rybniker 09.04.07, 09:40 Alibabki - kwiat jednej nocy :-) mondony.club.fr/fichiers%20bio/Alibab2.jpg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwager_z_laband Re: MP3 na dzis 09.04.07, 10:01 na sw. Jona pryndzyj, ale faktycznie to i trocha na dzisiej to pasuje:) Odpowiedz Link
rybniker Re: MP3 na dzis 09.04.07, 10:05 a jo mom pomysl Szwager,zrobimy FGGG = lista przebojow ? bydymy glosowac na nagryfniejsze kawalki :-) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: MP3 na dzis 09.04.07, 10:10 pomys fajny:) moja szfagerka wczoraJ SUCHAUA U MIE 2+1 COUKO PUYTA:) ino szfager ciyrpiou bo nic niy rozumiou:)) Odpowiedz Link
rybniker jaki to kawalek ? 09.04.07, 10:10 po lepie mi chodzi taki kawalek,ale jeszcze siega on lat 80. wiem ,ze to kobieta spiewo i jest tam cos o brzegach,gorach i morzu. Kurka kto to moze spiewac ?taka fajna spokojna piosenka. ja teroz sciagom z neta hity z lat 60,70 i 80 mom juz 2+1,Alibabki,Breakout/blackout/ itd znocie cos fajnego z tamtych klimatow ? Odpowiedz Link
rybniker Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 10:14 wiem wlasnie ze tam je refren cos o gorach,lasach i polach Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 10:17 niy przida tak chyba na to:) podej wiyncyj Odpowiedz Link
ballest Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 10:18 a moze to jest Breakout? poczekej jak Rita wlezie, ta ci powie co to jest. Odpowiedz Link
rybniker mom to :-) 09.04.07, 10:20 Eleni - Troszeczkę ziemi, troszeczkę słońca dodał(a): marttina czytano: 2777 razy [ Pokaż znajomemu ] [ Zgłoś błąd ] [ brak tłumaczeń ] Gdy słońce ześle na ziemię swój blask znów myśli me płyną od nieba do gwiazd gdy barwne kwiaty się chylą do rąk podnoszę do góry wzrok Tam w niebie wysokim jest dobro i zło podziwiam obłoki nim padnie z nich grom i szukam daremnie słów , które wziął wiatr i czego mi jeszcze brak Troszeczkę ziemi, troszeczkę słońca gdy dzień nie dzieli a noc nas łączy troszeczkę ziemi, troszeczkę serca tego pragniemy by piękniej żyć Troszeczkę ziemi, troszeczkę nieba bo chmur i cieni nam już nie trzeba Troszeczkę ziemi, troszeczkę słońca trochę nadziei i więcej nic Przyglądam się kwiatom i dobrze mi z tym dopóki trwa lato nie lękam się zim i chociaż jesienny powieje wnet wiatr odnajdę znów lata ślad Troszeczkę ziemi, troszeczkę słońca gdy dzień nie dzieli a noc nas łączy troszeczkę ziemi, troszeczkę serca tego pragniemy by piękniej żyć Troszeczkę ziemi, troszeczkę nieba bo chmur i cieni nam już nie trzeba Troszeczkę ziemi, troszeczkę słońca trochę nadziei i więcej nic To od lat jest moja pieśń , weź mój świat i w dłoniach nieś To od lat jest moja pieśń , weź mój świat i w dłoniach nieś Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: mom to :-) 09.04.07, 10:23 mom nawet sam odniyj puyta kajs jeszcze:) Odpowiedz Link
rita100 Re: mom to :-) 09.04.07, 10:27 Troszeczkę ziemi, troszeczkę nieba bo chmur i cieni nam już nie trzeba Troszeczkę ziemi, troszeczkę słońca trochę nadziei i więcej nic No to pięknie, zresztą Eleni ma bardzo melodyczne piosenki i słowa również fajne. Jakbyś Willi zaczął od 'Troszeczkę ' to lżej by było :) Jak dobrze wstać , skoro świt..... Odpowiedz Link
rita100 Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 10:25 Może wędrowna ballada :) Pomyśle wieczorem, a może ktoś pomoże ? Góry , lasy i pola i co jeszcze Willi, jeszcze jakieś słówko dodaj. Odpowiedz Link
ballest Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 10:28 Uot Eleni tysz mom CD, to je ta, co ji ta coreczka zamordowano. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 10:29 cos tam faktycznie mi swito - chyba mosz recht Odpowiedz Link
ballest Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 10:31 Jou mom od niej CD "Za wszystkie noce" jest tam 20 utworow ale tego nie ma. Dobrou byly kedys Karin Stanek z Bytomia, ale po tym dio Niemiec wyjechala i mieszkou kouo Frankfurtu;) Odpowiedz Link
rybniker Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 10:34 niewiem w lepie mom pustka. musza znalesc zajty z kawalkami z tamtych lat ,moze se cos wspomne. jo z muzyki prawie wszystko lubia opricz Rodowicz,Czerwonych gitar,krawczykow wszelkiej masci i turbadurow.a na rodowiczke to juz nie potrafia patrzec jak ona leci w TVP Odpowiedz Link
rita100 Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 10:35 Eleni, przeszła swoją tragedię, dobrze , że się podniosła z tego. Ale utwory milo sie jej słucha. Odpowiedz Link
ballest Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 10:58 lubiam tyn jeji greckie, te ludowe, choc Zoi i Eleni (kuzynka od Zosi) mi pedzialy, ze to som po czynsci komunistyczne piesni, co mom na tej kasecie. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 10:59 spominous kedys o jednyj ze Grecji - pamiyntom;) Odpowiedz Link
ballest Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 11:00 de.wikipedia.org/wiki/Karin_Stanek Ale moj ulubiony zespol, to bouo No To Co uoni tak trocha po goralsku a jou najbardzi lubiam te goralskie ludowe, nawet je na pamiec znom. Odpowiedz Link
ballest Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 11:02 pl.wikipedia.org/wiki/Karin_Stanek Ona mieszkou we Friedbergu, tam kaj Elvis Presley we wojsku bou. Odpowiedz Link
ballest Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 11:04 Grupa Skifflowa No To Co - polski zespół wokalno-instrumentalny, łączący polski folklor z muzyką skifflową. Grupa powstała pod koniec lat 60. XX wieku. Jej założycielem był Piotr Janczerski, ówczesny wokalista zespołu Niebiesko-Czarni. Zespół, jeszcze wtedy bez nazwy, debiutował w grudniu 1966 roku w programie telewizyjnym. W ogłoszonym wtedy konkursie, spośród kilku tysięcy nadesłanych propozycji, wybrano nazwę Grupa Skifflowa No To Co. Od stycznia 1968 grupa grupa rozpoczyna występy estradowe na terenie całego kraju, a także koncertowała m.in. we Francji, Kanadzie, USA, RFN, Wielkiej Brytanii i krajach socjalistycznych. Zespół zdobywał główne nagrody m.in. na VI KFPP w Opolu w 1968 roku, gdzie furorę, choć bez nagrody, zrobił utwór Te opolskie dziouchy i rok później na III FPŻ w Kołobrzegu. Występował również na festiwalu w Sopocie, na I Europejskim Festiwalu Muzyki Rozrywkowej w Rzymie i na targach Midem w Cannes w 1969 r. Po odejściu Jerzego Grunwalda pod koniec 1970 roku, zespół wkrótce przestał istnieć. pl.wikipedia.org/wiki/No_To_Co Acha Nalepy tysz uech lubiou! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 11:02 a kto spiywou "Te opolske dziouchy"? Odpowiedz Link
ballest Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 12:03 "w rytmie zorby" uot Eleni tysz jeszcze mom, ta je richtig fajnou, ale greckou! Odpowiedz Link
rybniker jaki to teledysk ? 09.04.07, 12:06 mom cos z innej beczki kiedys na MTV leciol taki kawalek dwoch gosci gralo w ping ponga i tako fajno muzyka byla w tle,potem taka laska unosila sie nad stolem pozniej nad ziemia itd tam cos bylo in the sky w nazwie. slyszou to ktos ? Odpowiedz Link
rita100 Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 21:42 No To Co - oj, stary to zespół - ale pamiętam jego ołowiane żołnierzyki. A tak to jakos leciało - Gdy byłem chłopcem, chciałem być żołnierzem , miałem ołowianych żołnierzyków i......... Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: jaki to kawalek ? 09.04.07, 22:40 i kilka ouowianych zounierzykow, co przelywauo w moich b itwacg krew - to zech lubiou:) Odpowiedz Link
ballest Re: jaki to kawalek ? 10.04.07, 06:53 Mialem szable i z gazety chelm i klka ....;) ale najfajniejsze z NO TO CO - to ta wiazanka goralskou z "zasiali gorale";) Odpowiedz Link
annak12 Re: jaki to kawalek ? 10.04.07, 08:52 ...Od rana trwała ołowiana wojna...:) Aż się łezka kręci,gdzie te lata,lata...:) Odpowiedz Link
rita100 Re: jaki to kawalek ? 10.04.07, 19:42 hehe, ta piosenka powinna być hymnem Forum, ale nie wskaże ręką czyjego ;))))) O , tego , tego tam..... ;))))) Odpowiedz Link
ballest Re: jaki to kawalek ? 10.04.07, 20:24 Rita sie nabijou ale wom podom ich piosenki "hej bystra woda, bystra wodziczka" " Z tamtej strony londu, jedzie chop na drongu, baba na uoapacie kuaniam panie bracie" ale najafajnieszou, jest "Gwiazdki z nieba niedostaniesz i zaplaczesz nieraz" Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: NO TO CO 10.04.07, 22:23 www.notoco.com.pl/demo/te_opolskie_dziolchy.mp3 Odpowiedz Link