sloneczko1 03.12.07, 08:05 jo je ciekawo czymu na zachodzie tak wysoło obchodzom adwynt,i to sie jusz tysz na nasze teryny przenosi,i tyn koszmarny św.mikołaj co wiyncyj z krasnoludkiym mo wspólnego nisz z naszym świyntym Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: adwynt 03.12.07, 09:04 Suoneczko, to je yno uciecha na Chriskinda i stond te swiatelka i te dekoracje. Odpowiedz Link
annak12 Re: adwynt 03.12.07, 15:07 sloneczko1 napisała: > jo je ciekawo czymu na zachodzie tak wysoło obchodzom adwynt, bo to radosny czas,za bajtla to my chodziyli na roraty,Dzieciontko schodzioło po drabinie,codziennie po szczebelku,to przedstwiało nom obrazowo wiela czasu jeszcze zostało,teraz w sumie rola ta spełniajom kalendarze adwentowe >i to > sie jusz tysz na nasze teryny przenosi kalendarze pzrzyjoły se w mig,nie cza wstawać rano,i takie dobre:) >,i tyn koszmarny św.mikołaj co > wiyncyj z krasnoludkiym mo wspólnego nisz z naszym świyntym taa,zaczynajom wprowadzać w szkołach zakaz ubierania choinki,nawet rysowania,śpiewania kolend,a to w obawie by nie urazić innych wyznań.Głupota totalnoł!Mom nadzieja,co tu to nie dojdzie! Odpowiedz Link
ballest Re: adwynt 05.12.07, 09:04 "zaczynajom wprowadzać w szkołach zakaz ubierania choinki,nawet > rysowania,śpiewania kolend,a to w obawie by nie urazić innych wyznań.." Kaj to wprowadzajom? Odpowiedz Link
gryfny Re: adwynt 03.12.07, 16:47 a lo co ci idzie,tak genau? Advent to dyc roraty Sw Mikoloj dyc bol zawsze,za bajtla dostolech szmary jak onkla poznol i zykac nie chciol przed Mikolajem(onklem) co ci nie pasuje dzisioj? Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: adwynt 03.12.07, 22:05 tyn wyrośniynty krasnolud mi niy pasuje,i adwynt to czas oczekiwania a niy zabawy,jakby tak nasi przodkowie sie bawiyli jak te dzisiejsze to syna bożego do dzisio by my niy mieli Odpowiedz Link
kochtschutz Re: adwynt 03.12.07, 22:20 Sloneczko dyc mosz recht!Terozki we epoce konsumpyjnyj wszyjsko kcom przerobić ino na tandetno zabawa i coby broń Boże nikt se co głymbij niy pomyslou(jeszcze by co wymyslou i przejrzou,że te pirońskie mega-bajer-promocyje to ino takie bezmała "goowno we kolorowym papierku")I wto by potym nabijou kabza wielkim korporacjom i podnosiou uoglondalniość telenowelom i inkszymu pieroństwu...No ja ,ciynżko je kierować mysloncym narodym to i trza go uogupiać kiej ino sie do :-( Odpowiedz Link
ballest Re: adwynt 03.12.07, 22:49 Kochtschütz a czymu nom dzieci cos fajnego szynknonc nie mogom! schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=212 uobejrzi jakie fajne kalyndorze! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: adwynt 04.12.07, 06:57 wiela ludzi wgłymbio sie w som tymat adwyntu?wiela to rozumiy? gyszynki to mogesz co dziyń dostować,niy o to mi chodzi Odpowiedz Link
ballest Re: adwynt 04.12.07, 07:19 ale jak dziynnie jakos pralinka z kalyndorza wyciongniesz, to se uo tym adwyncie zawsze wspomniesz;) Odpowiedz Link
gryfny Re: adwynt 04.12.07, 18:06 ale marudzicie,wiencyj luzu de.youtube.com/watch?v=ogetBqMgau0&feature=related Odpowiedz Link
annak12 Re: adwynt 04.12.07, 17:54 sloneczko1 napisała: > tyn wyrośniynty krasnolud mi niy pasuje, od kiedy pamiyntom to boł Mikołaj >i adwynt to czas oczekiwania > a niy zabawy, co mosz na myśli-"zabawy" >jakby tak nasi przodkowie sie bawiyli jak te dzisiejsze > to syna bożego do dzisio by my niy mieli wydowo mi se ,co ludżmi rzondzom te same żondze(np.Herod-rzeż chłopcow) Tak teraz wszystko jest,i dobrze,mom ten komfort psychiczny,mom wybor,przecież nie muszam kupić,nasi przodkowie tygo nie mieli!A to oczekiwanie,to po prostu dzieje se w nos,to niy jest na pokaz,skond wiadomo ,kto barzi przeżywo?Znom ludzi co dziynnie w kościele siedzom i Pana Jezusa przyjmujom,ale nie som "bliżnimi"dlo drugich.To wszystko zależy od nos samych,i ftoś może mieć i dom piyknie przystrojony i wnetrze swoje czyste,a drugi wszystko zaniedbane. Odpowiedz Link
gryfny Re: adwynt 04.12.07, 18:01 genau,na trocha wiencyj szacunku tyn"krasnal"zasluguje de.wikipedia.org/wiki/Nikolaus_von_Myra zawsze to swiety biskup,takos akuratno a na biskupa pyskujesz Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: adwynt 04.12.07, 22:11 Gryfny;) a te krasnale z coca-coli bardzo św.mikołaja przipominajom? Odpowiedz Link
gryfny Re: adwynt 05.12.07, 15:16 sloneczko1 napisała: > Gryfny;) a te krasnale z coca-coli bardzo św.mikołaja przipominajom? widza ze nic cie na luzik nie wprowadzi.Tja,jutro hasie i oszkrabiny Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: adwynt 04.12.07, 22:09 sorry Anna,ale tyn wyrośniynty krasnal wcale biskupa niy przipomino,i niy pisza o siedzyniu w kościele,a Ty Ballest,jakbyś tak codziynnie dostowoł kromka suchego chleba tobyś to duży zapamiyntoł Odpowiedz Link
annak12 Re: adwynt 04.12.07, 22:56 sloneczko1 napisała: > sorry Anna,ale tyn wyrośniynty krasnal wcale biskupa niy > przipomino, Tak po prowdzie to nie wiadomo, jak wyglądał ten prawdziwy święty. Był biskupem, przedstawiany jest zatem w długiej, purpurowej szacie, z laskom-pastorałem i w wysokiej czapie, zwanej mitrom. Zwykle dźwigał wypchany worek. A reklamy! tam wiykszość jest przejaskrawionoł,mijo se z rzeczywistościom >i niy pisza o siedzyniu w kościele, żle mnie zrozumiałaś!to przykład,jak mylnie można o kimś wydać opinie,pomyśleć Odpowiedz Link
ballest Re: adwynt 05.12.07, 06:06 sloneczko1 napisała: > tyn wyrośniynty krasnolud mi niy pasuje,i adwynt to czas oczekiwania > a niy zabawy,jakby tak nasi przodkowie sie bawiyli jak te dzisiejsze > to syna bożego do dzisio by my niy mieli ale w Niymcach i Brazylii choc wysoko chrzescijanske kraje prawie Karnewal je i to w adwencie i to uot setkow lout. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: adwynt 05.12.07, 12:43 a jo dzisiej juz wszyske lamppki popowiysziu we doma i drausyn Odpowiedz Link
annak12 Re: adwynt 08.12.07, 09:55 Cera mile mnie zaskoczyła,chodzi na roraty.A jo robiam pierwszy roz -piernik adwentowy,ciasto musi tydzień stoć,dopiyro potym se piecze,ponoć im starsze tym lepsze,a wogóle jest bardzo dobre. Tak z tym "wysokim obchodzyniem adwentu",to tak jak z modom,nawet jeśli mi se coś podoboł,nie kupiam,bo uważom,że to nie dlo mnie.Wszystko zależy od nos samych!Nie dajmy się zwariować! Odpowiedz Link
ballest Re: adwynt 08.12.07, 11:51 na roraty jou tysz zawsze dybou, a to z fajnom latarniom do tego, uobklejonom fajnie z krep-papiorem. Odpowiedz Link
annak12 Re: adwynt 08.12.07, 12:55 gryfny napisał: > no ale o 6 rano chyba nie robiom,jak downi? w naszym kościele jest o 6.30,od razu dzieci idom do szkoły. Z lampki już wyrosła:)) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: adwynt 08.12.07, 13:07 Ana, a mogesz przepis sam dac na tyn piernik? Odpowiedz Link
annak12 Re: adwynt 08.12.07, 18:46 szwager_z_laband napisał: > Ana, a mogesz przepis sam dac na tyn piernik? godosz i mosz;) poł litra miodu(moge być sztuczny),2 szklonki cukru,3 łyżki cukru zrumienionego na karmel,3 torebki przyprawy do piernika.Razem to stopić,zagotować i odstawić do ostygniyncia.Potym dodać 1 kg.monki(potym w realu tak piszam,ehhh!;) )krupczatki,3 całe jajka,3 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej,rozpuszczonej w 1/2 szklonki letniego mleka,szczypta soli.Ciasto wyrobić i uformować w kule,włożyć w kamienny garnek(joł dała do emaliowamygo) i zostawić na 7 dni lub wiyncy.Jeśli ciasto jest za wolne,nie przejmować se-nie dodawać monki(mi takie wyszło).Piec kilka dni przed godami,dzielonc ciasto na 3 czynści.Bydom z nich 3 blachy,do pieczenia rozwałkować na grubość 1-1,5 cm. piyc w temp.130-140C)Jak wystygnom przełożyć powidłami,marmoladom.Na wiyrch polewa(łyżka kopiasta masła,3-4 łeżki cukru,2 łyżki mlyka,1 łeżka kopiasto kakao,zagotować,moł być gynste jak śmietana. Ps.Juz karpie pływajom,jednygo musiałach ubić,boł już słaby,zawdy na mnie to musi trefić,brrrr! Odpowiedz Link