Dodaj do ulubionych

zapach skoszonej trawy

30.04.05, 11:41
jak pieknie pachnie.
Przed paroma minutami wsciekla bylam ,na tego kosiarza.
Nawet planowalam go odstrzelic.Ale naboi do nie znalazlam.
Jednak nie wolno poddawac sie zlym emocjom.
A z Wami jak to jest dzisiaj,
-jak humorki?
Obserwuj wątek
    • konrado80 Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 11:49
      zapracowany, ale nie jest zle ;)
      witam ;)
      • alicja-ciekawska Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 11:51
        konrado80 napisał:

> zapracowany, ale nie jest zle ;)
        > witam ;)

Witaj,
        mam nadzieje ze masz troszke ,przyjemnosci przy tej pracy?
        • konrado80 Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 11:59
          taaaaaaaaaaak ;))
          siedze sobie wygodnie, ogladam TV i pisuje na foeumie ;))))
          wiec dlatego mowilem ze nie jest tak zle ;)
          ale wolalbym wolne miec, wtedy mozna cos porobic
          • alicja-ciekawska Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 12:01
            praca zawsze kiedys sie skonczy.
            rob plany na niedziele,bo jutro chyba masz wolne?
            • konrado80 Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 12:09
              tak skonczy sie o 20
              a jutro w dzien wolne, bo dopiero na 20 do pracy
              plany juz male sa ;) ale wolalbym troche inne
              ale jak narazie pozostanie tak jak jest
              a Ty jakies plany na dluugi weekend juz masz?
              gdzies wyjezdzasz?
              • alicja-ciekawska Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 12:14
                konrado80 napisał:

> tak skonczy sie o 20
                > a jutro w dzien wolne, bo dopiero na 20 do pracy
                > plany juz male sa ;) ale wolalbym troche inne
                > ale jak narazie pozostanie tak jak jest
                > a Ty jakies plany na dluugi weekend juz masz?
                > gdzies wyjezdzasz?

ja dopiero co przybylam do domu po podrozach.
                -ale mam zamiar ,przywitac sie z moim rowerkiem.
                na razie troche porzadkowania w domu.
                • konrado80 Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 12:18
                  oooo to gdzie tak podruzowalas?
                  oczywiscie jezeli mozna spytac ;)

ja dzisiaj do pracy sobie przyjechalem rowerem ;)
                  a jutro plany mam tez rowerowe, kierunek Powsin ;)
                  • alicja-ciekawska Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 12:22
                    konrado80 napisał:

> oooo to gdzie tak podruzowalas?
                    > oczywiscie jezeli mozna spytac ;)
                    >
                    > ja dzisiaj do pracy sobie przyjechalem rowerem ;)
                    > a jutro plany mam tez rowerowe, kierunek Powsin ;)

Powsin -slyszalam ze to piekne tereny.
                    bylam w lasach swiderskich,potem w Czestochowie /jestem zauroczona/
                    w Olsztynie kolo Czestochowy./tez pieknie/.
                    • konrado80 Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 12:34
                      od pewnego szasu planuje wybrac sie do ogrodu botanicznego w Powsinie
                      ale jak narazie nie mam z kim, a samemu jakos mi sie nie chce
                      a Swider (jezeli chodzi o ten pod Warszawa na trasie Otwockiej) to moje okolice ;) a mozna wiedziec skad jestes, czy jest to Olsztyn? ;)
                      • alicja-ciekawska Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 12:36
                        konrado80 napisał:

> od pewnego szasu planuje wybrac sie do ogrodu botanicznego w Powsinie
                        > ale jak narazie nie mam z kim, a samemu jakos mi sie nie chce
                        > a Swider (jezeli chodzi o ten pod Warszawa na trasie Otwockiej) to moje okolice
                        > ;) a mozna wiedziec skad jestes, czy jest to Olsztyn? ;)

kolo Czestochowy jest tez Olsztyn ,tez bylam zdziwiona.
                        a ja jestem z samego Otwocka.
                        A na Powsinie kiedys pracowalam.
                        • konrado80 Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 12:44
                          no prosze jaki ten swiat maly :))
                          a ja mieszkam 6 stacji blizej centrum Wawy ;)
                          ja do Powsina jezdze bo kolega pracuje przy piwie :))
                          tylko nie mow ze pracowalas w ogrodku?
                          • alicja-ciekawska Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 12:52
                            konrado80 napisał:

> no prosze jaki ten swiat maly :))
                            > a ja mieszkam 6 stacji blizej centrum Wawy ;)
                            > ja do Powsina jezdze bo kolega pracuje przy piwie :))
                            > tylko nie mow ze pracowalas w ogrodku?

nie kiedys tam byl zaklad malowania porcelany.
                            to bylo wieki temu.
                            • konrado80 Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 13:02
                              to wieki temu ladny kawalek mialas zeby tam dojechac
                              teraz jest nowy most wiec troche szybciej mozna tam dojechac ;)

ku... a mial byc spokojny dzien
                              a ze remontuja garaz to co chwila pozar
                              i teraz jeszcze awaria, po prostu swietny dzien

na chwile musze zniknac
                              ale wroce ;)
                              • alicja-ciekawska Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 13:09
                                konrado80 napisał:

> to wieki temu ladny kawalek mialas zeby tam dojechac
                                > teraz jest nowy most wiec troche szybciej mozna tam dojechac ;)
                                >
                                > ku... a mial byc spokojny dzien
                                > a ze remontuja garaz to co chwila pozar
                                > i teraz jeszcze awaria, po prostu swietny dzien

>
                                > na chwile musze zniknac
                                > ale wroce ;)

oki!

do powsina bylo naprawde daleko,dlatego pracowalam tam tylko 3 mce.
                                • konrado80 Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 13:14
                                  juz jestem, na szczescie nic powaznego i udalo sie naprawic szybko ;)

ale teraz blizej cos masz ;)
                                  ja do pracy mam z dojsciem godz wiec kawalek jest
                                  a niby w centrum pracuje :))
                                  • alicja-ciekawska Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 13:24
                                    konrado80 napisał:

> juz jestem, na szczescie nic powaznego i udalo sie naprawic szybko ;)
                                    >
                                    > ale teraz blizej cos masz ;)
                                    > ja do pracy mam z dojsciem godz wiec kawalek jest
                                    > a niby w centrum pracuje :))

nawet bardzo blisko !;D
                                    bo w domu.
                                    a co ty robisz ,jestes strazakiem?
                                    • konrado80 Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 13:30
                                      no prosze, wlasna firma? ;)

tez ;)
                                      jestem elektrykiem od wszystkiego
                                      obsluga techniczna biurowca
                                      i dodatkowo pracuje w biurze projektowym
                                      przy projektowaniu instalacji elektrycznych ;)
                                      • alicja-ciekawska Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 13:34
                                        konrado80 napisał:

> no prosze, wlasna firma? ;)
                                        >
                                        > tez ;)
                                        > jestem elektrykiem od wszystkiego
                                        > obsluga techniczna biurowca
                                        > i dodatkowo pracuje w biurze projektowym

> przy projektowaniu instalacji elektrycznych ;)

o ! elektryk!
                                        powiedz czemu pomimo ze w calym mieszkaniu jest prad i swiatlo,
                                        to w gniazdkach nie ma pradu?
                                        i jesli to bylaby wina kabli ,to tzreba byloby boazerie sciagac zeby to sprawdzic?
                                        • konrado80 Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 13:42
                                          to jest nowy dom, czy bardzo stary?
                                          nic nie trzeba zrywac
                                          jest kilka mozliwosci
                                          moze brak jednej fazy, na ktorej sa te gniazdka
                                          bezpiecznik moze byc spalony (jezeli sa to stare wkrecane porcelanowe)
                                          jezeli juz te nowe (tzw. esy) to po prostu jest wylaczony, albo juz jest uszkodzony i trzeba by go wymienic
                                          albo tez moze byc gdzies upalony przewod od obwodu gniazd, jezeli tak to albo przy skrzynce z bezpiecznikowej, albo w ktorejs puszce
                                          • alicja-ciekawska Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 13:54
                                            bardzo Ci dziekuje.
                                            Mieszkanie jest w starym budynku.Wlasnie je przejelam.I nie bardzo wiem jaka jest tam instalcja.
                                            Wiem tylko ze boazerja jest piekna i wcale nie podobaloby mi sie,gdybym musiala ja psuc.
                                            Troche sie obawialam zawolac elektryka do sprawdzenia tego.Ale teraz to zrobie.
                                            sorrki ze Cie wykozystalam.
                                            • konrado80 Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 13:57
                                              no prosze Cie o czym Ty mowisz
                                              zapytalas sie a ja Tobie odpowiedzialem i pomoglem ;)
                                              jak chcesz to moge to zobaczyc?
                                              tylko podaj adres (na @) i np w poniedzialek moge podjechac
                                              • alicja-ciekawska Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 14:03
                                                konrado80 napisał:

> no prosze Cie o czym Ty mowisz
                                                > zapytalas sie a ja Tobie odpowiedzialem i pomoglem ;)
                                                > jak chcesz to moge to zobaczyc?
                                                > tylko podaj adres (na @) i np w poniedzialek moge podjechac

bardzo prosze !
                                                ale w chwili obecnej jestem 1000 km,od Warszawy.
                                                • konrado80 Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 14:06
                                                  a pare postow wyzej mowilas ze jestes w domu :P
                                                  • alicja-ciekawska Re: zapach skoszonej trawy 30.04.05, 14:13
                                                    konrado80 napisał:

> a pare postow wyzej mowilas ze jestes w domu :P

i tak wlasnie jest.
                                                    mam dwa adresy.
                                        • caruzzo Hej Alicjo........ 30.04.05, 13:54
                                          Witam ....i miłego dnia...DDDDDDD
                                          • alicja-ciekawska Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 13:55
                                            caruzzo napisał:

> Witam ....i miłego dnia...DDDDDDD
                                            >

czesc poeto !
                                            Tobie rowniez,milego dnia...
                                            gg - zawisilo mi sie.
                                            • caruzzo Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 13:57
                                              To zrób tak......zapisz kontakty na serwerze...
                                              i przeinstaluj Gg z reguły pomaga.........DDDDDD
                                              • konrado80 Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 13:58
                                                i skopiuj katalog gadu-gadu w inne miejsce
                                                wtedy archiwum i inne ustawienia bedziesz miala
                                                • caruzzo Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 14:04

• alicja-ciekawska Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 14:05
                                                  konrado80 napisał:

> i skopiuj katalog gadu-gadu w inne miejsce
                                                  > wtedy archiwum i inne ustawienia bedziesz miala

acha, musze tak zrobic.
                                              • alicja-ciekawska Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 14:04
                                                caruzzo napisał:

> To zrób tak......zapisz kontakty na serwerze...
                                                > i przeinstaluj Gg z reguły pomaga.........DDDDDD
                                                >

nie umim.
                                                • caruzzo Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 14:07
                                                  To nic nie wyjdzie........
                                                  a przy okazji mam pytanie do Konrado.....
                                                  GG wysyła mi te typowe obrazeczki co ma w swoim katalogu
                                                  i to wychodzi dobrze......ale obok jest przycisk z "drzewkiem"
                                                  i poprzez niego mozna załaczac inne pliki graficznie.....wysyłam ale nic do nadawcy nie dochodzi.....dlaczego?.......
                                                  • konrado80 Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 14:12
                                                    nie jestem pewien, ale niech ta osoba w ustawieniach wlaczy opcje
                                                    nie pamietam nazwy bo w pracy nie mam gg bo mi nie dziala
                                                    ale chyba: odbieranie plikow graficznych i niech ustawi na jak najwieksza wielkosc jaka sie da (ok 250 kB)
                                                  • caruzzo Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 14:40
                                                    konrado80 napisał:

> nie jestem pewien, ale niech ta osoba w ustawieniach wlaczy opcje
                                                    > nie pamietam nazwy bo w pracy nie mam gg bo mi nie dziala
                                                    > ale chyba: odbieranie plikow graficznych i niech ustawi na jak najwieksza wielk
                                                    > osc jaka sie da (ok 250 kB)
                                                    --------------
                                                    Zgadza się........ale GG po zaistalowaniu domyslnie ustawia "odbieraj pliki graficzne do 1oo KB ,ja teraz u siebie ustawiłem ze 100 na 255 KB to jest max. Ale niedawno wysyłalem małe pliki .gif rzędu 3,5, 20 kB i nie były odbierane przez adresata.
                                                    A on tez pewnie domyslnie ma ustawione to 100 KB. Muszę Ci powiedzieć,ze kiedyś te pliki dochodziły bez problemu a teraz nie..i nie znam przyczyny......
                                                    >
                                                  • konrado80 Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 15:07
                                                    ciezko mi powiedziec co moze byc nie tak
                                                    moze niech przeinstaluje gg
                                                • konrado80 Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 14:10
                                                  skopiuj ten katalog co mowilem (jezeli mam win xp to jest on w katalogu C:\document and seting\(tutaj jest nazwa Twojego loginu pod ktorym jestes zalogoweana w systemie)
                                                  jak juz skopiujesz juz ten katalog to zainstaluj jeszcze raz gg
                                                  • alicja-ciekawska Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 14:14
                                                    konrado80 napisał:

> skopiuj ten katalog co mowilem (jezeli mam win xp to jest on w katalogu C:\docu
                                                    > ment and seting\(tutaj jest nazwa Twojego loginu pod ktorym jestes zalogoweana
                                                    > w systemie)
                                                    > jak juz skopiujesz juz ten katalog to zainstaluj jeszcze raz gg

dziekowanko....
                                                    ale my Cie wykozystujemy!
                                                  • konrado80 Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 14:30
                                                    nikt mnie nie wykorzystuje ;)
                                                    lubie pomagac ;)

PS. te 1000 km to gdzies za gramanica? ;)
                                                  • alicja-ciekawska Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 15:35
                                                    konrado80 napisał:

> nikt mnie nie wykorzystuje ;)
                                                    > lubie pomagac ;)
                                                    >
                                                    > PS. te 1000 km to gdzies za gramanica? ;)
                                                    tak za garamanica,,,musialam krotko wyskoczyc!
                                                  • konrado80 Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 15:47
                                                    tylko pozazdroscic, zwlaszcza jak siedze w pracy
                                                    i jednak mam powazna awarie, ze to na moim dyzurze musi sie dziac
                                                  • alicja-ciekawska Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 15:50
                                                    konrado80 napisał:

> tylko pozazdroscic, zwlaszcza jak siedze w pracy
                                                    > i jednak mam powazna awarie, ze to na moim dyzurze musi sie dziac

nastepny dyzur bedzie spokojniejszy.
                                                  • konrado80 Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 16:04
                                                    mam taka nadzieje
                                                    czyli jutro wieczorem
                                                  • alicja-ciekawska Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 16:08
                                                    konrado80 napisał:

> mam taka nadzieje
                                                    > czyli jutro wieczorem
                                                    >

a swoja droga ,
                                                    -to czemu jest tak duzo awarii,
                                                    -przesilenie jakies czy co?
                                                  • konrado80 Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 16:21
                                                    remontuja nawierzchnie w garazu, a wiec cieli pila i narobilo sie troche dymu
                                                    a jak jest dym to czujki wykryly ze jest pozar i tez Alarm CO II stopien
                                                    a jak juz to zadzialalo to wyciag wlaczyl sie na 3 bieg i nagle wszedl w awarie zabezpieczenie termiczne i teraz jest awaria, ale zeby usunac to musze znalezc to zabezpieczenie i juz mnie szlak trafia bo dokumentacja jest po niemiecku
                                                    bo budynek budowala firma austriacka, ale nie jest zle
                                                  • alicja-ciekawska Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 16:24
                                                    konrado80 napisał:

> remontuja nawierzchnie w garazu, a wiec cieli pila i narobilo sie troche dymu
                                                    > a jak jest dym to czujki wykryly ze jest pozar i tez Alarm CO II stopien
                                                    > a jak juz to zadzialalo to wyciag wlaczyl sie na 3 bieg i nagle wszedl w
                                                    awarie
                                                    > zabezpieczenie termiczne i teraz jest awaria, ale zeby usunac to musze
                                                    znalezc
                                                    > to zabezpieczenie i juz mnie szlak trafia bo dokumentacja jest po niemiecku
                                                    > bo budynek budowala firma austriacka, ale nie jest zle

dawaj biedaku te dokumentacje!
                                                    znam niemiecki.
                                                    -byle nie za duzo!
                                                    ale Ty i tak sobie poradzisz,co?
                                                  • konrado80 Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 16:32
                                                    to jak jest termik wentylatora???
                                                  • Gość: alicja-ciekawska Re: Hej Alicjo........ IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.05, 16:38
                                                    a coto ten termik?
                                                    Wentylator- Ventilator, Lüfter,

a tego drugiego nie znam
                                                  • konrado80 Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 16:48
                                                    zabezpieczenie termiczne

dzieki ;)
                                                  • konrado80 Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 17:00
                                                    juz znalazlem go ;)
                                                    i juz wszystko dziala :))
                                                  • alicja-ciekawska Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 17:09
                                                    konrado80 napisał:

> juz znalazlem go ;)
                                                    > i juz wszystko dziala :))

a! wiedzialam ze ci sie uda.
                                                    gratulacje!
                                                  • konrado80 Re: Hej Alicjo........ 30.04.05, 17:12
                                                    jeszcze 3 godz i koniec
                                                    w miedzy czasie wesele w restauracji, i bedzie krzyk ze goraco
                                                    ale nie jest zle ;)
                                                    zrelaksuje sie spotkaniem forumowym w kinie ;))
                                                  • konrado80 Zapomnialem 30.04.05, 17:12
                                                    dzieki ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka