Dodaj do ulubionych

ale mi dobrze- wiersz na specjalne okazje:

16.03.11, 22:27
to bedzie wiersz o milosci:DDD
----cytat-----------
Już mi dobrze bez Ciebie
Już mi dobrze bez Ciebie
i nie czekam na znak,
lecz gdy deszcz stuka o szybę,
jednak czegoś mi brak.
Już mi dobrze bez Ciebie,
dni wydają się jasne,
tylko czasem wieczorem,
na coś czekam nim zasnę.
Już mi dobrze bez Ciebie,
już zaczynam w to wierzyć,
tylko czemu tak trudno,
każdy dzień samej przeżyć?
Obserwuj wątek
    • mathias_sammer Re: ale mi dobrze- wiersz na specjalne okazje: 16.03.11, 22:37
      szukam kolejnego, stosownego wiersza na te okazje, ale jakos nie moge znalezc.
      czyzby jeszcze nikt nie napisal, czy moze skasowano?
      zaczynal sie jakos tak:
      poswiecilam wszystko dla milosci

a konczyl
      nie mam juz nic, nie ma mnie
      mojej wiary
      zostaly tylko zal
      i nienawisc.

nie pamietam, ale bylo wtedy bardziej poetycko:)
      m.s.
    • zakletawmarmur Re: ale mi dobrze- wiersz na specjalne okazje: 17.03.11, 11:33
      Ale mi dobrze a wiersz jakiś taki smętny:-) No chyba, że ktoś lubi tęsknić i się umartwiać...
      • mathias_sammer Re: ale mi dobrze- wiersz na specjalne okazje: 17.03.11, 22:00
        niezly wierszyk, prawda? mnie tez bardzo sie podoba. niestety zgubilem furtke do bloga. bylo ich wiecej i w podobny sposob cudne:)
        m.s.
        • mathias_sammer wiersz na specjalne okazje: 17.03.11, 22:02
          Gdybym tylko
          Gdybym tylko mógł Być ptakiem ,żeby siedzieć na drzewie i wpatrywać Się w Ciebie przez okno...
          Gdybym tylko mógł być powietrzem ,żeby całą Cię móc przytulic...
          Gdybym tylko mógł nauczyć się pięknie mówić ,żeby powiedzieć Ci co do Ciebie czuje…
          Gdybym tylko mógł być Przy Tobie ,nie potrzebowałbym nic więcej…

:)))
          m.s.
        • zakletawmarmur Re: ale mi dobrze- wiersz na specjalne okazje: 18.03.11, 10:03
          > niezly wierszyk, prawda? mnie tez bardzo sie podoba. niestety zgubilem furtke d
          > o bloga. bylo ich wiecej i w podobny sposob cudne:)

Czy ja wiem? Poezja staje się piękna, gdy oddaje nasz stan ducha lub zaskoczy tak, że nie potrafimy przestać o niej myśleć... Ta oddaje Twój stan ducha, więc może Ci się podobać:-) Ja się z tym identyfikować nie potrafię:-) W obecnym stanie ducha nie skłoni mnie do przemyśleń. Doceniam prostotę tego wiersza, jednak na dzisiejszą chwilę mam raczej ochotę na coś o czym nie bedę potrafiła zapomnieć, coś co będzie do mnie wracać jak bumerang za każdym razem, gdy się zamyśle... Zawsze na takie stany ducha najbardziej trafiony był Norwid:-)
          • mathias_sammer wiersz na specjalne okazje czyli na wtorek 22.03.11, 11:12
            w takim razie dla Ciebie:) przepraszam, ale musze wyjsc w pol slowa. jestem ostatnio bardzo zajety, ale jak wspominalem bede zagladac na forum, gdy czas i okolicznosci zyciowe pozwola.
            milego tygodnia!
            m.s.
            ----
            Czynowniki

Autor: Norwid

1
            Czynowników! – o! czynowników
            Naspotykałem w życiu dużo;
            Nie pomnę liczby ich guzików
            Ani ku czemu wszystkie służą? -

2
            To wiem tylko: że świat się zmienia,
            Wojen bronie i natarć szyki,
            Chorągwie ludów i natchnienia -
            A oni zawsze czynowniki!

3
            Zrywa się morze, jak słup solny,
            I hurragan nim miota dziki,
            I sądnych trąb zabrzmiał hymn wolny:
            A oni?… jeszcze czynowniki!

4
            Zielenią strojne dawniej góry
            Zmienia nawałność w step Afryki,
            Warownie nikną… i mondury!…
            - Oni? z démisją-czynowniki.
            • mathias_sammer odp na maila 05.04.11, 12:40
              hej,
              1. nie mam czasu, a te resztke ktora mam przeznaczam na spacery, wycieczki, czytanie ksiazki, wizyte w kinie.
              2. nie zrozum mnie zle, ale czytanie wpisow dwojga osob, ktore od 10 lat siebie nienawidza, i ktore postanowily poswiecic swoje zycie dla bycia na forum - nie jest az tak interesujace. niekiedy nienawisc tych dwojga moze byc zabawna, gdy czlowiek szuka chwilowej ucieczki od rzeczywistosci, ale wylacznie chwilowo. po krotkim czasie odczuwa sie jednak niesmak oraz radosc, ze tak wielkie nieszczescie nie spotkalo nas samych.
              3. dopoki nie uwolnisz sie od wlasnej nienawisci i uazleznienia od forum nie bedziesz osoba, ktora przyciaga innymi tematami. sorry, ale taka jest prawda.
              twoja muza, jak wspominialem, bywa zabawna, czasem odwrotnie, ale moja muza nie jest i mnie nie porywa ani emocjonalnie, intelektualnie, ani optycznie (paleta nickow). nie widze powodu, by meczyc sie w towarzystwie, ktore od dawna juz nie wzbudza ciekawosci, a ktore zyje (=tkwi) wylacznie po to, by dogryzc drugiemu. to nawet nie jest toksyka, to nuda, wtornosc i co gorsza bylejakosc.

pozdrawiam serdecznie i pewnie zajrze. gdy znajde (gdy bede szukal) cos dla mnie ciekawego (ocena subiektywna) to z przyjemnoscia napisze. nie czekaj na mnie jednak. od pon 3 lat praktycznie juz nie pisuje, nie bedzie juz inaczej. forum stoi na koncu mojej listy zajec. u ciebie stoi na pierwszym miejscu. dziela nas lata swietlne w rozumieniu celow i sensu zycia. trzymaj sie!
              m.s.
              • frontica Re: odp na maila 05.04.11, 20:47
                M.S. zaglądaj, jeśli możesz, nawet bardzo rzadko. Na pewno znajdziesz coś interesującego dla siebie, musisz tylko dobrze poszukać :-)
                Cieszę się, że rozumiemy się niczym starzy dobrzy przyjaciele, którzy wiele wspólnie przeszli.

Pozdrawiam Cię i do zobaczenia!
              • zakletawmarmur Re: odp na maila 05.04.11, 21:43
                Czytam forum od dawna ale wciąż mnie zadziwia jakie niektórzy mają jazdy:-)
                • mathias_sammer Re: odp na maila 05.04.11, 21:55
                  kiedys to byly jazdy. bylo fajnie, duzo fantazji, wiele smiechu i usmiechu. chcialo sie grac /perfect/. teraz juz nie chce sie nic, niewiele smiechu wokolo, chociaz odrobina usmiechu wciaz na widok niektorych buziek:)

serdecznie pozdrawiam. ciesze sie, ze rozumienie wciaz funkcjonuje. sympatia tez:) oraz szacunek.
                  m.s.
                  • mathias_sammer Re: odp na maila 05.04.11, 21:57
                    ojej, 3:2!
                    m.s.
                    • mathias_sammer Re: odp na maila 05.04.11, 22:02
                      o weia! 4:2 :)))))))))))))))))))))))))
    • facettt mnie tez 17.03.11, 16:27
      mathias_sammer napisał:

> Już mi dobrze bez Ciebie

korekta:

- jak mi dobrze bez Ciebie.
Inne wątki na temat: