Dodaj do ulubionych

Do lata ... :-)

21.06.04, 11:32
"Znów przyjdzie maj, a z majem bzy
I czekać mam na lepsze dni
Znów przyjdzie mi nosić przykrótkie sny

Do lata, do lata, do lata
Piechotą będę szła

Znów kupisz mi coś na imieniny
Hm, ja to wiem i czuję, że
Znów przyjdzie mi nosić przykrótkie sny

Piechotą będę szła

Przykrótkie sny nie w porę, zbyt lekko się ubiorę
Noc długa, świt w szronach i wiosna spóźniona
I Twoje słowa zimne, że nie ma drogi innej
Do lata, do lata, do lata tak dłuży się czas
Gdybyś tylko chciał!

To byłoby lato już
I Słońce, i szaleństwo burz
Lecz dajesz mi tylko przykrótkie sny

Piechotą będę szła

Lecz dajesz mi tylko przykrótkie sny, więc ...

Piechotą będę szła"
Obserwuj wątek
    • troll16 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 11:34
      to jedna z moich ulubionych piosenek :-) tylko, ze do lata jeszcze daleko :-(
      • hetacus Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 11:37
        uwielbiam tę piosenkę ! Stary, dobry Bajm, ech były czasy...
        A do lata jeszcze równy rok ;-)
        • troll16 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 11:38
          Witaj Hetacusie :-)

u mnie sie na lato kompletnie nie zapowiada
          • hetacus Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 11:40
            więc nie ma co zyć złudzeniem, że w tym roku lato bedzie, trzeba rok poczekać...
            • troll16 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 11:42
              chyba masz racje, teraz to taki okres latopodobny w niczym prawdziwe lato nie
              przypominajacy :-(
              • samowolny Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:00
                "lato lato lato czeka, razem z latem czeka rzeka..."
                "lato z komarami, lato swędzące bez przerwy, lato komary i nerwy.."
      • ka_27 Do lata ... :-) 21.06.04, 11:40
        Obudzimy się wtuleni
        w południe lata
        na końcu świata,
        na wielkiej łące
        ciepłej i drżącej.

Wszystko będzie takie nowe
        I takie pierwsze
        krew taka gęsta
        Tobie tak wdzięczna
        z Tobą bezpieczna,
        nad nami

Dmuchawce , latawce, wiatr
        daleko z betonu świat
        Jak porażeni,
        bosko zmęczeni
        posłuchaj
        muzyka na smykach gra
        Do Ciebie po niebie szłam,
        Tobą oddycham
        płonę i znikam
        chodź ze mną ... :-)
    • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 11:39
      Witaj Kaa, dawno Cię nie czytałem :)))
      • ka_27 Do lata ... :-) 21.06.04, 11:41
        Mawyr,

kopę ... stuków klawiatury :-)
        • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:08
          myślisz, że lato było już ?? a ja dalej wyczekuję Wiosny :((
          • ka_27 Do lata ... :-) 21.06.04, 12:12
            Wiosna, lato? Ważny jest efekt :-)
            • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:16
              Niedługo jesień Panowie!;)) Ale jakie to ma znaczenie?:))
              • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:21
                Witaj Mego. Co Ty tak pesymistycznie już o tej jesieni...jeszcze będzie
                przepięknie...Dobrze, że jeszcze o przymrozkach nie wspominacie...
                • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:30
                  Czołem Larix!!!:))

Gdzie tam pesymistycznie!? Po prostu realistycznie!:)))
                  Ja tam czy upał czy przymrozki pozostaję niepoprawną optymistką!:)))
                  • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:37
                    zawsze jest pięknie kiedy mamy jeszcze możliwość ujrzenia tego ;))
                    • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:39
                      A czego Mawyr, a czego?;)))
                      • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:41
                        a tego, właśnie tego........ ooooooo ;)))
                        • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:44
                          Aaaa, chyba, że tego!!!!;)))
                          • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:47
                            A jak by inaczej, to co jest tego u tej ;)))
                            • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:56
                              U tej i u tamtej!;))
                              • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:24
                                ale nie u tamtej tamtej, brrrrrr ;)))
                                • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:26
                                  A o czym Wy tu, ten..tego tamtego...ten, rozmawiacie?
                                  • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:29
                                    No co Ty Larix? Przecież wiadomo, że o tym co to tam i tu i u tej i u
                                    tego...:)))))))))))
                                    • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:31
                                      No jasne, że wiem o co chodzi...tak tylko zapytałem...
                                      • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:34
                                        wie i zapytał by się upewnić tego tam ;))
                                • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:07
                                  no nieee, nie, miałam na mysli tamtą co to wiesz...
                                  • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:11
                                    Aaaa, tamta na myśli to tak, wiem to ;))
                                    • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:17
                                      Wiedziałam, że będziesz wiedział to o tamtej co na myśli:D
                                      • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:21
                                        Jestem pewien Meg, że pomyliłaś...chodzi cały czas o tę pierwszą...he,he
                                        (nawiasem () mówiąc: szwagra Antka kobity brata synową)...
                                        • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:24
                                          A bo namieszaliście mi w głowie, a poza tym mam na biurku taaakie pyszne
                                          truskawki, że nie mogę się skupić!:)))
                                          • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:26
                                            to Ty Meg jesteś chora na trusklawkofilię i masz truskawkofobię...:)
                                            Smacznego...
                                            • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:29
                                              A leczy się to... koktajlem truskawkowym!:)))
                                      • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:22
                                        Tylko dla czego to są różne osoby ?? ;((
                                        • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:25
                                          To już tylko Ty Mawyr wiesz... a może nie wiesz...:)))
                                          • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:31
                                            to proste jak budowa rakiety, mam zeza na talerzu i odbieram dwa programy ;))
                                            • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:37
                                              Wszystko już jasne! A zez na talerzu musi ekstra wygladać!;)))
                                              • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:47
                                                jak normalny zez satelitarny ;))
                                                • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:53
                                                  Zez sam w sobie nie jest normalny, a do tego satelitarny? Oj, Mawyr...;)))
                                                  Rozumiem gdyby to był zez w karawce nie z tej ziemi;))
                                                  • mawyr Re: Do lata ... :-) 22.06.04, 11:08
                                                    ale takiego zeza jak miał Piszczyk w szczęściu to dopiero uciecha :)))
                                                  • meg25 Re: Do lata ... :-) 22.06.04, 13:08
                                                    Piszczyk to miał szczęście w zezie jak wąż boa:)))
                                                  • mawyr Re: Do lata ... :-) 22.06.04, 13:57
                                                    to węże noszą boa ?? ;)))
                                                  • meg25 Re: Do lata ... :-) 22.06.04, 14:04
                                                    Noooo Mawyr, nie mów, że nie wiedziałeś! Połykają strusie, a z piór...;))
                                                  • mawyr Re: Do lata ... :-) 22.06.04, 14:34
                                                    a z piór im niedobrze bo łaskoczą w przełłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłyku ;)))
                                                  • meg25 Re: Do lata ... :-) 22.06.04, 15:10
                                                    No i z tego łaskotania w przełłłłłłłyku biedne węże nie dość, że dostają boa,
                                                    to jeszcze dostają zeza jak Piszczyk!;))
                  • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:39
                    No i oto chodzi Meg :))) co by wesołum być...i poziomek tyle jeszcze do
                    zebrania tego roku...(nie wspomnę o truskawkach bo się zacznie mlaskanie na
                    forum...:)))
                    • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:43
                      Łoj, mlask, mlask... wywołałeś wilka z lasu, ups...znaczy meg;)))
                      • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:48
                        Aż słychać jak mlaskasz...:)))
                        • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:59
                          wiesz Larix, ja i truskawki tworzymy bardzo udany związek:)))))
                          Ale kurczę, będę mlaskać trochę ciszej, bo pomyślisz żem mało kulturalna!;)))
                          • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:02
                            Spokojnie Meg, przy truskawkach nawet wymaga pomlaskać i pomtuczeć.
                            Ale ja i tak wolę poziomki....
                            • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:06
                              Hmmm, jak ja przy poziomkach mruczę...:))))
                              Ale wolę truskawki bo... większe!:))
                              • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:10
                                No tak, duży może więcej...ale małe jest piękne...:)))
                                Np. arbuz...to taki wyrośnięty agrest....:)))))
                                • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:14
                                  Ummmm, uwielbiam arbuza pokrojonego w kawałki prosto z lodówki...:)))
                                  • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:17
                                    ...i tak na zmianę: arbuz, truskawka...arbuz, truskawka...ale wyżera..:))))
                                    Ale co z agrestem?
                                    • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:26
                                      Lubię, ale musi być taki baaardzo dojrzały...
                                      No i jagody ze śmietaną i z cukrem uwielbiam!
                                      A pierogi z jagodami? Pychota...:)))
                                      Lubisz czarne zęby mieć?:D
                                      • Gość: pani dyrektor Re: Do lata ... :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 13:29
                                        ja już mam czarne i jeden srebrny :)))))))))
                                        • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:30
                                          A srebrny to od jakich owocków????;)))
                                          • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:33
                                            Zębami puszki ze srebrzanką się nie otwiera...:))))
                                            • Gość: pani dyrektor Re: Do lata ... :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 13:36
                                              nałożyłam sreberko z czekoladek, bo jak wieczorkiem wracam z przedszkola, to
                                              sobie troche błyskam podczas skręcania w prawo :))
                                              • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:46
                                                A to sreberko to pewno od świstaka...co siedział bo było kradzone?...:)))
                                                • Gość: pani dyrektor Re: Do lata ... :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 13:57
                                                  świstak z braku zajęcia masował krówki łaciate bo zabrałam mu wszystko sreberko
                                      • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:30
                                        Jeśli chodzi o jagody (u nas borówki), to za dzieciaka wybieraliśmy sobie
                                        jakąś "ofiarę" i borówkami nacieraliśmy...ubaw był niezły.:)))
                                        A pierogi uwielbiam....
                                        • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:10
                                          A to niezły łobuziak z Ciebie... był(?)
                                          Pierogi polane śmietaną... i posypane cukrem!:))))
                                          • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:14
                                            Ja was chyba zamorduję i każdy sąd mię uniewinni, dawać te pierogi ;))
                                            • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:19
                                              Ejże, na taaakie pierogi to trzeba zasłużyć! No i nie wiem czy mój duch będzie
                                              umiał takie cudo robić!;)))))
                                              • larix31 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:23
                                                Borówek (jagód) Ci u nas dostatek...gorzej będzie z pierogami...:)))
                                              • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:25
                                                Proszę się nie wykręcać, duchem te pierogi lepić a ja nastawiam wodę na nie ;))
                                                • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:30
                                                  Trzy Ci wystarczą?;))
                                                  • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:33
                                                    trzy z kilograma borówek to będą jakieś placki borówkowe ;))
                                                  • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:41
                                                    Oj, Mawyr... wszystkie byś zjadł? A Larix, a ja???? Chyba musisz skoczyć po
                                                    jeszcze jeden kilogram borówek! Tylko kto będzie kleił te pierogi? Bo jeść to
                                                    ma kto!:))))
                                                  • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:49
                                                    to zjemy borówki ze śmietaną i cukrem ;))
                                                  • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:54
                                                    Wyjmuję salaterki...:)))
                                                • Gość: pani dyrektor Re: Do lata ... :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 14:30
                                                  wodę stawia się na kuchni, a nie na "nie"
                                                  • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:36
                                                    to drobiazg jak kto nazwie kuchnię, czy panią dyrektor ;))
                                                  • Gość: pani dyrektor Re: Do lata ... :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 14:43
                                                    taaaaaaak, ilość nicków nieograniczona ;)
                                                  • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 14:50
                                                    coś pani dyrektor o tym wie ?? ;)) to ile pani ma jeśli mozna wiedzieć ?? ;))
                                                  • Gość: pani dyrektor Re: Do lata ... :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 14:54
                                                    ja mam jeden i zastanawiam sie po co tobie aż tyle, udajesz kogos innego przed
                                                    innymi czy przed soba? ;)
                                                  • mawyr Re: Do lata ... :-) 22.06.04, 10:45
                                                    a ja się zastanawiam co moja skromna osoba tak zainteresowała panią dyrektor,
                                                    bo to stwierdzenie wymaga jednak trochę zainteresowania jak naprzykład jakie
                                                    nicki jeszcze ma kuchenka gazowa, lub dla czego pani dyrektor mija się z
                                                    prawdą ;(((
                                                  • Gość: pani dyrektor Re: Do lata ... :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 12:22
                                                    a ja się zastanawiam dlaczego mawyr zainteresował się moją skromną osobą, bo to
                                                    wymaga niezłego polotu zeby mnie nazwać kuchenką i do tego gazową :))))
                                                  • mawyr Re: Do lata ... :-) 22.06.04, 13:14
                                                    pani dyrektor, nigdzie nie nazwałem Cię kuchenką a tym bardziej gazową, może
                                                    brak polotu, tylko napisałem, ze mijasz się z prawdą, ale to Twoja sprawa,
                                                    jeśli ktoś mię wywołuje do tablicy to staram się zdobyć jakieś wiadomości o nim
                                                    i to tyle :PPPPP
                                                  • Gość: pani dyrektor Re: Do lata ... :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 14:49
                                                    moja sprawa to polot, a Twoja to ilość Twoich nicków,a kuchenka to sprawa
                                                    kucharza, a gaz to sprawa gazomierza, a tablica to sprawa nauczyciela,a może
                                                    woźnego,a zbieranie wiadomości to sprawa zbieracza a może agenta 007 ? zgłoś
                                                    się :))
                                                  • mawyr Re: Do lata ... :-) 22.06.04, 14:59
                                                    toś my sobie wyjaśnili czyja jaka sprawa i to by było na tyle lub jak kto woli
                                                    na przodzie ;)))
                        • samowolny Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:01
                          truskawki ach truskawki człowiek by was rękami jadł:)) wczoraj znowu miałem
                          dzień truskawkowy:koktail,kompot,ciasto z truskawkami i na deser truskawki z
                          bitą śmietaną...
                          • meg25 Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 13:10
                            A ja nie miałam kompociku...Buuu:(
            • mawyr Re: Do lata ... :-) 21.06.04, 12:38
              ale z Wiosną w lecie to jest efekt :))))))))
    • bart68 Re: Do lata ... :-) 22.06.04, 19:07
      Przypomniała mi się moja miłość z młodości, miała na imię Donata. Do lata -
      Donata ah......
      • dosh Re: Do lata ... :-) 24.06.04, 12:31
        mi też, mi też przypomniała sie stara miłość... ech, a ponoć ona nigdy nie
        rdzewieje.... tylko jakoś tak zasuszyła się na dnie serca...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka