Dodaj do ulubionych

Sex z nieletnią

01.08.05, 20:13
Moja dziewczyna ma 17 lat, ja mam 18. Niedawno rozpoczęliśmy współżycie i
chcę się dowiedzieć, czy są na to jakieś regulacje prawne. Nie uzależniam od
tego swoich decyzji, ale jestem ciekaw "czy możemy". Od jakiego wieku
można "legalnie" się kochać i czy ma jakies znaczenie, że ona nie jest pełn
olenia, a ja już tak.
Obserwuj wątek
    • alaaa6 Re: Sex z nieletnią 01.08.05, 20:24
      topolaa napisał:

> Moja dziewczyna ma 17 lat, ja mam 18. Niedawno rozpoczęliśmy współżycie i
      > chcę się dowiedzieć, czy są na to jakieś regulacje prawne. Nie uzależniam od
      > tego swoich decyzji, ale jestem ciekaw "czy możemy". Od jakiego wieku
      > można "legalnie" się kochać i czy ma jakies znaczenie, że ona nie jest pełn
      > olenia, a ja już tak.

mozecie ;)
      a Ty od kiedy pelnoletni jestes;)?
      • topolaa Re: Sex z nieletnią 01.08.05, 21:03
        Chodzi mi o konkretne informacje, bo nie chce mi się grzebać w dziennikach
        ustaw i kodeksach postępowania cywilnego etc. Już ładne kilka miesięcy jestem
        pełnoletni, super uczucie
        • bocian34 Karane 01.08.05, 22:13
          Niestety jest to karane i jeśli by doszło do tego że jej rodzice bysię
          dowiedzieli i byli by przeciwko tobie to mogą ciebie oskarrzyć o gwałt i
          nieważne że ona tego chciała jest niepełnioletnia.
          • topolaa Re: Karane 01.08.05, 22:44
            Dzięki bocian za info. Jeśli jesteś w stanie podać mi na to konkretne źródło
            prawne to byłbym wdzięczny. O innej stronie tego zagadnienia założyłem taki sam
            wątek na "społeczeństwie", więc też warto się wypowiedzieć, zapraszam.
            • Gość: Dużo starszy Nie Ma strachu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 07:34
              ..według obecnych uregulowań prawnych, w piętnaste urodziny prokurator
              przezestaje interesować się waszym (DOBROWOLNYM) seksem. Życzę wielu upojnych
              chwil z twoją dziewczyną! Lato mamy goooooooorące;-)
              • kawal Re: Nie Ma strachu... 05.08.05, 12:20
                eeeeee, jaka tam nieletnia - 17 lat to stary babsztyl!
          • tapatik Re: Karane 14.08.05, 01:27
            Tyyyyyyyyyy, bocian. Co Ty za głupoty opowiadasz?
            A wiesz, że 16-letnia kobieta może wyjść za mąż?
            W takim wypadku prokurator powinien z założenia wsadzac pana młodego do paki.

Granica nie jest 18 lat, tylko 15.
            Jak juz komuś odpowiadasz to pisz prawdę.
            • white.falcon Re: Karane 14.08.05, 14:06
              Można, potwierdzę. Można zamąż wydać i 15-latkę, ale na to potrzebna jest zgoda
              jej rodziców. Prokurator wkracza wtedy, gdy nie ma porozumienia stron, czyli
              ktoś z rodziców założy sprawę. Jeżeli jest to porozumienie rodziców i zgadzają
              się na ślub, to bólu nie ma. Też nie wprowadzaj ludzi w błąd, bo to, o czym
              mówisz dotyczy sytuacji prymusowej lub wynikłej w sprawie "o gwałt" lub "prymus
              do uprawiania stosunku nierządu". Głupia nazwa, ale to dotyczy spraw
              kryminalnych, a tu jest przykład ewidentnie cywilnej, jeżeli wogóle. Zależy od
              rodziców stron.
              • facettt nie, falcon 14.08.05, 14:12
                white.falcon napisała:

> Można, potwierdzę. Można zamąż wydać i 15-latkę, ale na to potrzebna jest
                zgoda
                >
                > jej rodziców. Prokurator wkracza wtedy, gdy nie ma porozumienia stron, czyli
                > ktoś z rodziców założy sprawę. Jeżeli jest to porozumienie rodziców i
                zgadzają
                > się na ślub, to bólu nie ma. Też nie wprowadzaj ludzi w błąd, bo to, o czym
                > mówisz dotyczy sytuacji prymusowej lub wynikłej w sprawie "o gwałt"
                lub "prymus
                >
                > do uprawiania stosunku nierządu". Głupia nazwa, ale to dotyczy spraw
                > kryminalnych, a tu jest przykład ewidentnie cywilnej, jeżeli wogóle. Zależy
                od
                > rodziców stron.

w Polsce dolna granica slubu dla kobiet jest 16 lat.
                • white.falcon Re: nie, falcon 14.08.05, 14:19
                  Za zgodą rodziców!!! Od 18 lat może decydować sama.
                  • facettt Re: nie, falcon 14.08.05, 14:23
                    white.falcon napisała:

> Za zgodą rodziców!!! Od 18 lat może decydować sama
                    (kobieta, ale nie mezczyzna od 21 - to zreszta glupi komunistyczny zapis z
                    czasow Gomulki jeszcze, ktoremu przeszkadzal wtedy zbyt wysoki przyrost
                    naturalny...i to zostalo...)

za zgoda rodzicow i sadu! - jezeli mamy sie scigac w dokladnosciach!
                    • white.falcon Re: nie, falcon 14.08.05, 14:50
                      A gdzie Twoim zdaniem ma ta zgoda być, jak nie w sądzie? U sąsiadów?!
                      • facettt Re: nie, falcon 14.08.05, 14:53
                        white.falcon napisała:

> A gdzie Twoim zdaniem ma ta zgoda być, jak nie w sądzie? U sąsiadów?!

ale co Cie przejmuje moje zdanie?

dodalem to, czego nie napisalas!
                        • white.falcon Re: nie, falcon 14.08.05, 14:59
                          Dziękuję. :-)

Złośliwie powiem od siebie - nie uważam piszących na forum za ostatnich
                          matołów, jak nawet mają 18 lat. ;-)
                    • kwasna_cytryna Re: nie, falcon 14.08.05, 16:52
                      Kobieta i mężczyzna muszą mieć ukończone 18 lat.
                      Sąd opiekuńczy może zezwolić - z ważnych powodów - na zawarcie małżeństwa
                      kobiecie, która ukończyła 16 lat, jeżeli z okoliczności wynika, że zawarcie
                      małżeństwa będzie zgodne z dobrem założonej rodziny.
          • facettt od ukonczenia 15-go roku zycia nie jest karane 14.08.05, 14:11
            bocian34 napisał:

> Niestety jest to karane i jeśli by doszło do tego że jej rodzice bysię
            > dowiedzieli i byli by przeciwko tobie to mogą ciebie oskarrzyć o gwałt i
            > nieważne że ona tego chciała jest niepełnioletnia.

radze wiec , nie posiadajac stosownej wiedzy, nie wypowiadac sie takim
            kategorycznym tonem.
          • mosze_singer Re: Karane 14.08.05, 17:00
            > Niestety jest to karane i jeśli by doszło do tego że jej rodzice bysię
            > dowiedzieli i byli by przeciwko tobie to mogą ciebie oskarrzyć o gwałt i
            > nieważne że ona tego chciała jest niepełnioletnia.

Nie oglądj tak dużo amerykańskich seriali :)
            • vendomme Jakie "karane"? 14.08.05, 18:47
              hahaha! usmialam sie! stosunek z osoba do 15 roku zycia jest karalny. ta laska
              ma 17! nie jest mala dziweczynka!
    • white.falcon Re: Sex z nieletnią 14.08.05, 14:00
      Rozczaruję Ciebie w pewnym sensie. Ona jest nieletnią do ukończenia 18 roku
      życia (pomimo że zgodnie z kodeksem karnym odpowiadałaby za poważne
      przestępstwa tak, jak dorosła osoba) i to, że współżyjecie jest niezgodne z
      prawem (inna para kaloszy, że prawo - to prawo, a życie, to życie). Uważaj na
      pewien kruczek prawny - jeżeli będziesz chciał się z nia ożenić, to do 21 roku
      życia musisz uzyskać na to zgodę swoich rodziców. Twoja dziewczyna - od 18 roku
      życia - nie. Nie ma wieku, od którego można "legalnie kochać się". W prawie
      znajduje się precyzyjne określenie osoby letniej i nieletniej (w tym artykuły
      regulujące różne kwestie życia społecznego) i powinieneś poczytać to, co odnosi
      się do tej kwestii.
      • facettt i znowu nieprawda 14.08.05, 14:14
        w Polsce do ukonczenia 15-go roku zycia seks jest karalny.
        • white.falcon Re: i znowu nieprawda 14.08.05, 14:18
          Czytaj mój post poniżej. Nikt nie zadaje pytań, jeżeli sprawa dotyczy tylko tej
          kwestii, czyli kwestii współżycia. W takim wieku ludzie olewają to, a nie
          pytają na forum o konsekwencje.
          • facettt Re: i znowu nieprawda 14.08.05, 14:25
            white.falcon napisała:

> Czytaj mój post poniżej. Nikt nie zadaje pytań, jeżeli sprawa dotyczy tylko
            tej
            >
            > kwestii, czyli kwestii współżycia. W takim wieku ludzie olewają to, a nie
            > pytają na forum o konsekwencje.

hihi jest zawezone i rozszerzone rozumienie pytan.

ja odpowiedzialem doslownie (czyli wsposob zawezony) ty odpowiedzialas w sposob
            rozszerzony, kolezanko.

zarzucanie mi brakow umiejetnosci czytania uwazam za drobna zlosliwosc z twojej
            strony, kolezanko.
            • white.falcon Re: i znowu nieprawda 14.08.05, 14:46
              A nie można trochę złośliwości? jestem przecież złośliwa odnośnie Twoich
              wpisów, nie wobec wpisów Autora wątku. Prawniczo to możemy się kłócić, aż
              miło. :-)
              • facettt Re: i znowu nieprawda 14.08.05, 14:54
                white.falcon napisała:

> A nie można trochę złośliwości? jestem przecież złośliwa odnośnie Twoich
                > wpisów, nie wobec wpisów Autora wątku. Prawniczo to możemy się kłócić, aż
                > miło. :-)

Ty wcale nie jestes zlosliwa. ty jestes chodzaca slodycz.
                Zlosliwa, to tylko tu i teraz przede mna udajesz!
                • white.falcon Re: i znowu nieprawda 14.08.05, 15:03
                  Wrażenia mylą. Jestem wredna zołza i bestia, co łamie serca i umysł, szarpie za
                  kieszeń i... cholera, co tam było jeszcze z tego repertuaru? ;-)
    • facettt seks jest dozwolony, gydy nieletnia ukonczy 14.08.05, 14:09
      15-ty rok zycia (w Polsce).

w innych krajach waha sie to miedzy 14.tym, a 18.tym rokiem.
      • white.falcon Re: seks jest dozwolony, gydy nieletnia ukonczy 14.08.05, 14:16
        Zgoda, facettt, tak jest w prawie, ale ja mówię o konsekwencjach dalszych -
        prawnych. Jak ktoś zadał sobie trud, by zapytać o coś takiego na forum, więc
        moim skromnym zdaniem coś więcej jest "na rzeczy".
        • facettt Re: seks jest dozwolony, gydy nieletnia ukonczy 14.08.05, 14:20
          jakie konsekwencje masz na mysli?
          jezeli z obu stron bylo to dobrowolne, to nie ma zadnych po 15-tym roku zycia.

A co do slubu przypominam:
          w Polsce granica jest kobieta/mezczyzna 18/21 lat

a gdy wchodzi w rachube ciaza, to za zgoda sadu 16/18 lat.
          • white.falcon Re: seks jest dozwolony, gydy nieletnia ukonczy 14.08.05, 14:49
            Czy zaprzeczyłam? Podałam poszerzoną garść przydatnych Autorowi wpisu
            informacji. Nie będę sypać artykułami, bo po to on ma głowę, by samemu czytać i
            analizować. Zgodzisz się chyba? :-)

Pozdrawiam kolegę po fachu (chyba),
            Sokoliczka
            • facettt seks niedozwolony smakuje najlepiej! 14.08.05, 14:56
              white.falcon napisała:
              Zgodzisz się chyba? :-)

z Toba , Kochanie, zgodzesie na wszystko.
              >
              > Pozdrawiam kolegę po fachu (chyba),

zlosliwosciowym fachu? - to tak!

• white.falcon Re: seks niedozwolony smakuje najlepiej! 14.08.05, 15:01
                Nie waż się kochać w Sokołach: one drapią, czepiają się pazurkami i niedaleko
                im do tego orła, co Prometeuszowi szarpał wątrobę. A są takimi ładnymi
                piórkowatymi ptaszkami, które, gdyby nie dziób i pazurki, to wyglądałyby
                poczciwie. ;-)
                • facettt Re: seks niedozwolony smakuje najlepiej! 14.08.05, 15:35
                  white.falcon napisała:

> Nie waż się kochać w Sokołach: one drapią, czepiają się pazurkami i niedaleko
                  > im do tego orła, co Prometeuszowi szarpał wątrobę. A są takimi ładnymi
                  > piórkowatymi ptaszkami, które, gdyby nie dziób i pazurki, to wyglądałyby
                  > poczciwie. ;-)

ale co za klopot! ja mam dobry pilnik do paznokci!
                  szpony wloze w imadlo, opiluje, zaokragle i bedziesz slodka jak czekoladowa
                  Ptysia.
                  • white.falcon Re: seks niedozwolony smakuje najlepiej! 14.08.05, 15:39
                    Ptysie muszą być okrągłe. Mi niestety tego brak. :-) Jestem chuda, jak szczapa,
                    mam zeza i nogi, prostowane na beczce, a do tego nos, jak hamulec od karuzeli.
                    Chyba sprostam ogólnemu wizerunkowi osób czegoś tu szukających (na tym
                    forum). ;-D

Jedyna radość - pazurki. I Ty ich chcesz mnie pozbawić, Brutusie? ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka