 12:00 Gliwiczanko, jeszcze raz, dlaczego nie mogl BND przesluchiwac w Guantanamo! Rico, czy jou tutej anwaltem Niemiec je? Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 12:03 ballest napisał: > Gliwiczanko, jeszcze raz, dlaczego nie mogl BND przesluchiwac w Guantanamo! > > Rico, czy jou tutej anwaltem Niemiec je? Przecież nie raz napisałeś "My","u nos" itd.,itp.,mam Ci przypomnieć? Odpowiedz Link
dede99 Do Pseudo Gliwiczan(ina)ki! 16.01.06, 16:04 No i gdzie sa te moje posty?Znowu wyszla(e)s na pajaca! Odpowiedz Link
gliwiczanka Re: Do Pseudo Gliwiczan(ina)ki dede99 16.01.06, 18:18 Ja nie siedze na socjalu i nie pierdze w siedzenie, jak wiekszosc z was:--) Pod ktorym nikiem chcesz te wpisy, bo masz ich przeciez kilka?:--) Odpowiedz Link
dede99 Re: Do Pseudo Gliwiczan(ina)ki 16.01.06, 19:02 I co nic nie znalazla(e)s? To musi byc straszne cale zycie na debila wychodzic? Napisz krotko,jak sobie z tym dajesz rade? Odpowiedz Link
sss9 Re: Do Pseudo Gliwiczan(ina)ki dede 16.01.06, 19:29 dede99 napisał: > I co nic nie znalazla(e)s? > To musi byc straszne cale zycie na debila wychodzic? > Napisz krotko,jak sobie z tym dajesz rade? a kiedy był ten pierwszy raz ? napewno masz link do niego. podaj, masz przecież dużo czasu. Odpowiedz Link
dede99 Re: Do Pseudo Gliwiczan(ina)ki vell sss9 16.01.06, 19:50 Czyzbys zapomnial sie ,,przelogowac"?;))))) Odpowiedz Link
ballest Re: Do Pseudo Gliwiczan(ina)ki vell sss9 16.01.06, 21:22 He, he, Gliwiczanka z Bodensee, ale jaja ! Odpowiedz Link
sss9 Re: Do Pseudo Gliwiczan(ina)ki vell sss9 17.01.06, 08:21 dede99 napisał: > Czyzbys zapomnial sie ,,przelogowac"?;))))) a z czego dede to wnosi ? zdarzają ci się takie wpadki ? :) ciekawym, więc pytam jeszcze raz - masz ten link do "pierwszego razu" ? Odpowiedz Link
ballest Re: Niemieccy śledczy przesłuchiwali więźniów w G 16.01.06, 11:26 "Sprawa na komisję śledczą Gdy kilka dni temu tajna współpraca wyszła na jaw, stała się z miejsca tematem nr 1. Zdaniem mediów lansowana przez Schroedera "polityka pokoju" ma podwójne dno i jest hipokryzją. Sprzeciwiając się wojnie, Schroeder odbudował społeczne zaufanie i wygrał w 2002 r. wybory, a z drugiej strony po cichu zgodził się, by wywiad pomagał Amerykanom. Pod ostrzałem jest też Frank Walter Steinmeier, obecny minister spraw zagranicznych, a w czasie wojny w Iraku szef urzędu kanclerskiego. Ten zaufany człowiek Schroedera był jednym z architektów polityki zrywania więzów z USA i tworzenia antyamerykańskiej osi Paryż - Berlin - Moskwa. Steinmeier, który kontrolował również wywiad, musiał wiedzieć o misji agentów w Iraku. Minister odrzuca zarzuty dziennikarzy: "Ktoś próbuje napisać historię na nowo. Ani ja, ani moja partia na to nie pozwolimy" - mówi w "Bildzie". Wspiera go Peter Struck, były minister obrony, dziś przewodniczący frakcji SPD w Bundestagu. - Amerykanie wiedzieli, gdzie zrzucać bomby bez pomocy naszego wywiadu. Ale opozycji to nie przekonuje. Zieloni, liberałowie i nowa lewica żądają, by działalność niemieckiego wywiadu w Bagdadzie zbadała parlamentarna komisja śledcza, a jak twierdzi sobotni "Die Welt", jej powstanie jest niemal pewne. Tym bardziej że związki amerykańskich i niemieckich służb specjalnych sięgają głębiej. W ciągu ostatnich tygodni ujawniono, że niemieckie MSW wiedziało o pomyłkowym porwaniu przez CIA niemieckiego obywatela Khaleda Masrigeo i przewiezieniu go do tajnego więzienia dla terrorystów w Afganistanie, gdzie spędził pół roku. Niemiecki rząd przyznał, że niemieccy śledczy przesłuchiwali też więźniów w obozie w Guantanamo i w więzieniu w Damaszku w Syrii. Berlin musiał więc wiedzieć o tajnych transportach więźniów i o wymuszaniu od nich zeznań torturami. Wczoraj do całej układanki doszedł jeszcze jeden element. Eksperci od zwalczania terroryzmu ostrzegli, że w związku z akcjami ich wywiadu w Bagdadzie terroryści mogą chcieć wziąć na Niemcach odwet." Poczekomy zobaczymy! Samoloty CIA w Polsce sa faktem, a wiec tego negowac nie idzie ! Tu sie okaze, czy to prawda jest. Odpowiedz Link
rico-chorzow Ballest, 16.01.06, 11:30 tam pisze - kilka dni -,gdzie byłeś z Twoim "My" przez te kilka dni? Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Ballest, 16.01.06, 11:33 strugałeś Twoje koniki?,albo szukałeś targu do sprzedaży,ciekawe,nie udało Ci się założyć wątku na ten temat,gdzie przy każdej okazji,i o każdą duperelę zakładać je potrafiysz. Odpowiedz Link
ballest Re: Ballest, 16.01.06, 11:33 RICO, czy Ty czytac umiysz, przeciez rzad niemiecki to zdementowou. JESZCZE ROZ POWOLI extra do Ciebie tera po polsku: Ta sprawa bydzie badou w Ausschuß w Bundestagu, pogodomy po tym, oki! Osobiscie w to nie wierzam! Odpowiedz Link
ballest Re: Ballest, 16.01.06, 11:39 Tu mosz wiyncy na tyn tymat! www.rundschau-online.de/html/artikel/1135358243188.shtml Odpowiedz Link
ballest Re: Ballest, 16.01.06, 11:42 a czymu nie mieli przesluchiwac??? co najmni po przesluchaniu go USA wypuscili Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Ballest, 16.01.06, 11:43 O porwaniu(zapomiałem nazwiska)przez CIA,minister spraw wewnętrznych Niemiec Schilly,też nie chciał dać komentarzu,hm?,mówi Ci to coś? Dlaczego nie wspomniałeś o tym czwartek-piątek?,nie pasowało Ci w Twoje "My"? Odpowiedz Link